αρχική σελίδα πολιτική Δυνατό μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής δολοφονικής επίθεσης στη Συρία. Αποφασιστική αντίσταση των Λαών στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Δημοφιλή

Δυνατό μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής δολοφονικής επίθεσης στη Συρία. Αποφασιστική αντίσταση των Λαών στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση ανακοινώσεων του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και ομιλίας του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ - Ένας σύντομος επίλογος της ιστοσελίδας μας   
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 13:27
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας

 Ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ιταμή ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία.

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ

στην Πλατεία Συντάγματος (14 του Απρίλη 2018).

Σύντομος επίλογος της ιστοσελίδας μας με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα.

1.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


    Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ' αντιπαράθεση μ' άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.

    Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες - κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί - χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

    Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά - με εμπορικούς "πολέμους" και αντιλαϊκά μέτρα - τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

    Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

    Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ' έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

    Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

    Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

14/4/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία κουτσούμπα στο συνταγμα 14-4-2018

 


2.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

 για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία


Ξεσηκωμός!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία!
Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα - Να κλείσουν οι βάσεις!
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!


        Οργανώνουμε την απάντησή μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη!

    Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει μαζικά και αποφασιστικά την επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

   Να αφήσουν τα σάπια! Παρά τα όποια προσχήματα ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το ατέλειωτο κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, τον έλεγχο και το πλιάτσικο ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πόρων.

    Είναι τα κέρδη των μονοπωλίων, που για τους λαούς και τη νεολαία σημαίνουν φτώχεια, ανεργία, τσάκισμα δικαιωμάτων μέχρι και πολέμους, αιματοκύλισμα, προσφυγιά.

    Είναι ο ανταγωνισμός καπιταλιστικών κρατών και δυνάμεων, οι αντιπαραθέσεις με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα.

    Αυτοί οι ανταγωνισμοί φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και τη νεολαία της περιοχής, όλου του κόσμου.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες! Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

    Την ίδια ώρα που τσακίζει τον ελληνικό λαό με μέτρα, υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας για δεκαετίες, μπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό που πάντα έχει θύματα τους πολλούς για τα συμφέροντα των λίγων.

    Παίρνει τα συγχαρητήρια των γερακιών του πολέμου γιατί δίνει “ένα κάρο” λεφτά στο ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, μετατρέπει την Ελλάδα σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση που είναι κομβικής σημασίας για τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

    Αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., όλες οι ενώσεις των ιμπεριαλιστών, όλες οι κυβερνήσεις τους!

     Η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών είναι τα όπλα μας ενάντια στα σχέδιά τους, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

    Καμία αναμονή! Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

    Απευθύνουμε κάλεσμα δράσης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα.

    Η νεολαία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

    Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

    Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

    Αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα!

    Με μαζικό τρόπο δίνουμε απάντηση με σύνθημα: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!3.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

    Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Συρία, με τη γενικότερη στήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τα προσχήματα με τα χημικά όπλα δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους λαούς που γνωρίζουν καλά πως τέτοια ή παρόμοια προσχήματα και κατασκευασμένα στοιχεία, όπως τελικά αποκαλύφθηκε, χρησιμοποιήθηκαν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.

   Η στάση της ΕΕ είναι για μια ακόμα φορά αποκαλυπτική και επικίνδυνη. Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ ότι η ΕΕ στηρίζει στο όνομα της δικαιοσύνης τις πυραυλικές επιθέσεις φανερώνει για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί ένωση του κεφαλαίου που υπηρετεί τα συμφέροντά του. Η ΕΕ συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση που χτυπάει λαούς, διαμελίζει κράτη, δημιουργεί και εγκλωβίζει πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες.

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο που βάδισαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες και ό,τι κι αν ισχυριστεί δεν μπορεί να παραγράψει ότι με τη βάση της Σούδας την οποία αναβαθμίζει και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις, με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο κατά των λαών.

    Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

   Ο λαός μας μπορεί να  βγάλει συμπέρασμα  πώς εννοούν οι ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματά τους τη «σταθερότητα», τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», την «ανταγωνιστικότητα των αγορών».

   Με το κάλεσμα του ΚΚΕ για λαϊκό ξεσηκωμό ο λαός μας έχει δρόμο να επιλέξει και να δυναμώσει την πάλη του  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν η Σούδα κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της προσφυγιάς.

14/04/18

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ΚΚΕ 14-4-2018

 4.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, το Σάββατο, 14-4-2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία κουτσούμπα στο συνταγμα 14-4-2018

 


    Φίλες και φίλοι

   Συντρόφισσες και Σύντροφοι

    Απόψε από δω από το Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη.

    Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του.

    Μήπως, αλήθεια, είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε ανήμερα της επίσκεψης στη Συρία κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που η συριακή κυβέρνηση είχε αποδεχθεί; Είναι μήπως τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έγινε σε μια περίοδο που υποχωρούσε ο στρατός των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ο οποίος είχε στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ κι άλλες περιφερειακές δυνάμεις; Μήπως είναι τυχαίο, ότι αυτή η επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, έγινε τη ώρα που ο συριακός στρατός ανακτούσε ένα σημαντικό μέρος του ελέγχου της χώρας του και νικούσε σε όλα τα μέτωπα τους ξένους εισβολείς;

    Ποιον λοιπόν συμφέρει αυτή τη στιγμή η υπόθεση των χημικών; Είναι ξεκάθαρο. Μόνον αυτούς που αναζητούν προφάσεις και προσχήματα για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των λαών.  Δεν μας ξεγελούν τα προσχήματα. Τους έχουμε μάθει πια, τους έχουν μάθει ο λαοί. Είπαν πολλά ψέματα τα τελευταία χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους.

    Ο λαός μας θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ 7 χρόνια. Ο λαός μας θυμάται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα. Πότε τους έπιανε ο πόνος για τα «δικαιώματα των μειονοτήτων». Πότε ανακάλυπταν «όπλα μαζικής καταστροφής». Πότε σήκωναν τη σημαία της δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

   Και μετά..., αφού πρώτα είχαν ισοπεδωθεί χώρες, αφού πρώτα είχαν δολοφονηθεί και ξεριζωθεί λαοί, αφού είχαν ξαναχαραχτεί τα σύνορα με το αίμα αυτών των λαών..., Αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός. Ότι τίποτε από αυτά δεν ίσχυε.

   Πουλάνε, λοιπόν, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όλοι εκείνοι που καλούν το λαό μας και τους άλλους λαούς, να αποδεχθούν, να στηρίξουν ή έστω να δείξουν ανοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ίδιο κάνουν, και όσοι στη χώρα μας υιοθετούν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, αναπαράγουν τα ψέματα τους. Θέλουν να εκβιάσουν τη στήριξη του λαού μας στη συμμετοχή της χώρας μας .

    Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα, υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή τα σαθρά προσχήματα περί ρίψης χημικών όπλων. Όποιος κατά τύχη άκουγε σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε τηλεοπτικά πάνελ, θα νόμιζε ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Καμιά ουσιαστική διαφορά. Και οι δυο «ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί». Και οι δυο «Ευρωπαϊκή Ένωση και ξερό ψωμί». Και οι δυο στρατιωτικο- πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ που αυτές τις μέρες δολοφονεί ψυχρά τον παλαιστινιακό λαό. Οι όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις τους δεν ακυρώνουν την στρατηγική τους σύμπλευση σε μεγάλα κρίσιμης σημασίας ζητήματα. Όλοι τους θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους των συμμάχων τους... Που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος, τούς φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις. Με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια. Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, μας φέρνει στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

    Οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι απρόβλεπτες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες - κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί - χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

    Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο για το κεφάλαιο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει με διαφορετικό τρόπο - δηλαδή με εμπορικούς "πολέμους" και αντιλαϊκά μέτρα - τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

    Φίλες και Φίλοι

    Συντρόφισσες και Σύντροφοι

    Σήμερα από δω από το Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ψέμα ότι δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί εμπλέκει τη χώρα, το λαό μας, ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Εξωραΐζει συστηματικά κι απροκάλυπτα τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

    Πριν λίγους μήνες όλοι και όλες θυμόμαστε ότι οι κυβερνώντες έστηναν φιέστες στον Μακρόν για να μιλήσει στους Έλληνες για τη «δημοκρατία» από την Πνύκα στην Ακρόπολη και μας τον εκθείαζαν, τον λάνσαραν, ως «αναμορφωτή της ΕΕ»! Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «διαβολικά καλό» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ και υπόγραψε στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες μαζί του.

    Έτσι τον χαρακτήριζε και η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», όταν χαιρετούσε την εκλογή του τότε, ως πιστό ξενόδουλο τσιράκι των Αμερικανονατοϊκών, που ντύνεται βέβαια με «πατριωτική» προβιά νέων προδοσιών του λαού μας, όπως έκαναν με τους χιτλερικούς προγόνους τους Γερμανούς κατακτητές.

   Λαέ της Αθήνας,

   Φίλες και φίλες,

   Εργαζόμενοι της Ελλάδας,

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Πρέπει να ντρέπονται.

    Αλλά κι εδώ δεν πρωτοτυπούν οι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν ό,τι έκανε πάντα η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία. Ότι έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια. Από τη μια μεριά έδινε «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους, στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν... Και από την άλλη, έβγαζαν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους πολέμους, προσπαθώντας να δικαιολογηθούν και για τις «δεσμεύσεις που ως χώρα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν»!

   Τα ίδια κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να εμφανιστεί «αθώα του αίματος» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κλιμακώνεται. Δεν είναι όμως αθώα του αίματος που χύνεται. Κι ας παριστάνουν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων τους «έκπληκτους» για το μακελειό και για την «αναλγησία» των «ισχυρών»!

    Η πραγματικότητα δείχνει ότι είχαν και έχουν άμεση εμπλοκή σε αυτό το έγκλημα διαρκείας. Οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος, στη βάση της Σούδας και αλλού. Η στάθμευση των drones των ΗΠΑ στη Λάρισα. Η στήριξη με υποδομές αλλά και έμψυχο υλικό που παρέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το διαρκές «αλώνισμα» της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά δεν είναι απλά «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας»... Είναι καραμπινάτη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, που σήμερα περνάνε σε νέα φάση, με πιθανότητα γενίκευσης.

    Γι' αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι «διαπιστώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ περί «πυραύλων που δεν φέρνουν την ειρήνη»! Γιατί πρόκειται για πυραύλους στους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως», μετά τις συμφωνίες με τον Τραμπ, να φορτώνονται από ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια στις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ.

   Ποιον κοροϊδεύουν, οι κύριοι της κυβέρνησης; Αυτοί δεν είναι που μόλις προχτές συμφώνησαν με τις ΗΠΑ για «αναβάθμιση» των εγκαταστάσεων της Σούδας; Αυτοί δεν είναι που συμφώνησαν για την κατασκευή προβλήτας και λιμενικών εγκαταστάσεων για τις αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες, καθώς και για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ; Έλεος πια!

   Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό μπροστά στα μάτια του! Η κοροϊδία τους καλά κρατεί όταν επίσης ισχυρίζονται ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και μάλιστα, για τον επιπλέον λόγο, ότι «έχουν διαταραχτεί οι σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ». Όμως η Τουρκία βγήκε σήμερα και είπε στους Αμερικάνους, στους Βρετανούς και στους Γάλλους ότι καλά έκαναν και έριξαν πυραύλους, τάχθηκαν στο πλευρό τους. Και σε αυτό δεν τους εμπόδισε η πιο στενή τελευταία σχέση τους με την Ρωσία.

   Τα κυβερνητικά στελέχη στη γνωστή λογική που έχει πληρώσει ακριβά ο λαός μας, αυτή του μικρότερου κακού, λένε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι τώρα τα σύνορα προστατεύονται γιατί είναι και «σύνορα της Ευρώπης»! Αυτής της Ευρώπης που σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς βγήκε ο Τουσκ και έδωσε πλήρη στήριξη στους «συμμάχους της ΕΕ», όπως τους αποκάλεσε, δηλαδή, τον Τραμπ, την Μέϊ, το Μακρόν...

   Δεν ντρέπονται λιγάκι; Δεν βλέπουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γίνει «σουρωτήρι» και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, μαζί με τις Διεθνείς Συνθήκες που τα κατοχυρώνουν;

    Μόλις σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από διάφορα Μέσα Eνημέρωσης νέα παρέμβαση της Τουρκίας, με επιστολή της προς τον ΟΗΕ, με την οποία προχωρά επισήμως, σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

    Φίλες και φίλοι

    Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν προστατεύει ούτε τον ελληνικό ούτε και κανέναν άλλο λαό. Γιατί, τι είδους «προστασία» μπορεί να προσφέρει ένας οργανισμός που είναι σε φάση πολεμικής προετοιμασίας, που εδώ και χρόνια εξοπλίζεται και έχει καταστρώσει επιθετικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία; Κι όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά;

    Τι προστασία μπορεί να παράσχει στο λαό το ΝΑΤΟ, που η κυβέρνηση ανεμίζει με πάθος τη σημαία του, όταν είναι γνωστό ότι πρόκειται για οργανισμό που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, δηλαδή μεταξύ των «συμμάχων» Τουρκίας - Ελλάδας; Αυτήν την «προστασία» την έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα κι άλλοι λαοί, όπως στα Βαλκάνια, στην Κύπρο, και αλλού. Αλλά και ο ελληνικός λαός, με το γκριζάρισμα του Αιγαίου, που φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, με αποτέλεσμα ακόμα και δυστυχήματα. Όπως ο χαμός του Έλληνα πιλότου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, την περασμένη Πέμπτη, τον οποίο, ο ελληνικός λαός, κήδεψε σήμερα με τιμές ήρωα, στο χωριό της καταγωγής του στο νομό Καρδίτσας. Και με αφορμή αυτή μας την εκδήλωση, εκφράζουμε για μια ακόμα φορά δημόσια τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του.

    Η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

    Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.

    Φίλες και Φίλοι

    Απόψε από δω από το Σύνταγμα απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους άνεργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!

    Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει και με νέες περιπέτειες, πάλι για την εξασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την εξασφάλιση κομματιού της μοιρασιάς της λείας για τα μονοπώλια, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

    Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

   Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών τους, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Απαντάμε επιθετικά στην ψυχροπολεμική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι δήθεν αυτή η εμπλοκή και η συμμετοχή σε επιθετικούς συνασπισμούς είναι μονόδρομος γιατί δήθεν διαφορετικά η χώρα θα «απομονωθεί»!!!

    Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι αυτή που απομονώνει τους λαούς. Που υποδαυλίζει τους εθνικισμούς, τους αλυτρωτισμούς και τις αλλαγές συνόρων. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι της εκμετάλλευσης των καπιταλιστών. Έχουμε τον ίδιο εχθρό, τις αστικές τάξεις στις χώρες μας, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

    Συντονίζουμε τη δράση με Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, από όλο τον κόσμο. Η χτεσινή κοινή ανακοίνωση των 33 Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, όπως και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας αυτές τις ημέρες, είναι ένα καλό βήμα παραπέρα οργάνωσης της πάλης, του συντονισμού, της αλληλεγγύης των λαών.

    Με την αλληλεγγύη και την κοινή μας πάλη μπορούμε να ορθώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουμε στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχεια, κρίσεις, πολέμους. Σε αυτόν το δρόμο κανένας λαός δεν θα είναι «μόνος του», όπως συμβαίνει σήμερα, είτε με τον πόλεμο ή με την δήθεν «ειρήνη» με το «πιστόλι στον κρόταφο». Αντίθετα, θα αναπτυχθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη, θα πάψουν οι αμφισβητήσεις συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Λαέ της Αθήνας,

Συνεχίζουμε δυναμικά! Προχωράμε μπροστά!

Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Τώρα με το ΚΚΕ. Αντεπίθεση λαέ!


 


Επίλογος της Συντακτικής Επιτροπής της sispirosi.gr


      Οι επισημάνσεις με έντονα στοιχεία των συγκεκριμένων σημείων στα παραπάνω κείμενα έγιναν από τη sispirosi.gr, η οποία είναι ευνόητο ότι συμφωνεί πλήρως με την τίμια, περήφανη αγωνιστική στάση του ΚΚΕ για την πιο αποφασιστική καταδίκη της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής επιδρομής στη Συρία.

    Ευνόητη επίσης είναι η καταδίκη της ιστοσελίδας μας στις απαράδεκτες φιλοϊμπεριαλιστικές ανακοινώσεις των λαογδαρτικών κομμάτων του ψευτοαριστερού Τσίπρα, του αδίσταχτου Μητσοτάκη και όλης της  ανθρωποφάγας "σπείρας" των αστών -αμερικανολακέδων και ευρωλακέδων- πολιτικάντηδων. Και φυσικά η αντίστοιχη καταδίκη μας στα αισχρότατα ελληνόφωνα ιραδιο-κάναλα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού και λειτουργούν σαν ανοιχτά φερέφωνα των εμπρηστών του πολέμου. ("Κλασσική" περίπτωση αποτελεί το εμετικό αμερικανόδουλο κανάλι του "ΑΝΤΕΝΝΑ", που διεκδικεί ασυζητητί τα πρωτεία στο γλείψιμο όλων των δυτικών δολοφόνων...)

      Είναι αμείλιχτη από μέρους μας  η καταδίκη όλων αυτών που  εδώ και μια βδομάδα έσπευσαν να υιοθετήσουν την προβοκατόρικη αντισυριακή προπαγάνδα των δυτικών ιμπεριαλιστών δολοφόνων, περί δήθεν "επίθεσης του Άσαντ με χημικά όπλα",  για να βγουν και να δικαιολογήσουν το χτεσινό έγκλημα.

    Όποιος τίμιος άνθρωπος έβλεπε π.χ. τον spokeman  του Μητσοτάκη, τον διαβόητο δηλαδή Κουμουτσάκο και κάτι άλλα παρόμοια υποκείμενα, που βρήκαν την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν σε αμερικανοδουλεία και σε γλείψιμο των αγγλο-μερικάνων και των γάλλων  ιμπεριαλιστών σε σχέση με τη συριζέικη  ψευτοαριστερά, μόνο αηδία και οργή μπορεί να ένιωσε. Και ταυτόχρονα, αποφασιστικότητα για ανελέητη πολιτική πάλη, μέχρι να σαρωθούν από προσώπου γης όλες αυτές οι σκωληκοειδείς αποφύσεις της εκμετάλλευσης του λαού μας, της εξάρτησης και της υποτέλειας του τόπου μας...

    Ελπίζουμε ότι με τη στάση τους αυτή, που ξεσκεπάζει ανοιχτά την πραγματική τους φύση οι πολιτικάντικες αστικές-αντιλαϊκές "μαφίες" θα απομονωθούν όσο γίνεται περισσότερο από τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, έτσι ώστε να σημάνει  -το ταχύτερο δυνατόν- η στιγμή της οριστικής συντριβής τους.

     Χτες τα χαράματα ο νέος Χίτλερ της Ουάσιγκτον, από κοινού με τον σιχαμερό-απαίσιο "ζιγκολό" του Παρισιού, την  ξεφτισμένη και ξεφτιλισμένη παλιόγρια του Λονδίνου,  και με λιβανιστήρια τους σιωνιστές χασάπηδες του Τελ-Αβίβ, το εγκληματικό καθεστώς του τούρκου αρχιφασίστα Ερντογάν  και τα «τζιχαντιστικά»  (δηλαδή τα πιο σκοταδιστικά και βλαμμένα) αραβόφωνα τσιράκια τους στο Ριάντ,  αφού έστησαν τη βρομερή "χημική" προβοκάτσια της περασμένης εβδομάδας, τόλμησαν να βομβαρδίσουν  με πυραύλους την εθνικά ανεξάρτητη και περήφανη Συρία.

    Εμείς εδώ στη sispirosi.gr είμαστε ψυχῇ τε καὶ σώματι με τη Συρία που αντιστέκεται.

    Μια αλυσίδα Επαναστάσεων και επαναστατικών πολέμων μέσα στις ίδιες τις χώρες της σάπιας Δύσης πρέπει να 'ναι  -και θα 'ναι σε τελική ανάλυση, αργά ή γρήγορα!- η αναπόφευκτη τιμωρία των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών καθαρμάτων, εφόσον ανοίξουν και τις πύλες  ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

   Πρέπει να τσακίσουμε – κατά προτεραιότητα- το δυτικό ιμπεριαλισμό. το μεγαλύτερο καθ' έξιν και κατ' εξακολούθησιν εγκληματία των καιρών μας!

    Να συντρίψουμε στην πορεία όλους ανεξαιρέτως τους ιμπεριαλιστές, όλους τους τρανούς εκμεταλλευτές και δολοφόνους των Λαών, όλα τα ασπόνδυλα και γλοιωδέστατα ανά τη Γη περιτρίμματα που τους υπηρετούν.

   Να σαρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν τα εγκληματικά  ιμπεριαλιστικά μεγαλο-καθάρματα, τους δυνάστες της Ουάσιγκτον, του Παρισιού και του Λονδίνου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για sispirosi.gr

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση