αρχική σελίδα κοινωνία Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. Μαγνησίας: Με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης περνάμε στην αντεπίθεση! Για να γίνει το σωματείο πραγματικό κάστρο αγώνα και όπλο στα χέρια μας.

Δημοφιλή

Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. Μαγνησίας: Με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης περνάμε στην αντεπίθεση! Για να γίνει το σωματείο πραγματικό κάστρο αγώνα και όπλο στα χέρια μας. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. Μαγνησίας   
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 22:01
                                                                                        
                      Αποτέλεσμα εικόνας για δας οτα μαγνησιας
    Στο πλαίσιο των εκλογικών διαδικασιών στους Συλλόγους των Υπαλλήλων των "Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Ο.Τ.Α.)", διεξάγεται ψηφοφορία και στους Συλλόγυςο των Δημοτικών Υπαλλήλων της Μαγμησίας από 26 ως 30 του Μάρτη 2018.
    Με αφορμή το κορυφαίο αυτό συνδικαλιστικό γεγονός, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ. ) Ο.Τ.Α. Μαγνησίας, δηλαδή η συνδικαλιστική παράταξη του Πανεργατικού Αγωνστικού Μετώπου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Δ.Α.Σ. ΟΤΑ

Με τη δύναμη της οργανωμένης πάλης περνάμε στην αντεπίθεση!

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ

     Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

    Από   τη   Δευτέρα   26   μέχρι   και   την   Παρασκευή   30   Μάρτη     θα   πραγματοποιηθούν   οι αρχαιρεσίες  του Συλλόγου μας,   όπως κάθε  τρία   χρόνια,  για  την  εκλογή  νέου  Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και αντιπροσώπων για το 46 ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ.

     Η  ΔΑΣ – ΟΤΑ είναι συνδυασμός που συσπειρώνεται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ).      Όλο   το   προηγούμενο   διάστημα   οι   δυνάμεις   του   Π.Α.ΜΕ.,   τα   σωματεία   και   οι συνδικαλιστές   που   συμπορεύονται   μ’   αυτό,   πρωτοστάτησαν   για   να   παρεμποδίσουν   τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανωθεί η αντίσταση, οι αγώνες, η λαϊκή αντεπίθεση.

 

Οι αγώνες αυτοί έφεραν και κάποια αποτελέσματα

 Υπογράφηκε   ειδική   Συλλογική   Σύμβαση   Εργασίας,   όπου   στους   εργαζόμενους   του πράσινου   και   στις   καθαρίστριες   εσωτερικού   χώρου   μειώνεται   το   εβδομαδιαίο   ωράριο εργασίας   από   40   σε   32   ώρες,   αυξήθηκε   η   άδεια   κατά   3   μέρες,   ενώ   αποσπάστηκε δέσμευση ότι οι κατακτήσεις αυτές θα επεκταθούν - πέραν των μονίμων - και στους ΙΔΑΧ - ΙΔΟΧ.

    Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του αγώνα όλων των εργαζομένων, που πρέπει να επεκταθεί και στους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων.

 Στο Βόλο: Κερδίσαμε την πληρωμή των οφειλομένων του γάλακτος και των ΜΑΠ από την καταστρατήγηση της Σ.Σ.Ε., που στερήθηκαν πάνω από 600 εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου τα χρόνια  2012- 2014.  Ήδη έχει   ξεκινήσει τμηματικά  η   πίστωση των χρημάτων στους   λογαριασμούς  όλων   των   συναδέλφων     με   εξόφληση   σε   4   δόσεις(μόνιμων   και συμβασιούχων)   στις   υπηρεσίες   του   Δήμου   Βόλου,   στο   ΔΟΕΠΑΠ-   ΔΗΠΕΘΕ   και   στη ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία της που λαμβάνουν το γάλα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας   οι εργαζόμενοι στο Ν.Π.Ι.Δ.  Η Δεύτερη δόση  για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες  του Δήμου Βόλου  είναι τα οφειλόμενα χρήματα για όλο το έτος 2012     μαζί με το επτάμηνο του 2013 για τους Σχολικούς Φύλακες  και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των Συναδέλφων στις 27 Μαρτίου.

 Ανάλογα θετικά αποτελέσματα με τον αγώνα  των εργαζομένων και την σθεναρή μας στάση  είχαμε  στους Σχολικούς Φύλακες(πληρωμή οφειλομένων  χρημάτων,  παραγραφή τόκων), αλλά και σε πάνω από 30 εργαζόμενους του ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που η σύμβασή τους από μερικής μετατράπηκε σε πλήρους απασχόλησης,

 Με τον αγώνα συμβασιούχων και μονίμων και την πρωτοπόρα δράση όλων εκείνων

των   σωματείων   που   έχουν   τους   συμβασιούχους   πλήρη   μέλη   τους,   καταφέραμε   να αποτρέψουμε   τις   απολύσεις   7.000   συμβασιούχων   και   ταυτόχρονα   να   παραταθούν   οι συμβάσεις τους μέχρι το Μάρτη του 2018. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.

 Στη   λεγόμενη   «αξιολόγηση»   των   δημοσίων   υπαλλήλων,   παρά   το   γεγονός   ότι   η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε τη φανερή στήριξη της ΝΔ (μαζί ψήφισαν στη Βουλή την τροπολογία   Γεροβασίλη),   τη   στήριξη   των   δημάρχων   όπως   και   της   ΠΟΕ   -   ΟΤΑ («Συνδικαλιστική  Ανατροπή»   -   ΔΑΚΕ),  η   πλειοψηφία   των   συναδέλφων   στους   Δήμους, υλοποιώντας   τις   αποφάσεις   των   συνδικάτων,   δεν   συμμετείχε   στη   διαδικασία   της αντιδραστικής «αξιολόγησης».

     Στους αγώνες αυτούς για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην απολυθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι,   ενάντια   στην   αντιδραστική   «αξιολόγηση»   στο   Δημόσιο   κ.ά.,   βρήκαμε συμπαραστάτες   τους   Δημάρχους   που   εκλέχτηκαν   με   τα   ψηφοδέλτια   της   «Λαϊκής Συσπείρωσης».

    Όλα   τα   παραπάνω   είναι   ένα   μικρό   δείγμα   γραφής   της   τεράστιας   δύναμης   που   έχει   ο οργανωμένος αγώνας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ότι κατακτήσαμε το κατακτήσαμε με αγώνες.

     Να γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία

και γιατί στις αρχαιρεσίες πρέπει να ενισχυθεί η ΔΑΣ ΟΤΑ.

 

Παλεύουμε για την ανασύνταξη του κινήματος

   Ωστόσο, τα βήματα αυτά που έγιναν με τους αγώνες των εργαζομένων δεν είναι αρκετά για να   σταματήσουμε   την   καταιγίδα   των   αντιλαϊκών   μέτρων   των   εκμεταλλευτών   μας,   να αποσπάσουμε διευρυμένες κατακτήσεις, και εντέλει να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

     Επειδή, λοιπόν,  θέλουμε να  υπερασπίσουμε τις  ζωές μας και τις  ζωές των  παιδιών μας, πρέπει ν' αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναγεννηθεί πραγματικά, να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα! Να ορθώσει εδώ και τώρα ο λαός το ανάστημά του, να δείξει την τεράστια δύναμή του, να μας φοβηθούν. Άλλη λύση, άλλη επιλογή δεν έχουμε.

    Για   τέτοιους   αγώνες,   για   ένα   τέτοιο   Σύλλογο   και   κίνημα   παλεύουμε   και   αυτό πιστεύουμε πως είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

     Η    ΔΑΣ ΟΤΑ,    όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παλεύουν για να γίνουν τα σωματεία πραγματικά κάστρα αγώνα και όπλο στα χέρια μας. Παλεύουν για την πραγματική αναγέννηση   του   κινήματος.   Όμως,   σε   αυτήν   την   προσπάθεια   για   την   ανασύνταξη   του κινήματος υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και μια σειρά εμπόδια.

    Πρώτα και κύρια από το ίδιο το αστικό κράτος, την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στους δήμους και στην κοινωνία. Δεν   είναι,   όμως,   μόνο   αυτό   το   πρόβλημα.  Εμπόδια   και   δυσκολίες   προσθέτουν   και συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρκούνται στις διαπιστώσεις, που θέλουν το κίνημα απλώς να διαμαρτύρεται   για   τις   συνέπειες   της   αντιλαϊκής   πολιτικής,   αλλά  να   μην   παλεύουν   για   να απαλλαγούμε από τις αιτίες που τη γεννούν.

      Μια τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία είναι και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

 Η   πλειοψηφία   του  Συλλόγου   μας,   με   σφιχταγκαλιασμένες   τις   δύο   παρατάξεις   που την απαρτίζουν,  Ενιαία παράταξη Πλαγεράς (ΣΥΝΑΝ)- Ριζοσπαστική Ενότητα(ΜΕΤΑ) επί της ουσίας   ήταν   απούσα   από   όλες   τις   κινητοποιήσεις   ενάντια   στα   μέτρα   της   κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν βγήκε μπροστά να ενημερώσει τους συναδέλφους, να οργανώσει τον αγώνα, να παλέψει, βάζοντας εμπόδια ώστε τα ματαιωθούν τα σχέδια του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Καμαρώνουν για την απεργοσπασία τους επιχειρηματολογώντας σε κάθε τόνο και σε κάθε περίπτωση ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη υπόθεση.

 Η πλειοψηφία του Συλλόγου μας δε θέλει και δεν μπορεί να ηγηθεί στην κινητοποίηση των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους. Στον αγώνα των συμβασιούχων, το καλοκαίρι του   2017   που   διεκδικούσαν   μόνιμη   και   σταθερή   δουλειά,   δήλωναν   ότι   πρέπει   να σταματήσει η απεργία, εφησύχαζαν τους συμβασιούχους ότι θα λυθεί το πρόβλημα, δεν έκαναν το παραμικρό ώστε αυτός ο αγώνας να έχει μαζικότητα, να αγκαλιαστεί και από τους μόνιμους, παίζοντας το παιχνίδι της Δημοτικής αρχής που ευλογούσε τα γένια της για την καθαρή πόλη, όταν όλη η Ελλάδα ήταν στο πόδι..

 Η χολή τους για τον οργανωμένο ταξικό αγώνα και η αντιΠΑΜΕ φρασεολογία τους είναι ενδεικτική   για   να   καταλάβει   κανείς   ποιοι   πραγματικά   είναι.   Αυτοί   που   μιλάνε   για   το «ακομμάτιστο»   και   την   ανάγκη   της   «ενότητας»   των   εργαζομένων   είναι   οι   ίδιοι   που προέρχονται και έχουν στηρίξει όλα τα κόμματα των μνημονίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). Είναι αυτοί που συμφωνούν με την ΕΕ, τον Καλλικράτη και γενικότερα αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

 Συνοδοιπόροι οι δύο παρατάξεις της πλειοψηφίας, στην ίδια γραμμή της ανυπαρξίας από τις   κινητοποιήσεις,   της   αντιΠΑΜΕ   στάσης,   της   κούφιας   και   άσφαιρης   κριτικής   στην κυβέρνηση, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τη γύμνια τους προχωρούν κατά καιρούς σε προσωπικές επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές πετώντας λάσπη, λέγοντας ψέματα και φτάνοντας στο σημείο να συμπορεύονται με τη Δημοτική αρχή του Βόλου σε θέματα συνδικαλιστικών διώξεων.

 Η   πλειοψηφία   του Συλλόγου   στη   Μαγνησία   είναι   το  μακρύ   χέρι   της   αντίστοιχης πλειοψηφίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μαζί κινούνται στην ίδια ρότα αυτής της βάρβαρης

πολιτικής, έχουν την ίδια τακτική μέσα στο κίνημα.

 Η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει η αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο. Όχι  μόνο συμφωνεί μ' αυτήν, αλλά έκανε και πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει με τα ίδια κριτήρια που γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή της στοχοθεσίας, της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών.

 Η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή» - ΔΑΚΕ) επιμένει να μη δέχεται τους   συμβασιούχους   συναδέλφους   ως   ισότιμα   μέλη   των   συνδικάτων.   Τελευταία «θυμήθηκε» να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις των συμβασιούχων, αλλά την ίδια στιγμή συμφωνεί με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, την αναπτυξιακή πολιτική της  κυβέρνησης,   τον ευρωμονόδρομο  και   την   ΕΕ,   που   επιβάλλουν  τις   απολύσεις,   την απαγόρευση προσλήψεων, την άρση της μονιμότητας κ.ά.

Μάλιστα, στο 41ο Συνέδριο η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ καρατόμησε 18 σωματεία που έκαναν το «έγκλημα» να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους!

 Διαμαρτύρεται   για   τις   ιδιωτικοποιήσεις,   αλλά   συμφωνεί   με   τον   «Καλλικράτη»   των ιδιωτικοποιήσεων,   θεωρεί   τους  Δημάρχους   και   την   ΚΕΔΕ   -   που   πρωτοστατούν   στις ιδιωτικοποιήσεις - εταίρους και φυσικούς συμμάχους.

 

Μέτρα και κοροϊδία χωρίς τέλος από την Κυβέρνηση

    Είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή των μνημονίων είτε χωρίς αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα προστίθενται συνεχώς κι άλλα. Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν   λέει   ότι   τον  Αύγουστο   του   2018   βγαίνουμε   από   τα   μνημόνια,   ότι   έρχεται   για   τους εργαζόμενους   «φως   στο   τούνελ»,   αφού   είναι   γνωστό   ότι  έχουμε   μνημόνια   διαρκείας,   σε βάθος δεκαετιών, μέσω του λεγόμενου Προγράμματος Σταθερότητας της ΕΕ.

    Η όποια ανάπτυξη μπορεί να έρθει, θα είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και σε κάθε περίπτωση πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Ούτε ένα (!) μνημονιακό μέτρο δεν προτίθενται να καταργήσουν.

 

Θέλουμε ένα Σύλλογο και συνδικαλιστές που:

 Θα   έχουν  ως  σημαία  του   αγώνα  τους   το   «σταθερή,   μόνιμη   δουλειά  για  όλους».  Θα μπαίνουν   μπροστά   στον   αγώνα   ενάντια   στην   υποστελέχωση   και   την   επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, ενάντια στις 7.000 απολύσεις συμβασιούχων που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτη του 2018.

 Θα κάνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων το σύνθημα «κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγειινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), κοντά τα χέρια σας από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

 Θα   οργανώνουν   την   πάλη   ενάντια   στη   φοροληστεία,   τους   πλειστηριασμούς   των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, την αντιδραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης, τη λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

 Θα   μπαίνουν  μπροστά  στον  αγώνα   για   μέτρα  υγιεινής   και   ασφάλειας   σε   όλους   τους τόπους   δουλειάς,   ενάντια   στην   εντατικοποίηση   της   εργασίας   και   τα   εργατικά «ατυχήματα», που στοίχισαν τη ζωή σε 36 συναδέλφους μας, τα τελευταία μόνο χρόνια.

 Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία θα μπουν μπροστά στον αγώνα για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

 Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώνουν την πάλη στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγει   ο   λαός   στο   προσκήνιο,   να   περάσει   το   εργατικό   κίνημα   στην   αντεπίθεση.   Να αποσπάσουμε   αυξήσεις   στους   μισθούς,   επαναφορά   του   13ου   και   14ου   μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης».

 Θα   μπαίνουν   μπροστά   στον   αγώνα   ώστε   να   αποτραπούν   οι   αντιλαϊκοί   σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΕΕ - Δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων.

 

Αγώνας με προοπτική

    Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να   ικανοποιηθούν   οι   ανάγκες   των   εργαζομένων,   για   μια   φιλολαϊκή   ανάπτυξη.   Υπάρχει τεράστιος   συσσωρευμένος   πλούτος,   όμως   αυτός   είναι   συγκεντρωμένος   σε   μια   χούφτα επιχειρηματικών ομίλων.      Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος   αγώνας,  η   συμμαχία   εργατοϋπαλλήλων,   φτωχών   αγροτών,   μικροεπαγγελματιών, γυναικών, κάθε νέου και νέας, ώστε όλοι μαζί να εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μνημόνια και αφεντικά.

    Αυτή είναι η γραμμή πάλης του Π.Α.ΜΕ. και αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα! Μόνο το Π.Α.ΜΕ. έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτήν τη γραμμή πάλης. Πάνω σε αυτό επιδιώκουμε  την ενότητα  όλων των εργαζομένων,  όλων των λαϊκών στρωμάτων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για να περάσουμε γρήγορα στη λαϊκή αντεπίθεση.


Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Ψήφισε - Στήριξε ΔΑΣ ΟΤΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για δας οτα μαγνησιας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση