αρχική σελίδα πολιτική Πέντε στιγμές για τις οποίες δε θα μας λείψει ο Κοτζιάς! (Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου μάς υπενθυμίζει το ποιόν του πρώην "υπουργού εξωτερικών" και νυν "άσπονδου εχθρού" των Τσιπρο-Καμμένων...)

Δημοφιλή

Πέντε στιγμές για τις οποίες δε θα μας λείψει ο Κοτζιάς! (Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου μάς υπενθυμίζει το ποιόν του πρώην "υπουργού εξωτερικών" και νυν "άσπονδου εχθρού" των Τσιπρο-Καμμένων...) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου (Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα kommon.gr. To εισαγωγικό σημείωμα είναι της sispirosi.gr)   
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 17:09
    Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιογραφίες Κοτζιά


   
Αναδημοσιεύουμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας το παρακάτω άρθρο του συναγωνιστή δημοσιογράφου ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ από την ιστοσελίδα kommon.gr , το οποίο έχει θέμα του μερικά μόνο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα "έργα και ημέρες" του παραιτηθέντος (κατ'άλλους "αποπεμφθέντος" ‧ ή μήπως απλώς...αποσυρθέντος στην εφεδρεία, κατόπιν άνωθεν υπερατλαντικών εντολών;) πρώην υπουργού εξωτερικών του Τσίπρα και ...διακεκριμένου "ξεσκονόπανου"  της πολιτικής γραμμής των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
    Τούτες τις μέρες που οι αστικές παραπολιτικές στήλες και ιστοσελίδες έχουν αποδυθεί σε ένα μάλλον κωμικό παιχνίδι "αναζήτησης" των αιτιών που προκάλεσαν "ρήξη" ανάμεσα στους τρεις κατεξοχήν  πλασιέδες των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και έφεραν τους δυο από δαύτους να "σφάζονται" με τον τρίτο συνεργό τους, στο φόντο της μετατροπής της χώρας μας σε τεράστια βάση των ΗΠΑ και της βρομερής "συμφωνίας" για τη ΝΑΤΟποίηση-αμερικανοποίηση και των "Σκοπίων" και ολάκερης της βαλκανικής χερσονήσου, εμείς κρατάμε από τον τίτλο του άρθρου του συναγωνιστή Χατζηστεφάνου τη διατύπωση:"...δεν θα μας λείψει ο Κοτζιάς"!
    Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να λησμονήσουμε τα "κατορθώματά" του που βαραίνουν στο σβέρκο του λαού και του τόπου μας, ενώ φυσικά δεν λησμονούμε ποτέ ότι το 1974-1989 ο εν λόγω κύριος εμφανιζόταν ως ...ο κατεξοχήν "αριστερός" θεωρητικός μέσα στην ...Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. (Είπατε κάτι για την ...αριστεροσύνη και τον τότε ..."αντιιμπεριαλιστικό" κόκκινο φερετζέ του; Α! όχι τέτοια! Δεν θέλουμε ...κακές κουβέντες!  Πείτε μόνο τούτο: Εντιμότατε Κοτζιά, η αδέκαστη Ιστορία, ακόμη κι αν αργεί, στο τέλος δεν λησμονεί κανέναν. Πολλώ δε μάλλον  τα πραγματικά έργα του. Και η κρίση της είναι τελικά αλάνθαστη και ακριβοδίκαιη.)
Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοτζιας ως στέλεχος του ΚΚΕ

Αλήστου μνήμης εποχές! Όταν είχαν γίνει κι οι δυο τους ..."Πασόκ"...

Πάλαι ποτέ ..."κομμουνιστές" και μάλιστα ...θεωρητικοί!
Κάποτε ο ένας τους παρίστανε τον "ανανεωτή-μεταρρυθμιστή " κι άλλος τον "πούρο επαναστάτη"...
Ήταν θανάσιμοι -υποτίθεται- αντίπαλοι, που τους χώριζε η ...ίδια επίμαχη καρέκλα
αφού φιλοδοξούσαν να γίνουν τα νεόκοπα...αφεντικά του ΚΚΕ,
το οποίο σκόπευαν να διαλύσουν και τυπικά.
(Σύντροφε και συναγωνιστή, αεί μέμνησο τούτων! )

Η sispirosi.gr


Σχετική εικόναΤο άρθρο της kommon.gr έχει ως εξής:

Πέντε στιγμές για τις οποίες δε θα μας λείψει ο Κοτζιάς!

 

Του Άρη Χατζηστεφάνου.

    Ορκισμένος εχθρός του Παλαιστινιακού λαού, φίλος της φιλοφασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και βασικός μοχλός για την πλήρη παράδοση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις επιταγές των ΗΠΑ ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός τον «άδειασε» στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον ακροδεξιό Καμμένο.

    Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την επίλυση των διαφορών με την ΠΓΔΜ, η ολομέτωπη σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά και τα σχέδια ανάπτυξης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, αποδεικνύουν την απόλυτη ταύτιση του ελληνικού ΥΠΕΞ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοτζιας στις ΗΠΑ

 


    Ορισμένες άλλες κινήσεις (και αδράνειες) του Νίκου Κοτζιά, όμως είναι ίσως ακόμη πιο χαρακτηριστικές για το πραγματικό πρόσωπό του.

    1) Ο Κοτζιάς εφάρμοσε την ακραία φιλοϊσραηλινή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ακόμη και όταν αυτή ερχόταν σε σύγκρουση με το διεθνές δίκαιο και την πολιτική του ΟΗΕ και της  Ευρωπαϊκής ένωσης για το θέμα. Ισραηλινές εφημερίδες ανέφεραν ότι η Ελλάδα (μαζί με την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας) διαφώνησαν στην απόφαση της ΕΕ να υπάρξει ειδική σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το ΥΠΕΞ είχε διαψεύσει τότε τα σχετικά δημοσιεύματα.


 

   2) Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε χαιρετίσει με ενθουσιασμό την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καταψηφίσει απόφαση της UNESCO που καταδικάζει την στάση του Ισραήλ σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και κυρίως στην Ιερουσαλήμ. Στο ψήφισμα, η Ιερουσαλήμ (την οποία μόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν χαρακτηρίσει «ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ») χαρακτηρίζεται «κατεχόμενη» πόλη, ενώ τονίζεται ότι το κράτος του Ισραήλ δεν ασκεί νόμιμη κυριαρχία στην περιοχή. Το ψήφισμα πέρασε με την στήριξη 22 χωρών έναντι 10 που καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    3) Στις σχέσεις με το θεοκρατικό κράτος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αποκεφαλίζει, σταυρώνει (και σύμφωνα με τις τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) τεμαχίζει πολιτικούς του αντιπάλους, ο Κοτζιάς δεν έθεσε κανένα εμπόδιο στην προσπάθεια του Πάνου Καμένου να πουλήσει όπλα στο σαουδαραβικό καθεστώς. Μια απόφαση που όπως προκύπτει από δηλώσεις του Ζαχαριάδη αποτέλεσε κεντρική επιλογή και του ΣΥΡΙΖΑ. Σιγή ιχθύος όμως κράτησε το υπουργείο Εξωτερικών του Κοτζιά και όταν ο Καμμένος δήλωνε δημόσια ότι η Ελλάδα ανήκει «στον ίδιο άξονα με τη Σαουδική Αραβία»

    4) Ο Κοτζιάς έσπευδε κάθε φορά να αναπαράγει με στόμφο τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και άλλων χωρών. Παρόλα αυτά, με τον ίδιο στο τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας, η κυβέρνηση  καταψήφισε στην Πρώτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  την πρόταση για έναρξη διαλόγου που θα οδηγήσει σε δεσμευτική συμφωνία για κατάργηση των πυρηνικών όπλων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ο Κοτζιάς στο Κίεβο

 


    5) Από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Ν.Κοτζιάς επισκέφθηκε το Κίεβο. Όπως είχε καταγγείλει τότε η «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία» η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να περιθάλψει σε νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού, στον οποίο συμμετείχαν και φασιστικές μονάδες του Δεξιού Τομέα και του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Σβόμποντα. Στην ανακοίνωσή της η αντιφασιστική Καμπάνια σημείωνε ότι «ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς είχε αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει τέτοιου είδους βοήθεια στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν έμεινε στα λόγια…».

Πηγή: kommon.gr

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιογραφίες Κοτζιά

 

 

 

(Επιλογή εικόνων και γελοιογραφιών από την ιστοσελίδα μας)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση