αρχική σελίδα νεολαία H πραγματική ουσία της κοκορομαχίας των social media γύρω από μια ...νεανική φωτογραφία!

Δημοφιλή

H πραγματική ουσία της κοκορομαχίας των social media γύρω από μια ...νεανική φωτογραφία! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τη νεολαία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας, με αφορμή μια φωτογραφία κι ένα αξέχαστο διαχρονικό τραγούδι!   
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 16:42
     Πολύς είναι ο ντόρος που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στα διαβόητα "κοινωνικά  (τρομάρα τους!) μέσα δικτύωσης" (νεοελληνιστί social media), αυτούς τους ανοιχτούς και ζέχνοντες διαδικτυακούς οχετούς αποβλάκωσης και αποχαύνωσης, για  την περίφημη φωτογραφία της παρέας του Τσίπρα, πριν από 17-18 χρόνια, μια φωτογραφία που έγινε ...ανάρπαστη, καθώς συνοδεύτηκε από τα "φαρμακερά" σχόλια των δεξιών ανταγωνιστών του Τσίπρα για την "κουτάλα", καθώς και από τις αντίστοιχες κραυγές των οπαδών τους.
    Μιλάμε για σχόλια και για κραυγές του τύπου ότι "μόνο το μπουκάλι του τραπεζιού δεν γίνηκε υπουργός ή στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού από την εν λόγω παρέα"... (Ο πεινασμένος, βλέπετε, καρβέλια ονειρεύεται!)
  Η sispirosi.gr αισθάνεται σήμερα ζωηρή την ανάγκη να αφιερώσει τόσο στα ''ΣΥΡΙΖο...αριστερά" μέλη αυτής της τόσο προκομμένης παρέας, όσο βεβαίως και στους "κλασικούς" καραδεξιούς ανταγωνιστές της, αυτούς που τη βλέπουν ζηλόφθονα και τους τρέχουν τα σάλια για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας, τους παρακάτω ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ενός παντοτινού Αντάρτη. Τους στίχους ενός ανθρώπου που τίμησε την ανθρώπινη ιδιότητα τόσο στις μάχες για τη λευτεριά, όσο και στον καθημερινό αγώνα για το ψωμί και το δίκιο του λαού, με όπλο του την Τέχνη, τη μουσική και το τραγούδι: του αξέχαστου κι αγαπημένου μας ΠΑΝΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ.
    Νομίζουμε ότι οι  στίχοι αυτοί αποδίδουν πλήρως την ουσία της κοκορομαχίας "συριζαίων"-"δεξιάς" για τη ...μαχλούπα με το μέλι!

                            
Απόσπασμα από το τραγούδι
"Ξυπνήστε!"

...Κι άλλοι με ιδρώτα το ψωμί
κι άλλοι πουλάν μισοτιμή
πατρίδα, λευτεριά, τιμή,
αρκεί να πιάσουν την καλή,
να γίνουν υπουργοί...


Η CIA βαρά το νταγερέ,
χόρευε νάιλον υπουργέ
σαν καραγκιόζης στο μπερντέ
κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ...

Ξυπνήστε!

Ξυπνήστε νέες, ξυπνήστε νιοί,
βγέστε απ’ του τάφου τη σιωπή,
δείτε του κόσμου τη ντροπή,
γίνετε χίλιοι κεραυνοί
και κάψτε μας!

'Η σώστε μας,
γλιτώστε μας

ή θάψτε μας!

 

(ακούστε το τραγούδι!)

https://www.antiwarsongs.org/canzone.php?id=43779&lang=en


Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνος Τζαβέλλας
ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ  (1925-2009)

 

 

   Η ιστοσελίδα μας χαρίζει τους παραπάνω στίχους στα νέα παιδιά που έσπευσαν στα διάφορα facebook και twitter να σχολιάσουν τη φωτογραφία των προκομμένων πάλαι ποτέ νέων  της ...παρέας Τσίπρα, νυν μελών του υπουργικού συμβουλίου και εν γένει των μηχανισμών του αστικού κράτους. ("Αχ, πού 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος...")

   Και προτρέπει αυτά ακριβώς τα σημερινά νέα παιδιά, τούτων των σημερινών - των ασύλληπτα βάρβαρων- καιρών τα μεγάλα θύματα,  να σκεφτούν καλά το νόημα των λόγων του ποιητή-συνθέτη και τραγουδιστή και να κάνουν πράξη την παντοτινή έκκλησή του προς τη νέα γενιά του τόπου μας!

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση