αρχική σελίδα κοινωνία Το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ. για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2018: Αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αγώνας για την τελική νίκη των λαών.

Δημοφιλή

Το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ. για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2018: Αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αγώνας για την τελική νίκη των λαών. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά   
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 22:12
    Αποτέλεσμα εικόνας για Κόκκινη Πρωτομαγιά

   
Σημείωση της Συντακτικής Επιτροπής της sispirosi.gr

      Ξημερώνει η Πρωτομαγιά του 2018. Η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος Λαός της Ελλάδας βρίσκεται αντιμέτωπος για ακόμη μια φορά με τη χειρότερη επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του, που εκδηλώνεται συντονισμένα από μέρους αφενόςτου ντόπιου ταξικού του εχθρού, δηλ. της ελληνικής αστικής τάξης  και αφετέρου των ξένων ιμπεριαλιστών, των επικυρίαρχων αυτού του τόπου. Η αστικοποιημένη ψευτοαριστερά του Τσίπρα, σε συμπαιγνία με τον εσμό της ξεπουλημένης εργατοπατερίας στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και στις μεγάλες εργατικές Ομοσπονδίες, "τα δίνουν όλα" για να περάσουν, με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, τα πιο βάρβαρα φιλοκαπιταλιστικά μέτρα, αυτά δηλαδή τα αιτήματα των καπιταλιστών "ξεζουμίδηδων" που δεν θα κατάφερνε να περάσει ποτέ της σε παρελθούσες κοινοβουλευτικές συνθήκες η παραδοσιακή δεξιά μαυρίλα, παρά μόνο αν στηριζόταν στα τανκς μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας...
    Το ταξικό και έντιμο εργατικό-λαϊκό κίνημα και πρωτίστως το κομμουνιστικό επιτελείο του εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με όρους άνισους και σε συνθήκες πολυδιάσπασης και κατακερματισμού των δυνάμεών τους.
Μέσα στις σημερινές συνθήκες, πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι αύριο, 1η του Μάη του 2018 οι συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με ψυχή και καθοδηγητή τους τις οργανωμένες σε όλα τα μέτωπα πάλης δυνάμεις του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα είναι για άλλη μια χρονιά και με μεγάλη διαφορά, οι πιο μαζικές, οι πιο δυναμικές, οι πιο καλά οργανωμένες και θα διακρίνονται όπως πάντα από τη συνέπεια των συγκεντρωμένων και των διαδηλωτών στις αρχές για τις οποίες παλεύουν ασίγαστα, όλα αυτά τα χρόνια.
    Η sispirosi.gr - πέρα από οποιεσδήποτε κατά καιρούς ενστάσεις ή διαφωνίες σε εκτιμήσεις ή αναλύσεις- θεωρεί υποχρέωσή της να δημοσιεύσει και να προβάλει σήμερα σε πρώτη προτεραιότητα τις διακηρύξεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Και να ενώσει φυσικά τη φωνή της μαζί με τις φωνές όλων των συναγωνιστών μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,  ενάντια στην οξυμμένη απειλή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των Λαών του κόσμου από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση. Για το Ψωμί, τη Λευτεριά, την Επανάσταση, την αληθινή Δημοκρατία του Λαού, το Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό που θα αναγεννήσουν την ταλαίπωρη, χιλιοβασανισμένη ανθρωπότητα.
   Αύριο, 1η του Μάη, η θέση όλων μας θα είναι, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή του Αγώνα!
 
Οι πρωτομαγιάτικες διακηρύξεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έχουν ως εξής:

1.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας
Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018
    Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους, για να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

    Τιμάμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, με την οποία η εργατική τάξη στη χώρα μας απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της κόμμα. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το ΚΚΕ αγωνίζεται σταθερά για να απαλλαγούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.

    Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος, στη χώρα μας και διεθνώς. Οργανώνουμε τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

    Σήμερα, γίνεται ακόμη πιο φανερός ο αποκρουστικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η αιτία που οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία είναι ίδια με αυτή που τους βάζει να σκοτώνονται στους πολέμους για τις σφαίρες επιρροής και τα μερίδια των αγορών. Οτι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που ισοπεδώνει χώρες και επαναχαράσσει σύνορα, προετοιμάζεται μέρα τη μέρα, μέσα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής «ειρήνης», που κάνει συντρίμμια τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να κερδίζει περισσότερα μια χούφτα καπιταλιστών. Είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια - στρατιωτικά κυρίως - μέσα.

    Σε συνθήκες όπου τα αδιέξοδα του συστήματος είναι τεράστια, που οι δυσκολίες ανάκαμψης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης υπαρκτοί, δεν επαρκούν, για το κεφάλαιο, μόνο τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα, η ένταση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα δικαιώματα. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι, σε αυτές τις συνθήκες, γίνεται σφοδρή αναμέτρηση για νέα πεδία κερδοφορίας, για πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενεργειακούς αγωγούς, δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων.

    Σε περίπτωση που ο ανταγωνισμός δεν εκτονωθεί προσωρινά με συμβιβασμό, οδηγεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που στις μέρες μας μπορεί να είναι τοπικός - περιφερειακός, αλλά μπορεί να γενικευτεί, να αγκαλιάσει περισσότερες δυνάμεις και περιοχές.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.

    Δίνει γη, θάλασσα και αέρα, ώστε πιο εύκολα να διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές τις επιδρομές τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπως έγινε και με την πρόσφατη επίθεση στη Συρία. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, της Λάρισας, του Αραξου, με νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προοπτική την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Δυτικά Βαλκάνια. Αναπτύσσει «στρατηγικές συνεργασίες» με κράτη - δολοφόνους, όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

    Μέσω αυτών των επιλογών προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση, που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της, είναι η συμμετοχή του μεγάλου κεφαλαίου στη μοιρασιά της λείας, η μετατροπή της Ελλάδας σε οικονομικό και ενεργειακό κόμβο. Για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των ομίλων, υλοποιεί με αποφασιστικότητα όλα τα αντεργατικά μέτρα και πρωταγωνιστεί στην αμερικανοΝΑΤΟική δραστηριότητα.

    Σε αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται η αντιπαράθεση με την αστική τάξη της Τουρκίας, που δυναμώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Οι εξελίξεις στην περιοχή αποδεικνύουν ότι ο ορυκτός πλούτος μιας χώρας, από «ευλογία» που θα έπρεπε να είναι, στο πλαίσιο του καπιταλισμού γίνεται «κατάρα» και τραβά τον πόλεμο πραγματικά σαν το «μαγνήτη».

    Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό να γυρίσουν την πλάτη στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής να υποτάξουν το λαό στον ονομαζόμενο «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

    Οι τσακωμοί τους γίνονται για το ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» του κεφαλαίου. Δεν αμφισβητείται η συμφωνία τους στα κρίσιμα ζητήματα, στα μνημόνια διαρκείας, στη μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, στη στήριξη στα επιθετικά ΝΑΤΟικά σχέδια.

    Η περιβόητη «εθνική ενότητα» είναι «το τυρί στη φάκα» για την υποταγή της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας στις αντιλαϊκές επιδιώξεις.

    Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους.

    Να γυρίσουν την πλάτη στα νέα παραμύθια για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη ανάπτυξη». Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, τα προνομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

    Να κλείσουν τα αυτιά τους στη θεωρία που λανσάρεται, για μια ακόμη φορά, ότι δήθεν το «μικρότερο κακό» είναι η καλύτερη επιλογή για το λαό, επιδιώκοντας να μας κάνουν να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση μιας ζωής με σύγχρονα δικαιώματα, να ξεχάσουμε ότι η επιλογή αυτή είναι που μας οδηγεί από το «κακό στο χειρότερο».

    Σήμερα, χρειάζεται η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να έχει στην προμετωπίδα της την απάντηση και στα μέτρα που τσακίζουν το λαό σε καιρό «ειρήνης», αλλά και την απαίτηση απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

    Οι διεκδικήσεις για το μεροκάματο, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πρέπει να συμπληρώνονται με την απαίτηση να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη συμμετέχουν ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, να απομονωθεί ο ρατσισμός, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διχάζει το λαό και κρύβει ότι έχουν συμφέρον όλοι οι λαοί και ιδιαίτερα οι γειτονικοί να ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, σε όλο τον κόσμο ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον ιμπεριαλισμό.

    Η μάχη για να σπάσουμε τις αλυσίδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μην επαναχαραχτούν τα σύνορα με το αίμα των λαών, δίνεται από το εργατικό κίνημα μαζί με τη μάχη για να ζει ο λαός καλύτερα, νοικοκύρης στον τόπο του, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Σήμερα, χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, ικανό στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την προώθηση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

    ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!


2.
Ανακοίνωση του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ


1η Μάη 2018

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
για την τελική νίκη των λαών.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


    Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
    Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
    Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.
    Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
    Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
    Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
    Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
    Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται!
    Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού!
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
    Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.
    Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.
    Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
    Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
    Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
    Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
    Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
    Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
    Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
    Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
    Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
    Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

    Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:
    Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
    ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για εργατική πρωτομαγιά 2018

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατιική Πρωτομαγιά 2018

Σε 75 πόλεις σε όλη τη χώραΑθήνα, 10 π.μ., Σύνταγμα


Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου


Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη


Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Αίγιο, 10 π.μ., πλατεία Λαύρας


Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο


Αλιβέρι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Αλμυρός, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία


Αμφισσα, 10 π.μ., πλατεία Λαού


Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο


Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου


Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου


Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο


Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ


Γρεβενά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Δήλεσι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία


Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Εδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες


Ελασσόνα, 10.30 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο


Ελευσίνα, 10 π.μ., πλατεία Ηρώων


Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο


Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ


Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας


Θάσος, 10.30 π.μ., Πλάτανος - Λιμένας


Θήβα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος


Ικαρία, 12 μ., πλατεία Χριστού Ραχών


Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία


Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Καλαμάτα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Καρδίτσα, 10 π.μ., πλατεία Πλαστήρα


Κάρυστος, 11 π.μ., πλατεία


Καστοριά, 10.30 π.μ., παλιά Νομαρχία


Κατερίνη, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας


Κέρκυρα, 10 π.μ., Σαρόκο


Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι)


Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης


Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος


Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια


Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας


Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου


Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων


Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς


Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας


Λιβαδειά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Λιτόχωρο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία


Μαντούδι, 10.30 π.μ., πλατεία


Μεσολόγγι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς


Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου (παραλία)


Νάουσα, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο


Ναύπακτος, 10 π.μ., λιμάνι


Ναύπλιο, 10.30 π.μ., πλατεία Φιλελλήνων


Ξάνθη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Ορεστιάδα, 10.30 π.μ., πλατεία


Πάτρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο


Πολύγυρος, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου


Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος (και 12 μ. στο μνημείο Κάππα στον Αγιο Θωμά)


Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο


Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία


Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο


Ρόδος, 10 π.μ., πλατεία Κύπρου


Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Βαθύ)


Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας


Σκόπελος, 10 π.μ., παραλία


Σπάρτη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου


Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Τρίπολη, 10 π.μ., πλατεία Πετρινού


Φάρσαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Φλώρινα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία


Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Στρογγυλό (παραλία)


Χανιά, 10.30 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων


Χίος, 10 π.μ., πλατεία Βουνακίου


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση