αρχική σελίδα πολιτισμός Οι "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ" της Σκιάθου σε νέα φάση δημιουργικής πολιτιστικής δράσης.

Δημοφιλή

Οι "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ" της Σκιάθου σε νέα φάση δημιουργικής πολιτιστικής δράσης. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τον πολιτισμό
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr   
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 22:58
Αποτέλεσμα εικόνας για Παπαδιαμάντης    Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ

   Σε μια νέα δημιουργική φάση της πολιτιστικής προσφοράς του προς το νησί της Σκιάθου, το λαό και τη νεολαία του νησιού  μας εισήλθε ο ιστορικός Σύλλογος των Σκιαθιτών "Οι Δύο Αλέξανδροι", μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου.
  Η sispirosi.gr εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία και με μεγάλη ευχαρίστηση θέτει τις ηλεκτρονικές της στήλες στη διάθεση του Πολιτιστικού μας αυτού Συλλόγου, για τη διάδοση των σκοπών και των δραστηριοτήτων του. 
   Την περασμένη Τετάρτη, , 17 του Φλεβάρη 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου των ενοριών της Σκιάθου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΩΝ". Στη συνέλευση έγινε συζήτηση και διατυπώθηκαν κριτικές παρατηρήσεις για ελλείψεις και αδράνεια που φαίνεται ότι επικράτησε στη δραστηριότητα του Συλλόγου στο χρονικό διάστημα της τελευταίας διετίας, προφανώς διότι μέσα στις συνθήκες της κρίσης και της απογοήτευσης του λαού μας, ένα μεγάλο μέρος των μελών του ιστορικού αυτού πολιτιστικού συλλόγου της Σκιάθου αποτραβήχτηκε από τις διαδικασίες της ενεργού συμμετοχής σ' αυτόν. Το γεγονός είχε οπωσδήποτε τον αντίκτυπό του στην όλη πορεία των "ΔΥΟ ΑΛΕΞΞΑΝΔΡΩΝ", αφού ήταν φανερό σε όλους μας ότι είχαν περιοριστεί αισθητά οι παρεμβάσεις και οι εκδηλώσεις του Συλλόγου στην τοπική μας κοινωνία.
  Και αυτό οπωσδήποτε ήταν μια οπισθοχώρηση για την πολιτιστική ζωή του νησιού μας, με δεδομένο ότι πρόκειται εδώ για τον παλαιότερο Πολιτιστικό Φορέα του τόπου, έναν Σύλλογο του οποίου η δράση έχει αποτελέσει αληθινό προοδευτικό σταθμό και ορόσημο για τη Σκιάθο. Και βέβαια η οπισθοχώρηση αυτή γινόταν ακόμα πιο αισθητή για όλους μας, καθώς στο χρονικό διάστημα 2010-2013 η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου υπήρξε πολύ έντονη, διαρκής και δημιουργική σε όλους τους τομείς.
  Ποιος από μας μπορεί να λησμονήσει, π.χ. τις συζητήσεις που οργανώθηκαν από το Σύλλογο για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του νησιού μας, όπως η ποιότητα του νερού και τα σχέδια σχετικά με το λιμάνι και τις ακτές μας, ποιος μπορεί να λησμονήσει τις θεατρικές και ποιητικές βραδιές, τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών ή τις συναυλίες που στόλισαν και ανέβασαν ψηλά την ποιότητα  ζωής της κοινωνίας μας, και βέβαια το μεγάλο λογοτεχνικό αφιέρωμα, μέσα από το τοπικό ραδιόφωνο, στα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη; Οι δραστηριότητες αυτές είχαν συνεγείρει κοντά στο Σύλλογο αρκετές δεκάδες συμπολιτών μας και μάλιστα στηρίχτηκαν δραστήρια στην πραγματικά εθελοντική και απολύτως δημιουργική συνεργασία πολλών αξιόλογων πνευματικών ανθρώπων του τόπου (καλλιτεχνών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κ.λπ.)  Η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου ήταν αληθινή όαση για τη Σκιάθο. Και αυτό ακριβώς οφείλουμε τώρα όλοι μας να το συνεχίσουμε, με νέα ορμή, με δύναμη θέλησης και με διάθεση συμμετοχής.
   Πιστεύουμε λοιπόν ότι η τωρινή διοικητική ανασυγκρότηση του Συλλόγου δηλώνει ακριβώς αυτή τη διάθεση όλων των μελών του για μια νέα φάση δημιουργικής δουλειάς και προσφοράς στον τόπο και τον πολιτισμό, με την ευρύτερη έννοια του όρου. Γιατί ο Πολιτισμός είναι όπλο ακαταμάχητο του Λαού μας στον αγώνα του για μια νέα αληθινή ποιότητα ζωής, για μια πραγματικά ανθρώπινη, λεύτερη κοινωνία.

   Δημοσιεύουμε παρακάτω τα αποτελέσματα των εκλογών της Τετάρτης 17 του Φλεβάρη 2016:
Παρευρέθηκαν και ψήφισαν 29 μέλη του Συλλόγου, ταμειακώς εντάξει σύμφωνα με το Καταστατικό.

Βρέθηκαν 29 έγκυρα ψηφοδέλτια:

Έλαβαν:

Βαλτά Βασιλική 21 ψήφους
Τζιαβού Ελένη 21 ψήφους
Κουρκούμπα-Δελακουβία Κατερίνα 18 ψήφους
Μιτζέλου Παρασκευή 17 ψήφους
Ακρίβος Νίκος 15 ψήφους
Οι παραπάνω εκλέχθηκαν τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης έλαβαν:

Τσιότρας Χρήστος 13 ψήφους
Παπακωνσταντίνου Νίκος 11 ψήφους

και εκλέχθηκαν αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν και οι τρεις υποψήφιοι:

Παπαδοπούλου Σούλα
Συμιακάκη Δέσποινα
Τσιώμος Γιάννης.

   

Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συστάθηκε σε Σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος εξελέγη  η κ. Κουρκούμπα –Δελακουβία Κατερίνα.

Αντιπρόεδρος, η κ. Τζιαβού Ελένη.

Γραμματέας, η κ. Βαλτά Βασιλική.

Ταμίας, η κ. Μιτζέλου Παρασκευή.

Μέλος, ο κ. Ακρίβος Νίκος.

 Και πάλι από την πλευρά μας ευχόμαστε υγεία, δύναμη αισιοδοξία και καλή διάθεση σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΩΝ" και θα σταθούμε δίπλα τους, προβάλλοντας τη δράση του Συλλόγου, του δικού μας Συλλόγου. Αξίζει να κάνει το ίδιο ο κάθε σκεπτόμενος προοδευτικός άνθρωπος αυτού τυου τόπου, ώστε οι "ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ" να γίνουν πραγματικά ο Σύλλογος όλου του Σκιαθίτικου Λαού..

 

Η sispirosi.gr

 

 


Αποτέλεσμα εικόνας για Παπαδιαμάντης  Αποτέλεσμα εικόνας για Μωραϊτίδης
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση