αρχική σελίδα ποίηση "Σύντομο δελτίο ειδήσεων" από το αφυπνισθέν πνεύμα του Αριστοφάνη και μάλιστα στη Σκιάθο.
"Σύντομο δελτίο ειδήσεων" από το αφυπνισθέν πνεύμα του Αριστοφάνη και μάλιστα στη Σκιάθο. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Γρηγόρης ο Σπαρτιάτης   
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 07:16

Η ‘ούτσα’ του Ηρακλέους.

  Σύντομο δελτίο ειδήσεων.

  "Θα αρχίσουμε με μια συνταρακτική πραγματικά είδηση.

  Τεράστια πέτρινη 'ούτσα' ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ολυμπία.

 

  Εικάζεται πως είναι η 'ούτσα' του Ηρακλή.

  Ως γνωστόν ‘ΗΡΑΚΛΗΣ’ δήλωνε ομορφιά και δύναμη, ΗΡΑ + ΚΛΕΟΣ.

  Ένα απαραμίλου τέχνης και ομορφιάς αντικείμενον και πραγματικά αμυθήτου αξίας εύρημα.

  Εσπευσμένως ο υπουργός πολιτισμού με νομικούς συμβούλους δικηγόρους  και κλιμάκιον ειδικών, θα μεταβεί εις Βερολίνον, όπου πρόκειται να συναντηθεί με ομολόγους Γερμανούς προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα ανταλλαγής του ευρήματος  με μεγάλο τμήμα του χρέους της Ελλάδος.

  Το ΚΚΕ κράτησε αρνητική θέση, εκτός και εάν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, καταργηθεί ολόκληρο το χρέος.

  Παρ’ όλα αυτά το κόμμα για πρώτη φορά στάθηκε διχασμένο πάνω στο θέμα.

  Ωστόσο διαφωνίες για την πώληση εξέφρασαν ο Γάλλος υπουργός πολιτισμού, ο της Αυστρίας, της Ολανδίας και του Βελγίου.

  Διετύπωσαν την άποψη πως πρέπει όλοι να συμμετάσχουν σε δημοπρασία ανοιχτή και διάφανη. Το εύρημα είπαν, είναι εύρημα και καύχημα όλης της Ευρώπης, και δεν μπορεί η κυρία Μέρκελ να διεκδικεί την 'ούτσα' του Ηρακλή για πάρτυ της και μόνο.

  Κάτι τέτοιο, όπως είπε χαρακτηριστικά Γάλλος διπλωμάτης, «παραπέμπει στους παπούδες της Μέρκελ» και όλοι ξέρουμε τι υπονοεί!

  Με τη σειρά του ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άρης –Ψωλάρης, δήλωσε πως δεν χρειάζεται να καταφεύγει κανείς σε σκοτεινά μονοπάτια και αντιδικίες, διότι έχουμε πολλούς ακόμα ημίθεους που δεν έχουμε ανακαλύψει. 

  Είναι τόσοι πολλοί, είπε, που φτάνει να πάρει ο καθένας από τους αντιπαλόμενους. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: "φτάνει να χορτάσουμε με ούτσα όλη την Ευρώπη".

  Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι εταίροι μας, ο μόνος όρος που θα θέσει ο Έλλην υπουργός είναι, κατά απαίτηση του Καρατζαφέρη, οι 'ούτσες' να παραμείνουν σε Ευρωπαϊκά μουσεία και καλά φυλαγμένες γιατί αποτελούν παγκόσμια  κληρονομιά.

  Ο ίδιος μάλιστα –ο Καρατζαφέρης- προειδοποίησε την Φύρομ να μην κάνει καμιά ανοησία και διεκδικήσει απ’ τη 'ούτσα' του Ηρακλή. Αυτό όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής του, θα επροκάλει τον γέλωτα και του παρδαλού εριφίου.

  Οι προσευχές τώρα όλων των Ελλήνων καθώς και οι ελπίδες τους, είναι να βρεθεί η 'ούτσα' του ΑΧΙΛΛΕΑ.

