αρχική σελίδα πολιτική Με μια λέξη: Αμερικανοτσολιάδες ! (Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου και σχόλιο της ιστοσελίδας μας)

Δημοφιλή

Με μια λέξη: Αμερικανοτσολιάδες ! (Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου και σχόλιο της ιστοσελίδας μας) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση άρθρου του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ και σχόλιο της ιστοσελίδας μας.   
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 22:50
Πραγματικοί ....αμερικανοτσολιάδες οι τσιπροκαμμένοι πολιτικοί απατεώνες
Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στο σημερινό ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ για τις ψευτοαριστερές μαριονέτες του αμερικάνικου ιμπεριαλσμού στην Ελλάδα. Και δεν τους χαρίζει κάστανα!

   Με μια λέξη: Αμερικανοτσολιάδες

    Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Για την ακρίβεια αρκούν (και περισσεύουν) τα ίδια τα δικά τους τα λόγια. Λόγια που (σπανίως συμβαίνει στην περίπτωσή τους)  εναρμονίζονται πλήρως με τα έργα τους.

    Ότι ακολουθεί είναι από τον Μάη του 2015. Δηλαδή από την πρώτη κιόλας περίοδο (την… κολοκοτρωνέικη ακόμα) της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Τότε ήταν που για πρώτη φορά μετά το 1974 υπήρξε κυβέρνηση που τόλμησε να θέσει θέμα δημιουργίας νέας αμερικανονατοϊκής βάσης στην Ελλάδα! Καμία άλλη κυβέρνηση μέχρι τότε δεν είχε τολμήσει κάτι παρόμοιο. Το έκανε η κυβέρνηση του Τσίπρα. Απολαύστε:


(Δηλώσεις του Καμμένου 15-5-2015)

    «Σε λίγες ημέρες (σ.σ.: στις 21 Μάη) θα βρίσκομαι στις ΗΠΑ, όπου σκοπός είναι στη συνάντηση που θα έχω με τον ομόλογό μου υπουργό η ενίσχυση της Σούδας (σ.σ.: πάγιο αίτημα των Αμερικανών) και παράλληλα η πρόταση της Ελλάδος για τη δημιουργία μίας σημαντικής ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο».

https://youtu.be/zgxyh5q2Glo

(δείτε το βίντεο)


     Πάμε τώρα στον Οκτώβρη του 2017 και στον ίδιο τον Τσίπρα. Τον… «αριστερό». Τον τόσο «αριστερό» που δεν περιορίστηκε στα λογύδρια των προκατόχων του για «κοινούς στόχους», «κοινές αξίες» και τα παρόμοια όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ. Αυτός το… απογείωσε:  Έφτασε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του διαβολικά αγγελικού Τραμπ την μετενσάρκωση του… Περικλή! Ο Τραμπ – μας είχε πει ο Τσίπρας – είναι ο συνεχιστής των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπως αυτές γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα! Θαυμάστε:


Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας Τραμπ Οκτώβριος 2017


(Δήλωση του Τσίπρα ενώπιον του Τραμπ)

    «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μία ευαίσθητη περιοχή, αλλά είναι πάντα ένας αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η ελευθερία και η δημοκρατία, αξίες που μοιραζόμαστε…»

https://youtu.be/WqUQnu9xEB0

(δείτε το βίντεο)


   Και φτάνουμε στο σήμερα. Εδώ πια δεν χρειάζεται καν μετάφραση. Είναι τόσο παθιασμένος ο τρόπος, είναι τόσο λιγωμένο το ύφος του Καμμένου, που γίνεται αντιληπτό σε όλες τις γλώσσες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ειδικά στο σημείο εκείνο που καλεί τον Μάτις, τον Αμερικανό ομόλογό του, στην προχτεσινή τους συνάντηση, να κατασκευάσουν στρατιωτικές αμερικανικές βάσεις όπου θέλουν! Όχι μόνο στη Σούδα, μα όπου θέλουν: Στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, παντού, σε όλη την Ελλάδα! Δοξάστε τους:


Αποτέλεσμα εικόνας για Καμμένος Μάτις

                


(Από τις δηλώσεις του Καμμένου στις ΗΠΑ, 10-10-2018)

    «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».


https://youtu.be/-Ygye8WHnkg

(Για να δείτε αυτό το βίντεο: επισημαίνετε την παραπάνω διεύθυνση, κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε Open link)

    Υπάρχει σύντομος τρόπος που να μπορεί να περιγράψει όλη αυτή την αμερικανίλα, τόση και τέτοια  που θα έκανε ακόμα και τον Πιουριφόι να ζηλεύει γιατί δεν του έτυχαν αυτοί στο δρόμο του;

    Υπάρχει  τίτλος που θα μπορούσε να περιγράψει το νήμα αυτής της απροσχημάτιστης σύνδεσης της αμερικανοφροσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα με την εποχή του Βαν Φλητ και τα «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»;

    Υπάρχει λέξη που να μπορεί να τα περιγράψει όλα αυτά; Ναι. Μια και μόνο μία. Και δεν χρειάζεται καμία άλλη.  Αυτή:

    «Αμερικανοτσολιάδες»

    Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο.

ΝΙΚΟΣ  ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ, 11-10-2018


 

Σχετική εικόναΚι ένα σχόλιο της ιστοσελίδας μας

     Απ' αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του Καμμένου στην Αμερική, οι συριζαίοι συνεταίροι του έδειξαν για άλλη μια φορά το μέγεθος της πολιτικάντικης απατεωνιάς που τους χαραχτηρίζει. Ενώ ο υπουργός τους μετέφερε στους αμερικάνους την κοινή θεση των "συριζανέλ" για την ολοκληρωτική παράδοση του ελληνικού εδάφους στις ΗΠΑ, τα ψευτοαριστερά ασπόνδυλα και οι προπαγανδιστικές βρομοφυλλάδες τους, σαν εκείνη "των Συνταχτών", παρασταίνουν σήμερα ότι τάχα μου δεν είχαν ιδέα για το φόνο! Και φαφλατίζουν ότι τάχα μου «ο Καμμένος στις ΗΠΑ ήταν εκτός γραμμής!», ανακατεύοντας έντεχνα στην υπόθεση και την εξίσου αμερικανολακέδικη συμφωνία των Πρεσπών που τους έδωσαν οι πέτρωνές τους να συνυπογράψουν από κοινού με το άλλο ασπόνδυλο κουτάβι τους στα Βαλκάνια, τη μαριονέτα που λέγεται Ζάεφ...

    Καλά, πού νομίζει τώρα ότι πουλάει η κυβέρνηση τα παραμύθια της ότι "διαφωνεί" (τάχα μου-τάχα μου) με τον Καμμένο και με όσα είπε στις ΗΠΑ;

  Μονάχος του, ωρέ σερσέμηδες, πήγε ο Καμμένος στις ΗΠΑ για  να απευθύνει τις "προτάσεις" του στον Μάτις; Εδώ γελάει και το ...παρδαλό κατσίκι!

   Και γιατί δεν τότε, αφού υποτίθεται ότι "έκανε του κεφαλιού του", δεν τον απέπεμψαν αμέσως  από το υπουργείο, πρωί-πρωί, μόλις ακούστηκαν στις ειδήσεις τα καρβέλια που ξεφούρνισε στις ΗΠΑ;

   Και γιατί δεν ακυρώθηκαν αμέσως οι "αυθαίρετες προτάσεις του" στους Γιάνκηδες για τις νέες βάσεις;

    Καλά, σε ντιπ ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται ο «Σύριζα» και  τα λιβανιστήρια του;

    Ο Τσίπρας και όλη αυτή η ψευτοαριστερή  σπείρα κερδοσκόπων-καιροσκόπων, όλος αυτός ο εσμός των συριζέων ξεφωνημένων  πολιτικάντηδων, των λακέδων του δυτικού ιμπεριαλισμού  είναι η φάρα αυτή που έστειλε τον Καμμένο στις ΗΠΑ, γυρεύοντας από τον κοινό μεγάλο μπόση τους να στήσει νέες βάσεις σε όλη τη  Ελλάδα!

   Ο Τσίπρας και όλοι ανεξαίρετα οι πολιτικοί καιροσκόποι και κερδοσκόποι της ψευτοαριστεράς που τον περιστοιχίζουν είναι αυτοί που ήδη έκαναν τεμενάδες στους Γιάγκηδες, τόσο στη ΔΕΘ ενώπιον του "νέου Πιουριφόι", όσο και στη Νέα Υόρκη και στη "Wall Street Journal", προ ολίγων ημερών, δηλαδή προτού ο συνεταίρος τους προσφέρει στον "διαβολικά καλό Τραμπ", το "μόνο αληθινό μας ...σύμμαχο" την Ελλάδα ολάκερη για βάση επίθεσης!

   Τα σημερινά συριζέικα πολιτικά ασπόνδυλα φτάνουν πλέον στον πάτο του βαρελιού, τερματίζοντας το δρόμο που άνοιξε ο  αλήστου μνήμης οπορτουνιστής, προδότης του κομμουνιστικού κινήματος Λεωνίδας Κύρκος, όταν "διαλαλούσε" το 1975-1989 ότι ...οι βάσεις δεν είναι ραπανάκια, για να τις ξεριζώσουμε από την Ελλάδα. (Μετά το 1989 ο προδότης εκείνος θεωρούσε τις βάσεις και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση ως ...προϋπόθεση ...δημοκρατίας!!!) Οι επίγονοι του γλοιώδους εκείνου "πρώτου διδάξαντος" στέκονται επάξια πλέον πλάι στη μοναρχοφασιστική και τη χουντική σαβούρα των λακέδων του Τρούμαν, του Πιουριφόι, του Τζόνσον και του Νίξον. Μετά τον Εμφύλιο και με εξαίρεση τη Χούντα, η κυβερνητική σαβούρα του Τσίπρα και του Καμμένου είναι ό,τι πιο σιχαμερό, ό,τι πιο υποτελές και γλοιώδες έβγαλε η εξαρτημένη αστική τάξη της Ελλάδας. Είναι οι πιο ανοιχτοί λακέδες του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, είναι τα πιο άπλυτα ξεσκονόπανα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.  Σκέτοι και μάλιστα άγαρμποι πολιτικοί πράχτορες των Γιάνκηδων, με ελληνικά ονόματα και χαζοχαρούμενα ψευτοαριστερά προσωπεία!  Απερίγραπτη αηδία...

     Η κατάσταση αυτή εκκαθαρίζεται μόνο αν ο ελληνικός λαός ξαναβρεί το δρόμο του συνειδητού επαναστατικού αγώνα, μέσα από τον οποίον θα αναδείξει τους νέους ηγέτες του: έναν νέο Κολοκοτρώνη, έναν νέο Καραϊσκάκη, έναν νέο Άρη Βελουχιώτη, που θα οδηγήσουν τον αγώνα για τη λευτεριά του τόπου, θάβοντας μια για πάντα τα σκουπίδια της υποτέλειας και του νεοαποικισμού.

    Η τσιπρο-καμμένη πολιτικάντικη μαφία στηρίζεται στο γεγονός ότι -για την ώρα- ο λαός μας έχει χάσει την πίστη στις δυνάμεις του και την αγωνιστική συνείδησή του. Αλλιώς από καιρό τώρα θα είχε ξεσηκωθεί εναντίον του  Τσίπρα και της απαίσιας πολιτική του. Σε άλλες, όχι και τόσο μακρινές εποχές θα αρκούσε και μόνο η παρουσίαση των δηλώσεων του Καμμένου από τα πρωινά δελτία ειδήσεων  για να "πάρει φωτιά" όλη η χώρα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα απαιτούσαν την παραίτηση του Τσίπρα, την παραίτηση του Καμμένου και ολάκερου του Τσιπρο-Καμμένου πολιτικάντικου συρφετού (Να πάνε στα τσακίδια οι αμερικανοτσολιάδες μιαν ώρα αρχύτερα! θα ήταν το σύνθημα που θα δονούσε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα!)

     Ο αγώνας πλέον της πραγματικής Αριστεράς του εργατο-λαϊκού και του κομμουνιστικού μας κινήματος πρέπει να στοχεύει όχι απλώς στην ήττα της πολιτικής του Τσίπρα, αλλά στην πλήρη εξάλειψη του "Σύριζα" και κάθε παρόμοιας πανούκλας από την πολιτική σκηνή της χώρας, όπως φυσικά και του  Καμμένου και κάθε παρόμοιου  σύγχρονου Νενέκου και Πήλιου Γούση.

    Με τη σημερινή εξέλιξη των πραγμάτων, όταν μια αστική κυβέρνηση σαν του Τσιπροκαμμένου παραδίδει όλη την Ελλάδα, αφενός μεν στους διεθνείς τοκογλύφους για ξεπούλημα για τα επόμενα 100 χρόνια,  από τους υδρογονάνθρακες μέχρι και τον Παρθενώνα, κι αφετέρου ολόκληρη τη χώρα στον Τραμπ για αμερικάνικη βάση, γίνεται φανερό ότι καταρρέι παταγωδώς κάθε ψευτοθεωρία για ισότιμη με τους ιμπεριαλιστές Ελλάδα ή για ... "ιμπεριαλιστική" Ελλάδα. Λόξες απερίσκεπτων κουφιοκεφαλάκηδων, που μάλιστα θέλησαν να τις επιβάλουν μέσα στο κομμουνιστικό μας κίνημα, κόντρα στην πραγματικότητα, έγιναν καπνός μπροστά στα βρομοπόδαρα των γερμαναράδων τσιφούτηδων και στις βάσεις των γιάνκηδων, με μια λέξη μπροστά στην ισχύ των πραγματκών ιμπεριαλιστών-επικυριάρχων.

   Η Ελλάδα σήμερα, όχι μόνο έγινε ακόμη πιο ανισότιμη, ακόμη πιο φτωχή, ακόμη πιοεξαρτημένη και υποτελής στους δυτικούς πάτρωνες, αλλά η εξάρτηση μετρέπεται πια σε νεοαποικισμό της χώρας, με τον κίνδυνο μιας τέτοιας επερχόμενης εθνικής συμφοράς, μιας τέτοιας καταστροφής κι ενός τέτοιου εξανδραποδισμού των Ελλήνων, που δεν θα'χει ξαναδεί ως τώρα η ιστορία μας.

    Η πάλη για την εθνική μας ανεξαρτησία, ο τίμιος λαϊκός αγώνας για λευτεριά και αξιοπρέπεια του τόπου, που πρέπει να ξαναοργανωθεί και ξαναδυναμώσει καθημερινά, αξεδιάλυτα δεμένος με την πάλη για το ψωμί τη μόρφωση, τη δημοκρατία και το δίκιο, θα είναι το πρώτο αναπόφευκτο στάδιο στην επερχόμενη -αργά ή γρήγορα!- νέα ελληνική επανάσταση, που οι προϋποθέσεις της ωριμάζουν καθημερινά κάτω από την κρούστα της απάθειας και της απελπισίας. Η διεκδίκηση της λευτεριάς και της εθνικής μας ανεξαρτησίας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, η βάση για να στοχεύσει η επεανάσταση του λού μας, αυτή στη νίκη της Λαοκρατίας, στη συντριβή του καπιταλισμού και στη νίκη του Σοσιαλισμού στον τόπο μας. Στη νίκη της  Εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής εξουσίας και του Σοσιαλισμού, αντάμα με την Ελλάδα και σε ολάκερη τη βαλκανική Χερσόνησο, από κοινού με όλους τους γειτονικούς αδελφούς λαούς που σήμερα στενάζουν κάτω από την ίδια ιμπεριαλιστική σιδερένια φτέρνα, και φυσικά δυναστεύονται από παρόμοια καθεστώτα σαν του Τσιπρο-Καμμένου.

   Ο "Σύριζα" κι ο συνεταίρος του δεν διαφέρουν πια σε τίποτε από ένα δοσίλογο καθεστώς. Και ως τέτοιοι θα λογοδοτήσουν -αργά ή γρήγορα- στο νικητή ελληνικό λαό.

Κι ας είναι σίγουροι πως ο λαός μας, ακόμα και στα μαύρα του τα χάλια που είναι σήμερα, κρατάει ιστορικά κατάστιχα για κάθε φυράματος γδάρτη και οχτρό του, για κάθε εμετικό εθνοπροδότη και λαοκτόνο. Γιατί όλα εδώ θα πληρωθούν μια μέρα. Αν ο λαός μας βρει εγκαίρως το δρόμο του, η μέρα αυτή δεν θ' αργήσει.

11-10-2018

Η sispirosi.gr

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εξω οι ΗΠΑ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση