αρχική σελίδα πολιτική ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του ΚΚΕ(μ-λ), απ' αφορμή την "επικύρωση" της διαβόητης-αμερικανόπνευστης "Συμφωνίας των Πρεσπών"

Δημοφιλή

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του ΚΚΕ(μ-λ), απ' αφορμή την "επικύρωση" της διαβόητης-αμερικανόπνευστης "Συμφωνίας των Πρεσπών" PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τους Εκπαιδευτικούς του ΚΚΕμ-λ (με σύντομο εισαγωγικό σχόλιο της Συντακτικής μας Επιτροπής)   
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 20:52
  Σχετική εικόναΕισαγωγικό σημείωμα της sispirosi.gr
   Η ιστοσελίδα μας παρακολούθησε με όλες τους τις λεπτομέρειες, τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, στους δρόμους, στον Τύπο, στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και στο διαδίκτυο, για το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα". Είδαμε κι εμείς, όπως όλοι σας το όργιο που στήθηκε για να επιβληθεί και στην έρμη την Ελλάδα μας -όπως επιβλήθηκε και στη γειτονική μπανανία της Σλαβομακεδονίας-  η διαβόητη, αμερικανόπνευστη "Συμφωνία των Πρεσπών", δηλαδή το φιρμάνι για την ολοκληρωτική Ευρω-ΝΑΤΟποίηση των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων. Είδαμε... Και τι δεν είδαμε!
     Καιροσκόπους πυγμαίους πολιτικάντηδες να αλλάζουν "μαντρί και τομάρι" εν μιά νυκτί για να εξασφαλίσουν το βουλευτικόν τους μέλλον παρά τοις ισχυροίς...

    Γλοιωδέστατους ψευτοαριστερούς εντολοδόχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να σκίζονται για να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντάδων, αυτές που βρωμάνε αίμα και μπαρούτι επερχόμενου παγκοσμίου πολέμου, παρουσιάζοντάς τες σαν απαύγασμα του σύγχρονου .."αντιιμπεριαλισμού" και "διεθνισμού".

    Μαύρους-κατάμαυρους δεξιούς και ακροδεξιούς πατριδοκάπηλους, ακόμα και νεοναζιστές επιγόνους των δοσίλογων της κατοχής, να ξερνάνε τόνους αντικομμουνιστικής και σοβινιστικής λάσπης και να βγάζουν αφρούς λύσσας ενάντια στους γείτονες Σλαβομακεδόνες, ενώ "φυσικά" για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, την εξάρτηση και την υποτέλεια του τόπου να στάζουν -όπως πάντα, έτσι και τώρα!-  μόνον ...μέλι ή -έστω στην καλύτερη των περιπτώσεων- να μην βγάζουν ...τσιμουδιά.

   Ακόμα κι ο απερίγραπτος και ...ατελείωτος εκείνος "Λεβέντης και καραμπουζουκλής" που τα ...έχωσε χοντρά στον Πάιατ για την -καθαρά ...αμερικάνικου στυλ-  δράση του υπέρ της "συμφωνίας", δεν λησμόνησε να δηλώσει την πάγια και ακλόνητη πίστη του στους ευρω-νατοϊκούς επικυρίαρχους! Περιπτώσεις σαν και δαύτην, αφορούν φυσικά και κάμποσους ακόμη,επαγγελματίες σοβινιστές- πατριδοκάπηλους της παραδοσιακής δεξιάς, και πρωτίστως τον πρώην συνέταιρο του Τσίπρα, ο οποίος "τα είχε δώσει όλα για όλα" στους Γιάνκηδες. Όλοι αυτοί τώρα, καμένοι από χέρι, ...νιαουρίζουν θλιβερά μοιρολόγια για την άκρα "αχαριστία" των μεγάλων αφεντάδων τους, δίνοντάς μας -για άλλη μια φορά- αφορμή για ...άφθονο γέλιο, καθώς διαπιστώνουμε την ...κοινή μοίρα όλων των άχρηστων πλέον ξεσκονόπανων του ευρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Το ξεσκόνισμα οι ιμπεριαλιστές το "ηγάπησαν", τα ξεσκονόπανα ουδόλως. Αφήστε, δηλαδή, που υπάρχουν πλέον άλλα τόσα πρόθυμα ξεσκονόπανα, απείρως πιο χρήσιμα για τη λάτρα της συγκυρίας και λιγότερο εκτεθειμένα ως σήμερα στις βρωμιές του δαπέδου!!!

    Αφού λοιπόν είδαμε κι ακούσαμε τι καρβέλια μας ξεφούρνισαν όλα και ανεξαιρέτως τελικής ψήφου τα δεξιά και ψευτοαριστερά πολιτικά "μας"  αηδόνια αφενός, και το αφηνιασμένο μπουλούκι των μαύρων πατριδοκάπηλων αφετέρου, αποφασίσαμε ότι επιβάλλεται να δημοσιεύσoυμε σήμερα στη sispirosi.gr σχετικά με το ζήτημα, και να χαρίσουμε σε όλους εσάς τους συναγωνιστές αναγνώστες, σε όλους τους τίμιους κομμουνιστές,τους πραγματικούς αριστερούς και πατριώτες δημοκράτες τούτου του ταλαίπωρου τόπου, τις παρακάτω επισημάνσεις των Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ(μ-λ). Επισημάνσεις απολύτως σωστές, καίρια διατυπωμένες, που επιτέλους βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, αφού λένε "τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη"!

     Γιατί σε τέτοιους φοβερούς καιρούς, όπου η πατριδοκαπηλεία και η υποτέλεια πάνε αντάμα, όπου η ιστορική αλήθεια γίνεται αγνώριστη, όπου ακόμη και η επαναστατική θεωρία του παγκόσμιου προλεταριάτου παραδίδεται στον εκχυδαϊσμό και στην πλήρη διαστρέβλωση, σε τέτοιες άχαρες και στενάχωρες εποχές εμείς όχι μόνο πρέπει να κρατήσουμε την ...ψυχραιμία μας, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να μην απωλέσουμε τις αρχές και το ταξικό κριτήριο ανάλυσης των γεγονότων και έμπρακτης πολιτικής μας απάντησης στον ...πολυκέφαλο εσμό της μαύρης μαυρίλας και της "ροζέ"-παρδαλής υποτέλειας στους φονιάδες των λαών που σερβίρεται ως "ειρήνη" και "πρόοδος" ...
  Et nunc audiatur revolutionis vox ! (Και τώρα ας ακουστεί η φωνή της επανάστασης!)
H Συντακτική Επιτροπή της  ιστοσελίδας μας
26-1-2019.
   Η ανακοίνωση των συναδέλφων, συναγωνιστών και συντρόφων μας του ΚΚΕ(μ-λ) έχει ως εξής:


ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
          Μετά από την κύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή της ΠΓΔΜ και την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα, επισπεύδονται οι διαδικασίες της επικύρωσης της συμφωνίας στη χώρα μας. Η συμφωνία αυτή δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και ούτε διευθετεί πραγματικά τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες γιατί φέρνει τη σφραγίδα και προωθεί τα φιλοπόλεμα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων των λαών.
           Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός είναι ανάγκη να παρέμβει στις αντιδραστικές εξελίξεις και να σταθεί:
           ✓ ενάντια στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση και την επικυριαρχία τους στα Βαλκάνια σε βάρος των ανταγωνιστών τους Ρώσων ιμπεριαλιστών. Οι επιδιώξεις της πιο φιλοπόλεμης συμμαχίας στον πλανήτη (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) φέρνουν πιο κοντά τους πολεμικούς κινδύνους στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
           ✓ ενάντια στην εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποτάσσεται πλήρως -όπως και η εξαρτημένη αστική τάξη και η κυβέρνηση Ζάεφ της ΠΓΔΜ- στις απαιτήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μια κυβέρνηση που παρέχει «γη και νερό» στους Αμερικάνους φονιάδες των λαών και με όλη την πολιτική της (επέκταση και αναβάθμιση βάσεων, πολεμικοί εξοπλισμοί, συμμετοχή σε αντιδραστικούς άξονες με τα φασιστικά καθεστώτα Αιγύπτου και Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ…) καθιστά τη χώρα ορμητήριο των πιο μεγάλων φονιάδων των λαών.
           ✓ ενάντια στη Νέα Δημοκρατία κα τους κολαούζους της που, με στόχο την πρωτιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, παριστάνει ότι διαφωνεί με τα αφεντικά της χώρας (ΗΠΑ-ΕΕ), τη στιγμή που η ίδια για δεκαετίες εξυπηρετούσε πάντα τους ιμπεριαλιστές και ξεπουλούσε σ’ αυτούς υποδομές και πλούτο της χώρας.
          ✓ ενάντια στις επικίνδυνες εθνικιστικές-σοβινιστικές κραυγές αντιδραστικών, ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων που παρουσιάζουν ως εχθρούς τους γείτονες λαούς ενώ την ίδια στιγμή αναζητούν και «απαιτούν» τη στήριξη των ιμπεριαλιστών «προστατών» τους στις πολεμικές κραυγές τους ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Είναι αυτοί που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη μαθητική νεολαία με τις εθνικιστικές καταλήψεις και πορείες τον περασμένο Νοέμβριο και που οργάνωσαν το συλλαλητήριο του μίσους και του εθνικισμού μόλις την Κυριακή που μας πέρασε.
           Απέναντι σε όλους αυτούς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και να ανοίξουν το δικό τους δρόμο. Να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, να ενισχύσουν τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς. Να εμποδίσουν να μετατραπούν οι λαοί και η νεολαία κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων που τους υπηρετούν. Να βάλουν φρένο στις αποπροσανατολιστικές και σκοταδιστικές εθνικιστικές κραυγές.

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση