αρχική σελίδα παιδεία Οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης για τα δικαιώματα της νεολαίας. Όχι κήρυγμα μίσους και εθνικισμού!

Δημοφιλή

Οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης για τα δικαιώματα της νεολαίας. Όχι κήρυγμα μίσους και εθνικισμού! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τους ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ του ΚΚΕ(μ-λ)- Με εισαγωγικό σχόλιο της ιστοσελίδας μας   
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:31
 Ένας πρόλογος της ιστοσελίδας μας
  Τις τελευταίες  μέρες εκδηλώνονται  από πλευράς αντιδραστικών, σοβινιστικών και φασιστικών "όρνιων", που μασκαρεύτηκαν (δυο μήνες πριν το καρναβάλι ττης Αποκριάς!) σε "μακεδονομάχους πατριώτες",  έντονες και συντονισμένες απόπειρες  να παρακινήσουν τη νεολαία της μέσης εκπαίδευσης σε "καταλήψεις" των σχολείων τους. Στη Βόρεια Ελλάδα κάποιοι έκαναν ήδη την αρχή, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα σχεδιάζουν να "προωθήσουν τον αγώνα" την ερχόμενη Πέμπτη, στις 29 του Νοέμβρη... Τι γυρεύουν οι αλεπούδες στο παζάρι; Τι σχέση μπορεί να έχει ο πατριδοκάπηλος φασισμός με το μαθητικό και με το νεολαιίστικο κίνημα; Από πότε οι χουντοφασίστες και οι νεοναζί έγιναν ..."ακτιβιστές κοινωνικών αγώνων";
    Οι φασίστες καλούν  τους νέους, κυρίως μέσα από το λεβιάθαν του ίντερνετ, να πάνε και να βάλουν λουκέτο στα διδακτήρια, όχι επειδή οι κυρίαρχοι αυτής της κοινωνίας τούς μαυρίζουν τη ζωή, τους στερούν την πραγματική  γνώση και τους πνίγουν τα όνειρά, όχι για να διεκδικήσουν μια νέα ζωή σε μια νέα κοινωνία, αλλά για να βγουν στα κάγκελα και στα κεραμίδια και να ...διαλαλήσουν μαζί με σούμπιτη τη μαύρη μαυρίλα τα πατριδοκάπηλα σοβινιστικά συνθήματα-κρωξίματα του τύπου "η Μακεδονία είναι ...μία και αποκλειστικά ...ελληνική!". Συνοδευόμενα φυσικά από κάμποσο σκοπιανοφάγο αλλά και αντικομμουνιστικό και αντιδημοκρατικό οχετό...(Σήμερα μάλιστα καταγγέλθηκε ότι στη Βόρεια Ελλάδα οι εμπνευστές του "κινήματος" έριξαν το σύνθημα στους ήδη "καταληψίες" ότι "η ...δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία" -και προφανώς χρειάζεται καινούργιος Παττακός για να τη "σώσει"... Η υπόθεση βρωμοκοπάει πια από μίλια μακριά!)
   Εάν πετύχει να διαδώσει ένα  κύμα τέτοιων "κινητοποιήσεων", η μαύρη κι άραχλη αντίδραση θα έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους "αγανακτισμένους καταληψίες" σαν ένα ακόμη ατού στο γενικότερο παιχνίδι της,  Θα έχει ανεβάσει τις "μετοχές" της στο τζόγο των αστών εκμεταλλευτών για τη νομή της εξουσίας. Και βέβαια θα μεταχειριστεί περαιτέρω τους νέους για να σύρει όλο το πολιτικό σκηνικό ακόμη πιο δεξιά, προωθώντας τη διαδικασία της φασιστικοποίησης του τόπου μας .
   Για την ώρα παρατηρούμε ότι πίσω από τα κρωξίματα των χουντοφασιστών, τα χέρια τους τρίβουν από χαρά για τα τεκταινόμενα σύμπαντες οι δεξιοί ρεβανσιστές της κλίκας "Κούλη", που περιμένουν να πάρουν τη ...ρεβάνς από τους Τσιπρικούς. Για "κυβέρνηση συριζαίων καταληψιών" που πρέπει "να την πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα", κάνουν ήδη λόγο στην πιάτσα οι πιο ξεσαλωμένοι  αγκιτάτορες του νεοσυντηρητισμού, ενώ προς ώρας ο "αρχηγούλης"  σιωπά!  Κάποιοι υπαρχηγοί και τοπάρχες του, βγαλμένοι μέσα από το πιο βαθύ κράτος και παρακράτος της χουντοφασιστικής λέπρας προφανώς και ετοιμάζονται να βγουν για "συμπαράσταση στο κίνημα", ενώ αναμένεται και η "ευλογία" ρασοφόρων ομοϊδεατών!
   (Είναι να μην "ανησυχεί " ο γνωστός συριζαίος υπουργός παιδείας, αναλογιζόμενος τι τζέρτζελο πάνε να του σκαρώσουν προεκλογικώς, στραπατσάροντας τη βιτρίνα των "ενέσεων της ευτυχίας" που πάει να προβάλλει αυτός ο αστικός πόλος; Φυσικά η πολιτική κατάντια της ψευτοαριστεράς, σε συνθήκες ραγδαίας υποχώρησης του επαναστατικού και του εργατικού-λαϊκού μας κινήματος λειτουργεί πλέον ως ο στρατολόγος της συντηρητικούρας και του φασισμού. Γιατί την αγανάχτηση, το θυμό, το αδιέξοδο και την απελπισία που γυρεύει να ξεσπάσει, αυτά ακριβώς τα φαινόμενα εκμεταλλεύεται διεθνώς πλέον η μαύρη μαυρίλα... )
    Ενάντια στη σημερινή  απόπειρα των πιο μαύρων κι αδίστακτων εχθρών του λαού να μανιπουλάρουν τους μαθητές, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη νεολαία του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικού-λενινιστικού) η παρακάτω ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση, που αποτελεί ξεσκέπασμα και ηχηρό σκαμπίλι για όλους τους φασίστες, πατριδοκάπηλους και πολεμοκάπηλους. Χαστούκι σε όλους εκείνους τους -κατ' ουσίαν- ραγιάδες και λακέδες του ντόπιου καπιταλισμού και των δυτικών ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων, που θέλουν σήμερα να κάνουν τη νέα γενιά σαν και τα μούτρα τους....
  Είναι ένα καλό δίδαγμα για όλους μας! Γι' αυτό και την αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας:


Αποτέλεσμα εικόνας για νεολαίοι κκε μ-λ

 

Οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης

Μέσο οργάνωσης και αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας.

Όχι κήρυγμα μίσους και εθνικισμού!

 

   Για δωρεάν παιδεία. Για την βελτίωση των συνθηκών σπουδών ενάντια στα άθλια εξεταστικά όπως του Αρσένη. Ενάντια στα σχολεία-ερείπια. Για να μην περάσουν τα μέτρα Κοντογιαννόπουλου του ‘90-'91, όταν ήθελαν να καταργήσουν το δωρεάν σύγραμμα, την σίτιση και τη στέγαση στο πανεπιστήμιο και να ντύσουν τους μαθητές με ποδιές. Για καλύτερους μισθούς των καθηγητών. Ενάντια στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Ενάντια στην κατάρηση του άρθρου 16 το 2006-07 και ενάντια στους νόμους που στερούν το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές.

    Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία. Για να μην χύσουν το αίμα τους οι λαοί των Βαλκανίων ο ένας απέναντι στον άλλον. Ενάντια στο πόλεμο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Ενάντια στις σφαγές στην Παλαιστίνη. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Ενάντια στους φονιάδες των λαών, σε αλληλεγγύη με τους λαούς όλου του κόσμου. Για να μην γίνει η νεολαία κρέας για τα κανόνια τους.

    Ενάντια στην κρατική καταστολή και τον φασισμό. Για την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που υπερασπίστηκε τους μαθητές του, από τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ. Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που πυροβολήθηκε από τον ειδικό φρουρό. Για τον Παύλο Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τους ναζί μαχαιροβγάλτες. Ενάντια στα μαθητοδικεία, που δίκασαν μια γενιά αγωνιστών, επειδή τόλμησαν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν.

    Ενάντια στην Αμερικανόδουλη Χούντα. Για μια Ελλάδα λεύτερη, από ΝΑΤΟ, Αμερικάνους, και ντόπιους εκμεταλλευτές, με τον εργαζόμενο λαό αφέντη στον τόπο του. Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τα φασιστοειδή που τόσα χρόνια δεν μπήκανε μπροστά σε κανένα αγώνα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, πιστοί υπηρέτες του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, θέλουν να τις μετατρέψουν σε κήρυγμα μίσους και εθνικισμού.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για νεολαίοι κκε μ-λ

 

 

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση