αρχική σελίδα κοινωνία Μικρογραφία Μόριας στο Βόλο... Απερίγραπτη η δυστυχία των προσφύγων συνανθρώπων μας στο "αχούρι" του πρώην "Μόζα"...

Δημοφιλή

Μικρογραφία Μόριας στο Βόλο... Απερίγραπτη η δυστυχία των προσφύγων συνανθρώπων μας στο "αχούρι" του πρώην "Μόζα"... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ   
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 18:02

Σχετική εικόνα

   

Συγκλονιστική καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ

    Στο portal "902gr" δημοσιεύεται σήμερα μια συγκλονιστική καταγγγελία της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 147 προσφύγων που το ελληνικό αστικό καθεστώς -κατ' εντολήν φυσικά των ευρωιμπεριαλιστών πατρώνων και χρηματοδοτών του- έχει μαντρώσει στο Βόλο, στο αχούρι της πρώην βιομηχανίας "Μόζας", που το βαφτισαν οι πανάθλιοι υποκριτές "Κέντρο Φιλοξενίας". 

    Οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας βρίσκονται κι εδώ στο Βόλο, όπως και στη διαβόητη Μόρια της Λέσβου, στοιβαγμένοι σε τέτοιες συνθήκες που όχι άνθρωποι, αλλά ούτε τετράποδα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν...


    Η καταγγελία του ΚΚΕ κυριολεκτικά σπάει κόκαλα και θρυμματίζει όλο το τσόφλι της αδιαφορίας και της απανθρωπίάς που συνοδεύει το προσφυγικό δράμα, καθώς μας υπενθυμίζει ότι μεταξύ των προσφύγων προσπαθούν να επιβιώσουν 60 παιδάκια και βρέφη, ενώ ήδη δυο έγκυοι γυναίκες έχασαν τα κυοφορούμενα έμβρυα, εξαιτίας των πανάθλιων υγειονομικών συνθηκών στις οποίες έχουν πεταχτεί...

    Με όλο της το δίκιο η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει το στρατόπεδο αυτό συγκέντρωσης που έστησαν στο Βόλο το πανάθλιο κράτος και οι δανειστές του ως επικίνδυνη υγειονομική απειλή για τη ζωή των προσφύγων συνανθρώπων μας, και ζητά την άμεση μεταστέγαση τους σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.


  Σύμφωνα με το "902" στην ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνονται τα εξής:

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε

 

    Οι συνθήκες φιλοξενίας είναι απερίγραπτες! Οι πρόσφυγες προχώρησαν, διεκδικώντας, τα αυτονόητα, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για μια ημέρα σε κατάληψη του κέντρου. Αναγκάζονται να διαμένουν πολύτεκνες οικογένειες στοιβαγμένες σε δωμάτια λίγων τετραγωνικών μέτρων σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες! Οι τουαλέτες και τα μπάνια βρίσκονται σε εξωτερικό και απομακρυσμένο χώρο από τα δωμάτια και το πρώτο πράγμα που διεκδικούν είναι να υπάρχουν χώροι υγιεινής για τα παιδιά σε ζεστούς χώρους, δίπλα στους χώρους διαμονής, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά μικρά παιδιά παρουσίασαν εξανθήματα στο σώμα τους. Αυτό αναστάτωσε τις οικογένειες των προσφύγων. Απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου τους παρήχθησαν οι κατάλληλες οδηγίες. Όχι όμως η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Με την πενιχρή οικονομική ενίσχυση που τους παρέχεται για την κάλυψη όλων των αναγκών τους (100 ευρώ για τους μεγάλους και 50 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα, για κάλυψη διατροφής, ειδών υγιεινής, μετακίνηση, κ.ά.) δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα. Τραγική είναι και η μαρτυρία των γυναικών προσφύγων ότι δυο γυναίκες απέβαλαν λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και την έλλειψη ιατρικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, στο κέντρο φιλοξενίας δεν υπάρχει υπεύθυνος γιατρός, παρά μόνο νοσηλευτικό προσωπικό.

   Οι εικόνες των στάσιμων νερών, της λάσπης, των διαρροών από τις αποχετεύσεις, η έλλειψη συντήρησης και απολύμανσης στους χώρους διαμονής, η εικόνα των κατάμαυρων κάδων σκουπιδιών, που με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Βόλου έχουν να πλυθούν από τότε που τοποθετήθηκαν, συγκροτούν ένα εφιαλτικό σκηνικό υγειονομικής απειλής των προσφύγων και των παιδιών τους.

 

 

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι τοπικές αρχές, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή έχουν τεράστιες ευθύνες. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία της εγκατάλειψης αυτών των συνανθρώπων μας, που είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Θύματα των επιθέσεων και από τα τάγματα και των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, που η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας έδωσε το πράσινο φως να σταθμεύουν και στη Θεσσαλία, μετατρέποντας τα ελληνικά στρατόπεδα σε αμερικανικές βάσεις θανάτου.

   Δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 4 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον γειτονικών λαών και έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα τους τους πρόσφυγες. Οι 23 οικογένειες προσφύγων στο "Μόζα" ζητούν να διαμείνουν σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, σε σπίτια. Ζητούν να μπορούν να προμηθεύονται βρεφικό γάλα για τα μωρά τους, που είναι πανάκριβο, να έχουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, να έχουν βιβλία τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυτές οι ελάχιστες απαιτήσεις αποτελούν, απ' ό,τι φαίνεται δημοσιονομική εκτροπή και πολυτέλεια για την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται σε πλήθος ΜΚΟ, χωρίς κανείς να γνωρίζει που "πάνε τα λεφτά". Το σίγουρο είναι ότι οι πρόσφυγες βιώνουν για δεύτερη φορά τον πόλεμο! Συνεχίζουν να "βομβαρδίζονται" και στο Βόλο, αφού έχουν εγκαταλειφθεί και συνεχίζουν να υποφέρουν.

    Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να αγωνιστούν και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στη χώρα μας, για γρήγορες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης, για άδειες διαμονής, για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας.

    Καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να οργανωθούν στα Εργατικά Συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις.  

   Να παλέψουν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων.


 

Σχόλια  

 
+1 #1 Ένα 'παραγωγικό' έργοΓεώργιος Καραστατήρας 17-11-2018 21:39
Τα -γλοιωδώς- ονομαζόμενα ''χοτ σποτ'' είναι μηχανές παραγωγής μίσους ή υβριδίων αυτού, μίσους μεταξύ των λαών με το μανδύα π.χ. της θρησκευτικής διαφοροποίησης, ώστε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο και η δυνατότητα της οργάνωσης των καταπιεσμένων απέναντι στην ''οριζόντια'' ταξική καταπίεση των μεγάλων αφεντικών.
Τα χρησιμοποιούν έτσι σκοπίμως για να απομακρύνεται η δυνατότητα οργάνωσης στις γραμμές του Κομμουνιστικού κινήματος, του συνεπούς εργατικού κινήματος, αυτού του μεγαλειώδους κινήματος που, για δεκαετίες, τα κατάφερε και τσάκισε το αφεντιλίκι του χρήματος στη μεγάλη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση