αρχική σελίδα βιβλιοθήκη Νίκος Παπακωνσταντίνου: ΕΠΙΛΟΓΗ από την αρθρογραφία στη sispirosi.gr των ετών 2010-2015. (Μια επίτομη συλλογή άρθρων με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου)
Νίκος Παπακωνσταντίνου: ΕΠΙΛΟΓΗ από την αρθρογραφία στη sispirosi.gr των ετών 2010-2015. (Μια επίτομη συλλογή άρθρων με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου) PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Νίκο Παπακωνσταντίνου   
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 16:40
    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Επιλογή από την
αρθρογραφία στην αγωνιστική ιστοσελίδα
www.sispirosi.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για σισπιροσι.γρ  Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθερο βημα πολιτων σισπιροση

(2010-2015)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- www.sispirosi.gr
Βόλος, Ιούλης 2018.

   Στη συνεχιζόμενη διαρκή προσπάθεια ανανέωσης και αναδιάταξης της ύλης της ιστοσελίδας μας δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα με μορφή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού βιβλίου το βασικό κορμό της αρθρογραφίας που δημοσίευσε στη sispirosi.gr από το 2010 ως το 2015, ο επικεφαλής της σημερινής Συντακτικής μας Επιτροπής, ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Πρώτα ως απλός συνεργάτης, έπειτα ως μέλος της Συντακτικής Επιτροπής, στο πλάι του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑ, και τελικά, από το καλοκαίρι του 2015 ως καθοδηγητής αυτής της ιστοσελίδας.
    (Τα μετά το 2016 και ως σήμερα άρθρα της Συντακτικής Επιτροπής της sispirosi.gr έχουν πια γραφεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον προαναφερόμενο συγγραφέα, και μπορείτε να τα βρείτε ανατρέχοντας στις στήλες μας)
    Στην έκδοση αυτή, περιλαμβάνονται άρθρα, ομιλίες, αναλύσεις, σχόλια, πρόλογοι και επίλογοι σε άλλα δημοσιεύματα και σε αναδημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν από τον γράφοντα στη sispirosi.gr και που -από κάποιο χρονικό σημείο και εντεύθεν αποτελούν το βασικό κορμό των περιεχομένων της. Ενώ ταυτόχρονα καθορίζουν και τη βασική γραμμή πλεύσης μιας ιστοσελίδας που φιλοδοξεί να είναι βήμα διαλόγου και αγωνιστικής αυνάντησης όλων των συνεπών ερατικών-λαϊκών δυνάμεων αυτού του τόπου. Ένα βήμα, λόγου, κριτικής σκέψης και προβληματισμού αλλά και βήμα της συσπείρωσης κι οργάνωσης όλων στον κοινό μας αγώνα.
   Τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ενδεικτικά των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων του συγγραφέα, άπτονται τόσο των θεμάτων της επικαιρότητας εκείνης της στιγμής στην οποία γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν, όσο και θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος σε όλες τις ενότητες θεμάτων με τις οποίες έχει ασχοληθεί η ηλεκτρονική-διαδικτυακή αυτή έπαλξη αγώνα. Η ιστοσελίδα μας που ξεκίνησε από το νησί της Σκιάθου και πλέον, εδώ και πολλά χρόνια,  προσπαθεί να εκφράζει τους καημούς, τους πόθους και προπάντων τους αγώνες όλων των συνειδητών εργαζομένων της Μαγνησίας και της Ελλάδας στο σύνολό της.
   Δίνοντας αυτά τα κείμενα στη δημοσιότητα, ο γράφων θέλει να υπενθυμίσει και πάλι ότι οι αρχές που τον καθοδήγησαν και τον καθοδηγούν στη "δημοσιολογική" αυτή ενασχόλησή του με τα "κοινά", ήταν πάντα και παραμένουν αδιαπραγμάτευτα:
   α) Η προσπάθεια για το σωστό, μαρξιστικό-λενινιστικό προσανατολισμό και τη σύμφωνη με τις απαιτήσεις της ζωής και της νεοελληνικής μας πραγματικότητας στρατηγική και τακτική του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ της χώρας μας, καθώς και ο μεγάλος στόχος της υπέρβασης του σημερινού καθεστώτος της πολυδιάσπασης και της επανένωσης όλων των Ελλήνων Κομμουνιστών σε ένα, ενιαίο και δυνατό ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ. Ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δυνατό και ακατάβλητο, πραγματικό ικανό να ηγηθεί της επερχόμενης λαϊκής επανάστασης και να καθοδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό μας στο δρόμο της Λαϊκής Εξουσίας και του Σοσιαλισμού.
   β) Η προσπάθεια συνένωσης σε  παντοδύναμο μέτωπο πάλης, κοινωνικό-πολιτικό-πολιτιστικό, όλων των δυνάμεων της πραγματικής Αριστεράς που υπάρχουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως των άλλων ιδεολογικών διαφορών, στη βάση του άμεσου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία, όσο βεβαίως και πάνω στα άμεσα-κοινά αιτήματα καθημερινής πάλης του λαού μας:  για το ψωμί, για τα δημοκρατικά του δικαιώματα, για τα κοινωνικά του δικαιώματα στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, σε μια καλύτερη, λεύτερη και αξιοπρεπή ανθρώπινη ζωή.
   Γιατί μόνο πάνω σε μια τέτοια πολιτική βάση, με σωστή πολιτική καθοδήγηση και αιτήματα διεκδίκησης που να τα αγκαλιάζει η τεράστια λαϊκή και νεολαιίστικη πλειοψηφία των ανθρώπων του μόχθου και του φιλότιμου, μπορεί να ξαναβρεί την αισιοδοξία και την αγωνιστική περπατησιά του αυτός εδώ ο τόπος και να εγερθεί ξανά από το τελευταίο σκαλί "στου κακού τη σκάλα", όπου τον έριξαν οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές-δυνάστες του. Υπερασπιζόμενοι το δίκιο, την αλήθεια, την ιστορία του, τα οράματα, τις θυσίες και τις καταχτήσεις τόσων και τόσων γενεών, η Εργατιά, ο Λαός κι η Νεολαία μας θα γίνουν ξανά ανίκητοι και θα ανοίξουν τους δρόμους του μέλλοντος που πραγματικά  αξίζει στη χώρα μας.
   Με δυο λόγια, η πολιτική αντίληψη του γράφοντος συνοψίζεται στο σύνθημα του λογότυπου του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-www.sispirosi.gr:  Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση