αρχική σελίδα πολιτική ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΙΝ» Επιστολή φίλου αναγνώστη στη sispirosi.gr

Δημοφιλή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΙΝ» Επιστολή φίλου αναγνώστη στη sispirosi.gr PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το φίλο μας αναγνώστη Θ.Κ.   
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 09:23
 Αποτέλεσμα εικόνας για Το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
   


     Από το φίλο αναγνώατη Θ.Κ. λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακατω επιστολή, που αφορά στο θέμα το οποίο δημιούργησαν οι "καταγγελίες" του Ν.Α.Ρ. και του δικτύου "Σπάρτακος" εναντίον του Κ.Κ.Ε. .  Ο φίλος αναγνώστης  μας γράφει, λοιπόν, τα εξής:

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΙΝ»

    Πώς αλλιώς εκτός από πλαστογραφία, μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία προσπάθεια  της εφημερίδας «Πριν» των γνωστών κουκουεδολόγων του ΝΑΡ να εμφανίσουν  τις θέσεις  του ΚΚΕ όπως αυτές εκφράστηκαν σε ομιλία του Γ.Γ. του κόμματος σ. Δ. Κουτσούμπα ως  παρέκκλιση από την κομμουνιστική γραμμή;

Το επίμαχο κομμάτι από την ομιλία, και από το οποίο οι του «Πριν» βγάζουν το συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ με τον πιο επίσημο τρόπο ταυτίζεται με την στρατηγική της άρχουσας τάξης είναι:

      «Οι κομμουνιστές […] θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος   ξένος   εισβολέας,   εάν   τολμήσει   και   επιτεθεί   στην   Ελλάδα.»

(Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα).

    Πριν προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο κομμάτι της ομιλίας, που συμπληρώνει το πρώτο και δίνει ολοκληρωμένα τη θέση του ΚΚΕ, ας μείνουμε σε αυτό το πρώτο κομμάτι που μπήκε στο   στόχαστρο   των   «συγγραφέων»   του   «Πριν».     Αναφέρουν   αμέσως   πιο   κάτω   ότι «η «υπεράσπιση   της   εδαφικής   ακεραιότητας σημαίνει   ενσωμάτωση   στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης».  Με  άλλα  λόγια λένε  ότι  εμείς   (οι  συνεπείς  Μαρξιστές προφανώς) δεν λερώνουμε τα χέρια μας με αίμα, δεν πιάνουμε όπλο, είμαστε εναντίον κάθε   πολέμου,   δεν   συμμετέχουμε   στην   υπεράσπιση   της   εδαφικής   ακεραιότητας   της χώρας μας και προφανώς αυτό καλούμε να κάνει και η εργατική τάξη. Είναι αυτό όμως μία Μαρξιστική θέση όσον αφορά τα καθήκοντα του συνειδητού προλεταριάτου απέναντι σε ένα πόλεμο που στις συνθήκες του μονοπωλιακού καπιταλισμού διεξάγει η μία αστική τάξη εναντίον   της   άλλης   με   απώτερο  σκοπό  την   αναδιανομή   των   αγορών   στην   περιοχή   και ευρύτερα;

    Ας μιλήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα ένας άλλος πιο διαβασμένος μαρξιστής από μένα.  
  Να τι λέει ο Λένιν τον Mάη του 1917 στο έργο του «Πόλεμος και Επανάσταση» (Απαντα τόμος 32 , σελ.78,  Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή),   σε  μία   εποχή  δηλαδή που  τόσο  ο ίδιος  όσο  και  το  παγκόσμιο Κομμουνιστικό κίνημα είχαν πάθει πάρα πολλά και είχαν βγάλει συμπεράσματα:

      «Εμείς οι Μαρξιστές (με   κεφαλαίο   Μ   σ.σ.) δεν   συγκαταλεγόμαστε   ανάμεσα   στους   απόλυτους αντίπαλους  κάθε  πολέμου.  Εμείς  λέμε:   σκοπός  μας  είναι  να   πετύχουνε  το  σοσιαλιστικό κοινωνικό   σύστημα   που,   εξαλείφοντας   τη   διαίρεση   της   ανθρωπότητας   σε   τάξεις, εξαλείφοντας   κάθε   εκμετάλλευση   ανθρώπου   από   άνθρωπο   και   έθνους   από   έθνος,   θα εξαλειφθεί κάθε δυνατότητα πολέμου γενικά».

    Η αρχή αυτή που διακήρυξε ο Λένιν δεν έπαψε να ισχύει ούτε κατά ελάχιστον και σήμερα εκτός και αν ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν πια  οι συνθήκες που συντείνουν στη δυνατότητα  ξεσπάσματος πολέμων.

    Επίσης δεν έπαψε ούτε κατά ελάχιστον να ισχύει η μαρξιστική θέση ότι η σύγχρονη εργατική τάξη δημιουργείται και αναδημιουργείται συνεχώς, δουλεύει και μπαίνει μπροστά  στο επαναστατικό της καθήκον αφού οργανωθεί πρώτα στα πλαίσια του  έθνους-κράτους.

    Αυτό το έθνος-κράτος, οφείλει να το υπερασπιστεί από ξένη επιβουλή αλλά προφανώς δεν  μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στους σχεδιασμούς της ντόπιας αστικής  τάξης και των διεθνών συμμάχων της γιαυτό στην κατάλληλη στιγμή και κάτω από τις από  τα πριν διαμορφούμενες συνθήκες και τον μετατρέψει σε πόλεμο επαναστατικής  κατάκτησης της εξουσίας με σκοπό την απελευθέρωσή της από τα δεσμά του κεφαλαίου και την εξάλειψη όλων εκείνων των συνθηκών δημιουργίας πολέμων.

    Λέει λοιπόν αμέσως μετά το παραπάνω κομμάτι (δημιούργημα υψηλής κοπτοραπτικής  τέχνης των συγγραφέων του «Πριν») ο Γ.Γ. του ΚΚΕ στην ομιλία του στην Αθήνα:

       «… Επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστικήκυβέρνηση   που   θα   κάνει   τον   πόλεμο.   Καμιά   ανοχή   στην   άρχουσα   τάξη   που συμμετέχει   στον   πόλεμο   για   την   προώθηση   των   δικών   της   οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του. Θα   επιδιώξουμε   να   τη   βάλουμε   με   την   πάλη   μας   στο   χρονοντούλαπο   της Ιστορίας,   με   την   ανατροπή   της,   για   την   οριστική   νίκη   του   λαού,   έτσι   ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική, η λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται…»

    Το τι λέει η παραπάνω θέση και το τι κατάλαβαν (η έκαναν πως κατάλαβαν οι «συγγραφείς» του  ΠΡΙΝ) μπορεί ο καθένας να το δει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

   Επίσης στην ανακοίνωση του «Σπάρτακου» δημοσιεύεται και μια φωτογραφία που δείχνει τον σ. Κουτσούμπα μαζί με τους Τσίπρα-Καμμένο. Για να δέσει με αυτόν τον τρόπο το «γλυκό» της «συνεργασίας» του ΚΚΕ με την αστική τάξη της χώρας. Η φωτογραφία όμως είναι από την εκδήλωση μνήμης στο Δίστομο. Και φυσικά καμιά επαφή δεν υπάρχει του Κουτσούμπα με τους άλλους δύο που βεβηλώνουν με την παρουσία τους το χώρο αφού δεν διστάζουν να συναγελάζονται με τους  χρυσαυγίτες φασίστες στα Καστελόριζα και αλλού και να δίνουν στους εγκληματίες της Χ.Α. μικρόφωνο σε εθνικές επετείους.  Οι κύριοι του Σπάρτακου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται στο ΚΚΕ γιατί η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων του ΚΚΕ γίνεται γραφική.

    Επίσης το ΝΑΡ και η νεολαία του ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι το ΚΚΕ δεν αντιδρά και δεν  διοργανώνει αγώνες ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις πολιτικές του της κυβέρνησης που γίνεται  σημαιοφόρος της αστικής τάξης για την γεωστρατηγική της αναβάθμιση ενάντια στις αστικές τάξεις  των χωρών της περιοχής. Αν δεν ήταν το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης κανένας δεν θα μάθαινε για τη στρατιωτική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» ούτε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον ελληνικό χώρο ολόκληρο σε ΝΑΤΟικη βάση. Τη μεγαλειώδη  συγκέντρωση στην Αθήνα και την πορεία στην  αμερικάνικη πρεσβεία δεν την είδαν; Ολες τις άλλες αντίστοιχες δράσεις στη Θεσσαλονίκη και σε  άλλες πόλεις δεν τις είδαν;

    Το ΚΚΕ δεν πάει μαζί τους γιατί απλούστατα δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο που δίνουν οι του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα γεωστρατηγικά ζητήματα και στο περιεχόμενο του σύγχρονου ιμπεριαλισμού που από τα έργα του Λένιν δεν κατάλαβαν τίποτα.

    Αλλά υπάρχει λόγος που τα κάνουν αυτά. Που θέλουν να πείσουν κάποιους ότι το ΚΚΕ έχασε τα κομμουνιστικά του χαρακτηριστικά. Ετοιμάζονται να επαναλάβουν την ιστορία αλλά αυτή τη φορά σαν φάρσα. Αν σκέπτονται να προχωρήσουν στην ίδρυση κόμματος που να έχει στον τίτλο του τη λέξη «κομμουνιστικό», όσο αβαντάρισμα και αν έχουν από τα αστικά ΜΜΕ (σαφώς και θα το  αναδείξουν σαν το μοναδικό πολιτικό ζήτημα των ημερών αρπάζοντας την ευκαιρία) θα γίνουν καταγέλαστοι και θα φανεί πιο ξεκάθαρα ο ρόλος τους. Τους πληροφορούμε ότι το ΚΚΕ και ο προοδευτικός και δημοκρατικός λαός δεν τα τρώνε κάτι τέτοια.

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

 

Θ.Κ.

 Σχετική εικόνα

 

 

Σχόλια  

 
+2 #1 Σημαντικές επισημάνσεις του Βασίλη Λιόση για τη γραμμή του ΚΚΕΝικηφόρος Πελαγίσιος 13-04-2018 09:09
Ο Βασίλης Λιόσης, σημαντικός -κατά την άποψή μας- μαρξιστής αναλυτής (iskra.gr,12-4-2018) επισημαίνει ότι ενώ το ΚΚΕ, επίσημα στα δυο τελευταία συνέδριά του διολίσθησε στον τροτσκισμό στα ιστορικά ζητήματα σχετικά με το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, το γράμμα Ζαχαριάδη, τη γραμμή του αντιφασιστικού Μετώπου κλπ, ωστόσο: "ξάφνου η ψηφισμένη γραμμή των συνεδρίων αλλάζει. Το ΚΚΕ μιλά σωστά για την άνοδο της τουρκικής επιθετικότητας και σωστά αναφέρεται στην ανάγκη υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας. Εντούτοις, σε αυτό το σημείο, αναφύονται τρία προβλήματα: α)πώς αλλάζει μία γραμμή χωρίς καμία εξήγηση; β)πώς παραβιάζονται αποφάσεις συνεδρίων που έχουν εγκριθεί, όπως μας ενημέρωνε ο «Ριζοσπάστης», με ομοφωνίες; γ) η αλλαγή μιας θέσης για να μην απομονωθείς από τον κόσμο κι όχι γιατί εκτιμάς ότι αυτή η αλλαγή είναι επιβεβλημένη λόγω των δεδομένων, είναι ή όχι οπορτουνισμός;".
Εμείς πάντως από την πλευρά μας, ας ευχηθούμε να γίνει αυτό ένα έναυσμα ώστε να ξηλωθεί σταδιακά ο τροτσκισμός από το ΚΚΕ!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση