αρχική σελίδα ποίηση Του Τσίπρα το κατόρθωμα...
Του Τσίπρα το κατόρθωμα... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον καπετάν Νικηφόρο Πελαγίσιο.   
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 09:26
(Ή αλλιώς: "Από τον ιστορικό ...συμβιβασμό στην ...ιστορική ξεφτίλα" κι ένα μεγάλο δίδαγμα)

Εισαγωγικό σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής μας.

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες
    Επί δυο εβδομάδες τώρα, από τις 13 του Ιούλη, η Σύνταξη της ιστοσελίδας μας παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα πολιτικά μας τεκταινόμενα, μετά από την κατάπτυστη υπογραφή της ψευτοαριστεράς του Τσίπρα στις εντολές των ευρωιμπεριαλιστών για ένα νέο, τρίσχειρότερο, αντιλαϊκό "μνημόνιο" γδαρσίματος και ξεζουμίσματος του εργαζόμενου Λαού μας. Δεν είχαμε ποτέ μας αυταπάτες για το πραγματικό ποιόν της κάλπικης από γεννεσιμιού της -και ... ως τα μπούνια- οπορτουνιστικής "ευρω-αριστεράς", που προήλθε από την κακοήθη μετάλλαξη της ομάδας του (...αλήστου μνήμης) εκείνου Κύρκου και των παρόμοιων ναυαγίων της ταξικής πάλης. Προσκυνημένα ανθρωπάκια της μικροαστικής τάξης στην υπηρεσία του συστήματος ήταν πάντα ο βασικός πυρήνας αυτού του οπορτουνιστικού μορφώματος.
 Του ..."Συνασπισμού", που γίνηκε ... ΣΥΡΙΖΑ..
    Ένας ...ΣΥΡΙΖΑ, που, για να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, μάζεψε μέσα του, μετά το 2012, όλη την καριερίστικη στελεχική εκείνη ...σάρα-μάρα του ΠΑΣΟκικού βούρκου, η οποία έβλεπε ότι θα μείνει χωρίς αντικείμενο ..."εργασίας", δηλαδή, χωρίς ... μαχλούπα και χωρίς ...μασόχαψα, μετά την κατάρρευση  του ψευδοσοσιαλιστικού μεταπολιτευτικού εκτρώματος, που μας ταλάνισε μετά τη μεταπολίτευση και επί 40 χρόνια...
  Ένας ΣΥΡΙΖΑ,  που, για να αρπάξει τη λαϊκή ψήφο, τα τελευταία μαύρα και άχαρα ετούτα χρόνια αναγκάστηκε για ένα διάστημα να "καμουφλαριστεί" σηκώνοντας τους τόνους μιας άσφαιρης, δημαγωγικής ρητορείας, η οποία φυσικά, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε καμιά σχέση με την πρακτική δράση και τις αποφάσεις της "αριστερής" κυβέρνησης του Τσίπρα και της παρέας του.
   Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία που στήθηκε με το ... "ναρκοθετημένο" και παραπλανητικό δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη και με όσα ακολούθησαν με την ...μετάλλαξη της ομάδας του Τσίπρα σε στυλοβάτη της πλέον αχρείας και πρόστυχης καπιταλιστικής επιδρομής, ξεσκέπασε οριστικά και αμετάκλητα πρόσωπα και πράγματα σ' αυτή τη βρομερή ιστορία της ψευτοαριστερής απατεωνιάς. Το ιλουστρασιόν χαρτί σκίστηκε και αποκαλύφθηκε το γυμνό σαρακοφαγωμένο και σκουληκιασμένο μούτρο των πρακτόρων της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέσα στην ελληνική αριστερά...
    Η ιστοσελίδα μας, που διαβάζει καθημερινά και ενημερώνεται από δεκάδες πηγές, σχετικά με τα συμβάντα και κυρίως σχετικά με τις αιτίες τους, είχε σκοπό να γράψει ένα μεγάλο αναλυτικό άρθρο για όλο αυτό το όργιο των τελευταίων εβδομάδων. Δεν μπόρεσε να το κάνει έως σήμερα, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων των συντακτών της. Άλλωστε, κανένας από μας δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και οι δύσκολες καταστάσεις του τελευταίου διαστήματος, μας υποχρέωσαν να τρέχουμε για να ρυθμίσουμε ένα πλήθος άλλων επαγγελματικών, οικονομικών και οικογενειακών  υποθέσεων, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από σας που μας κάνετε την τιμή να μας διαβάζετε.
Γι' αυτό και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στους στόχους αυτούς που είχαμε αρχικά θέσει και ...χαθήκαμε από την τακτική μας επικοινωνία. Ωστόσο δεν σας ξεχάσαμε!
   Αντί, λοιπόν, για μια αναλυτική ανάπτυξη όλων αυτών των θεμάτων που σήμερα μας καίνε όλους μας, σας χαρίζουμε τους παρακάτω, απλούς μα πολύ καίριους για την περίσταση, σατιρικούς στίχους του Νικηφόρου Πελαγίσιου, "εξαιρετικά αφιερωμένους" στον τωρινό διαχειριστή της νεοελληνικής μας ...τραγωδίας!
Απολαύστε τους!


ΤΣΙΠΡΑΣ
(ή...
Ο ιστορικός ...εξευτελισμός και το μέγα μάθημα...)

Δήθεν για μάχη κίνησε και μ' έπαρση καμπόση
μα σαν ...κοτούλα γύρισε μες στη ντροπή την τόση...

Έναν Λαό κορόιδευε, πως  για να ...πολεμήσει
ξεκίνησε, για ... λευτεριά, μα πάει να τον ... "πουλήσει".

Πυγμαίος, θλιβερότατος, μα και θρασύς αντάμα
το "νιο" το ..."ποίημα"  το 'μαθε αμέσως, "εν τω άμα"!

Σαν έτοιμος από καιρό κι αδίστακτος -που λένε-
άλλαξε το "τροπάρι" του κι οι οπαδοί του ...κλαίνε.

Ο Τσίπρας πια είναι ...σύμβολο τού πώς οι ...φαφλατάδες,
όταν στα δύσκολα βρεθούν, γίνονται αρχι-λαπάδες!

Γιατί, αν είχε τσαγανό, φιλότιμο και μπέσα,
δεν θα ξεπούλαε το Λαό στην ευρωστρούγκα μέσα...

Θα 'χε 'τοιμάσει σχέδιο τον κόσμο θα 'χε σ'κώσει
τους μαύρους αντιδραστικούς για να τους ... "παλουκώσει"!
 
Με λαϊκό ξεσηκωμό - "Ψωμί,  Ανεξαρτησία
και Δίκιο!"-  σβήν' η μαύρη ..."ΕΟΚ", μα κι η πλουτοκρατία!

Όμως, μια τέτοια εξέλιξη άλλον ηγέτη θέλει,
Επαναστάτη-Μαχητή κι όχι ...ευρω-κουνέλι!

Ηγέτη θέλει σοβαρό, γνώστη βαθύ και ξύπνιο,
λιοντάρι θέλει κι αετό, όχι...λαγό και ..."νήπιο"!

Αυτό ας μας γίνει μάθημα κι ας προετομαστούμε
επιτελείς και μαχητές χαλύβδινοι ας γινούμε.

Με Κόμμα μπολσεβίκικο, με Μέτωπο απ' ατσάλι,
νικιέτ' ο ιμπεριαλισμός κι όλο το μαύρο χάλι!

Μ' ενότητα, συνέπεια, δουλειά, πίστη κι αγώνα
 μια Νέα Ελλάδα θα χτιστεί σε τούτο τον αιώνα!
                                               
                                      Νικηφόρος Πελαγίσιος
                                              23-7-2015.
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση