αρχική σελίδα κοινωνία Αφήστε τις αιτήσεις και τους δικαστές! Μ' αγώνες, με διεκδίκηση θα βγούμε νικητές!

Δημοφιλή

Αφήστε τις αιτήσεις και τους δικαστές! Μ' αγώνες, με διεκδίκηση θα βγούμε νικητές! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση άρθρου από την ιστοσελίδα "Αντίσταση στις Γειτονιές", με εισαγωγικό σημείωμα της Συντακτικής μας επιτροπής.   
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 09:32
 
Αποτέλεσμα εικόνας για να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα επιδόματα και δώρα
  
     Στην αγωνιστική ιστοσελίδα "Αντίσταση στις Γειτονιές" δημοσιεύτηκε χτες ένα σημαντικό σε πολιτική αξία άρθρο, το οποίο και η ιστοσελίδα μας, η sispirosi.gr,  προσυπογράφει πλήρως, για να σταματήσει τώρα η κερδοσκοπική και πολιτικάντικη φάμπρικα που έχουν στήσει επιτήδειοι και βαμμένοι εχθροί του εργαζόμενου λαού μας. Ένα πρόστυχο τυχοδιωκτικό παιγνίδι, που παίζεται πάνω στις πλάτες των συνταξιούχων και στην αγωνία τους να πάρουν πίσω -έστω κι ένα μέρος- απ' όσα τους άρπαξαν από το 2011 και δώθε όλες οι κυβερνήσεις-μαριονέτες των ιμπεριαλιστών πατρώνων του τόπου μας. Στέλνουν μαζικά τους συνταξιούχους στην ουρά του ΕΦΚΑ ή στους λογιστές (ως χειριστές των κομπιούτερ και του διαδικτύου) για να κάνουν αιτήσεις αναδρομικής επιστροφής των επιδομάτων και των δώρων που τους διαγούμισαν οι αστοί εκμεταλλευτές με τα τρία απανωτά δολοφονικά μνημόνια, κατόπιν των συμφωνιών του αστικού καθεστώτος της Ελλάδας με τους ιμπεριαλιστές, κάνοντας κουρέλι μέσα σε μια νύχτα και σύνταγμα και νόμους αυτής της χώρας. Ένα παιχνίδι -κατά βάση προεκλογικό- στο οποίο δυστυχώς συνεργούν και κάποιοι "αριστεροί" πολιτικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες (πέραν του "ΣΥΡΙΖΑ"), που εμφανίζονται ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων...
    Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τους συναγωνιστές από τις "Αντι-γειτονιές":
     Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι αυτού του τόπου, τίποτα δεν πρόκειται να σας παραχωρήσει ούτε το ελληνικό αστικό κράτος (εξάρτημα των ιμπεριαλιστών κοράκων) ούτε οι επιλεκτικές και διαρκώς μεταβαλλόμενες σαν τις ανεμοδούρες, αποφάσεις των ελεγχόμενων από τις αστικές κλίκες δικαστηρίων του. Τα λεφτά σας πίσω και δίκιο σας θα τα καταχτήσετε μόνο αν οργανωμένα ξεσηκωθούμε ΟΛΟΙ μας απ' άκρου σ' άκρο της Ελλάδας, στριμώχνοντας στο καναβάτσο τους λαογδάρτηδες κάθε μάρκας! 
    Μην αυταπατάστε ότι τάχα μου οι ξένοι τοκογλύφοι επικυρίαρχοι, το ντόπιο καθεστώς των κεχαγιάδων τους και βεβαίως η ψευτοαριστερή κυβέρνηση των "συριζαίων" καιροσκόπων θα διαθέσουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια που απαιτείται για να επιστραφούν τα κλεμμένα οχτώ χρόνων, μόνο και μόνο επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιες ομάδες δικαστών. Ομάδες, που τώρα απλώς εξυπηρετούν την αστική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να παρεμβάλει κάποια προεκλογικά εμπόδια στις κινήσεις του Τσίπρα. 
    Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και προπάντων οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ σήμερα στηρίζουν με κάθε μέσο την παραμονή του Τσίπρα στην καρέκλα του Μαξίμου, έχοντας πεισθεί ότι- για κάμποσα ακόμη χρόνια- δεν θα βρουν πιο αποτελεσματικό "μπαρμπα-Μυτούση", για τα συμφέροντά τους μέσα στο πολιτικάντικο κουκλοθέατρο του ελληνόφωνου αστικού κόσμου
     Μόνο αν οι αστοί πολιτικάντηδες και προπάντων οι σημερινοί "Κλούβιοι" της ψευτοαριστεράς, νιώσουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα βρομοπόδαρά τους, μόνο αν νιώσουν το στιβαρό χέρι της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων να τους σφίγγει το σβέρκο, τότε και μόνο τότε έχουμε  ελπίδες να αναγκαστούν και να ανοίξουν το πουγκί με τα κλεμμένα. Αλλιώς, οι αστοί διχτάτορες "δεν  καταλαβαίνουν Χριστό" ούτε από προσφυγές, ούτε από δικαστικές αγωγές, ούτε καν από αποφάσεις δικαστηρίων, τις οποίες έχουν γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μπορούν να τις αλλάξουν μόλις βρεθούν πρόθυμοι υπηρέτες της εκάστοτε κυβερνητικής κλίκας, να "δικάσουν σε δεύτερο βαθμό" (και κολοκύθια με τη ρίγανη) .  Όχι, επομένως στις ουρές όξω απ' τον ΕΦΚΑ, τους λογιστές και τους εργατολόγους - δικολάβους, αλλά ΟΛΟΙ στους δρόμους και στις πλατείες κάθε πόλης της πατρίδας μας, με κοινό αίτημα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΩΝ μας ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους δικαιούχους. Τίποτε λιγότερο από αυτό!
    ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ, σύγκρουση ανελέητη με τους αιματοπότες δυνάστες είναι ο μόνος  δρόμος που μπορεί να μας δώσει ελπίδα και προοπτική. 
   Αν έχουμε τη διάθεση και τα κότσια να τον βαδίσουμε, τότε έχουμε ελπιδα!  Αν όχι, τότε οι μόνοι που θα κερδίσουν από τις "δικαστικές αγωγές" θα είναι οι επαγγελματίες δικολάβοι που πουλάνε μόστρα εργατολόγου, για να τα κονομάνε χοντρά από τα αδιέξοδα και τις αυταπάτες μας...
7 του Νοέμβρη 2018
Η sispirosi.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα επιδόματα και δώρα
    
  Το άρθρο που δημοσιεύτηκε, λοιπόν, στις "Αντι-γειτονιές"  (Αντίσταση στις Γειτονιές") την Τρίτη, 6 του Νοέμβρη 2018, είναι το εξής:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, αφήστε τις αιτήσεις και τους δικαστές!
Με αγώνα και διεκδίκηση θα γίνουμε νικητές!

    Εδώ και αρκετές βδομάδες έχει στηθεί ένα πολιτικό, νομικό και ...οικονομικό γλέντι γύρω από τις περικοπές των συντάξεων των τελευταίων χρόνων αλλά και αυτών που ετοιμάζονται.
     Πρωταγωνιστές διάφορα "ειδικά επί των εργατικών" κοράκια που μυρίστηκαν χρήμα και  εκμεταλλευόμενα αποφάσεις του ΣτΕ, αποφάσεις πρωτοδικείων, αλλά και τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα επιστραφούν χρήματα σε ειδικές κατηγορίες μισθολογίων (γιατροί, αστυνομικοί, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί κ.λπ.) καλούν τους συνταξιούχους να προβούν σε ατομικές ή και μαζικές αγωγές, προτείνοντας μάλιστα και διάφορα πακέτα... οικονομικών προσφυγών, για να κερδίσουν πίσω και αναδρομικά όλα όσα έχουν περικοπεί από τις συντάξεις τους, κύριες, επικουρικές ως και τα δώρα. Ανάλογα με τις ερμηνείες των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων υπόσχονται αναδρομικά από το 2012 άλλοι από το 2015. Κοράκια τα οποία στηρίζονται και διαφημίζονται από τα ΜΜΕ, συμβιβασμένους συνδικαλιστές αλλά και εμμέσως πλην σαφώς έχουν και τις πλάτες των αντιπολιτευόμενων της κυβέρνησης, αυτών που συγκροτώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλαν τις μειώσεις αυτές!
     Από την άλλη η σημερινή κυβέρνηση, αυτών που κατήγγειλαν τις περικοπές και πήραν την κυβερνητική διαχείριση με υποσχέσεις για την κατάργησή τους, υπερασπίζεται την νομιμότητα των αποφάσεων των προηγούμενων που η ίδια εφαρμόζει και εξελίσσει, ενώ δηλώνει ότι όλα αυτά, πάντα δια της δικαστικής οδού, θα αποδειχθούν ψεύτικες ελπίδες και πως ακόμη και θετικές για τους συνταξιούχους αποφάσεις δεν θα εφαρμοστούν μιας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ προχωρά σε εφέσεις. Παρ' όλα αυτά, μιας και είναι ...ευαίσθητη απέναντι στους συνταξιούχους, τους κλείνει το μάτι και ανοίγει μια σχετική εφαρμογή στον ΕΦΚΑ μη και χάσουν οι συνταξιούχοι τις ημερομηνίες ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε δικαστικές διεκδικήσεις και μετά την αλλαγή έτους προλαβαίνοντας τυχόν παραγραφές ενώ παράλληλα ρίχνει την ευθύνη για τις εφέσεις στη διοίκησή του!
     Δίνουν και παίρνουν απ' όλες τις πολιτικές (και μη) πλευρές οι ερμηνείες των νόμων και κυρίως των αποφάσεων του ΣτΕ και άλλων δικαστηρίων που τελικά το μόνο που κάνουν είναι από τη μια να σπέρνουν αυταπάτες στους συνταξιούχους και από την άλλη, το κυριότερο, να τους αποτρέπουν και αυτούς, όπως και όλο τον εργαζόμενο λαό, από την αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται. Άλλωστε μια πιο προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων αντιπολιτευόμενων και μη πολιτικών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κριτική στη κυβέρνηση εστιάζεται στο ότι δεν φρόντισε να θωρακίσει την εφαρμογή των περικοπών -όπως και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ- με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται αυταπάτες και ...ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι. Με λίγα λόγια η ουσία της πολιτικής της εξαθλίωσης του λαού δεν αμφισβητείται από κανέναν, ο τρόπος περάσματός της αμφισβητείται!
     Η λογική της δικαστικής διεκδίκησης κάθε είδους δικαιωμάτων που έχασε, χάνει ή πρόκειται να χάσει ο λαός δεν είναι καινούργια. Βρίσκει έδαφος και σε απόψεις δυνάμεων της Αριστεράς, ακόμη και κάποιων που δηλώνουν αγωνιστικές ή ταξικές, που μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν καλούσαν το λαό να προσφεύγει στα κάθε είδους δικαστήρια "διεκδικητικά και αγωνιστικά", σπέρνοντας αυταπάτες για το ρόλο των δικαστηρίων και του κράτους συνολικά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι εκ των πρωταγωνιστών των σημερινών δικαστικών προσφυγών φιγουράρουν και γνωστές "προσωπικότητες", ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάθε είδους πάνελ της Αριστεράς (πέραν των καναλιών), από τα χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα πριν, αλλά και μετά, το 2015.
     Πέρα όμως από την περιγραφή της κατάστασης και τη καταγγελίας όλων όσων γίνονται και επειδή το θέμα δεν είναι νομικό ούτε της αρμοδιότητας κανενός δικαστηρίου, αλλά ξεκάθαρα πολιτικό οι δυνάμεις που εξακολουθούν να δηλώνουν ότι είναι από την πλευρά του αγώνα δεν μπορεί να κοιτούν με απάθεια όλη αυτή την κατάσταση πολιτικής (και οικονομικής) απάτης σε βάρος των συνταξιούχων. Νυν και μελλοντικών. Πρέπει να παρέμβουν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε αγωνιστική και διεκδικητική κατεύθυνση έτσι ώστε να σπάσει το κλίμα της απογοήτευσης και "του τίποτα δεν γίνεται" πάνω στο οποίο βρίσκουν πάτημα όλοι αυτοί του συστήματος για να κάνουν πολιτικό και οικονομικό πλιάτσικο σε βάρος των συνταξιούχων.
    Η οργή είναι δεδομένη, όχι μόνο των συνταξιούχων αλλά ολόκληρου του εργαζόμενου λαού, και αυτή η οργή πρέπει να βρει διέξοδο σε αυτό που ολοφάνερα φοβούνται όλοι οι συστημικοί παράγοντες.
    Στο δρόμο του αγώνα!

6-11-2018

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ  ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!
https://antigeitonies.blogspot.com


Αποτέλεσμα εικόνας για αγώνες συνταξιούχων
    
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση