αρχική σελίδα παιδεία Ο ΣΥΡΙΖαίος βουλευτής, Αλ. Τριανταφυλλίδης και το προαναγγελθέν requiem της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας...

Δημοφιλή

Ο ΣΥΡΙΖαίος βουλευτής, Αλ. Τριανταφυλλίδης και το προαναγγελθέν requiem της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας με αναδημοσίευση άρθρου του χτεσινού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.   
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 07:40

 

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

 

Ένας..... «λαγός» των παλιών αλλά και των καινούργιων αφεντικών του λεγόμενου «ΣΥΡΙΖΑ»...

 

  To  διέπραξε εν ψυχρώ, μέσα από τις στήλες της ψευδεπίγραφα «αριστερής εφημερίδας»  ΑΥΓΗΣ (μιας, δηλαδή,  περιθωριακής-πλέον- φυλλάδας του αστικοποιημένου και  νεοσυντηρητικού «ΣΥΡΙΖΑ», η οποία απλώς καταχράται τον τίτλο της εφημερίδας της προδικτατορικής ΕΔΑ...) το Σάββατο 9 του Γενάρη 2016.

   Ο λόγος για τον «ασυγκράτητο», πλέον, πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3 και γνωστό, επί διετίαν, «αγωνιστικό» …φωνακλά με ψευτοαριστερή μάσκα: τον ερίτιμον κύριον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη...

   Τον θυμάστε, αλήθεια, αυτόν τον κύριο, όταν στα χρόνια 2013-2015 κάθε βράδυ από την ΕΡΤ3 των απολυμένων διαλαλούσε τα δίκια του καταφρονεμένου λαού μας; Ε, λοιπόν, ο ίδιος αυτός Τριανταφυλλίδης είναι εκείνος ο οποίος σήμερα, σαν κανονικός... «λαγός» των παλιών αλλά και των καινούργιων αφεντικών του -έτσι λεγόμενου- "ΣΥΡΙΖΑ" (δηλαδή της ΕΟΚ, του ΔΝΤ και φυσικά της ντόπιας μπουρζουάδικης πλουτοκρατίας) βγήκε μπροστά για να ...διεκδικήσει την επιβολή ... «διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση», από τα οποία μάλιστα θα πληρώνονται τα ...μπόνους των κεχαγιάδων του καπιταλισμού στο σχολείο, δηλ. όσων θα συγκροτήσουν το ...ξεχωριστό σώμα των ... «άριστων» και «δοκιμασμένων» λακέδων και ξεσκονόπανων του εκμεταλλευτικού συστήματος.

   Εκείνων που συνειδητά θα πάνε να διαπλάσουν τους σκλάβους και τους ραγιάδες των κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών του 21ου αιώνα! 
  
Ασυγκράτητος, βεβαίως, ο (πρώην Πασόκος, αν καλώς ενθυμούμεθα...) δημοσιο-γραφιάς του συστήματος και νυν βουλευτής ελέω...  των σκληρών «αγώνων του» για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (ώστε να την ξανακάνουν σαν τα ...μούτρα τους, λιβανιστήρι του συστήματος και της ψευτοαριστερής προδοτικής σπείρας που το διαχειρίζεται πλέον, με τη βούλα των εχθρών του λαού μας...).

   Μέγιστο μάθημα για το εργατικό-λαϊκό μας κίνημα, να μην παρασυρθεί ποτέ ξανά από τέτοιους συνειδητούς δημαγωγούς και καιροσκόπους της κάλπικης και απατηλής "αριστεράς" του συστήματος. Της ψευτοαριστεράς, η οποία, όπως αποκάλυψε με σκόπιμη καθυστέρηση 2 ετών το κυριακάτικο "ΒΗΜΑ", είχε ήδη από την άνοιξη του 2014 χρεωθεί από τα ιμπεριαλιστικά κοράκια με το καθήκον να περάσει όλες εκείνες τις αντιλαϊκές αντιμεταρρυθμίσεις που αδυνατούσε να λανσάρει η πασοκο-δεξιά χωρίς κίνδυνο οριστικής ...εξαΰλωσης!  Τα παθήματα, μαθήματα, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, για να μην την ξαναπατήσουμε.

   Προσπάθησαν βέβαια οι ιθύνοντες ΣΥΡΙΖαίοι το γεγονός αυτό της «Τριανταφυλλιδείου διακηρύξεως» να το κρατήσουν ... κρυφό τους καμάρι επί 4 ημέρες, μπας και περάσει απαρατήρητο, βασιζόμενοι ακριβώς στο γεγονός  ότι τη (σχεδόν...λαθρόβια πλέον) φυλλάδα τους δεν τη διαβάζουν ούτε οι ...υπουργοί των Τσιπρο-Καμμένων!

  Χτες, όμως, τους ξεμπρόστιασε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ με ένα απλό, αλλά εμπεριστατωμένο και τσουχτερό σχόλιο, στη σελίδα 15. Και τους έκανε να τρέχουν και να μη φτάνουν, για να διαψεύσουν τις προθέσεις και στοχεύσεις τους!
Η Σβίγκου και ο Φίλης τσακίστηκαν «να βγουν στα κεραμίδια», για να πουν ότι πρόκειται απλώς και μόνο για «προσωπικές απόψεις» του ...νεοφιλελεύθερου αυτού βουλευτικού παράγοντα του ΣΥΡΙΖέικου λόχου, που δεν εκφράζουν -τάχα μου!- τον υπόλοιπο ψευτοαριστερό συρφετό!

  Ποιος τους πιστεύει όμως; Είναι τόσο ξεφωνημένοι και ανυπόληπτοι πλέον στην πολιτική σκηνή, που όλοι καταλαβαίνουν εύκολα ποιων τις προθέσεις και τις στοχεύσεις έσπευσε να προοικονομήσει για λογαριασμός τους ο κυρ- «λαγός μας»!... Αν ήταν πραγματικά αντίθετοι  σε όλα αυτά, ο «νεοφιλελεύθερος» Τριανταφυλλίδης θα είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση και θα είχε διαγραφεί από το κόμμα τους, την ίδια κιόλας μέρα που «ξέρασε» το φαρμάκι του. Και μη μας πουν ότι δεν τον διέγραψαν, επειδή φοβούνται μην τυχόν και «λακίσει» κατά το …μαύρο μαντρί του Μητσοτάκη του Σαμαρά και του Βορίδη!

  Στην πραγματικότητα, όλοι ανεξαιρέτως οι λακέδες του καπιταλισμού σήμερα, όποιο τομάρι κι αν φοράνε, εξυπηρετούν τον ίδιο ακριβώς στόχο: η τέως «δημόσια Παιδεία» πρέπει να γίνει προνομιακός χώρος για μπίζνες και ταυτόχρονα για την κατασκευή εθελόδουλων ραγιάδων του ξένου και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Ο Τριανταφυλλίδης, όπως κι ο Φίλης όπως κι ο ίδιος ο Τσίπρας με τη μάσκα της κάλπικης «αριστεράς» εξυπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια αυτό ακριβώς το στόχο, όσες «περικοκλάδες» κι αν χρησιμοποίησαν ή ακόμη  χρησιμοποιούν για κάλυψη των απαίσιων σχεδίων τους…

   Η sispirosi.gr καλεί το λαό και τη νεολαία μας όχι απλώς να ξεσηκωθεί και να τους χαλάσει τα σχέδια, αλλά να τους εξαφανίσει μια για πάντα από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

   Οι ΣΥΡΙΖαίοι ψευτοαριστεροί προδότες του λαού είναι ό,τι χειρότερο, ό,τι πιο άρρωστο, ό,τι πιο σάπιο και θανατερό έχει παραγάγει στην Ελλάδα ο ρεβιζιονισμός κι ο ρεφορμισμός του  20ου αιώνα. Και είναι εκατοντάδες φορές πιο επικίνδυνοι από τη μαύρη σάρα-μάρα της παραδοσιακής χουντο-δεξιάς, του σαμαρικού και του μητσοτακικού βούρκου. Εκείνοι εκεί οι απαίσιοι πολιτικοί «κανίβαλοι» της Δεξιάς είναι πασίγνωστοι λαογδάρτες από τότε που υπάρχουν. Τους ξέραμε καλά και –σ’ ένα βαθμό-φυλαγόμασταν από δαύτους, ενώ η σύγκρουση του Λαϊκού Κινήματος μαζί τους ήταν πάντα δεδομένη και ασυμφιλίωτη. Τούτοι δω, όμως, οι Τσιπρο-ΣΥΡΙΖαίοι έγιναν τώρα, πρόσφατα, οι νέοι, αδίσταχτοι και «αποτελεσματικοί» λαογδάρτες, αφού πρώτα καταδημαγώγησαν, εξαπάτησαν και αποπροσανατόλισαν, για χρόνια, ολόκληρο σχεδόν τον απλό προοδευτικό κόσμο αυτής της χώρας και του έκλεψαν τα όνειρα, τα ιδανικά και την ίδια του την εμπιστοσύνη. Είναι ένα σκέτο κακόηθες πολιτικό νεόπλασμα…

    Και πρέπει όλη αυτή η «αρρώστια», όλο αυτό το πολιτικό καρκίνωμα να αποκοπεί από το σώμα της εργατικής τάξης και του λαού και να «ταφεί» οριστικά και αμετάκλητα, έτσι ώστε να μπορέσει, επιτέλους, να αναπτυχθεί το επαναστατικό εργατικό-λαϊκό μας κίνημα στο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης και της αναγέννησης του τόπου μας.

Παραθέτουμε λοιπόν πιο κάτω το σχόλιο-καταπέλτη του χτεσινού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»:

Αποτέλεσμα εικόνας για rizospastis 9-1-2016

«Ζυμώνουν» δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

     Έχουμε συνηθίσει στο πλαίσιο των «κοινωνικών διαλόγων» να ακούμε διάφορες αντιδραστικές προτάσεις, οι οποίες μπορεί και να ακούγονται ακραίες στην εποχή τους, διατυπώνονται όμως για να δημιουργήσουν ζύμωση, για να προλειάνουν το έδαφος ώστε στο μέλλον οι αντιδραστικές αλλαγές να γίνονται ανεκτές...

     Κάπως έτσι «άρχισαν τα όργανα» και στο λεγόμενο «εθνικό κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία» που έχει εγκαινιάσει τώρα η κυβέρνηση: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του στην «Αυγή» στις 9 Γενάρη, προτείνει ουσιαστικά να θεσπιστούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία και μάλιστα τα έχει κοστολογήσει κιόλας σε 60 ευρώ το μήνα!

   Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης κάνει λόγο για ένα «νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο», όπου: «Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο, στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα έχουμε ξανακούσει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ότι «η τσάντα θα μένει στο σχολείο» κ.ο.κ., όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχει μελετήσει καλύτερα το θέμα! Θαυμάστε τι προτείνει:

     «Αναλυτικότερα, τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες x 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

    Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών x 60 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ το χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή/οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ x 10 μήνες = 600 ευρώ το χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ το μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ το χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.».

     Και για να μη μείνει καμιά απορία, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης έχει πρόταση συγκεκριμένη και για τους εκπαιδευτικούς. Οι «αριστείς εκπαιδευτικοί» που θα λαμβάνουν τα μπόνους, δε θα είναι όποιοι κι όποιοι... αλλά θα έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικές σχολές. Συγκεκριμένα, προτείνει: «Ιδρυση και λειτουργία 13 περιφερειακών σχολών δημιουργίας και ανάδειξης εκπαιδευτικών, με συμμετοχή στα έξοδα λειτουργίας τους από τους ίδιους τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Το διδακτικό προσωπικό των 13 περιφερειακών σχολών ανάδειξης εκπαιδευτικών θα προέλθει από έμπειρους εν ενεργεία ή συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, εγνωσμένου κύρους των αντίστοιχων κλάδων και ειδικοτήτων». Δηλαδή, όποιοι εκπαιδευτικοί θα θέλουν να παίρνουν το μπόνους των 600 ευρώ, θα πρέπει αφού πάρουν το πτυχίο τους να πάνε να πληρώσουν στις περιφερειακές σχολές για να επανεκπαιδευτούν από συνταξιούχους εκπαιδευτικούς...!

     Και μπορεί κάποιος να πει ότι όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις ενός βουλευτή (προσπερνώντας ότι φιλοξενούνται στην επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ), δύσκολα όμως μπορεί να αρνηθεί ότι είναι απόψεις που κινούνται στο πνεύμα της κυβέρνησης. Ας θυμηθούμε ότι ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, στην έναρξη του «εθνικού διαλόγου» είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι η μεταρρύθμιση επηρεάζεται, αλλά δεν πρέπει να ασφυκτιά από τις χρηματοδοτικές προϋποθέσεις. Η μεταρρύθμιση είναι συνώνυμη με το διαρκή αγώνα για την αλλαγή νοοτροπιών, διαδικασία σε σημαντικό βαθμό, ανεξάρτητη από την οικονομική δυσπραγία». Ετσι και με την πρόταση του Αλ. Τριανταφυλλίδη, αν αλλάξουμε νοοτροπία και αποδεχτούμε τα δίδακτρα σε όλο το φάσμα της δημόσιας Εκπαίδευσης, θα ξεπεράσουμε και την οικονομική δυσπραγία...

                                                                                                                                       Γ. Σ. 


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση