αρχική σελίδα πολιτισμός Μια εκδήλωση προς τιμήν του σκιαθίτη λογοτέχνη Γιώργου Σανιδά. Ένα πολύ αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός στο νησί μας χθες βράδυ (Σάββατο 18 Αυγούστου 2012), με αντίστοιχες προεκτάσεις

Δημοφιλή

Μια εκδήλωση προς τιμήν του σκιαθίτη λογοτέχνη Γιώργου Σανιδά. Ένα πολύ αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός στο νησί μας χθες βράδυ (Σάββατο 18 Αυγούστου 2012), με αντίστοιχες προεκτάσεις PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τον πολιτισμό
Συντάχθηκε απο τον/την Διεύθυνση της ιστοσελίδας μας   
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 10:19
  

Δίπλα στο χώρο που πιάνει η καθιερωμένη ετήσια Έκθεση Βιβλίου, στο πάρκο μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου και πίσω από το άγαλμα της 'Ελευθερίας', χθες, βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου, κατά τις 9, άρχισε το ξετύλιγμα μιας παρουσίασης βιβλίου ενός Σκιαθίτη λογοτέχνη, η οποία μας δημιούργησε πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Το επίπεδο της παρουσίασης, η όλη σύνθεση του περιεχομένου της από την Τασούλα Φιλαρέτου, ο πλούτος του συγγραφικού έργου του Γιώργου του Σανιδά , ακόμα και η σχέση παρουσιάζοντος και παρουσιαζόμενου, συμμαθητές της Τρίτης Λυκείου Σκιάθου του 1981 και συμφοιτητές στη πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε ένα ρέον κοίτασμα ζωής κάτω από το θόλωμα των πολλών φώτων του παζαριού των τουριστικών πωλήσεων που σκεπάζει τη ζωή του νησιού όλο και περισσότερο…

(Ενός παζαριού, όμως, που αφήνει… ολοένα και λιγότερα από τα χρήματα που έρχονται μέχρις εδώ και που –εννοείται- τα κυνηγούν όλοι οι, θέλοντας και μη, συμμετέχοντες κάτοικοι εργαζόμενοι του τόπου αυτού).

Η σημαντική αυτή πνευματική εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Σανιδά φανερώνει ότι στη Σκιάθο εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό ένα πνεύμα αντίστασης!

Παραμένει ζωντανό και πάντα ενεργό ένα πνεύμα αγώνα, που μας βεβαιώνει ότι η άθλια αλλά μεθοδευμένη και συνεχής προσπάθεια οργανωμένων ισχυρών συμφερόντων -που έχουν σκοπό την καταπάτηση και την ολική καταστροφή του πλούτου, της ζωής του λαού και των πραγματικών πολιτιστικών αξιών στο νησί μας-, η καταστροφή που προέρχεται από τη νομοτελειακή απληστία και τον αδιαίρετο τυχοδιωκτισμό του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, μπορεί να βρει και θα βρει πολύ ισχυρές αντιστάσεις!

Η επιχειρούμενη υλική και πνευματική μας εξαθλίωση θα βρει τις αντιστάσεις εκείνες που θα ξεσηκώσουν το σύνολο του ναρκωμένου γνήσιου πατριωτισμού μας!

Γιατί ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός έχει μια μοναδική και συνεχή σχέση αλληλοτροφοδότησης με το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα σε όλο το κόσμο και γι’ αυτό θα «κατραπακιάσει» για τα καλά, με την οργάνωσή του, τον κάθε είδους καταπατητή, ιδιώτη μεγαλοσχήμονα, παρασιτικό μεγαλο-κεφαλαιούχο.

Η γνώση είναι πηγή αντίστασης! Το διάβασμα είναι μια πράξη αυτή καθαυτή Επαναστατική, με όλη τη σημασία της λέξης! Η λογοτεχνία μπορεί να γίνει το πρελούδιο της κοινωνικής συνειδητοποίησης της νέας γενιάς του τόπου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή εκδηλώσεις όπως αυτή, προς τιμήν του άξιου συμπατριώτη μας πνευματικού δημιουργού, Γιώργου Σανιδά, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αφύπνιση και την αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας μας ενάντια στη σκουριά, τη σαπίλα και τη μπόχα της εποχής του σάπιου καπιταλισμού.

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς και συγχαίρουμε ολόψυχα εκ μέρους και της ιστοσελίδας μας «www.sispirosi.gr» τους συμπατριώτες μας διοργανωτές και παρουσιαστές αυτής της εκδήλωσης και ελπίζουμε παρόμοιες πνευματικές δραστηριότητες να πυκνώσουν στο προσεχές μέλλον και να γίνουν σημείο αποφασιστικής στροφής στη ζωή και στην πορεία του τόπου μας.