αρχική σελίδα πολιτική Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ενάντια στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο

Δημοφιλή

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ενάντια στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη μετωπική Κίνηση "Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. " (με εισαγωγικό σημείωμα της ιστοσελίδας μας)   
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 07:53
      
      Πριν λίγες μέρες η αγωνιστική ιστοσελίδα "ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ για τη συντριβή του αντικομμουνισμού" δημοσίευσε μια πράγματι ελπιδοφόρο είδηση για την κινητοποίηση συλλογικότητας Κομμουνιστών στην Αθήνα ενάντια στο διάχυτο αντικομμουνιστικό δηλητήριο, ενάντια στη διαστρέβλωση της ιστορίας και τη συνακόλουθη φασιστικοποίηση που σπέρνουν τα αντικομμουνιστικά αστικά καθεστώτα των σάπιων κοινωνιών της γηραιάς ηπείρου.  
 
    Η κινητοποίηση αυτή είχε πρωτίστως στο στόχαστρο τις εμετικές αντικομμουνιστικές ενέργειες και νομοθετικές διατάξεις των φασιστικών παλιοτόμαρων που δυναστεύουν το προτεκτοράτο της Πολωνίας. Το κυβερνών φασισταριό της Βαρσοβίας, δηλαδή σαφώς ορισμένα από τα πιο κτηνώδη "ζόμπι" της παγκόσμιας αντίδρασης, αυτή την εποχή έχουν λυσσάξει ενάντια στους συντρόφους μας, του Πολωνούς Κομμουνιστές, σκαρώνοντας με τη συνδρομή των δικαστικών και αστυνομικών οργάνων τους μια σειρά από δίκες και παντοειδείς πολιτικές διώξεις ενάντια στην κομμουνιστική μας ιδεολογία!  Μιλάμε δηλαδή εδώ για αδίστακτα αντικομμουνιστικά καθάρματα της "εποχής των σπηλαίων", που θέλουν να μας φέρουν όλους μας ξανά στην εποχή αυτή!
     Φυσικά στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο -με παραλλαγές ως προς την ένταση του φαινομένου- κινούνται και τα αντίστοιχα σκωληκοειδή νεοκαπιταλιστικά καθεστώτα όλων των προτεκτοράτων του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη, καθεστώτα στα οποία κυριαρχούν μερικά από τα χειρότερης ποιότητας σαβούρια που "ανέδειξε" η καπιταλιστική παλινόρθωση και γενικά ο σκουπιδοτενεκές του παγκόσμιου καπιταλισμού..
    Η sispirosi.gr., η οποία έχει σταθερό το μέτωπό της ενάντια στην αντικομμουνιστική μπόχα και ενάντια στη γενικευμένη φασιστικοποίηση που λανσάρει ο ιμπεριαλισμός σε όλες του τις "μητροπόλεις" και οι γλοιωδέστατοι τοποτηρητές του στα εξαρτημένα κράτη και στα προτεκτοράτα των μαύρων κι άραχλων καιρών μας, η sispirosi, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για να ξεσκεπαστούν οι αιτίες της διασποράς του αντικομμουνιστικού ψεύδους και του συνακόλουθου μίσους, οφείλει σήμερα να δώσει τα πιο  θερμά κι εγκάρδια συγχαρητήριά της στους συναγωνιστές μας της μετωπικής Κίνησης "Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. " για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, την οποία και πρέπει όλοι μας να επεκτείνουμε σε όλη την Ελλάδα.
    Ο αντικομμουνισμός και τα παράσιτα που τον λανσάρουν, για να τσιμεντάρουν τη σκλαβιά και τη δυστυχία των δισεκατομμυρίων εργατών και εργαζομένων αυτού του ντουνιά, θα εξολοθρευτούν οριστικά, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί μέχρι τότε, από τα χέρια των ίδιων των θυμάτων της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, που θα πάρουν ξανά τις τύχες τους στα χέρια τους, κερδίζοντας τη λευτεριά και την ευτυχία τους.
  Αυτή είναι η αδήριτη ιστορική αναγκαιότητα, αυτός θα σταθεί κι ο αναπόφευκτος νόμος κίνησης της ιστορίας, στην Πολωνία, στην Ελλάδα και στον κόσμο ολάκερο! Σύντροφοι και συναγωνιστές όλων των κομμουνιστικών και πραγματικά αριστερών κινήσεων και συλλογικοτήτων, όλοι μαζί, ενωτικά και αγωνιστικά, όλοι μας μαζί "παρά πόδα!" για τη συντριβή του αντικομμουνισμού!   Όλοι μαζί στον αγώνα για το ψωμί, το δίκιο, τη λευτεριά, την ευτυχία της Εργατικής Τάξης και των Λαών, για την αναγέννηση του κόσμου μας ολάκερου!
   Αναδημοσιεύουμε, λοιπόν κι εμείς  στη συνέχεια το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στις σελίδες των συντρόφων του "Παρά πόδα..." μαζί με την ανακοίνωση της Κίνησης "Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. " καθώς επίσης και το σχετικό κείμενό της ενάντια στην αντικομμουνιστική σαπίλα, το οποίο κυκλοφόρησε στην πρωτεύουσα.

23 του Φλεβάρη 2019
Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr

Καμπάνια ενάντια στον αντικομμουνισμό 

     Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενάντια στον αντικομμουνισμό, την οποία πραγματοποίησε το μετωπικό σχήμα Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. Στα πλαίσια της καμπάνιας, διακινήθηκε πλατιά και σε καθημερινή βάση η προκήρυξη: Αντικομμουνισμός και παραχάραξη: όπλα στα χέρια της αστικής τάξης. Μέσα σε είκοσι ημέρες μοιράστηκαν σε χώρους δουλειάς, σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και σε γειτονιές 5.000 αντίτυπα της προκήρυξης, πετάχτηκαν 20.000 τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

    Η παραπάνω προκήρυξη μοιράστηκε στις στάσεις μετρό Πανεπιστήμιο, Πανόρμου, Δάφνη, Ευαγγελισμός, Περιστέρι, Βικτώρια, Αττική και στις στάσεις λεωφορείων στην Πανεπιστημίου· στην πορεία αλληλεγγύης για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Γενάρη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας· στην έναρξη του ετήσιου αφιερώματος για τα 60 χρόνια από την κουβανέζικη επανάσταση στον κινηματογράφο «STUDIO» και σε ένα ευρύ φάσμα εργασιακών χώρων. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία για ενημέρωση και πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με εργαζόμενους γύρω από τα ζητήματα που έθετε το κείμενο της προκήρυξης.  Επίσης, στις 1 και 8 Φλεβάρη αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν μηχανοκίνητες παρεμβάσεις με χιλιάδες τρικάκια στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και στην περιοχή Κουκακίου- Πετραλώνων.

    Αφορμή για αυτήν την καμπάνια ήταν οι αρνητικές εξελίξεις στην Πολωνία και η δικαστική περιπέτεια των Πολωνών κομμουνιστών, η οποία τραβάει εδώ και δυόμιση χρόνια, βάσει της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας του πολωνικού αστικού κράτους. Στις 17 Γενάρη, μία μέρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια στην Πολωνική πρεσβεία στο Π. Ψυχικό, γραμμένα στα ελληνικά και στα πολωνικά, με την απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις των συντρόφων μας Πολωνών κομμουνιστών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην άσκηση πίεσης στο πολωνικό αστικό κράτος και στην έκφραση προλεταριακής διεθνιστικής αλληλεγγύης στους διωκόμενους κομμουνιστές (το κατηγορητήριο τελικά κατέπεσε και όλοι οι σύντροφοι αθωώθηκαν).

    Να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή τη δίωξη κομμουνιστών, αλλά και της εξίσωσης κομμουνισμού-ναζισμού από τα αστικά επιτελεία της Πολωνίας, είχε πραγματοποιηθεί πάλι παρέμβαση έξω από την πολωνική πρεσβεία, τον Ιούλιο του 2017 από την Ομάδα Αντιφασιστών Εργατών.

    Η μάχη ενάντια στον αντικομμουνισμό, ως αναπόσπαστη πτυχή του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην αστική τάξη και το καθεστώς της, θα συνεχιστεί.

Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία


Ακολουθεί το κείμενο ενάντια στον αντικομμουνισμό, το οποίο διακινήθηκε στο λαό της Αθήνας:
    

Αντικομμουνισμός και παραχάραξη: όπλα στα χέρια της αστικής τάξης

    Σε μια περίοδο κατά την οποία η γενική κρίση του καπιταλισμού, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και οι πολεμικές συγκρούσεις οξύνονται, οι αστικές τάξεις παγκοσμίως κορυφώνουν την επίθεσή τους ενάντια στην εργατική τάξη και στις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες και τα κινήματα που προωθούν την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση.

    Σύμμαχοι σε όλη αυτή την επίθεση του Κεφαλαίου διάφοροι πρώην κομμουνιστές, αριστεροί αναθεωρητές, σοσιαλδημοκράτες και φυσικά οι φασίστες και τα «κινήματά» τους, τα πιστά αυτά σκυλιά των καπιταλιστών.

    Η επίθεση αυτή, που εντάθηκε ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, εξαπολύεται με δύο τρόπους: Από τη μια είναι ιδεολογική, χρησιμοποιούν, δηλαδή, τόνους λάσπης ενάντια στην κομμουνιστική κοσμοθεωρία, σε μια προσπάθεια να την παρουσιάσουν ως εκ φύσεως εγκληματική, και προβαίνουν σε διαστρέβλωση της ιστορίας της τάξης μας, συκοφαντώντας τη νικηφόρα αντιφασιστική πάλη των λαών, τις σοσιαλιστικές προλεταριακές επαναστάσεις, τα παρτιζάνικα κινήματα.

    Έτσι, διδάσκουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια την αντι-ιστορική και κατάπτυστη εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού, δηλαδή ταυτίζουν την επαναστατική κοσμοθεωρία και τη δράση του προλεταριάτου με την τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου, και καλλιεργούν την άποψη για τις επαναστάσεις που δεν ήταν επαναστάσεις αλλά πραξικοπήματα που μετατράπηκαν σε «κόκκινες δικτατορίες»…

    Παράλληλα είναι και επίθεση κατασταλτική, αφού σε πολλές χώρες βλέπουμε την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου των αστών μέσω της ψήφισης νέων νόμων.

    Ιδιαίτερο είναι το αντικομμουνιστικό μένος των κυβερνώντων στις πρώην Σοβιετικές και Λαϊκές Δημοκρατίες, από την Βαλτική έως τα Βαλκάνια,  οι λαοί των οποίων απολαμβάνουν όλα τα «θαύματα» του καπιταλισμού, την ανεργία, την οικονομική ανέχεια και την άνοδο του φασισμού.

    Για παράδειγμα, στην Ουκρανία, από τις υποκινούμενες, δήθεν αυθόρμητες επιθέσεις της ουκρανικής ακροδεξιάς και των παραστρατιωτικών ενάντια στους κομμουνιστές, τις εισβολές σε σπίτια και γραφεία, τις σωματικές επιθέσεις το 2014, φτάσαμε στην κρατική νομοθεσία “περί αποκομμουνιστικοποίησης” και τη μετονομασία 50.000 οδών, πλατειών, πόλεων και χωριών, την απομάκρυνση 1.300 αγαλμάτων του επαναστάτη Λένιν, την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές για το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών κόμμα της χώρας, το ΚΚ Ουκρανίας, και τις κατηγορίες για “χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” σε βάρος κομμουνιστών.

    Το 2017 στη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Μπορίσοφ, προώθησε νέο αντικομμουνιστικό νόμο που προβλέπει απαγόρευση της χρήσης και της τοποθέτησης κομμουνιστικών συμβόλων και την αποκαθήλωση των ήδη αναρτημένων συμβόλων, συνθημάτων, επιγραφών κ.ά., από την περίοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει συνολική ιδεολογική προπαγάνδα αφού η εφαρμογή του επιβάλλεται και σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

    Στην Πολωνία, από το 2017 σέρνονται σε δίκες, με βάση την αντικομμουνιστική νομοθεσία, στελέχη του ΚΚΠ και της εφημερίδας «Μπρατζάκ» με την κατηγορία «δημόσιας προώθησης ολοκληρωτικού συστήματος». Τον Οκτώβριο του 2018, οι αρχές γκρέμισαν μνημείο που είχε χτιστεί το 1946 στη Βαρσοβία προς τιμήν του Κόκκινου Στρατού. Να υπενθυμίσουμε ότι εξακόσιες χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση του λαού της Πολωνίας από το ναζιστικό όλεθρο.

    Τον ίδιο μήνα, το αντικομμουνιστικό «Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης/Επιτροπή Δίωξης Εγκλημάτων» έδωσε οδηγία να αφαιρεθεί τιμητική πλακέτα στην πόλη Τσίβνουβ που είχε τοποθετηθεί προς τιμήν των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο μυστικό στρατιωτικό νοσοκομείο «250». Ισχυρίζεται λοιπόν η επιτροπή ότι οι αγωνιστές δεν πάλεψαν για μια Δημοκρατική Ελλάδα, καθώς μάλλον ο μοναρχοφασισμός είναι πιο κοντά στη δική τους έννοια της αστικής δημοκρατίας.

    Αυτές είναι ορισμένες μόνο εξελίξεις, που βιώνουν οι λαοί των γειτονικών χωρών. Οφείλουμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας, χωρίς να παίρνουμε το βλέμμα μας από τον παγκόσμιο χάρτη της αντικομμουνιστικής υστερίας, αλλά ούτε και από την χώρα μας. Η εγχώρια αναθεώρηση της ιστορίας και η εξίσωση θύτη και θύματος, για τα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου, εμφανίζεται ως το κύριο αφήγημα της αστικής τάξης, το οποίο αποπειράται να κερδίσει έδαφος στη νεολαία αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

    Δεν είναι απλώς υποκρισία το ότι όλο αυτό το μάθημα ιστορίας μας το κάνουν οι ιμπεριαλιστές και γενικά οι καπιταλιστές που ανέκαθεν διέλυαν χώρες και μακέλευαν λαούς, ούτε ότι οι πιο “δημοκράτες” από αυτούς στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων ακόμα και αστικοδημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της ελευθερίας της έκφρασης, που υποτίθεται ότι το αστικοδημοκρατικό τους σύστημα εξ ορισμού προασπίζεται.

    Σήμερα που τα θεμέλια του συστήματός τους τρίζουν, δεν τους αρκεί να αφαιρούν δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αίμα από τους λαούς και το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Επιχειρούν μια άνευ προηγουμένου πολιτικο-ιδεολογική ανατροπή στις συνειδήσεις των λαϊκών μαζών και της εργατικής τάξης, ώστε αυτές να μην αναγνωρίζουν την αξία της οργάνωσής τους σε επαναστατικές βάσεις, να στρέφονται μάλιστα ενάντια σε μια τέτοια οργάνωσή τους και, έτσι, η επαναστατική θύελλα των περιθωριοποιημένων μαζών και του προλεταριάτου ποτέ να μην ξεσπάσει και η καθυπόταξη τους να διαιωνιστεί.

    Γι’ αυτό, σήμερα, που όλες οι κεντρικές αντιθέσεις (ιμπεριαλισμός-λαοί, ενδοϊμπεριαλιστικοί και ενδοαστικοί ανταγωνισμοί, Κεφάλαιο-Εργασία) οξύνονται σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας, είναι χρέος μας να μην περάσει ο αντικομμουνισμός. Να συμβάλλουμε σε κάθε χώρα στην ενότητα επαναστατικών δυνάμεων με κομμουνιστική αναφορά στην κατεύθυνση της προλεταριακής επανάστασης, του γκρεμίσματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε.

Εργαζόμενοι –ες ενάντια στον αντικομμουνισμό -Για την Εργατική Εξουσία 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση