αρχική σελίδα κοινωνία Ανακοινώσεις-καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) για το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Δημοφιλή

Ανακοινώσεις-καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) για το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Ανακοινώσεις των κομμάτων ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ)- αναδημοσίευση.   
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 18:31

 

Αποτέλεσμα εικόνας για λυντσάρισμα Κωστόπουλου

 

    Αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ), σχετικά με το αποτρόπαιο λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

1.


Αποτέλεσμα εικόνας για κκεΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Βαθύ αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που οδήγησε ή συνέβαλλε και στο θάνατό του. Το "λιντσάρισμα" και μάλιστα σε βάρος ενός κοινωνικά ευάλωτου ανθρώπου, που δεν συνιστούσε σοβαρή απειλή για κανέναν, απλά και μόνο με την υποψία της κλοπής, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο γεγονός, αλλά συνιστά πράξη βαρβαρότητας.

   Είναι, επίσης, επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η γενικότερη προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της "αυτοάμυνας", που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

    Χρειάζεται να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Πάνω από όλα είναι ανάγκη να υπάρξει κρατική στήριξη όλων εκείνων των ανθρώπων, που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα καθιστά ευάλωτους ή και περιθωριοποιεί.

24-9-2018.


 

2.

Αποτέλεσμα εικόνας για κκεμ-λ


Το ΚΚΕ(μ-λ) για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου


Το τέρας του ρατσισμού και του φασισμού δολοφονεί!

Να μην μείνουμε θεατές!

   Οι φριχτές εικόνες της άγριας δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στα μάτια δεκάδων κόσμου, αποτελούν μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη της απροκάλυπτης εκδήλωσης φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών.

   Το τραγικό θύμα αποτελούσε «ιδανική» περίπτωση για να εκδηλωθούν τέτοιες συμπεριφορές. Ομοφυλόφιλος και χρήστης ναρκωτικών, εντασσόταν στις κατηγορίες που έχουν στοχοποιηθεί από την καθεστωτική προπαγάνδα ως υπάνθρωποι, που παρουσιάζονται από τα αστικά ΜΜΕ ως σκουπίδια ή ως «υγειονομικές βόμβες» . Είναι αυτοί που, όπως και οι μετανάστες, δαιμονοποιούνται από τα φερέφωνα του συστήματος που ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να αποπροσανατολίσει το λαό από τους πραγματικούς υπαίτιους για την καθημερινότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

   Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που λιντσάρισαν τον Ζακ Κωστόπουλο -υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της αστυνομίας- δεν λειτούργησαν στο κενό ή εν βρασμώ ψυχής.  Λειτούργησαν νομιμοποιημένοι από το πολιτικό κλίμα που έδωσε και δίνει χώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που δίνει κυβερνητικά πόστα στην ακροδεξιά, που επιτρέπει τη στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών, που στήνει κολαστήρια όπως η Μόρια ή σκέτο στο κέντρο της Αθήνας.

   Αυτό το κλίμα, που επιτρέπει το ποδοπάτημα των αδύναμων, είναι ακριβώς το ίδιο που νομιμοποιεί τη δράση των Αμερικανών φονιάδων στην περιοχή, παρουσιάζοντάς τους ως φίλους και προστάτες. Που προβάλλει τις μπίζνες του με τα φασιστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

   Είναι το κλίμα που δηλητηριάζει τη νεολαία στις λαϊκές συνοικίες δίνοντάς την τροφή στο τέρας του ρατσισμού και του φασισμού.

   Είναι το κλίμα που καλλιεργεί την απάθεια απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση, την υποταγή στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Που διώκει και καταδικάζει όποιον αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών, εργατικών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

   Αυτό το κλίμα θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντί του. Όπως απέναντί του πρέπει να βρει κάθε προοδευτικό άνθρωπο, εργαζόμενο, νεολαίο.

Μαζικά, συλλογικά, στο δρόμο.

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση