αρχική σελίδα βιβλιοθήκη Η Ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (όπως πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1945) - Ένα σπουδαίο εκδοτικό επίτευγμα του Κομμουνιστικού μας Κινήματος σε πολύ δύσκολους καιρούς!...
Η Ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (όπως πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1945) - Ένα σπουδαίο εκδοτικό επίτευγμα του Κομμουνιστικού μας Κινήματος σε πολύ δύσκολους καιρούς!... PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση από τις εκδόσεις "Τα Νέα Βιβλία" (1945).   
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 19:36
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΣΕ             Αποτέλεσμα εικόνας για Έμβλημα KΚΣE              


  Δημοσιεύουμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, -από μια πολύ σπάνια πλέον έκδοση- τους 2 τόμους της ελληνικής έκδοσης της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (Μπολσεβίκων), που κυκλοφόρησε το 1945 από τον εκδοτικό οίκο του ΚΚΕ «Τα νέα βιβλία». Ένα πολύ κατατοπιστικό και καλογραμμένο βιβλίο, μέσα από τις σελίδες του οποίου περνάει η ιστορία του Μπολσεβίκικου Κόμματος και της Επανάστασης στη Ρωσία, από τα τέλη του 19ου αιώνα ως και τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ένας τιτάνιος πολιτικός και κοινωνικός αγώνας, σφραγισμένος από τις ακατανίκητες ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού της εποχής μας, ο οποίος μέσα από τις στάχτες της μεσαιωνικής τσαρικής απολυταρχίας, του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής καθυστέρησης, γέννησε και ανέπτυξε με τη μεγαλειώδη επαναστατική ορμή του ρωσικού και όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης έναν νέο κόσμο: τον κόσμο της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης, έναν κόσμο  χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για πρώτη φορά στην καταγραμμένη παγκόσμια ιστορία.

  Τον κόσμο εκείνο που με πρωτόγνωρο ηρωισμό, και προσφέροντας τεράστιες, απαράμιλλες θυσίες, κατόρθωσε να συντρίψει το φασιστικό τέρας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και να δημιουργήσει, πλάι στην ΕΣΣΔ ένα ολόκληρο ακμαίο σοσιαλιστικό σύστημα και ένα τεράστιο αντιαποικιακό-εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στις 5 Ηπείρους

  Η  ελληνική έκδοση της «Ιστορίας του ΚΚΣΕ» στην ελληνική γλώσσα αμέσως μετά το τέλος της φασιστικής κατοχής της χώρας μας, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού μας έβγαινε από το μεγαλειώδη αγώνα της Αντίστασης, συσπειρωμένη γύρω από το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, παρά την εγγλέζικη ιμπεριαλιστική επέμβαση του Δεκέμβρη του 1944, που ανέκοψε την πορεία της χώρας μας προς την πλήρη και οριστική του απελευθέρωση, αποτέλεσε σταθμό στην εκδοτική προσφορά του Κομμουνιστικού μας Κινήματος, σημαντικότατη πολιτική και πολιτιστική συνεισφορά του  στην εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο ελληνικό λαό

  Η έκδοση αυτή είναι ένα τεράστιο εκδοτικό επίτευγμα, καθώς είδε το φως και γνώρισε ευρύτατη διάδοση μέσα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Βρισκόμαστε πια στις συνθήκες, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας , όταν -παρά τον ήδη ακήρυχτο μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο από το αστικό κράτος και τους ιμπεριαλιστές-  το ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη ανασυγκροτείται από το πλήγμα της ήττας του Δεκέμβρη και,  μέσα σε δυο μόλις χρόνια -τυπικά νόμιμης ύπαρξης- (1945-1947) κατορθώνει να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο, σε όλους τους τομείς, και να καταχτήσει άπειρα όσα κοινωνικοπολιτικά πόστα σε όλα τα μέτωπα πάλης.

  Είναι η εποχή του 7ου Συνεδρίου του Κόμματος, η εποχή όπου το ΚΚΕ, χαράζοντας τη στρατηγική και την ταχτική της Λαϊκής Δημοκρατίας, κερδίζει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων των τίμιων εργαζομένων αυτού του τόπου και δίνει τη δική του συμβολή στο πολιτικό-ιδεολογικό ατσάλωμα όλων των επαναστατών της χώρας μας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάδειξη του δρόμου προς την επανάσταση και το σοσιαλισμό στις ιδιαίτερες συνθήκες της πατρίδας μας.

  Μεταξύ αυτών των πρωτόφαντων επιτευγμάτων του επαναστατικού μας ΚΚΕ στον ιδεολογικό τομέα, αποτελεί  το γεγονός ότι για πρώτη φορά τότε το εκδοτικό του Κόμματος αρχίζει να τυπώνει συστηματικά και να διαδίδει πλατιά στην Ελλάδα πολλά και κορυφαία έργα του Μαρξισμού-Λενινισμού. Ήταν ένας εκδοτικός θρίαμβος, πολιτικός και πολιτιστικός, που αποδείκνυε ότι η σοσιαλιστική επαναστατική ιδεολογία κέρδιζε πια –κατά κράτος- τη μάχη με την παρακμασμένη αστική σκέψη. Ο Μαρξισμός-Λενινισμός γινόταν καθημερινά κτήμα και όπλο ακατανίκητο των πλατιών λαϊκών μαζών της χώρας μας. Καμιά κρατική δίωξη δεν ήταν σε θέση να ανακόψει αυτή την πορεία προς τη σύγχρονη πνευματική αναγέννηση και ανάταση του εργαζόμενου Λαού μας.

  Σ’ αυτόν ακριβώς  τον εκδοτικό θρίαμβο, που συντελείται ενώ οι διώξεις καθημερινά πληθαίνουν και η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης διαρκώς πλησιάζει, εντάσσεται και η έκδοση της Ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Μπολσεβίκων.

   Έργο απολύτως  και πάντα απαραίτητο στον μελετητή της μεγαλειώδους ιστορικής εποχής της Ρωσικής Επανάστασης, της δημιουργίας του Σοβιετικού κράτους, της Κομμουνιστικής Διεθνούς και φυσικά της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης. Σημαντικότατο εφόδιο για κάθε επαναστάτη, πηγή έμπνευσης και απόσταγμα τεράστιας επαναστατικής πείρας.

  Σας το χαρίζουμε με την ηλεκτρονική μορφή  των αρχείων pdf

Καλή ανάγνωση!

Η Συντακτική Επιτροπή της www.sispirosi.grΕπιλέξτε αυτό το σημείο για να διαβάσετε τον Α΄τόμο της Ιστορίας του ΚΚΣΕ

Επιλέξτε αυτό το σημείο για να διαβάσετε το Β΄τόμο της Ιστορίας του ΚΚΣΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΣΕ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση