αρχική σελίδα πολιτική Δεν έχουν καμιά δουλειά τα πλοία των ιμπεριαλιστών φονιάδων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι του Βόλου. Είναι ανεπιθύμητα!

Δημοφιλή

Δεν έχουν καμιά δουλειά τα πλοία των ιμπεριαλιστών φονιάδων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι του Βόλου. Είναι ανεπιθύμητα! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας με δημοσίευση ανακοίνωσης της Τ.Ε. ΒΟΛΟΥ του Κ.Κ.Ε..   
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 08:35

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

    Δημοσιεύουμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών στο λιμάνι της πόλης μας. Και να πώς έχει αυτή η υπόθεση:

    Η sisprirosi.gr πληροφορήθηκε χτες, από τον τοπικό αστικό Τύπο της Μαγνησίας, τα σχετικά με τη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κυρίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, με αντιπροσωπεία  αξιωματικών του πλοίου Α513, του πολεμικού ναυτικού, της Γερμανίας το οποίο είναι ενταγμένο στην ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ «SNMCMG2». Από τη συνάντηση αυτή έγινε φανερό ότι η ΝΑΤΟϊκή «SNMCMG2» επιδιώκει να χρησιμοποιεί εφεξής το λιμάνι του Βόλου ως σταθμό ανεφοδιασμού της, πράγμα που ασμένως αποδέχεται η άρχουσα τάξη της περιοχής μας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης. Αυτό είναι ολοφάνερο από τα επαινετικά και περιχαρή τοπικά αστικά δημοσιεύματα, τα οποία αφήνουν μάλιστα να πλανάται η "ελπίδα" (διάβαζε η αυταπάτη!) ότι η ...αγορά του Βόλου, που λιώνει και σαπίζει από τη μακροχρόνια καταστροφική καπιταλιστική κρίση, θα ... "αναζωογονηθεί" από τα φράγκα που θα ακουμπήσουν εδώ τα πληρώμτα των πλοίων της «SNMCMG2», όταν θα έρχονται εδώ για "ανάπαυση" και "ψυχαγωγία" από την τόσο κοπιαστική και ...θεάρεστη"δουλειά" τους. Κάτι δηλ.  σαν το περιβόητο " Καλώς ήρθε το δολλάριο ή ...κορίτσια, ο στόλος!" των παλιών ελληνικών ταινιών την εποχή της πιο ακραίας υποτέλειας του ελληνικού αστικού καθεστώτος στους Γιάνκηδες. Ποια όμως είναι η ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ «SNMCMG2»;

     Πρόκειται βεβαίως για την περιβόητη αποστολή ελέγχου του Αιγαίου πελάγους από τους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους της χώρας μας, με πρόσχημα φυσικά το πρόβλημα της διακίνησης προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, ένα ζήτημα που δημιούργησε η καταστροφική πολιτική των ίδιων αυτών χωρών του ΝΑΤΟ στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, καθώς και στην Αφρική. Ένα πρόβλημα που δήθεν θα το "λύσουν", μετατρέποντας τη Δυτική Ευρώπη σε "αεροστεγές φρούριο", την Ελλάδα σε απέραντο  στρατόπεδο συγκέντρωσης και κολαστήριο των "απόκληρων της Γης" και το Αιγαίο σε απέραντη "γκρίζα ζώνη", όπου το ΝΑΤΟ θα έχει την απόλυτη κυριαρχία, ενώ η χώρα μας απλώς θα παίζει το ρόλο ...τοποτηρητή-διαχειριστή της ιμπεριαλιστικής αυτής ιδιοκτησίας! Πόσω μάλλον που το  Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος συνολικά μετατρέπεται σε οικόπεδο εξόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου  από τα πολυεθνικά μονοπώλια των αχόρταγων της "Δύσης", πράγμα που αυτομάτως τοποθετεί την περιοχή μας στο επίκεντρο του θανάσιμου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των "Δυτικών" με τους ιμπεριαλιστές αντιπάλους τους, της Μόσχας και  του Πεκίνου...

    Επειδή η ιστοσελίδα μας είναι πάντα στην πρώτη  γραμμή της πάλης για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές κάθε μάρκας, ως αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για μια Νέα, Σοσιαλιστική, Ελλάδα και επειδή φυσικά αηδιάζουμε και μόνο στη σκέψη της μετατροπής του Βόλου σε νέα ... "Τρούμπα" των ΝΑΤΟϊκών τσούρμων, οφείλουμε από βάθους καρδιάς να πούμε σήμερα ένα "μπράβο" την Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα το οποίο σήμερα είπε στον εργαζόμενο Βολιώτικο λαό την αλήθεια για την αποστολή της ιμπεριαλιστικής ναυτικής αποστολής και τον κάλεσε να διατρανώσει σύσσωμος το μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της πόλης μας σε άντρο και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων των Λαών της Γης.Μαζί και εμείς   λοιπόν διατρανώνουμε την απαράγραπτη βούληση αυτού του Λαού, εδώ και 70 χρόνια:

                     Δεν έχουν καμιά δουλειά τα πλοία του ΝΑΤΟ στο λιμάνι μας. Είναι ανεπιθύμητα!

   Γράφει λοιπόν η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας

    « Με αφορμή την κατάπλευση στο Βόλο του γερνμανικού πλοίου Α513 του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας που είναι ενταγμένο στη ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ «SNMCMG2», καλούμε το Βολιώτικο λαό να εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση και να απαιτήσει να μη μετατραπεί το λιμάνι του Βόλου σε ΝΑΤΟϊκό λιμάνι ανεφοδιασμού, εξυπηρέτησης και ξεκούρασης των ΝΑΤΟϊκών πληρωμάτων.

    Δεν έχουν καμιά δουλειά τα πλοία του ΝΑΤΟ στο λιμάνι μας. Είναι ανεπιθύμητα!

    Το ΝΑΤΟ είναι αυτό σφαγιάζει λαούς, διαμελίζει χώρες, γκριζάρει το Αιγαίο, αλλάζει σύνορα, για χάρη των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπερασπίζεται, έπαιξε βρώμικο ρόλο στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων, όπως και στο μακελειό στη Συρία. Η διαρκής αύξηση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση της ειρήνης, ούτε με τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που ήταν πρόσχημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, για τη συμφωνία τους στην αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εντάσσονται στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Τουρκίας, Ισραήλ κ.ά., για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, και οδηγούν στην επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εντάσεων στη Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, στα Βαλκάνια.

    Εξάλλου το πλοίο με το πλοίο με τον κυβερνήτη του που έχει πρόσφατα αναλάβει τη διοίκηση της ναυτικής ομάδας "SNMCMG2" βρίσκεται στο Βόλο ύστερα από την ολοκλήρωση ναυτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, όπου στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ με την Βουλγαρία και Ουκρανία πραγματοποίησαν ασκήσεις απέναντι σε ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής, που είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και αποτελεί δρόμο μεταφοράς εμπορευμάτων και κόμβο ενεργειακών αγωγών.

    Είναι ανεπίτρεπτο από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πραγματικό ρόλο των νατοϊκών δυνάμεων και να τους υποδέχεται ως φιλειρηνιστές! Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν όλους αυτούς που τους "στρώνουν το χαλί" για να εξυπηρετήσουν την αναβάθμιση των οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας μέσα από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.

   Να απαιτήσουν: Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, επιστροφή όλων των στρατιωτών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό, καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Να σταθούν εμπόδιο, να φράξουν το δρόμο, σε όσους οραματίζονται η πόλη και το λιμάνι της να γίνει ακόμη ένα "ορμητήριο" των φονιάδων των λαών. »

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση