αρχική σελίδα

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
Ποιήματα του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΟΥΚΙΔΗ δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας (Συλλογή των ετών 2012-2014) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΟΥΚΙΔΗ   
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 11:39
Αποτέλεσμα εικόνας για οδυσσέας και σειρήνες

    Ο φίλος μας, στιχουργός και λαϊκός ποιητής ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΟΥΚΙΔΗΣ, γνωστός στους  αναγνώστες της sispirosi.gr με τα λογοτεχνικά του ψευδώνυμα  "ΓΡΗΓΟΡΗΣ ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ" και "ΓΡΗΓΟΡΗΣ ο Σκιάθιος ποιητής", βιοπαλαιστής του καθημερινού μόχθου στη Σκιάθο, σε θάλασσα και στεριά, ναυτικός, εργάτης αλλά και δεινός ψαράς -ακόμα και με τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες!- στάθηκε πάντα στο πλευρό της ιστοσελίδας μας από τα πρώτα της χρόνια και πλούτισε τη στήλη της ΠΟΙΗΣΗΣ με τους σατιρικούς-καυστικούς και τσεκουράτους του στίχους. Aπό σήμερα η αναδιαρθρωμένη sispirosi.gr σάς παρουσιάζει συγκεντρωτικά, όλες τις δημοσιεύσεις των ποιημάτων του, σε μια ενιαία συλλογή και θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα ο λαϊκός σατιρικός μας ποιητής να προχωρήσει στην έκδοση και του δεύτερου βιβλίου των ποιημάτων του, μετά τα ξεκαρδιστικά εκείνα "Ομηρικά" του, της Αποκριάς του 2017!
 
Από τα ποιήματα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΥΛΤΖΑΝΙΔΗ (Μια συγκεντρωτική έκδοση από τα δημοσιευμένα κατά καιρούς στην ιστοσελίδα μας - 2011-2016) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΥΛΤΖΑΝΙΔΗ   
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 11:30
   

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσα και φορτηγα πλοία ζωγραφικοί πίνακες


    Ο Σκιαθίτης βιοπαλαιστής- εργάτης της θάλασσας που ταξίδεψε για πολλά χρόνια όλο τον κόσμο, που σαν τον ομηρικό Οδυσσέα, "είδε, άκουσε και έπαθε πολλά στα πέλαγα γυρνώντας", ο καλός μας φίλος  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΛΤΖΑΝΙΔΗΣ, είναι πολύ γνωστός στους αναγνώστες της sispirosi.gr.
    Ήταν τακτικότατος συνεργάτης μας, στη στήλη της ποίησης από τα πρώτα χρόνια αυτού του διαδικτυακού εγχειρήματος, τον οποίο η ιστοσελίδα μας είχε την τιμή και τη χαρά να βοηθήσει στη συγκέντρωση, ηλεκτρονική καταγραφή και έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής, το πρωτότυπο της οποίας μπορεί ανά πάσα στιγμή ο αναγνώστης να το βρίσκει στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ μας.      
    Από σήμερα και εφεξής, οι πρώτες δημοσιεύσεις των ποιημάτων του που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς στη sispirosi.gr,  θα βρίσκονται πλέον στη συγκεντρωτική αυτή μορφή στη στήλη της ποίησης, με χρονολογική σειρά, συνοδευόμενες πάντα από τους αρχικούς προλόγους και τα όποια άλλα σχόλια τις συνόδεψαν.
   Καλή ανάγνωση και πάλι, φίλοι αναγνώστες. Καλό ταξίδι στους μεγάλους Ωκεανούς, του κόσμου, αλλά και της θύμησης‧  με μια λέξη, των ΒΙΩΜΑΤΩΝ του λαϊκού ποιητή μας που μεταστοιχειώθηκαν σε τέχνη!
 
Το "παραγωγικό ψεύδος" του διεθνοποιημένου-ομογενοποιημένου κοινωνικού παρασιτισμού και των συμμάχων του... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον συναγωνιστή και φίλο Γ.Κ.   
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 14:58
      Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκία Ισραηλ ΗΠΑΑποτέλεσμα εικόνας για Τουρκία Ισραηλ
  

Από το συναγωνιστή και φίλο Γ.Κ. λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πολιτική ανάλυση, που θέμα της έχει το διαχρονικό κοινό ρόλο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των συνεταίρων τους, δηλαδή των καθεστώτων της  Τουρκίας και του σιωνιστικού Ισραήλ (παρά τις όποιες υποκριτικές "αντιθέσεις τους") στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας. Το άρθρο είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί αποκαλύπτοντας τις βαθύτερες αιτίες των εξελίξεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον ελληνικό λαό, αναφορικά και με το ρόλο που παίζει η σημερινή, ψευτοαριστερή, αμερικανόδουλη ελληνική κυβέρνηση στην εξυπηρέτηση των διαχρονικών αυτών σχεδίων. Γιατί ο λαός μας οφείλει να γνωρίζει και να βάλει φραγμό στους αδίστακτους διεθνείς δολοφόνους των λαών.
    Γράφει λοιπόν ο Γ.Κ.:
 
Ποιήματα του συναγωνιστή και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ (ΑΛΦΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ) που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα μας (Συλλογή των ετών 2010-2012) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Σκιαθίτη λαϊκό ποιητή Αντώνη Αλεξίου (ΑΛΦΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ)   
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 14:37

    Με αφορμή την εξελισσόμενη αναδιάρθρωση της ύλης της ιστοσελίδας μας, η sispirosi.gr δίνει από σήμερα στο αναγνωστικό της κοινό με τη  μορφή ενιαίας συλλογής, μια σειρά από ποιήματα που δημοσίευσε στις στήλες της ο αγαπητός φίλος και συναγωνιστής, ακούραστος βιοπαλαιστής της Σκιάθου και αταλάντευτος αγωνιστής του κομμουνιστικού μας κινήματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ. Πρόκειται για ποιήματα που ο δημιουργός τους τότε τα δημοσίευσε με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο ΑΛΦΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και χαρακτηρίζονται από την πλούσια λαϊκή του θυμοσοφία, την αγανάκτηση και την οργή του για την κοινωνική αδικία και την υποκρισία, αλλά και την αποφασιστικότητα του αγωνιστή ο οποίος αταλάντευτα παλεύει για την κοινωνική αλλαγή, για μια κοινωνία αντάξια της έννοιας "ΑΝΘΡΩΠΟΣ".

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 226