  Ο υπουργός εξωτερικών εξ άλλου δήλωσε για το θέμα, όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει, ότι: ‘είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών, πιστεύουμε πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο’.

  Όπως ανακάλυψε όμως συνεργάτης μας, που έλαβε ανεπίσημα την πληροφορία, ότι βρέθηκε το δεξί αρίδι του Αχιλλέα και βρισκόμαστε πολύ κοντά και στην ανακάλυψη του αριστερού. Δεν θέλησε όμως να κάνει ανακοινώσεις φοβούμενος τη σκληρή κριτική του ΚΚΕ για μεθόδευση, ακόμα και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ανακοινώνοντας πρώτα την εύρεση του δεξιού, και μετά του αριστερού.

  Ο ίδιος, όπως ορκίστηκε ο υπουργός, δεν κατηύθυνε τις έρευνες όπου μετέχουν καθαρά και μόνο επιστήμονες, εξ άλλου, όπως δήλωσε βέβαια και σε όλα τα μέσα, το θέμα είναι να βρεθεί το τρίτο το μακρύτερο και μάλιστα σύντομα.

  Είναι όπως τόνισε χαρακτηριστικά και επισταμένα, που θα μας επιτρέψει να διεισδίσουμε στον κόλπο του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης.

  Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός: "αν έπειτα σειρά έχει η προσπάθεια ανακάλυψης της 'ούτσας' του ΘΗΣΕΑ", γέλασε αινιγματικά και είπε λακωνικά: ‘κάθε 'ούτσα' στον καιρό της και της Μέρκελ σύντομα’.

  Εννοώντας βέβαια την ήδη ευρεθείσα του ΗΡΑΚΛΗ.

  Το ΚΚΕ πάντως έθεσε την άποψη πως τα ευρήματα πέρα από τις κρυστάλλινες και διαφανείς διαδικασίες πώλησης, θα πρέπει να πουληθούν σύμφωνα με το μήκος τους.

  Επιστήμονες όμως υποστηρίζουν πως αυτό θα ανοίξει τους ασκούς του ΑΙΟΛΟΥ, όπως δήλωσε πρύτανης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣ/ΚΗΣ.

  Θα πέσουμε σε μακρόχρονη αντιπαράθεση, κάτι που θα είναι χάσιμο χρόνου πολύτιμου για την Ελλάδα. ‘Ας μη βγάλουμε τώρα τα μάτια μας μόνοι μας είπε ο πρύτανης, το πράγμα είναι απλό:

  "Δίνουμε 'ούτσες' σβήνουμε χρέος"

  Τόσο απλά. Τελεία και καύλα!

  Διορθώνοντας βέβαια την παραδρομή της γλώσσας του στο: παύλα. 

Έχει και συνέχεια, αλλά λόγω της έντασης που είχε το αφυπνισθέν πνεύμα

του Αριστοφάνη στη πατρίδα του Παπαδιαμάντη (λέτε να συννενοήθηκαν:),

θα σκεφτούμε αν θα το δημοσιεύσουμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα...

Μετά από αίτηση του Γρηγόρη του Σπαρτιάτη εκτυπώσαμε το δημοσιευθέν κομμάτι του έργου του και βρέθηκε ότι στην ανάγνωση και αντιγραφή από το χειρόγραφο κείμενο είχαμε κάνει δύο λάθη. Το πρώτο για ένα "π" που έγινε "κ" και το άλλο για το 'Οδυσέα" που έγινε "θησέα" γιατί όπως μας είπε ο Γρηγόρης, το λάθος αν δεν κάναμε τη διόρθωση αυτή, θα ήταν μεγάλο αφού για τον Οδυσέα έχει φτιάξει ήδη άλλο έργο το οποίο θα μας το δόσει για δημοσίευση αργότερα. Έτσι και αποκαταστήσαμε τις αλλαγές όπως ήθελε, μιας και το έργο αυτό είναι δικό του.