αρχική σελίδα πολιτική 74η επέτειος της απελευθέρωσης του Βόλου από τους φασίστες καταχτητές: Με οργανωμένο το εργατο-λαϊκό κίνημα, με πρωτοπορεία τους Κομμουνιστές, ο Λαός είναι ανίκητος!

Δημοφιλή

74η επέτειος της απελευθέρωσης του Βόλου από τους φασίστες καταχτητές: Με οργανωμένο το εργατο-λαϊκό κίνημα, με πρωτοπορεία τους Κομμουνιστές, ο Λαός είναι ανίκητος! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ   
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 21:12


 

 

   Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ οργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή, 19 του Οκτώβρη 2018, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, πολιτική εκδήλωση-συγκέντρωση για να τιμηθεί η 74η επέτειος από τη μέρα που ο ηρωικός μας ΕΛΑΣ, ο δοξασμένος λαϊκός στρατός του αντιφασιστικού ΕΑΜικού μας αγώνα, λευτέρωνε το Βόλο από τη ναζιστική Κατοχή (στις 19 του Οκτώβρη 1944).

     Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στις φυλακές Αλεξάνδρας και στην Κίτρινη Αποθήκη.

  

   Το πρωί της ίδιας μέρας θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο στο 6ο χιλιόμετρο Λάρισας Βόλου από αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.

    Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ και ζητούμε κι εμείς με τη σειρά μας από το Λαό της πόλης μας να συμμετάσχει μαχητικά στην εκδήλωση αυτή, όπως και στα συλλαλητήρια της ερχόμενης εβδομάδας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου.

    Γιατί ο εργαζόμενος κόσμος του τόπου μας δεν "τρώει" τα αηδιαστικά παραμύθια των εξουσιαστών-λακέδων του ιμπεριαλισμού για τα δήθεν "οφέλη που θα μας φέρει" το ξεπούλημα του τόπου μας στους φονιάδες των λαών.

 

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ για την απελευθέρωση του Βόλου έχει ως εξής:

    Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Οκτώβρη 1944 και ο λαός του Βόλου υποδέχτηκε τους μαχητές και τις μαχήτριες του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας ως απελευθερωτές στην πόλη τους.
Η απελευθέρωση του Βόλου όπως και όλης της Ελλάδας δεν έπεσε από τον ουρανό. Από την πρώτη στιγμή της επιβολής της Τριπλής Φασιστικής Κατοχής το ΚΚΕ μπήκε μπροστά, υπήρξε ο εμπνευστής και ο αιμοδότης της Εαμικής αντίστασης. Στο κάλεσμά του «βρόντηξε ο Όλυμπος» και «άστραψε η Γκιώνα» από τον λαό με το «ντουφέκι στον ώμο». Απέναντί του ο λαός είχε μια θεωρούμενη υπερδύναμη και τους ντόπιους συνεργάτες της – τους πρόγονους των σημερινών φασιστών. Είχε την αστική τάξη της χώρας και τους μηχανισμούς της που συνέχισαν τις Μεταξικές διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές, φορώντας πλέον τη ναζιστική μπότα. Η νίκη του λαού, απέδειξε πως με οργανωμένο λαϊκό κίνημα και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, καμία υπερδύναμη δεν μπορεί να τον λυγίσει. Γι’ αυτό τη μέρα της Απελευθέρωσης, το τεράστιο κύρος του ΚΚΕ αντηχούσε στα συνθήματα του λαού που πανηγύριζε, στα πανό και στις κόκκινες σημαίες που κυμάτιζαν σε όλες τις εργατογειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

    Σήμερα 74 χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καπηλευτεί τους αγώνες της εθνικής αντίστασης, τους αγώνες του λαού μας, για να ξεγελάσει.  Για να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο ώστε να διασφαλιστούν στο εξωτερικό τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως ακριβώς κάνει και στο εσωτερικό με τα διαρκή αντιλαϊκά μέτρα, πριν και μετά τα μνημόνια. Η φετινή επέτειος βρίσκει το Βόλο λίγες μέρες πριν την μετεγκατάσταση Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, με απόφαση της κυβέρνησης, καθιστώντας και την περιοχή μας «μαγνήτη» των επικίνδυνων πολεμικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τα κέρδη των μονοπωλίων.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποδοπατά την ηρωική προσφορά του λαού που οδήγησε στην απελευθέρωση όταν δίπλα στις διακηρύξεις των στελεχών της που χαιρετίζουν την ημέρα αυτή, ακολουθούν δηλώσεις και κινήσεις που την καθιστούν το καλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Όταν πετάνε στους Βολιώτες κατάμουτρα τα «δολάρια» που θα φέρει ο σύγχρονος «Έκτος Στόλος» στην πόλη, σύμφωνα με τις δηλώσεις Καμμένου. Οι δηλώσεις αυτές, λίγες ώρες πριν την επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου και των βασάνων που επέφερε η μετέπειτα αγγλική και αμερικάνικη επέμβαση για να κυνηγηθεί η εαμική αντίσταση, αποτελούν προσβολή στη θυσία των εκατοντάδων του λαού που έπεσαν για την ελευθερία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε

 

 

Σχετική εικόνα

 

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,

ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο!

Tι ιδέτε, εκόλλησεν η ρόδα του βαθιά στη λάσπη,

κι ά, ιδέτε, χώθηκε τ’ αξόνι του βαθιά μες στο αίμα!

Ομπρός παιδιά, και δε βολεί μονάχος του ν’ ανέβει ο ήλιος,

σπρώχτε με γόνα και με στήθος, να τον βγάλουμε απ’ τη λάσπη,

σπρώχτε με στήθος και με γόνα, να τον βγάλουμε απ’ το γαίμα.

Δέστε, ακουμπάμε απάνω του ομοαίματοι αδερφοί του!

Ομπρός, αδέρφια, και μας έζωσε με τη φωτιά του

ομπρός, ομπρός κ’ η φλόγα του μας τύλιξε, αδερφοί μου!

                                                               ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση