αρχική σελίδα πολιτική Η 9η του Μάη και η παραχάραξη της Ιστορίας...

Δημοφιλή

Η 9η του Μάη και η παραχάραξη της Ιστορίας... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Παράρτημα Βόλου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)   
Πέμπτη, 10 Μαίου 2018 21:53
   Αποτέλεσμα εικόνας για 9η του Μάη
    Με αφορμή τη μεγάλη χτεσινή επέτειο της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που επιτεύχτηκε στις 9 του Μάη 1945 με το μεγαλειώδη αγώνα και τις αμέτρητες θυσίες όλων των αγωνιστών εναντίον του Φασισμού, με επικεφαλής και πάντα πρωτοπόρους τους  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, τη ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και τον ηρωικό κι αδάμαστο ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ, το παράρτημα Βόλου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση, που με πολλή χαρά αναδημοσιεύουμε και στην ιστοσελίδα μας.



Ανακοίνωση

Βόλος   8 Μάη 2018

9 Μάη και η παραχάραξη της Ιστορίας

 

    9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης εξακολουθεί σήμερα, 73 χρόνια μετά, να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, αφού συμβολίζει τη μεγάλη εποποιία της Σοβιετικής Ενωσης, που τσάκισε τα χιτλερικά στρατεύματα. Αυτή η ανυπέρβλητη προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος στην ανθρωπότητα δεν μπορεί να ακυρωθεί, παρά τις πολλαπλές και πολύμορφες προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.

   Στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοβιετικού λαού εδώ και χρόνια, ρόλο εμπροσθοφυλακής έχει αναλάβει η ΕΕ, που βάφτισε την 9η Μάη «μέρα της Ευρώπης» στο πλαίσιο της διακηρυγμένης βρώμικης στρατηγικής της για ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ. Μάλιστα, σε κράτη - μέλη της αποκαθίστανται οι ναζί, τα στελέχη των SS και ξηλώνονται μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης, τίθενται εκτός νόμου Κομμουνιστικά κόμματα .

   Οι "Δυτικοί" ποτέ δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με αυτό που έχει καταγραφεί στη συνείδηση και τη μνήμη όλου του κόσμου, δηλαδή ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξε η Σοβιετική Ενωση για την τελική έκβαση του πολέμου, προσφέροντας πάνω από είκοσι εκατομμύρια ζωές. Και ακόμη δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν, με τη μεταπολεμική γεωπολιτική πραγματικότητα, τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού συστήματος στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και την καθολικότητα του αιτήματος, για κοινωνική δικαιοσύνη, που έμεινε ανεκπλήρωτο και πάντα ζωντανό και επίκαιρο.

    Πρέπει να θυμηθούμε ακόμη ότι οι αρχιτέκτονες της "ευρωπαϊκής ενοποίησης" δεν έκρυβαν ότι η γενεσιουργός ιδέα ήταν η αντιμετώπιση του "κοινού εχθρού", του σοσιαλιστικού συστήματος. Για το σκοπό αυτό "νικητές" και"ηττημένοι" του Πολέμου βρέθηκαν στο κοινό χαράκωμα. Αυτόν ακριβώς το συνασπισμό σηματοδοτεί η 9η Μάη 1950. Εξάλλου ο ίδιος ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών τότε Ρομπέρ Σουμάν στη διακήρυξή του εκείνη την ημέρα ευαγγελίστηκε τη "γαλλογερμανική συμφιλίωση και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε σήμερα στην προκλητική προσπάθεια για την "αποενοχοποίηση" της Γερμανίας σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, καθηγητές πανεπιστημίων από τη Γερμανία και άλλες χώρες. Τώρα, βέβαια, οι "σύμμαχοι" επιφυλάσσουν στη Γερμανία μια ηγετική θέση στις παγκόσμιες εξελίξεις, αναγνωρίζοντάς της την πρωτοκαθεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξηγείται, λοιπόν, και η στήριξή τους στην προσπάθεια για "αποενοχοποίηση".

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, από τη μια, εμφανίζεται να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις για τις 9 Μάη και, από την άλλη, δέχεται συχαρίκια για το γεγονός ότι επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ΝΑΤΟικός πυλώνας στην περιοχή, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, ενώ σίγουρα θα «τιμήσει» και την «ημέρα της ΕΕ» της λυκοσυμμαχίας που απαρέγκλιτα στηρίζει.

    Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι ΣΥΡΙΖαίοι και οι εν Βόλω εκπρόσωποί τους που κρύβονται πίσω από το «ΣΙΜΕΑ», που όντως, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να λουστράρουν την πολιτική του κόμματός τους καπηλευόμενοι ασυστόλως τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης προσπαθώντας να τα βάλουν ως «δεκανίκια» στήριξης της σημερινής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι από τα νεόκοπα μέλη του αμερικανοΝΑΤΟικού «fan club» στην Ελλάδα.

    Αυτούς τους στόχους, λοιπόν, εξυπηρετεί η προσπάθεια για την καθιέρωση της 9ης του Μάη ως  "Ημέρας της Ευρώπης", της "δικής τους" Ευρώπης, της Ευρώπης των πολυεθνικών, της "νέας τάξης", των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Μιας "Ευρώπης" που απαιτεί από τους λαούς όχι μόνο το "κοινωνικό σιωπητήριο" αλλά και την απώλεια της ιστορικής τους μνήμης.

    Και σαν τέτοιοι, ξεπερνούν τον εαυτό τους σε λόγια και σε πράξεις, όταν καλούνται να αποδείξουν την προσήλωσή τους στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που παλιότερα αποστρέφονταν μετά βδελυγμίας. Απ' αυτήν την άποψη, καμιά εντύπωση δεν προκαλεί ότι κάνουν τα στραβά μάτια στην άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνησή τους ενάντια σε διαδηλωτές για την προστασία του αγάλματος  του Τρούμαν, βγάζοντας  την κυβέρνηση από περιπέτειες.   Άλλωστε, οι εξελίξεις στην περιοχή δεν επιτρέπουν ταλαντεύσεις, «χαλαρότητες» και «αστοχίες». Σε περιόδους πολεμικής προπαρασκευής δεν χωράνε μισόλογα και αμφισημίες, ούτε στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, όπως στη Συρία, ούτε στην καταστολή των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων.

    73 χρόνια  μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, το πραγματικό της περιεχόμενο έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός αντίπαλος κάθε διαστρέβλωσης, συκοφαντίας, θαψίματος και «βολικής αξιοποίησης». Άλλωστε, ένα από τα πιο πολύτιμα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης είναι ότι ο οργανωμένος λαός, που κάνει κουμάντο στον τόπο του είναι παντοδύναμος και έχει ανεξάντλητες δυνάμεις για να συγκρουστεί με τον αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.

     Έτσι συμμετέχουμε ως ΠΕΑΕΑ Βόλου στην Ημέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που όρισε  η ΕΕΔΥΕ για την Κυριακή 13 του Μάη. Κατά τη ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα πανθεσσαλική πορεία Ειρήνης.

    Η συγκέντρωση-πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.     Ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά. Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής προς τους φορείς, τα σωματεία, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν.



Αποτέλεσμα εικόνας για 9η του Μάη

 

 

Σχόλια  

 
+2 #1 Για τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των ΛαώνΝικηφόρος Πελαγίσιος και Γ.Κ 11-05-2018 17:36
Όσο και να θέλουν οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικοί να "αλλάξουν" την Ιστορία, οι Λαοί του κόσμου ξέρουν ότι χρωστούν την ελευθερία τους στον Κόκκινο Στρατό, στη Σοβιετική Ένωση και μαζί στους κομμουνιστές όλων των χωρών που ύψωσαν το ανάστημά τους και πολέμησαν το φασισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ιωσήφ Στάλιν μετά τη λήξη του πολέμου: "Λυπάμαι που δεν θα ζήσω χίλια χρόνια για να μπορώ να υμνήσω όπως πρέπει τον αγώνα των Ελλήνων ανταρτών απέναντι στους ναζί που τόσο μας βοήθησε".
Όσον αφορά την πολιτική της σοβιετικής ηγεσίας κατα τη διάρκεια του πολέμου, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε μνημειώδη. Εφάρμοσε ένα σχέδιο που όμοιο του δεν είχε ξανασυμβεί ιστορικά. Οι Σοβιετικοί μετέφεραν σχεδόν 1500 εργοστάσια σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις πολιορκούμενες δυτικές πόλεις στην ενδοχώρα. Μοναδικό κατόρθωμα στην ιστορία, μεγαλειώδες επίτευγμα του Σοσιαλισμού.
Ο ίδιος ο Τσώρτσιλ είχε παραδεχτεί την ιδιοφυΐα του Ιωσήφ Στάλιν.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση