αρχική σελίδα πολιτική Ο εθνικισμός κι ο φασισμός δεν θα περάσουν! - Το χρέος των Κομμουνιστών και της πραγματικής Αριστεράς

Δημοφιλή

Ο εθνικισμός κι ο φασισμός δεν θα περάσουν! - Το χρέος των Κομμουνιστών και της πραγματικής Αριστεράς PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Κίνηση Κομμουνιστών "ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ"   
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 18:47
    Αποτέλεσμα εικόνας για δε θα περάσει ο φασισμός

    Από την Κίνηση Κομμουνιστών "ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με την προσπάθεια της μαύρης μαυρίλας να καπηλευτεί την πετρίδα και τους μαθητές για να διαχύσει στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά το  φασιστικό της δηλητήριο:  

Ο εθνικισμός κι ο φασισμός δεν θα περάσουν!

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

    Οι μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με επίκεντρο τα λεγόμενα εθνικά θέματα και ειδικότερα το Μακεδονικό ασφαλώς δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Ο ακραίος εθνικισμός που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και άλλες εκδηλώσεις, αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και νομιμοποίησαν την επανεμφάνιση και ανοικτή δράση εθνικιστικών και φασιστικών οργανώσεων μέσα στην κοινωνία. Ειδικότερα δε της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Την έντυσαν με εθνικό -δήθεν πατριωτικό- μανδύα.

    Η συμμαχία ανάμεσα στην ακροδεξιά και τον φασισμό ήταν εμφανής και τότε και τώρα. Δεν ήταν τυχαίο που αυτός ο συρφετός συμπορεύτηκε στα συλλαλητήρια του εθνικισμού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που για όλες αυτές τις καταλήψεις θριαμβολογούν και σιγοντάρουν ανοικτά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης και η Χρυσή Αυγή. Τώρα που το δηλητήριο του φασισμού μπαίνει στα σχολεία, τώρα που ο κίνδυνος φασιστικοποίησης των μαθητών είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού, τώρα που αποδεικνύεται περίτρανα πως ο εθνικισμός είναι το εκκολαπτήριο του φασισμού, τώρα πια είναι ξεκάθαρο πόσο επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια πολιτικού καιροσκοπισμού με τον εθνικισμό. Και τέτοια παιχνίδια παίχτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από την αστική τάξη και τα κόμματα της.

    Οι δυνάμεις της κομμουνιστικής  και  ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλουν αφενός μεν να οριοθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό και αφετέρου να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη ενάντια σ’ αυτά τα φαινόμενα και να πάρουν την πρωτοβουλία στα χέρια τους. Επίσης, οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να δώσουν αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και αντίστοιχη διέξοδο και προοπτική στα γνήσια πατριωτικά αισθήματα του λαού μας.

    Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών αλλά η στιγμή της κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου που απειλεί τις πιο τρυφερές ηλικίες της ελληνικής κοινωνίας. Ασφαλώς δεν είναι φασίστες όλοι ή οι περισσότεροι από τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Είναι εθνικιστικό και φασιστικό το πολιτικό διευθυντήριο που έντεχνα σπρώχνει σε αυτές τις εκδηλώσεις κα το οποίο βρίσκεται εκτός σχολείων.

    Οι εμπνευστές των καταλήψεων έχουν ορίσει ως ημέρα κορύφωσής τους την 29η Νοεμβρίου. «Με το κάλεσμα πανελλαδικής κατάληψης σε όλα τα σχολεία της Χώρας για τα Εθνικά θέματα», όπως θριαμβολογεί από την ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.

    Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από μαθητές σε σχολεία και οργανώσεις ώστε η 29η Νοεμβρίου να αναδειχθεί ημέρα κοινής αντιφασιστικής δράσης κατά του εθνικισμού και του φασισμού. Ο φασισμός είναι εχθρός οπουδήποτε εμφανίζεται μέσα στην κοινωνία. Ο εθνικισμός είναι ένα σκαλοπάτι πριν απ’ αυτόν.

Δεν θα περάσουν!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικος αγωνας
 

Σχόλια  

 
0 #1 Το χρέος των Κομμουνιστών και όλης της πραγματικής ΑριστεράςΝικηφόρος από Σκιάθο 29-11-2018 19:28
Ακριβώς η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην αποφασιστική ενωτική πάλη του κομμουνιστικού και του πραγματικά δημοκρατικού,αν τιιμπεριαλιστικ ού και αριστερού κινήματος του τόπου μας. Είναι η μόνη ικανή να αφυπνίσει και συνεγείρει ξανά τις συνειδήσεις εκατομμυρίων συμπατριωτών μας εναντίον του φασισμού και της πατριδοκαπηλεία ς. Μόνο έτσι θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση στην απόπειρα των φασιστών να μπούν και να "ριζώσουν" στα σχολεία. Μόνο έτσι θα ξεριζωθεί η φασιστική σπέκουλα που εδράζεται στην απελπισία, στα αδιέξοδα και στην αμάθεια χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων που τους ρήμαξε η κρίση και τους αποτέλειωσε η προδοσία του τσιπρικού ρεφορμισμού. Η sispirosi.gr έκανε πρόσφατα μια πολύ καλή προσπάθεια εκ νέου ανάδειξης της σημασίας που έχει το Λαϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο. Αναδεικνύοντας και προασπίζοντας ξανά και ξανά την ιστορία του ΚΚΕ και της Τρίτης Διεθνούς από κάθε ανόητη ή κακόβουλη διαστρέβλωση, δείχνουμε το δρόμο και για το μέλλον.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση