αρχική σελίδα πολιτική Oι Κομμουνιστές της Ελλάδας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και ανεξαρτήτως των πολιτικών-ιδεολογικών τους διαφορών, καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη!

Δημοφιλή

Oι Κομμουνιστές της Ελλάδας, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και ανεξαρτήτως των πολιτικών-ιδεολογικών τους διαφορών, καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Ανακοινώσεις των κομμάτων ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση   
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 22:03
 
Αποτέλεσμα εικόνας για επίθεση κατα προσφύγων στη μυτιληνη
   

Ανακονώσεις 3 Κομμουνιστικών οργανώσεων της χώρας μας, για την πιο καταδίκη της άθλιας ακροδεξιάς-φασιστικής επίθεσης εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, η οποία μεθοδεύτηκε στη Μυτιλήνη την προηγούμενη Κυριακή, 22-4-2018.
    Η sispirosi.gr δημοσιεύει σήμερα τις ανακοινώσεις των κομμάτων ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οι οποίες στρέφονται ενάντια στο φασιστικό και ρατσιστικό αίσχος.
    Με τη σειρά της η ιστοσελίδα μας επισημαίνει ότι αυτά τα γεγονότα, με τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν βρωμάνε οργανωμένη προβοκάτσια φασιστών και κρατικών μηχανισμών αντάμα, ώστε η όλη "επιχείρηση" να καταλήξει σε ...συλλήψεις και απαγγελία κατηγοριών όχι βέβαια για τα θρασύδειλα εκείνα φασιστικά ζαγάρια που έριχναν τις κροτίδες τους πάνω στα μικρά παιδιά και στις γυναίκες των προσφύγων, αλλά σε συλλήψεις και κατηγορίες από μέρους του κράτους ...ενάντια στους ίδιους τους πρόσφυγες...
    Εργάτες, αγρότες, νησιώτες, νέοι και νέες επαγρυπνείτε! Το σαράκι του φασισμού έχει ήδη εισχωρήσει πολύ βαθιά στην κοινωνική μας ζωή. Εδράζεται, όπως πάντα,  στον "βαθύ" αστικό κρατικό μηχανισμό της ταλαίπωρης Ελλάδας, στη βδέλλα του καπιταλισμού που -δυστυχώς- έφτασε  να υπάρχει σαν απαίσιος βρικόλακας και στον 21ο αιώνα.  Ο φασισμός για άλλη μια φορά απειλεί σαν χολέρα τη λευτεριά μας, τη συνείδησή μας και ολάκερη την κοινωνία μας...
   Εμπρός στον αγώνα, για να ξεριζώσουμε τη ρατσιστική-φασιστική-καπιταλιστική πανούκλα!


                                                                                                                                         
                                                         
        Αποτέλεσμα εικόνας για επίθεση κατα προσφύγων στη μυτιληνη

1.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ


 Για την οργανωμένη επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας

 

    Το ΚΚΕ καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών - φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών, που ανάμεσά τους υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες, που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot. Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε η επίθεση, με τη ρίψη ναυτικών φωτοβολίδων και άλλων επικίνδυνων υλικών, φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη. Ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεκάδων προσφύγων δείχνει την αγριότητα κατά απροστάτευτων ανθρώπων και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εάν επιδίωκαν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί.

    Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών σε απαράδεκτες συνθήκες. Ακόμα ευθύνεται, γιατί δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία και την αποζημίωση των κατοίκων γύρω από τα hot spots, από τις ζημιές που έχουν υποστεί.

    Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.

    Οι ακροδεξιές φασιστικές ομάδες αξιοποίησαν το κάλεσμα που είχε προηγηθεί, για συλλαλητήριο στο χώρο ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στη Μυτιλήνη, υπέρ της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται άδικα στις φυλακές της Τουρκίας, προκειμένου να προσδώσουν, στο έτοιμο σχέδιο βίας και τραμπουκισμών που είχαν κατά των προσφύγων, δήθεν πατριωτικό χαρακτήρα.

    Για τις απειλές και τις προκλήσεις σε βάρος των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δεν ευθύνονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι πρόσφυγες, τους οποίους στοχοποιούν η ναζιστική ΧΑ και άλλοι αντιδραστικοί μηχανισμοί, αλλά η άρχουσα τάξη της Τουρκίας και το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ, που την ενθαρρύνει. Οι κίνδυνοι εμπλοκής της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο προέρχεται από τη συμμετοχή στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να πάρει και η ελληνική αστική τάξη μερίδιο από τη λεηλασία των λαών, που πληρώνουν με τη ζωή τους και την αναγκαστική προσφυγιά, τη διαπάλη για το πως θα μοιραστούν οι σφαίρες επιρροής, τα κοιτάσματα και οι δρόμοι των εμπορευμάτων και της ενέργειας.

    Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου να καταδικάσει και να απομονώσει τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων, που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
     Να δυναμώσει την πάλη κόντρα στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
    Για τον οριστικό απεγκλωβισμό των προσφύγων απ’ τα νησιά και συνολικά απ’ τη χώρα μας.

23-4-2018

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για επίθεση κατα προσφύγων στη μυτιληνη2.
   Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Για τα γεγονότα στη Μυτιλήνη


 

    Το βράδυ 22 προς 23 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης γίναμε μάρτυρες πολύωρων βίαιων δολοφονικών επιθέσεων απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες. Μετά την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας, ομάδες καθοδηγούμενες από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία ξεκίνησαν τις προκλήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτά που θα επακολουθούσαν.

    Η διαμαρτυρία των προσφύγων-μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς για τις άθλιες συνθήκες στο κέντρο κράτησης και το δικαίωμα τους για να αποκτήσει η ζωή τους μία προοπτική είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την τοπική δημοτική αρχή, η οποία σε συνεργασία τόσο με την Νέα Δημοκρατία όσο και την -από την κυβέρνηση καθοδηγούμενη- αστυνομία επιζητούσαν τρόπους να σπάσουν την κινητοποίηση.

    Απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα των προσφύγων για το δικαίωμα στην ζωή κινήθηκε όλο το σύστημα αστυνομίας - κράτους - παρακράτους για να καταστείλει αυτά τα βασικά δικαιώματα. Το μένος του συστήματος ήταν τόσο μεγάλο που φάνηκε να επιζητάει νεκρούς.

    Ο λαός της Λέσβου θα πρέπει να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στο σύστημα και να αποτινάξει την προπαγάνδα που θέλει τον φτωχό και τον κατατρεγμένο άξιο της μοίρας του. Ο τόπος μας έχει γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βομβαρδίζουν, πλιατσικολογούν και πίνουν κυριολεκτικά το αίμα σε ολόκληρες χώρες. Αυτοί είναι οι εχθροί των λαών, αυτοί ευθύνονται που ξενιτεύονται οι λαοί όπως και ο δικός μας που έχει χάσει από την αρχή της κρίσης τουλάχιστον 500,000 νέες και νέους.

    Φιλοκυβερνητικοί κύκλοι μετά τα επεισόδια για ακόμα μία φορά χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να ξεπλύνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Από δίπλα και μαζί οργανώσεις και ΜΚΟ που αναφέρονται και λογοδοτούν σε ιμπεριαλιστικά κέντρα (Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) με το ένα χέρι πληρώνονται από αυτές και με το άλλο εκφράζουν την «ευαισθησία» τους στο προσφυγικό δράμα.

    Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Λέσβου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που κάτω από τον εύσχημο τίτλο των «ανοιχτών δομών» έχει φυλακίσει τουλάχιστον 7.000 πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες.

    Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις.

   Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες: Κοινά δικαιώματα, κοινοί εχθροί, κοινή πάλη!

    Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

   Δεν περνά ο φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμός!

 

                                                                                                                                              Μυτιλήνη 24/4/2018.                                                                                                               

                                                                                                                3.
                               Ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
                                                                      
                            Καταδικάζουμε το ρατσιστικό πογκρόμ στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

                                                                    Σοβαρές οι ευθύνες κυβέρνησης-αστυνομίας-δημοτικής αρχής


 

    Καταδικάζουμε την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών - φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη το βράδυ της Κυριακής 22 Απρίλη. Με φωτοβολίδες, κροτίδες και πέτρες έστησαν κανονικό πογκρόμ κατά ανυπεράσπιστων οικογενειών, που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τις βόμβες για να βρεθούν υπό τα πυρά των ακροδεξιών στο κέντρο της Μυτιλήνης. Σημειώνεται ότι στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς υπήρχαν πολλά παιδιά και γυναίκες.

    Η οργανωμένη αυτή επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και πραγματοποιήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας. Ο τραυματισμός αρκετών προσφύγων δείχνει την αγριότητα της επίθεσης και δημιουργεί ερωτήματα εάν οι τραμπούκοι επιδίωκαν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί.

    Η επίθεση ξεκίνησε μετά την συγκέντρωση στην οποία καλούσαν ακροδεξιές κινήσεις της Λέσβου για υποδοχή στο στρατιωτικό άγημα υποστολής της σημαίας που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης κάθε Κυριακή, αποκαλύπτοντας πως το εθνικιστικό κλίμα τρέφει το ρατσισμό και το φασισμό.

    Προκλητική η ανοχή της αστυνομίας, που φανερώνεται από το γεγονός πως ολοκληρώθηκε μια νύχτα άγριων επιθέσεων χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη ακροδεξιού τραμπούκου, ενώ τουλάχιστον 5 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Αντίθετα, η ΕΛ. ΑΣ. έσπευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας να απομακρύνει βίαια τους πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Σαπφούς, όπου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία (δικαιώνοντας έτσι το αίτημα των ρατσιστών για εκκαθάριση του χώρου), προχωρώντας μάλιστα στην προσαγωγή 130 μεταναστών αλλά και αλληλέγγυων αγωνιστών, οι οποίοι κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα από την αστυνομία.

     Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μέσω της εφαρμογής της απαράδεκτης και ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η οποία έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot), στην ουσιαστική αναίρεση του δικαιώματος στο άσυλο και στην κατάργηση του δικαιώματος να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ανοικτή φυλακή προσφύγων.

    Ταυτόχρονα, η ένταξη της κυβέρνησης στον επιθετικό άξονα των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, η στήριξη των βομβαρδισμών στη Συρία συμβάλλει στη δημιουργία νέων προσφυγικών κυμάτων, ενώ η ανάπτυξη ενός ευρύτερου κλίματος πολεμοκαπηλείας, πολεμικής προετοιμασίας και ανταγωνισμού με την Τουρκία ενισχύει την ακροδεξιά παρέμβαση.

    Τεράστιες ευθύνες φέρουν και η δημοτική αρχή, η διοίκηση της περιφέρειας, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, επιμελητήρια, καθώς και διάφοροι παράγοντες και ΜΜΕ του νησιού, που εδώ και καιρό σιγοντάρουν ρατσιστικές λογικές και ανάβουν πράσινο φως στους ακροδεξιούς τραμπούκους.

    Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια μαχόμενη Αριστερά και ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα υψώνει τις σημαίες της υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών ως τμημάτων της εργατικής τάξης, της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντικαπιταλιστικής πάλης.

    Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τους νέους που βρέθηκαν στο πλευρό της προσφυγιάς και ύψωσαν το ανάστημά τους στο τέρας του ρατσισμού και του φασισμού, που για μια ακόμα φορά θα ηττηθεί.

    Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων προσφύγων και αλληλέγγυων και την παραδειγματική τιμωρία των τραμπούκων που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες.

Το Γραφείο Τύπου του Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
23/4/2018


Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση