αρχική σελίδα παιδεία H αντιδραστική-αστική (ψευτο)δικαιοσύνη για άλλη μια φορά χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών και ολόκληρου του Λαού μας. Καταγγελία της ΕΛΜΕ Σάμου για την απαράδεκτη "καταδίκη" αγωνιστών συνδικαλιστών εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή

H αντιδραστική-αστική (ψευτο)δικαιοσύνη για άλλη μια φορά χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών και ολόκληρου του Λαού μας. Καταγγελία της ΕΛΜΕ Σάμου για την απαράδεκτη "καταδίκη" αγωνιστών συνδικαλιστών εκπαιδευτικών. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ   
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 06:39
  Αποτέλεσμα εικόνας για Κατω τα χερια από το δημοσιο σχολείο
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ για την απαράδεκτη δίωξη και "καταδίκη" των αγωνιστών εκπαιδευτικών
Τάκη Διαμαντίδη, πρόεδρου της ΕΛΜΕ το 2013
 Νίκου Παπαβασιλείου, τότε  γραμματέα της ΕΛΜΕ ,
Μαρίας Ξύδη,  τότε μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ 
και  Γιάννη Τζημπούκα (τότε αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Σάμου)
 για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστική κινητοποίηση.
Σε 20 μέρες φυλάκιση – με αναστολή ενός έτους – καταδίκασε το Πρωτοδικείο Σάμου τους 4 συναδέλφους μας, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτώβρη του 2015. Με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Σάμου, που “δεν θυμόταν” ότι στις 16/9/2013 υπήρχε απεργία διαρκείας (με 98% συμμετοχή), δεν ήξερε πόσοι υπάλληλοι είχαν παρουσιαστεί στην υπηρεσία του εκείνη τη μέρα, που ήξερε όμως ότι η υπηρεσία λειτουργούσε κανονικά και ότι τη λειτουργία αυτή διατάραξαν οι απεργοί καθηγητές. Με δικαστικούς που πίεζαν επί δύο μέρες μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορούμενους να ομολογήσουν ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας που δεν λειτουργούσε, που διέκοπταν τις απαντήσεις τους, περιέκοπταν τις απολογίες τους και στο τέλος αποφάσισαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο – στηριζόμενοι αποκλειστικά στην κατάθεση του προϊσταμένου – ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι.
Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί – με την σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας – εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές κλπ. έδωσαν ένα δυναμικό “παρών” και τις δύο μέρες της δίκης. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Ταμείο της ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και φορέων με ψηφίσματα αλλά και με τη φυσική παρουσία τους στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων μας και τις δύο μέρες. Παρά την απόπειρα αποκλιμάκωσης του κλίματος με τη διακοπή της δίκης, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη και τη δεύτερη μέρα από ένα δυναμικό ακροατήριο, που υποδέχτηκε την απόφαση με συνθήματα και αποδοκιμασίες.
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στοχεύει απλώς τους 4 συνδικαλιστές, στοχεύει συνολικά το σωματείο και τους αγώνες του. Η στόχευση της απόφασης δεν κοιτά το χτες αλλά το σήμερα και το αύριο. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους και να διοχετεύσει τις διαμαρτυρίες τους σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Τέλος δίνει μια πρόγευση για τη δίκη των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου (15/10/2015) σχετικά με την “αιμοδοσία” της Χρυσής Αυγής – μόνο για Έλληνες.

Δεν πτοούμαστε – δεν τρομοκρατούμαστε

Σε μια εποχή που τα σχολειά υπολειτουργούν επειδή δεν έχουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ άμεσα περιμένουμε νέο κύμα μέτρων που δεν θα έχουν σχέση με κανένα προηγούμενο, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε τη δράση μας. Μαζί με του άλλους εργαζόμενους να πορευτούμε σε αγώνες ακόμα πιο μαζικούς κι αποφασιστικούς.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σάμου και ζητάμε την αναίρεσή της. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τους υπόλοιπους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να την καταδικάσουν.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΕΛΜΕ Σάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατω τα χερια από τους αγωνιστες
 Αυτονόητη είναι η απερίφραστη καταδίκη εκ μέρους της ιστοσελίδας μας της νέας απόφασης των κατάμαυρων "καδήδων"-μπασιμπουζούκων  του τρισάθλιου ευρωενωσίτικου καπιταλιστικού "μας" καθεστώτος. Δεν μας εκπλήσσει διόλου η στάση τους. Το σύστημα και οι νόμοι που εφαρμόζουν είναι εξ ορισμού εχθρικά για την εργατική τάξη και το λαό. Γι' αυτό και μεις οι κομμουνιστές αγωνιζόμαστε για την επαναστατική συντριβή τους.
  Για μας δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι κατάμαυροι αυτοί δικαστικοί λακέδες της μπουρζουαζίας και του ιμπεριαλισμού έβγαλαν το "φετφά" τους  ενάντια στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, μόλις λίγες μέρες μετά τη νέα υποκλοπή της λαϊκής ψήφου και το σχηματισμό κυβέρνησης από τον πολιτικό απατεώνα και  ...διαφημιστή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, Α. Τσίπρα, και από τα μεταλλαγμένα ψευτοαριστερά "ρετζάλια" του, που έχουν τεθεί ολοκληρωτικά πια στην υπηρεσία της πιο μαύρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης του εργαζόμενου λαού μας.
 Φυσικά το εργατικό λαϊκό μας  κίνημα -εν καιρώ- θα αποδώσει τα επίχειρα της προδοσίας σε όλους αυτούς τους μεταλλαγμένους οπορτουνιστικούς σπόρους και θα τους αποστείλει στα αζήτητα της ιστορίας.
  Για την ώρα, όμως, προέχει και απαιτείται η πλέον μαχητική ενωτική κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού κλάδου, ώστε να μην επιτραπεί στους αντιδραστικούς κυβερνήτες του τόπου, στους εγκάθετους αυτούς του μεγάλου κεφαλαίου, να ενεργοποιήσουν τους -χουντικού τύπου- "πειθαρχικούς" δημοσιο-υπαλληλικούς κανονοσμούς ενάντια στους "καταδικασθέντες"  αγωνιστές εκπαιδευτικούς.
Αν η νέα αντιδραστική ηγεσία του "Υπουργείου Παιδείας",  που το κουλαντρίζει τώρα ο αρχι-οπορτουνιστής διευθυντής της  ψευτο- "Αυγούλας", προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις αυτές (της τρόικας, της Διαμαντοπουλίνας , των Σαμαροβενιζέλων, των Μητσοτάκηδων και των Μανιτάκηδων) ενάντια στους αγωνιστές, πρέπει το πανεκπαιδευτικό κίνημα του Λαού μας να τους τις "τρίψει στη μούρη"!
 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ"!   ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΙ!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
www.sispirosi.gr
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση