αρχική σελίδα βιβλιοθήκη Απόστολος Σπήλιος: ΓΡΑΜΜΟΣ (1948) Χρονογραφήματα από την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο.
Απόστολος Σπήλιος: ΓΡΑΜΜΟΣ (1948) Χρονογραφήματα από την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο. PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από το πρωτότυπο και σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που έγραψε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ το 1948.   
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 21:27

Απόστολος ΣπήλιοςΓράμμος

(Καλοκαίρι του 1948)Επανέκδοση του βιβλίου

από το “Ελεύθερο Βήμα Πολιτών-www.sispirosi.gr”

Επιμέλεια επανέκδοσης: Γιώργος Καραστατήρας - Νίκος Παπακωνσταντίνου

Σκιάθος, Ιούνιος 2015

  Παρουσιάσαμε σε συνέχειες στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα (www.sispirosi.gr) -από το Μάρτη του 2015 έως σήμερα- αντιπροσωπευτικά κομμάτια από ένα παλαιό, σπάνιο βιβλίο,  ένα αληθινό ντοκουμέντο του Λαϊκού μας Κινήματος, που το διέσωσε εδώ στη Σκιάθο, από παρ’ ολίγον ολοκληρωτική καταστροφή, και μας το έδωσε ο εκλεκτός φίλος και σύντροφος Χρήστος Βοριαζίδης. Πρόκειται για το περίφημο βιβλίο του Απόστολου Σπήλιου «ΓΡΑΜΜΟΣ, (ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ)», το οποίο γράφτηκε μέσα στη φωτιά της μάχης του Γράμμου και εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1948, αμέσως μετά την εποποιία των 70 ημερών και τον ελιγμό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΔΣΕ) από το Γράμμο προς το Βίτσι. (...) Σήμερα δίνουμε στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, δωρεάν, όπως πάντα, σαν ένα μικρό δώρο βγαλμένο μέσα από την καρδιά μας, την ανατύπωση όλου αυτού του έργου με τη μορφή του ηλεκτρονικού βιβλίου.

 "πατήστε σ' αυτό εδώ το σημείο για να διαβάσετε όλο το βιβλίο  του Απόστολου Σπήλιου "ΓΡΑΜΜΟΣ"

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση