αρχική σελίδα κοινωνία ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Συνεχίζουμε τον αγώνα, παραμένουμε στα μπλόκα.

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Συνεχίζουμε τον αγώνα, παραμένουμε στα μπλόκα. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.   
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 22:30
 
   Απ' αφορμή τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον Τσίπρα, φούντωσε ξανά τις τελευταίες ώρες η γνωστή εδώ και καιρό προβοκατόρικη παραφιλολογία ότι δήθεν το ...ΚΚΕ,  ο ... Βαγγέλης Μπούτας,  και τα λοιπά ...καταχθόνια στελέχη του "ξεπουλάνε" τον αγώνα των αγροτών και ετοιμάζονται να σαλπίσουν υποχώρηση ήττας.
   Το απαράδεκτο και εντελώς αχαρακτήριστο στη σημερινή επανάληψη της ανόητης αυτής μπουρδολογίας, μιας μπουρδολογίας που με εντελώς μεταφυσικό τρόπο αποδίδει όλες τις κινήσεις και αποφάσεις των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων στο ΚΚΕ, το οποίο οι συκοφάντες μισούν θανάσιμα, είναι ότι αυτή έχει επεκταθεί και στην αρθρογραφία που εκπορεύεται από κάποια αξιόλογα -κατά την εκτίμησή μας- στελέχη άλλων αριστερών συλλογικοτήτων!!! 
    Μιλάμε εδώ για κάποιους ανθρώπους που μέχρι τώρα, αν και διαφωνούσαν με το ΚΚΕ, διατηρούσαν ένα επίπεδο στην αντιπαράθεσή τους, και δεν έσπευδαν έτσι ασυλλόγιστα να στοιχηθούν πίσω από την ακροδεξιά κακοήθη προπαγάνδα, πίσω από την αντιδραστικότατη αυτή φάμπρικα που διασπείρει σκόπιμα τον παράλογο και τυφλό αντικομμουνισμό...

   Αφού υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς τους "θερμοκέφαλους" ...φίλους μας των αριστερών συλλογικοτήτων και ιστοσελίδων (αυτούς που εζήλωσαν τη... "δόξα" του -παλιάς κοπής κι ολότελα ξοφλημένου- "αριστερισμού" των παχιών ασυλλόγιστων φωνασκιών) τους αδήριτους διαλεκτικούς νόμους που διέπουν  την πορεία και τους  ελιγμούς ενός κλαδικού διεκδικητικού αγώνα, και αφού τους υπενθυμίσουμε επιπλέον ότι στο χέρι και μόνο  των ίδιων των αγωνιστών,  των φτωχομεσαίων αγροτών που  δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα μπλόκα, επί 37 αντίξοα μερόνυχτα, είναι να κρίνουν την πορεία του αγώνα τους και να λάβουν τις συλλογικές τους αποφάσεις, δημοσιεύουμε σήμερα τη νέα, αποστομωτική για την κακοήθη διαστρέβλωση, ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση των μαχόμενων αγροτών με τον Τσίπρα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

    Με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα και της επιβίωσης, αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει θέση η κυβέρνηση στο πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια στις 7 Φλεβάρη.
  1. Φορολογικό

    Επισημάναμε στην κυβέρνηση ότι μπορεί να ελαφρύνει η φοροεπιδρομή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αν φορολογηθούν ψηλά εισοδήματα και κέρδη που υπήρχαν τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης που η “πίτα” ήταν μεγάλη και τώρα που είναι μικρότερη. Για τα ελλείμματα δεν έχουν καμιά ευθύνη οι μικρομεσαίοι αγρότες οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά αυτοί που πλούτισαν και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

    Καταφέραμε με τον αγώνα μας η κυβέρνηση να συζητήσει και να δεσμευτεί για τη θέσπιση αφορολογήτου ατομικού ορίου στα 9.500 ευρώ. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι θα είναι αφορολόγητες η συνδεδεμένη και εξισωτική ενίσχυση και οι αποζημιώσεις. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και παραμένουμε σε ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα.

  1. Ασφαλιστικό

   Δεν υπήρχε καμιά δέσμευση στα συγκεκριμένα αιτήματά μας. Κάτω από την κοινή αγωνιστική δράση μας με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και ενώ έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί, έχουμε καταφέρει να καθυστερήσει η κατάθεσή του και είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με στόχο να μην κατατεθεί στη Βουλή, κι αν κατατεθεί, να μην ψηφιστεί.

  1. “Κόκκινα” δάνεια

   Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι για τις κατοικίες και τα χωράφια θα ισχύσει ότι ισχύει γενικότερα και θα προσπαθήσει να μην γίνουν κατασχέσεις.

  1. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος καθώς και την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Η κυβέρνηση αναφέρθηκε στην κάρτα του αγρότη κι εμείς αντιπροτείναμε μηδενικό επιτόκιο, αφού τα δάνεια είναι εξασφαλισμένα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ελαχιστοποιηθεί το επιτόκιο που σήμερα είναι στο 6,95%.
  2.  Απέφυγε να δεσμευθεί συγκεκριμένα στο αίτημά μας για κατάργηση του φόρου στο κρασί και στο τσίπουρο των διήμερων.
  3. Αγροτοδικεία και δικαστικές διώξεις

  Η αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα των διώξεων των αγροτών με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου και ζήτησε να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία”. Η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να διερευνήσει το ζήτημα αφού όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός “είναι αντίθετη με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων και, εν προκειμένω, των αγροτικών κινητοποιήσεων”.

   Ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής που μας έβγαλε στα μπλόκα και στους δρόμους παραμένει ο ίδιος.

   “Η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο” ισχυρίσθηκε η κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι σε αυτή την παραγωγή να υπάρχουμε μέχρι τότε κι εμείς. Γιατί απέναντί μας έχουμε τον ανελέητο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση κέρδους που βιώνουμε, από τους προμηθευτές μέσων και εφοδίων, τους εμπόρους, τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τους εξαγωγείς, μεταποιητές, διακινητές των προϊόντων μας και τα αιτήματά μας είναι ανάσες επιβίωσης.

   Ο οργανωμένος αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω. Είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό είναι ανάγκη η δημιουργία νέων Αγροτικών Συλλογών, Ομοσπονδιών που η πείρα μας ήδη έδειξε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση.

  Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα, ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές υποσχέσεις μπορεί να είναι υπό την αίρεση των δανειστών.

  Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να συζητήσουν συλλογικά την πορεία του αγώνα και τα αποτελέσματα της συνάντησης και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις.

   Συνεχίζουμε τον αγώνα, παραμένουμε στα μπλόκα.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση