αρχική σελίδα πολιτισμός "Η ιστορία ενός φύλλου", Από την 'magica' του Γυμνασίου Σκιάθου.

εγγραφή χρήστη"Η ιστορία ενός φύλλου", Από την 'magica' του Γυμνασίου Σκιάθου. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τον πολιτισμό
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 13 Μαίου 2010 12:22

Αποτέλεσμα εικόνας για φύλλο

Ένα υπέροχο παραμυθάκι, προϊόν της γόνιμης φαντασίας ενός νέου ανθώπου. Ένα μεγάλο δίδαγμα για τους ΄μεγάλους'. . .

Μετάφραση από τα Αγγλικά από την μαθήτρια Βικτωρία Ταλαδιανού,

η οποία είναι συμμαθήτρια και φίλη της συγγραφέως :  Ελισάβετ Δερβένη.


 

H ιστορία ενός φύλλου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φύλλο. Το όνομά του ήταν Chris και ζούσε σε ένα δέντρο στην κεντρική πλατεία μιας πόλης. Ζούσε εκεί με την οικογένειά του· με τους γονείς του, με τους παππούδες του, με τους προπαππούδες του, με τα ξαδέρφια του, τ’ αδέρφια του και τις αδερφές του. Ποτέ του δεν είχε ερωτευτεί, αλλά το ήθελε πάρα πολύ. Έτσι, μια μέρα αποφάσισε να αφήσει το δέντρο του και να βρει την αγάπη σε μια άλλη πόλη ή σε μια άλλη χώρα.

Έφυγε, λοιπόν, ένα πρωί… Αποχαιρέτησε την οικογένειά του και άρχισε το ταξίδι του. Ταξίδευε για πολλά χρόνια και όλο και μεγάλωνε… όλο και γερνούσε… Οι ελπίδες του λιγόστευαν. Δεν είχε βρει την αγάπη  ακόμα…

Και τότε έγινε! Μια χειμωνιάτικη βραδιά βρήκε την αγάπη! Ήταν τόσο όμορφη, τόσο διαφορετική, τόσο λευκή! Χόρευε μαζί με τις υπόλοιπες χιονονιφάδες, χόρευε τόσο όμορφα! «Τι να είναι αυτό το συναίσθημα?» αναρωτήθηκε. Πλησίασε τη χιονονιφάδα και άρχισε να χορεύει μαζί της. Το όνομά της ήταν Saty. Ήταν συνομήλική του. Ούτε αυτή είχε ερωτευτεί ποτέ της. Όσο χόρευαν πλησίαζαν όλο και περισσότερο στο έδαφος. Ήταν και οι δύο τόσο χαρούμενοι που επιτέλους βρήκαν την αγάπη!

Ακούμπησαν κάτω στο έδαφος και ξάπλωσαν. «Σ΄ αγαπώ» ήταν η λέξη που η Saty ήθελε να πει στον Chris, αλλά ο Chris την πρόλαβε! Η Saty όμως δεν τον άκουσε· είχε λιώσει… Ο Chris ήταν τόσο λυπημένος… « Τώρα που βρήκα την αγάπη μου, έφυγε για πάντα», είπε. Άρχισε να κλαίει… Έκλεγε για ώρες. Ήταν τόσο λυπημένος που από τη λύπη του μαράθηκε! Τότε κάτι περίεργο συνέβη! Στο μέρος που πέθαναν άνθισε ένα τεράστιο δέντρο. Δεν ήταν ένα συνηθισμένο δέντρο… Τον χειμώνα ήταν γεμάτο φύλλα και το καλοκαίρι έβγαζε τους καρπούς του, που ήταν χιονονιφάδες!

Αυτό το δέντρο μπορούν να το δουν μόνο όσοι έχουν ερωτευτεί έστω και μια φορά στη ζωή τους και πιστεύουν στην αγάπη!

Κάποιοι λένε πως η ιστορία του Chris είναι απλώς ένας μύθος, επειδή κανένας τους δεν έχει δει ποτέ του  εκείνο το δέντρο… Εγώ όμως το ‘χω δει! Γι’ αυτό, σας λέω «πιστέψτε στην αγάπη» και τότε κι εσείς θα μπορέσετε να δείτε εκείνο το τεράστιο πανέμορφο δέντρο...

“Magica”

Ελισάβετ Δερβένη