αρχική σελίδα παιδεία Ο σημερινός "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" αναγγέλλει το θλιβερό μαντάτο για το χαμό του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ...

Δημοφιλή

Ο σημερινός "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" αναγγέλλει το θλιβερό μαντάτο για το χαμό του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" (αναδημοσίευση)   
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 21:20
 Στο σημερινό "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", αναγγέλλεται η θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ.   Αναδημοσιεύουμε το άρθρο:

«Εφυγε» ο σ. Κώστας Παπλωματάς.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα η κηδεία του στο Περιστέρι.

 


«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Κυριακής, ο σ. Κώστας Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».

 Η Τομεακή Επιτροπή των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τομεακή Επιτροπή των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του σύντροφου Κώστα Παπλωματά, που έφυγε αναπάντεχα χτες βράδυ (σ.σ. Κυριακή 18/1) από τροχαίο δυστύχημα.

Ο σ. Κώστας Παπλωματάς γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σ. Κώστας δούλεψε σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις που του ανατέθηκαν από το Κόμμα.

Το 1991, την περίοδο προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, ανέλαβε Γραμματέας της ΚΟΒ δασκάλων Περιστερίου και εκλέχτηκε στην Αχτιδική Επιτροπή, πρωτοστατώντας με πίστη και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής ο σ. είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΠΑΜΕ με πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Από το 1995 - 2005 πρόεδρος του σωματείου δασκάλων Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου", από το 2005 - 2010 στο ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από το 2011 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν Πρόεδρος του σωματείου Δασκάλων Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου".

Ο σ. Παπλωματάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά σ΄ολόκληρη την κοινωνία του Περιστερίου, αφού ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τους μαθητές του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν για τα λαϊκά προβλήματα.

Η ΤΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του, στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του».

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη 20 Γενάρη και ώρα 16.00 μ.μ. στην εκκλησία του Ταξιάρχη Περιστερίου.


    Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του, συνάδελφου Κώστα Παπλωματά, και τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του ετούτη την τραγική ώρα. Πάντα πρώτος στους αγώνες, πάντα με ήθος, πάντα με το πείσμα του νικητή, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο», σημειώνει. Το ΔΣ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τη 1.15 μ.μ. έως και 4.15 μ.μ. για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στην κηδεία.