αρχική σελίδα κοινωνία ΚΚΕ(μ-λ): ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ! Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη

Δημοφιλή

ΚΚΕ(μ-λ): ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ! Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το ΚΚΕ(μ-λ)   
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 16:39
  

    
    Δημοσιεύουμε σήμερα στη sispirosi.gr την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε το ΚΚΕ(μ-λ) ενάντια στη μετατροπή της Μαγνησίας και του Βόλου σε βάση των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών-δολοφόνων των Λαών. Η ιστοσελίδα μας ενώνει τη φωνή της στα αιτήματα:
   να μην επιτραπεί η μετατροπή του "στρατοπέδου Γεωργούλα" της Νέας Ιωνίας Βόλου, από έδρα μιας ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που ήταν ως τώρα, σε νέο άντρο του ιμπεριαλισμού,
   να πεταχτούν έξω από το Στεφανοβίκειο οι αμερικάνοι καραβανάδες-μισθοφόροι των πιο εγκληματικών συμφερόντων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα και βεβαίως να ξηλωθούν όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
   Λευτεριά-ανεξαρτησία-λαοκρατία-σοσιαλισμός-ειρήνη και αδερφοσύνη των Λαών είναι τα ιδανικά και οι στόχοι του δικού μας αγώνα, του αγώνα κάθε τίμιου εργαζόμενου στην Ελλάδα και σ' ολόκληρο τον κόσμο.
  Η ανακοίνωση-καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) έχει ως εξής:


ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ!
Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη

    Η κυβέρνηση, για λογαριασμό της αστικής τάξης, κάνει ολοένα και περισσότερες παραχωρήσεις στους αμερικανονατοϊκούς, μετατρέποντας τη Μαγνησία σε φτηνό πεδίο βολής των φονιάδων των λαών. Βάση στο Στεφανοβίκειο, κοινή άσκηση στον Παγασητικό, παρουσία ΝΑΤΟϊκών στο Γεωργούλα για κοινές ασκήσεις. Οι τυχοδιωκτικές επιδιώξεις της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας περνούν μέσα από την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων σχεδιασμών, που στόχο έχουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία και να εμποδίσουν τη διείσδυση και την επιρροή της στην περιοχή των Βαλκανίων. Με αποτέλεσμα να εμπλέκουν το λαό και τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, βάζοντας στο στόχαστρο δικαιώματα και ζωές.
     Ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) παροξύνονται ιδιαίτερα στο τρίγωνο Βαλκάνια -Μ.Ανατολή -ΝΑ Μεσόγειος, μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να νιώθουν οι εργαζόμενοι και ο λαός μας με τη ΝΑΤΟϊκή βάση δίπλα από τα σπίτια τους.
     Όσο για τα δολάρια που «θα αφήσουν στην πόλη», δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αισχρό εμπαιγμό των εργαζόμενων και του λαού μας, που ζει σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, που τόσα χρόνια προωθούν και διαμορφώνουν μέσα από την επιβολή αντεργατικών πολιτικών οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.
     Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, να αρνηθούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων. Να αναπτύξουν τους αγώνες τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την επαναχάραξη των συνόρων. Για το ξεπέταγμα των βάσεων -ορμητήρια από τον τόπο μας. Αλλά και να αναπτύξουν την πάλη τους, ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία που επιβάλλει η επίθεση ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ.
     Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε βάση του ΝΑΤΟ. Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού άμυνας δεν αφήνουν κανένα ερωτηματικό για το ποια «ισοδύναμη μονάδα» θα αντικαταστήσει την 32η ΤΠ. Συμπληρώνουν άλλωστε τις πρόσφατες δηλώσεις της Χρυσοβελώνη, για τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη του Βόλου από την παρουσία 350-400 οικογενειών υψηλόβαθμων ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών.

 

Σχόλια  

 
+1 #1 Σχετική ανακοίνωση-καταγγελία και του Κ.Κ.Ε. για το ίδιο ζήτημαΝίκος από το Βόλο 24-02-2019 11:40
Από την Tομεακή Eπιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε στις 22 του Φλεβάρη 2019 η παρακάτω ανακοίνωση για το ζήτημα της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο στρατόπεδο "Γεωργούλα", μετά την απομάκρυνση από αυτό των Eλλήνων πεζοναυτών:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με γνώμονα, όπως είπε, την ενίσχυση της «τοπικής οικονομίας» και οι χτεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Εσωτερικών ότι το να υπάρχουν στο Βόλο «υψηλόμισθοι» αμερικανοΝΑΤΟικ οί είναι προς όφελος της πόλης, μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους φονιάδες των λαών για εκπαίδευση και μόνιμη παραμονή στην πόλη μας, μετατρέποντας τον Βόλο σε στόχο των επικίνδυνων πολεμικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ξεπερνάνε κάθε όριο ξεδιαντροπιάς «κουνώντας» τα ματωμένα δολάρια στο λαό του Βόλου για να εξαγοράσουν την ανοχή του και να τον υποτάξουν στα εγκληματικά ΝΑΤΟικά και ευρωατλαντικά σχέδια. Για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή του στο γεγονός ότι στο στρατόπεδο της πόλης ο στρατός των ΗΠΑ θα εκπαιδεύεται για το πώς πιο αποτελεσματικά θα δολοφονεί άλλους λαούς, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή. Αυτό κοστολογούν με τα δολάρια: Το αίμα των λαών και την εξαγορά της σιωπής του εργατόκοσμου και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης.
Η αμερικανοΝΑΤΟικ ή κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο. Βάζουν τα γυαλιά στους πιο βρώμικους υπερασπιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης, τη νεολαία, να δυναμώσουν την πάλη τους για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικ οί από το Βόλο. Με όλους τους τρόπους να καταδικάσουν το κατάπτυστο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι να βάψει ο λαός της πόλης τα χέρια του με το αίμα άλλων λαών με αντάλλαγμα μια χούφτα δολάρια. Ιδιαίτερα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό, τώρα πρέπει να εγκαταλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει ο καλύτερος και πιο ξεδιάντροπος σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα, παντού, για να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στις βάσεις και τους πολεμικούς-δολοφονικούς σχεδιασμούς υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων».
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση