αρχική σελίδα παιδεία Για την κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια.

Δημοφιλή

Για την κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ.   
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 09:46

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 


Επείγουσα ακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

    Από την Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επέιγουσα ανακοίνωση σε σχέση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία και δημοσιεύουμε με την αρχική εισαγωγική της επισήμανση:

 

   Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και αγωνιστικά.

Συνάδελφοι, προσοχή! Όσοι έχουν προϋπηρεσία σε ΝΠΙΔ ή Οργανισμούς ή ΑΕ του Δημοσίου και δεν την έχουν αναγνωρίσει (Σε πολλές περιπτώσεις προϋπηρεσία σε ΝΠΙΔ δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο μισθολόγιο), θα πρέπει να κάνουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Υπηρεσιακά Συμβούλια για την αναγνώρισή της και την ένταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

 Η αναγνώριση πρέπει να γίνει έως την 31/12/2015. Μετά από την αρχική κατάταξη η οποιαδήποτε νέα κατάταξη θα γίνει από το 2018.

   Γι' αυτό και το Π.Α.ΜΕ. ζήτησε να δοθεί παράταση ώστε όλοι οι συνάδελφοι να μπορούν να τακτοποιήσουν τέτοιες εκκρεμότητες.


 

Για την κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια

  Από την 1/1/2016 θα ξεκινήσει η ισχύς του νέου μισθολογίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου (νόμος 4354/2015) έχουμε μειώσεις μισθών για μεγάλα τμήματα εργαζομένων και για τους υπόλοιπους «πάγωμα» των μισθών μερικά ευρώ πιο πάνω από το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης των μεγάλων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες υπερβαίνουν τους 6 μισθούς.

   Στο στόχαστρο μπαίνουν μια σειρά επιδόματα που δίνονταν έως τώρα και τα οποία είτε αφαιρούνται (όπως το επίδομα παραμεθόριων περιοχών) είτε περικόπτονται δραστικά (όπως το ανθυγιεινό επίδομα). Αντιθέτως με το νέο μισθολόγιο πριμοδοτείται η «θέση ευθύνης» και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά - διοικητικά στελέχη, που συνιστούν κρίκους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από το μηχανισμό της κρατικής διοίκησης. Επιπλέον, ενσωματώνεται η αξιολόγηση και η μισθολογική διαφοροποίηση, με βάση τα προβλεπόμενα από τις πολιτικές κεφαλαίου – ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

  Η κατάταξη των υπαλλήλων στα νέα κλιμάκια θα γίνει «με τα τυπικά τους προσόντα, το χρόνο υπηρεσίας στο φορέα που υπηρετούν καθώς και το χρόνο υπηρεσίας, που έχει αναγνωριστεί από το φορέα αυτόν, μέχρι και στις 31-12-2015. Μετά από αυτήν την κατάταξη θα υπάρξει αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων, μέχρι τις 31-12-2017».

  Επειδή υπάρχουν μια σειρά εκκρεμότητες που αφορούν αρκετούς συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4354/2015 π.χ. συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων και επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι δεσμευτικά:

   Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, να πάρει ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται ώστε να επιλυθούν όλα τα θέματα συναδέλφων που εκκρεμούν, ιδιαίτερα οι συνάφειες μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε να μπορέσουν όλοι να καταχτούν, με τα πραγματικά τους προσόντα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου. Επίσης, να διασφαλιστεί ότι κανένας εκπαιδευτικός κλάδος δεν θα υποστεί δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή (μισθολογική ή βαθμολογική), με βάση τις νέες αντιστοιχήσεις των βασικών πτυχίων και τίτλων διορισμού. Ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές να κατατάσσονται με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας τους και να αναγνωριστεί αυτή συνολικά και μετά το διορισμό τους χωρίς κανένα περιορισμό.

Αθήνα, 20-12-2015

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση