αρχική σελίδα πολιτική Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία κι ολόκληρη την Ελλάδα!

Δημοφιλή

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία κι ολόκληρη την Ελλάδα! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Απόσπασμα ομιλίας του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ (στελέχους του ΚΚΕ στη Μαγνησία) -Εισαγωγικό σημείωμα της ιστοσελίδας μας.   
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:23

  Αποτέλεσμα εικόνας για Συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο κατά των αμερικανικών βάσεων 

     Πραγματοποιήθηκε απόψε (Τρίτη 23-10-2018) στο Βόλο συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, που οργάνωσε το ΚΚΕ, για να καταγγείλει στο λαό μας την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου που μετατρέπει την Ελλάδα ολόκληρη σε πολεμική βάση και ορμητήριο του αμερικάνικου και του νατοϊκού ιμπεριαλισμού.

    Όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί στην ιστοσελίδα μας, η τσιπρο-καμμένη συγκυβέρνηση των σημερινών («αριστερο»- δεξιών) λαογδάρτηδων,  αφοσιωμένη με περισσό ζήλο στην ίδια ακριβώς αστική πολιτική του αμερικανο-λακεδισμού, τη γραμμή εκείνη που πριν  από 70 χρόνια οδήγησε τους ταξικούς και πολιτικούς «προγόνους»  της να ανακράξουν, σκύβοντας βαθιά τα κούτελά τους μπροστά στον Βαν Φλήτ και παραδίδοντάς του το κουμάντο του μοναρχοφασιστικού στρατού, «Στρατηγέ, μου ιδού ο στρατός σας», η κυβέρνηση αυτή λοιπόν μετατράπηκε πλέον στον πιο πρόθυμο σημαιοφόρο του δυτικού ιμπεριαλισμού, μεταξύ των «προθύμων πολιτικών ασπόνδυλων» της περιοχής.

    Στη διαμάχη των αμερικάνικων μονοπωλίων με τους ρώσους και τους κινέζους ανταγωνιστές τους, για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, οι Τσιπροκαμμένοι καιροσκόποι όχι μόνο σήκωσαν την αμερικάνικη παντιέρα, όχι μόνο μεταβλήθηκαν σε μαριονέτες των ΗΠΑ αλλά μ’ αυτή πλέον τη γραμμή θα βαδίσουν έως την οριστική ταφή και της κυβέρνησης και  των κομμάτων τους.

    Απέναντι στο απερίγραπτο αίσχος των σημερινών «ξεσκονόπανων» του Τραμπ και του Πάγιατ, το ΚΚΕ, τιμώντας -ως όφειλε- τις επαναστατικές παραδόσεις του λαϊκού μας κινήματος σήκωσε ξανά τη σημαία της αντίστασης και –για την ώρα τουλάχιστον -είναι η μοναδική προοδευτική πολιτική δύναμη στη Μαγνησία που βγήκε περήφανα, οργανωμένα και αποφασιστικά στους δρόμους του αγώνα, για να μην περάσει ο ιμπεριαλιστικός εξανδραποδισμός του τόπου μας.

    Και θυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες μας ότι η Μαγνησία και το Στεφανοβίκειο, όπως και η Λάρισα κι ολόκληρη η περιφέρεια της Θεσσαλίας είναι από τα πρώτα νευραλγικά σημεία που οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες μετατρέπουν ήδη σε τσιφλίκι των μισθοφόρων τους…

    Όταν ο λαός μας συνειδητοποιήσει πού μας πηγαίνουν το σημερινό σύστημα και οι διαχειριστές του, είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα βγει στο δρόμο του αγώνα μαζικά αλλά κι ότι θα ξεβρωμίσει οριστικά τον τόπο από τους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. Στην κατεύθυνση αυτή η θαρραλέα και δυναμική πρωτοβουλία του ΚΚΕ είναι για μια ακόμη φορά εκείνη που ανοίγει δρόμους και προοπτικές.

   Από τη sispirosi.gr ολόψυχα συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την αποψινή του πρωτοβουλία στο Βόλο, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Ας γίνει παράδειγμα για όλους μας!

                                                                                                                                 Η Σύνταξη της ιστοσελίδας μας.

 

   Στη συγκέντρωση που έγινε λοιπόν στο Βόλο, εκφώνησε λόγο το στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίαςτου ΚΚΕ, σύντροφος και συναγωνιστής μας  Απόστολος Ριζόπουλος,  που μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο κατά των αμερικανικών βάσεων

 

    Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι μόνο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση των αμερικάνικων βάσεων και στην περιοχή μας, αλλά και να δηλώσουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης, που αποδεικνύεται ο καλύτερος ντίλερ των αμερικανικών και νατοϊκών σχεδιασμών.

    Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, ότι θα δώσουμε  μάχη για να μην πατήσουν το πόδι τους οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και για να ξεκουμπιστούν από τη χώρα μας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα πόσο καλά τα πάει με τις «κωλοτούμπες». Όπως έκανε και με τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους, που έλεγε ότι θα καταργήσει. Τώρα,  παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να σερβίρει παραμύθια και να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, προβάλλει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, την ονομαζόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει νησίδα σταθερότητας και παράγοντα ειρήνης σε μια διαταραγμένη περιοχή.

    Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, την αναβάθμιση της θέσης της, την ανάκαμψη των κερδών της.

    Δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δισ. ευρώ), κάθε χρόνο, στέλνει ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟικές αποστολές και ασκήσεις για τα ΝΑΤΟικά σχέδια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει.

    Μετατρέπει τη χώρα σε μια τεράστια ιμπεριαλιστική στρατιωτική βάση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Γιατί αυτό εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν να κλείσουν δουλειές και συμβόλαια που πατούν πάνω στην καταστροφή και στη δολοφονία των λαών.

   Ανέλαβε ρόλο σημαιοφόρου για το πέρασμα των ευρωΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στη περιοχή. Μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο για να μπορούν οι ιμπεριαλιστές, έχοντας περισσότερα στρατιωτικά μέσα, να επεμβαίνουν, να εκβιάζουν τους λαούς, να επιτίθενται και να δολοφονούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για εξω οι βασεις

      Δεν πρέπει να ξεχνάμε:

    ΝΑΤΟ και Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σημαίνουν πόλεμοι, επεμβάσεις, πραξικοπήματα, δολοφονίες αγωνιστών, προβοκάτσιες. Το ΝΑΤΟ υπήρξε, ανέκαθεν, από την ίδρυσή του το 1949 ένας επιθετικός οργανισμός. Μετά το 1991, με το νέο στρατιωτικό του δόγμα μετατράπηκε σε «παγκόσμιο χωροφύλακα» των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Συνδέεται με αιματηρά καθεστώτα και δικτατορίες, αντιδραστικές δυνάμεις και Χούντες. Συμμετείχε ενεργά στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στους βάρβαρους βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας, στην κατοχή του Αφγανιστάν, τον πόλεμο στο Ιράκ. Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί συνεχίζουν τα επεκτατικά σχέδιά τους για «Μεγάλη Μέση Ανατολή», στη Συρία και στο Ιράν, την παρέμβασή τους στη Βόρεια Αφρική. Στηρίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

   Για τα ευρωαντλαντικά συμφέροντα καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό, διαλύουν χώρες, αλλάζουν τα σύνορα, φέρνουν σε σύγκρουση τους λαούς καλλιεργώντας τον σωβινισμό.

   Η Συρία και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αποδεικνύουν τη στρατηγική των Αμερικανών, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετούν στον διεθνή ανταγωνισμό, κυρίως, με τα μονοπώλια της Ρωσίας και της Κίνας.

    Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταματημό. Έπαιξε με τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Πριν γίνει κυβέρνηση μιλούσε - προπαγάνδιζε δήθεν το κλείσιμο των βάσεων και την αποχή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τελικά πλασαρίστηκε ως ο ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών, φέρνοντας σε αμηχανία ακόμα και τη ΝΔ, το πιο πιστό κόμμα στον ευρωατλαντισμό.

    Η πορεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους εργαζόμενους Για όσους τον εμπιστευθήκαν και νιώθουν αριστεροί, όσους τον εμπιστεύτηκαν και που βλέπουν σήμερα να είναι το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

    Έφτασε στο σημείο να ξυλοφορτώνει, να στέλνει στο νοσοκομείο και να σέρνει στα δικαστήρια νέους ανθρώπους, φοιτητές επειδή συμμετείχαν σε αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και σε συμβολικές ενέργειες ενάντια σε ένα από τα σύμβολα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, το άγαλμα του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν. Να τιμωρεί φαντάρους, που χωρίς να φοβηθούν κατήγγειλαν αυτήν την πολιτική, επώνυμα, χωρίς να φοβηθούν, χωρίς να κρυφτούν!

    Ο ερχομός του συγκεκριμένου Λόχου των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη μετεγκατάσταση νέων-επιπλέον αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, αφού με δημοσιεύματα, άλλα τμήματα της ίδιας μονάδας έχουν ήδη εγκατασταθεί ή πρόκειται να φτάσουν το ίδιο χρονικό διάστημα σε Λετονία, Πολωνία και Ρουμανία, αποβλέποντας στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατά της Ρωσίας.

   Η προσπάθεια από τοπικούς πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες να υποτιμηθεί η εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο και στη Λάρισα, με επιχειρήματα όπως ότι τώρα οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν αλλάξει, ότι είναι εγγύηση τώρα για την ασφάλεια και άλλα τέτοια γελοία ιδεολογήματα, ότι είναι δήθεν προσωρινή η εγκατάσταση και ότι πρόκειται για ασκήσεις «συνεκπαίδευσης» αποτελούν προσπάθειες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να καθησυχάσουν τις απόλυτα δικαιολογημένες ανησυχίες του λαού του Βόλου.

    Ανάμεσα σ’ αυτά τα επιχειρήματα αποτελούν εκχυδαϊσμό του σοβαρού αυτού ζητήματος η επιχειρηματολογία περί ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας («Ήρθε το Δολάριο», μετατροπή σε Τρούμπα της πόλης)  από τη διαμονή στην περιοχή μας των Αμερικανών πεζοναυτών και λοιπών «διψασμένων» στρατιωτικών.

    Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει αυτή η ενέργεια σε σχέση με την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης και της περιοχής. Κινδύνους από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που βαθαίνουν και γίνονται για τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, με το αίμα των λαών.

    Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Μαγνησίας σε ξεσηκωμό! Το κάλεσμα μάχης του Κόμματός μας απευθύνεται σε κάθε εργάτη, κάθε νέο, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Σε καθένα που μπορεί πια να δει κατάματα ότι η κυβέρνηση μας σέρνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, κάνοντας όλη τη χώρα «μαγνήτη» επιθέσεων, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές που αξιοποιούνται για δολοφονικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών.

    Σ’ αυτόν το αγώνα έχουν θέση όλοι αυτοί που κατανοούν την ουσία, τις πραγματικές αιτίες των εξελίξεων και που ανησυχούν! Που συνειδητοποιούν με την εμπειρία τους το πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι εξελίξεις. Το ΚΚΕ δεν απευθύνεται μόνο σ’ αυτούς που νιώθουν αριστεροί και που αισθάνονται «προδομένοι» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθένας που καταλαβαίνει το «παιχνίδι» που παίζουν στην πλάτη του για αλλονών τα συμφέροντα έχει υποχρέωση να ξεσηκωθεί για να υπερασπίσει τη ζωή του! Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια: στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, στο γεγονός ότι έρχονται στο Βόλο φονικά τάγματα, ότι η περιοχή μας μετατρέπεται σε βάση για επεμβάσεις και δολοφονίες αμάχων, για τα επόμενα κύματα προσφυγιάς.

    Θεωρούμε εγκληματική τη σιωπή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Δημοτικής αρχής Βόλου, της «αντιπολίτευσης» των άλλων δυνάμεων στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.  Το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε τον περασμένο Μάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, θεωρούμε ότι αποτελεί στήριξη αυτής της άκρως επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ότι στηρίζει την πολιτική και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

    Το ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων να ταχθούν και να δώσουν μαχητικό αγώνα υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης των αμερικανικών πολεμικών κατασκοπευτικών drones από την Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση νέων αμερικανικών πολεμικών βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα, υπέρ του κλεισίματος όλων των παλιών αμερικανονατοϊκών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Σχετική εικόνα

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση