αρχική σελίδα παιδεία ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! - Κάλεσμα της "Λαϊκής Αντίστασης -Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας" στην πανυπαλληλική απεργία της 17ης του Γενάρη 2019.

Δημοφιλή

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! - Κάλεσμα της "Λαϊκής Αντίστασης -Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας" στην πανυπαλληλική απεργία της 17ης του Γενάρη 2019. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη "Λαϊκή Αντίσταση -Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία" (με εισαγωγικό σημείωμα και επίλογο της ιστοσελίδας μας)   
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 18:51
Σχετική εικόνα


Όλοι μαχητικά στην πανελλαδική πανυπαλληλική απεργία

την Πέμπτη 17 του Γενάρη 2019.

Δίνουμε βροντερό αγωνιστικό "ΠΑΡΩΝ" στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
     Η ιστοσελίδα μας χαιρετίζοντας την αυριανή πανυπαλληλική 24ωρη απεργία που κηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ και όλες τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο, για να εκφραστεί η κοινή αντίθεση όλων των υπαλλήλων στο νέο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που θα πάει να περάσει -και τυπικά- από τη βουλή η κυβέρνηση του ψευδεπίγραφου "ΣΥΡΙΖΑ" με δεκανίκια της ολάκερη τη μαύρη αντίδραση, προεξαρχόντων πλέον των διάφορων ανεκδιήγητων πολιτικών "ανεμομαζωμάτων της συμφοράς" τα οποία στηρίζουν τώρα με νύχια και με δόντια την παραμονή του Τσίπρα στην κυβερνητική καρέκλα (για να ολοκληρώσει τις ...υποχρεώσεις του στα "μεγάλα αφεντικά του ντουνιά"...),δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
   Το κάλεσμα αυτό απευθύνει προς τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ( δηλαδή, το μετωπικό σχήμα μέσα από το οποίο δίνουν από κοινού τον αγώνα οι σύντροφοι και συναγωνιστές μας Μαρξιστές-Λενινιστές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ). Εμείς, η sispirosi.gr, συνυπογράφουμε  και συμπαρατασσόμαστε!   ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
     Η ανακοίνωση-κάλεσμα αγώνα της Λ.Α.-Α.Α.Σ. έχει ως εξής:
Αποτέλεσμα εικόνας για λα αασ


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

17 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο εισάγει το λεγόμενο προσοντολόγιο, βάζοντας τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (όσους ήδη δουλεύουν και όσους ακόμη δεν έχουν δουλέψει καθόλου), σε ένα διαρκές και εφ’ όρου ζωής κυνήγι προσόντων, μετρώντας μόρια που θα τους εξασφαλίσουν(;) μια θέση εργασίας.  Αυτή η εισαγωγή κριτηρίων ουσιαστικά φέρνει απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, στέλνοντας τους στην ανεργία και την ακριβοπληρωμένη επανακατάρτιση. Προωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά την αξιολόγηση, καταρχάς στους διορισμούς και έπειτα σε όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ανοίγει το δρόμο για να απλωθεί το προσοντολόγιο εκτός από τους αναπληρωτές και στους μόνιμους.

    Το νομοσχέδιο αυτό ήδη έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι απεργίες την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Γενάρη, έδειξαν πως οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν είναι πρόθυμοι να υποταχτούν στη βίαιη αλλαγή των όρων εργασίας και ζωής τους. Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, φανέρωσαν την οργή που υπάρχει, και ψάχνει δρόμους να εκφραστεί. Παρά την ανοιχτή τρομοκρατία και την καταστολή που για ακόμη μία φορά προώθησε η κυβέρνηση, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται. Παρά τα χημικά και τους τραυματισμούς διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, ο αγώνας αυτός θα δυναμώσει.

    Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται. Γιατί παλεύουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Όλα αυτά για τα οποία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες για να κατακτηθούν, και τα τελευταία χρόνια το σύστημα και οι κυβερνήσεις του τα παίρνουν πίσω με τα Μνημόνια και τους άλλους αντεργατικούς τους νόμους.

  Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς, γιατί ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς, ακόμα και για 15 συνεχόμενα χρόνια αλλάζουν κάθε χρόνο τόπο εργασίας, χωρίς να ξέρουν πότε και αν θα δουλέψουν, σε πόσα σχολεία θα πρέπει να βρίσκονται για να συμπληρώσουν ώρες, καλύπτοντας κενά όπου τους ζητηθεί. Γιατί αυτό είναι το νέο μοντέλο των εργασιακών σχέσεων, που θέλει τους εργαζόμενους-λάστιχο, χωρίς σταθερούς όρους εργασίας, χωρίς δικαιώματα. Γιατί αυτό βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που καθημερινά πασχίζει να τα βγάλει πέρα, που περιπλανάται στην αβεβαιότητα της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας και των μισθών πείνας.

    Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, και για αυτό πρέπει να συνεχίσει, για αυτό πρέπει να νικήσει! Κόντρα στις αυταπάτες πως κάποια άλλη κυβέρνηση θα καλυτερέψει την κατάσταση! Με κοινό Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών! Ανοίγοντας τον αγώνα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. Ενεργοποιώντας τα σωματεία, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα των αναπληρωτών που θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που θα στηρίξουν και θα απλώσουν τις κινητοποιήσεις.


Για να μην περάσει το προσοντολόγιο - Για να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο για τους διορισμούς!
• Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
• Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία!


 

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη στον αγωνα των εκπαιδευτικών απεργία 17 Γενάρη

  Υστερόγραφο της ιστοσελίδας μας

   Το κατασταλτικό  όργιο των πάνοπλων κατασταλτικών δυνάμεων πάνω στα κεφάλια των αδιόριστων δασκάλων και καθηγητών στις 11 και στις 14 του Γενάρη, μαζί φυσικά με το ίδιο το περιεχόμενο του άθλιου νομοσχεδίου, που έλαβε εντολή να το ψηφίσει αύριο Πέμπτη 17/1/2019 - με συνοπτικές διαδικασίες,σούζα και συντεταγμένος- ο  βουλευτικός λόχος των συριζέων (και μαζί όλα τα δεκανίκια του, παλιά και νεόκοπα, όλος ο πρόθυμος κοινοβουλευτικός συρφετός της μαύρης αντίδρασης), αποτελούν το τελικό   επισφράγισμα της πραγματικής φύσης του  Τσίπρα, του Γαβρόγλου και όλων των υπόλοιπων παρόμοιων πολιτικών καιροσκόπων αυτής  της μαύρης ψευδεπίγραφης κλίκας. Μιας κλίκας που πριν 4 χρόνια τέτοιες μέρες κάθισε πάνω στο σβέρκο του ελληνικού λαού, εξαπατώντας τον με ένα κάρο συνειδητά ψέματα, για να του αποσπάσει την ψήφο και να λανσάρει τις απαιτήσεις όλων των εχθρών του, στις οποίες προφανώς και είχε δεσμευτεί, όταν καταδημαγωγούσε το λαό μας.

   Το σημερινό απερίγραπτο αντιλαϊκό  κατρακύλισμα των "τσιπρικών" είναι η πιο στυγνή απόδειξη για το ποιόν της συριζέικης -αμερικανόδουλης και γερμανόδουλης- σφηκοφωλιάς, αυτών των πιο αδίστακτων στηριγμάτων της μαύρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού μας, των πιο αηδιαστικών  λιβανιστηριών της αντιδραστικής δεξιότατης πολιτικής που ξεπουλάει τον τόπο μας

   Πλησιάζει όμως και η στιγμή που αυτά τα υποκείμενα θα  πετάξουν  στ' αζήτητα  την παραπλανητική χάρτινη "αριστερή" τους μάσκα, με την οποία ακόμα κυκλοφορούν στο παζάρι. Όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι αναδιατάσσεται το σάπιο αστικό πολιτικό σκηνικό και ότι είναι στα σκαριά το νέο σχήμα των οπορτουνιστών με τα δεκανίκια τους της δεξιάς που τους δίνουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης για να βγάλουν πέρα ως το τέλος  όλη τη βρωμοδουλειά που ανέλαβαν να προωθήσουν στο εσωτερικό και διεθνώς.

   Πάντως, είμαστε σίγουροι και για κάτι ακόμη: Για το ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμα πει την τελευταία του λέξη. Είμαστε βέβαιοι ότι, βρίσκοντας ξανά το κουράγιο του και το βηματισμό του, ο Λαός μας, μέσα στους καθημερινούς του αγώνες, όπως είναι η αυριανή πανυπαλληλική απεργία στο Δημόσιο, θα δώσει τελικά και την αμείλιχτη και παραδειγματική πολιτική τιμωρία που ταιριάζει στους τωρινούς  γδάρτες και περιφρονητές του.

   Και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι.

16-1-2019

Η Συντακτική Επιτροπή  της www.sispirosi.gr


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση