αρχική σελίδα παιδεία Ας ουρλιάζει η μαύρη αντίδραση! Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έπραξε άριστα. Το σχολειό δεν έχει ανάγκη από πάτρωνες-χορηγούς...

Δημοφιλή

Ας ουρλιάζει η μαύρη αντίδραση! Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έπραξε άριστα. Το σχολειό δεν έχει ανάγκη από πάτρωνες-χορηγούς... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την αγωνιστική ιστοσελίδα www.katiousa.gr (αναδημοσίευση με πρόλογο της ιστοσελίδας μας)   
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 19:19
Αποτέλεσμα εικόνας για όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης


Υποχρέωση του κράτους, και μόνο, είναι να καλύψει τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

'Εξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα  σχολειά του τόπου μας !

  Χίλια μπράβο στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που δεν έφαγε τη φόλα των κεφαλαιοκρατών

κι άλλα τόσα στην αγωνιστική ιστοσελίδα www.katiousa.gr που έβαλε στη θέση τους

τους "φιλελέδες" προπαγανδιστές τους!

    Σήμερα το πρωί από τα χαράματα, με αφορμή και σχετική διαδικτυακή ντιρεκτίβα (τιτίβισμα  το λένε αυτοί, κρώξιμο του αρχικόρακα το λέμε εμείς) του ασυγκράτητου "Κούλη" Μητσοτάκη,  το γνωστό αντιδραστικό δεξιό τηλεκάναλο συμφερόντων του καπιταλιστή Αλαφούζου, διέταξε τα πιστά  "μαντρρόσκυλά" του να ...γαβγίσουν λυσσασμένα και κατά ριπάς  ενάντια σε μια πρόταση που απηύθυνε πριν από ...ένα μήνα στους εκπαιδευτικούς η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας! Η πρόταση αυτή έλεγε να μην αποδεχτούν τα σχολειά του νομού μας τη μεθοδευμένη προσπάθεια  των  καπιταλιστών τύπου "Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ" (και όχι μόνο!), να  μπουκάρουν πλέον ανοιχτά στην εκπαίδευση, παρασταίνοντας τους "ευεργέτες χορηγούς", εκμεταλλευόμενοι τη σχεδιασμένη απαξίωση και διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος από το αστικό κράτος.
    Τα γαβγίσματα του ΣΚΑΪ και τα κρωξίματα του  κ. "Κούλη" έσπευσε φυσικά να τα αναπαραγάγει η αντιδραστική δεξιά όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσω των διαύλων επικοινωνίας που κατέχει. Άλλωστε, όλη αυτή η μαύρη φάρα της αντίδρασης, που ορέγεται να ξαναπάρει την κυβέρνηση για να παραδώσει στο κεφάλαιο οτιδήποτε απόμεινε εκτός "αγοράς", και φυσικά και τα σχολειά, για να μεττραπούν σε απροκάλυπτα εργαλεία διαμόρφωσης των αυριανων ραγιάδων της παρασιτικής κεφαλαιοκρατίας.
    Το εξοργιστικό στην όλη αυτή υπόθεση είναι ότι όλη η δεξιά ιδεολογικοπολιτική σαβούρα, κάθε μάρκας και κάθε απόχρωσης,  προσπαθεί να στήσει την απαίσια φάμπρικά της ανακατεύοντας τις προθέσεις των σημερινών, των -από κάθε άποψη-  παρασιτικών κεφαλαιοκρατών (ιδεολογικά  σκοταδιστών, από άποψης παραγωγικής-οικονομικής πλήρως άχρηστων  και επομένως ολότελα σάπιων και αχρείαστων για το κοινωνικό σύνολο), με τους πάλαι ποτέ  ...ευεργέτες που γέννησε  η (τότε προοδευτική κοινωνικά!)  αστική τάξη των χρόνων της ...τουρκοκρατίας, όταν δηλαδή ο αστισμός ανέβαινε και στον τόπο μας, για να εκτοπίσει τη ...φεουδαρχία!!  Όταν μέσω της νεωτερικής παιδείας και του Διαφωτισμού η προοδευτική αστική τάξη του 18ου αιώνα προσπαθούσε να γίνει κυρίαρχη, σπάζοντας τα δεσμά του σκοταδισμού.
   Πλήρης διαστρέβλωση εποχών, συνθηκών και προθέσεων, που πιάνει όμως τόπο σ' ένα κομμάτι του πιο καθυστερημένου και ακατέργαστου λαουτζίκου, τον οποίο μανιπουλάρουν οι αντιδραστικοί, ιδιαίτερα στην εποχή της πλήρους προδοσίας των συμφερόντων του και της μαύρης απογοήτευσής του από την ψευτοαριστερά...
   Σήμερα δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχει πια καμιά θέση για την αστική εκμεταλλευτική τάξη και για καμιά εκμεταλλεύτρια τάξη. Μόνον η Εργατική Τάξη, σε συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά και τα μεσαία εργαζόμενα στρώματα του λαού μας μπορούν να επιτελέσουν θετικό-προοδευτικό ρόλο στην κοινωνία μας.
   Οι συνθήκες είναι υπερώριμες για την οικοδόμηση του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, για την απελευθερωση της κοινωνίας, της Παιδείας και της επιστήμης από τα κερδοσκοπικά δεσμά. Στην Εργατική Τάξη χρειάζεται μια νέα επαναστατική-ανθρωπιστική Παιδεία σε μια νέα απελευθερωμένη κοινωνία. Μπορούμε να χτίσουμε τα πάντα, με το νου και με τα χέρια μας και δεν έχουμε την παραμικρή ανάγκη από εκμεταλλευτές που προσπαθιύν να "εξωραΐσουν" τον απαίσιο κοινωνικό τους ρόλο, σε ένα κονωνικό σύστημα που σαπίζει και πεθαίνει.
   Η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης από τις ορέξεις των ψευτοευεργετών της είναι απλώς το πρώτο σκαλί  για να οργανώσουμε την επαναστατική εξόρμηση του λαού μας για μια αληθινή Παιδεία σε μια αληθινά ανθρώπινη νέα ζωή!
Η sispirosi.gr

     Με αφορμή το γεγονός της Μαγνησίας, που μάλιστα οι τοπικές "μας" δεξιές εφημερίδες και ιστοσελίδες το διαλάλησαν με "ιερή νεοφιλελέ... αγανάκτηση" στο... νοήμον κοινό τους, "αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα katiousa.gr την παρακάτω πρέπουσα απάντηση:

Εκπαιδευτικοί του Βόλου απορρίπτουν ιδιωτικές χορηγίες του ιδρύματος Μποδοσάκη,

προκαλώντας τη… φιλελέ οργή


    Η είδηση κυκλοφόρησε μέσα από τα φίλτρα των κυρίαρχων ΜΜΕ και πρέπει να καθαρίσουμε τη σκουριά για να δούμε την πραγματική της διάσταση. Το ζήτημα άλλωστε δεν είναι να παραμείνει η παιδεία… κρατική, όπως λέει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τις φλογερές ιδέες κατά του κράτους, όπου μόνο η πεντάλφα λείπει. Αλλά να είναι η Παιδεία δημόσια, για το δημόσιο συμφέρον και όχι ιδιωτική, δηλαδή εμπόρευμα που θα το απολαμβάνει κανείς ανάλογα με την τσέπη του, σαν προνόμιο.

    Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία τίθεται ενάντια στη λογική των χορηγών και οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας, ενώ καλεί τους συλλόγους και τους Διευθυντές των σχολείων να μη δεχτούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων σε τάξεις του Γυμνασίου.

    Η λέξη-κλειδί, που πρέπει να προσέξουμε παραπάνω είναι ο “βασικός εξοπλισμός” (κι όχι κάτι πρόσθετο ή συμπληρωματικό), που είναι αυτονόητο πως πρέπει να καλύπτεται από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού κι όχι από ιδιώτες, που δεν κάνουν ποτέ δωρεές για “την ψυχή της μάνας τους” χωρίς να αποσκοπούν σε άμεσο αντάλλαγμα ή έμμεσα κέρδη, φτιάχνοντας το “κοινωνικό προφίλ” τους.

    Αυτό φυσικά προκαλεί την ιερή οργή διάφορων φιλελέ φωνών στο διαδίκτυο, που δε βρίσκουν τίποτα κακό στην εμπορευματοποίηση και το Δούρειο Ίππο που την προωθεί, και ουρλιάζουν ενάντια στις συντεχνίες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαθητών μας, ως μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του κάθε ιδιώτη. Κάθε άλλο παρά “μεμονωμένο κρούσμα” πρόκειται εξάλλου, αν συνυπολογίσουμε αντίστοιχες περιπτώσεις ανακαινίσεων σχολικών μονάδων από προγράμματα της Κόκα-Κόλα κτλ.

   Τα παραπάνω ήρθαν να πάρουν την πλέον επίσημη έκφραση με το τιτίβισμα του Κ. Μητσοτάκη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσε να δηλώσει την απογοήτευσή του από την ανακοίνωση, και την τακτική που ακολουθείται με τις δωρεές σε όλες τις προηγμένες χώρες -όπου η Παιδεία πρακτικά είναι ήδη ιδιωτική, αλλά αυτός τις προβάλλει ως πρότυπο.


    Το ωραίο της υπόθεσης -που θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν σοβαρή η υπόθεση- είναι πως αυτή η φιλελέ λογική αναπαράγει το κλασικό δίπολο “κρατισμός ή οικονομία της αγοράς” που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος στην κοινωνία που ζούμε. Και κατασκευάζει ένα φανταστικό εχθρό, όπου τσουβαλιάζει τις “συντεχνίες”, δηλαδή το συνδικαλιστικό κίνημα, και την κυβέρνηση ως υψηλή τους προστάτρια.

    Δηλαδή μια κυβέρνηση που αφήνει τα προβλήματα να χρονίζουν, εγκαταλείπει τα σχολεία στην τύχη τους ή στους ιδιώτες που μπορούν να προσελκύσουν και δεν κάνει το παραμικρό για να σταματήσει τα ιδιωτικά “δωράκια” και άλλες αντίστοιχες επιχειρηματικές δράσεις, που τηρουμένων των αναλογιών μοιάζουν με τα γλειφιτζούρια και τις καραμελίτσες των επιτήδειων που θέλουν να καλοπιάσουν ένα παιδάκι, για να τους κάνει συντροφιά…

    Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε την απόφαση των εκπαιδευτικών και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν κι άλλες Ενώσεις και Σύλλογοι το παράδειγμά τους.

                                                                                                                        http://www.katiousa.gr

                                                                                         Αποτέλεσμα εικόνας για www.katiousa.gr

                                                                                                                                           βολή στους...βολεμένους!

 

 


 

Οι συνήθεις κρωγμοί διαχρονικώς αντιδραστικών και νυν επίδοξων νέων ...κεχαγιάδων της πλουτοκρατίας....


Η διαχρονική απάντηση του συνειδητού εργατικού-λαϊκου μας κινήματος
Αποτέλεσμα εικόνας για η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται δικαίωμά μας είναι
Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται,

δικαίωμά μας είναι , μ' αγώνες καταχτιέται!
Αποτέλεσμα εικόνας για η μόρφωση δεν είναι για να πουλιέται δικαίωμά μας είναι
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση