αρχική σελίδα πολιτική Ο Λαός μας ούτε θα παραιτηθεί ούτε θα απεμπολήσει το δίκιο του!

Δημοφιλή

Ο Λαός μας ούτε θα παραιτηθεί ούτε θα απεμπολήσει το δίκιο του! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή .   
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 21:34
                                                                              

Αποτέλεσμα εικόνας για εναντια στο πολυνομοσχέδιο

 
  H κυβέρνηση και ο βουλευτικός "λόχος" των ψευτοαριστερών υπηρετών της κεφαλαιοκρατίας ψήφισε χτες στη βουλή το διαβόητο "πολυνομοσχέδιο", όπως ακριβώς της το υπαγόρευσαν οι ντόπιοι αφεντάδες της και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες δανειοδότες τους.

   Το ψήφισαν, όπως πάντα, αντάμα μαζί με την κατάμαυρη παρέα του Καμμένου και του Ζουράρη. To ψήφισαν αντάμα με με το "παρών!" των υπολειμμάτων του "βουρκοΠόταμου" σε ό,τι αφορά το απεργοκτόνο άρθρο, αλλά κυρίως με την "ευγενή" συνεπικουρία μιας "προνοητικής" πολιτικάντισσας, πρώην "Λεβέντισσας" που  σαφώς και έπρεπε να φροντίσει για το μελλοντικό της εισόδημα, καθότι το είδε από καιρό ότι εκείνο το αποκριάτικο αλαλούμ της "Ένωσης φραπέδων"  βαίνει λίαν συντόμως προς εξαφάνιση από τα έδρανα των Παλαιών Ανακτόρων της πλατείας Συντάγματος...
  Στην ίδια πλατεία χτες  το  βράδυ οι πραιτωριανοί του συστήματος με εντολή της κυβέρνησης "έπνιξαν" τους διαδηλωτές και τους περαστικούς στο "χημικό νέφος" για να πάψουν να διαλαλούν την αντίθεσή τους στο νομοθετικό αυτό τερατούργημα... Ακόμη κι αν το πλήθος των διαδηλωτών δεν ήταν στο βαθμό που απαιτούν οι περιστάσεις για να ανατραπεί η εφιαλτική πολιτική του αντιλαϊκού αστικού σφαγείου. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, μα έτσι δεν θα πάνε για πάντα.
   Ο Λαός μας ούτε θα παραιτηθεί από τους αγώνες του ούτε θα απεμπολήσει το δικαίωμά του στην απεργία, ό,τι κι αν σοφιστούν οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου, σαν τον Τσίπρα, την Αχτσιόγλου, τον ανεψιό του -αλήστου μνήμης- στρατηγού Τσακαλώτου, το … "Χουντονή" και όλο το μπουλούκι των καιροσκόπων κ.κ. “συριζαίων”... βο(υ)λευτών που πήγαν κι έριξαν την ψήφο τους υπέρ του άθλιου “πολυνομοσχέδιου”.
   Χτες το απόγευμα όλος ο συρφετός των “αριστερών φαντάρων” της κεφαλαιοκρατίας, των μνημονίων και του ιμπεριαλιστικού ζυγού στερήθηκε οριστικά και αμετάκλητα ακόμη και το τελευταίο “αριστερό” ξεφτίδι που σκέπαζε την πολιτική του γύμνια μπροστά στην εργατιά και στο λαό. Οι συριζαίοι έχουν τελειώσει οριστικά ως πολιτικοί που καμώνονταν τους "αριστερούς" επειδή ψηφίζονταν από αριστερούς ανθρώπους. Εφεξής, και για όσο διαρκεί το κοινοβουλευτικό θέατρο σκιών, πρέπει να συναγωνιστούν στον ίδιο μπερντέ με τους δεξιούς και τους "πασόκους" εργολάβους του κεφαλαίου, για να λάβουν κι αυτοί ένα μερίδιο από το πιο αντιδραστικό και πολιτικά καθυστερημένο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Πράγμα που και οι ίδιοι οι Τσιπραίοι το καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο, αφού -παρά τους επαίνους των ιμπεριαλιστών πατρώνων- ακόμα και οι ψηφοφόροι των κομματων της αντίδρασης είναι μάλλον απίθανο να στηρίξουν αυτή την "παρδαλή λάσπη" που λέγεται "Σύριζα".
   Άλλωστε, το πετσόκομμα των αποδοχών, η αύξηση της φορολεηλασίας και το ξεπάστρεμα των όποιων περιουσιακών στοιχείων απόμειναν στους φτωχομεσαίους, λόγω χρεών και επερχόμενων πλειστηριασμών, είναι το ίδιο εφιαλτικό και για τους δεξιούς "φτωχοδιάβολους" αυτής της κοινωνίας. 
  Όσο για τους απολιτίκ-καιροσκόπους κάθε λογής, αυτοί μόλις θα καταλάβουν ότι η οργή φουντώνει για τον Τσίπρα, έχουν έτοιμο το κοινοβουλευτικό αποκούμπι για να εναποθέσουν τα μικρότερα ή μεγαλύτερα συμφέροντά τους και τις επιδιώξεις που έχουν από τους πολιτικούς "τους" εκπροσώπους. Κι όλα αυτά σε συνθήκες "συνήθους" κοινοβουλευτικής εναλλαγής.
   Ο Τσίπρας και τα φερέφωνά του μπορεί σήμερα ακόμα να πανηγυρίζουν για το θεαθήναι. Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι έτσι κι αλλιώς η γη φεύγει κάτω από τα πόδια τους και ότι είναι σίγουρος ο πολιτικός τους όλεθρος. Όσο και να το καθυστερήσουν, το πολιτικό τους τέλος -ούτως ή άλλως- θα είναι οικτρό, γιατί δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο. Φανταστείτε τώρα πόσο πιο οικτρό θα είναι αυτό το τέλος αν δεν καταφέρουν να κοντρολάρουν τις επερχόμενες εξελίξεις, αν οι σχεδιασμοί του συστήματος για την χειραγώγηση των μαζών αποτύχουν λόγω ...απρόβλεπτων εξελίξεων
Σα στεγνό μπαρούτη συσσωρεύεται η λαϊκή οργή. Αν αυτή την υπόκωφη σήμερα οργή δεν την εγκλωβίσουν ξανά στο παραμύθι ενός ερχόμενου αστού "λυτρωτή", πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γιατί με το "ξεβράκωμα" του "Σύριζα" άλλος ένας αστικός πολιτικός πυλώνας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, τότε φανταστείτε πόσο "μεγάλο πανηγύρι" έχει να γίνει, όταν μια σπίθα - δηλαδή μια οποιαδήποτε σοβαρή αφορμή που τώρα οι κοινωνικοί μακελάρηδες δεν μπορούν ούτε καν να τη φανταστούν- θα την πυροδοτήσει. Η Ιστορία είναι γεμάτη από περιστατικά που οι λαογδάρτηδες, μέσα στην έπαρσή τους για την "ειρηνική και αδιατάρακτη" καταπίεση των μαζών, ούτε καν μπορούσαν να το φανταστούν ότι θα έβαζαν τη φωτιά στο μπαρούτι.
    Έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα. Η ταξική πάλη ούτε πρόκειται να σταματήσει, ούτε ο λαός θα ξεχάσει εκείνους που τον έριξαν στη λούμπα. Τη σημερινή απογοήτευση και άμπωτη σίγουρα θα τη διαδεχτεί η πλημμυρίδα, το ξέσπασμα της οργής που θα απαιτήσει και θα επιβάλει το Δίκιο του Λαού. Το ποτάμι ποτέ δεν γυρίζει πίσω, ακόμα κι όταν πρέπει για ένα διάστημα να περάσει μέσα από υπόγεια βάραθρα μέχρι να βγει στον κάμπο

   Το ζήτημα είναι να οργανωθεί καλά αυτή η οργή, να γίνει συνειδητή Αντίσταση, κι όταν  ξεσπάσει, να χτυπήσει τον ταξικό εχθρό όσο γίνεται  πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά ο λαϊκός ξεσηκωμός Να φουντώσει και να στείλει μια για πάντα στα αζήτητα της Ιστορίας όχι μόνο όλη αυτή τη σπείρα των γδάρτηδων που καπηλεύεται ακόμη το όνομα της Αριστεράς, αλλά κάθε μορφή της πολιτικής αντίδρασης, αντάμα με την πολιτική τους, με τα ντόπια και τα ξένα συμφέροντα που εξυπηρετούν . Άλλωστε, η μαφία των εκμεταλλευτών μόνο έναν λαϊκό ξεσηκωμό τρέμει! Αν κάνει πως ξεκινά, θα ψάχνουν ελικόπτερο για να το σκάσουν κατά Βρυξέλλες ή Νιου Γιορκ μεριά. Ας γίνει, λοιπόν, πραγματικότητα ο εφιάλτης τους.

    Από το κατάντημα  των συριζαίων, χτεσινών αποστατών και σημερινών "γκισεμιών" της αντίδρασης-  ειδεχθών απεργοκτόνων και λαοκτόνων- η αδέκαστη Ιστορία θα καταγράψει ιδιαίτερα την οικτρή αντεργατική κατάληξη τεσσάρων πολιτικάντηδων, πρώην μεγαλοστελεχών του …ΚΚΕ στις δεκαετίες του 1970 και του 1980:
α) Του …”θεωρητικού” κ. Κοτζιά,
β) του παρά λίγο (το 1991) …Γενικού Γραμματέα(!) κ. Δραγασάκη,
γ) του πασίγνωστου εργατοπατέρα κ. Θεωνά, που ήθελε ακόμα και το 2000 να προσκυνήσει  το ΚΚΕ την ΕΟΚ, αλλά ευτυχώς "έφαγε την πόρτα στα μούτρα", και
δ) του εξίσου πασίγνωστου (…tale quale!) κ. Μπαλάφα…
   (Κοιτάξτε, συναγωνιστές, τι άνθρωποι είχαν κάποτε εισχωρήσει στο επιτελείο της Εργατιάς, τότε που το σαράκι του ρεβιζιονισμού ροκάνιζε ύπουλα τον περήφανο γέρο-πλάτανο! Προς γνώση και προς επαγρύπνηση)
   Στο μέλλον, να’ναι σίγουροι γι’ αυτό οι εν λόγω κύριοι, τα ονόματά τους θα διδάσκονται στα σχολειά, στο μάθημα της ανθρώπινης προϊστορίας, στις πιο μαύρες σελίδες των αποστατών του εργατικού κινήματος, εκείνων που εξελίχτηκαν στους πιο λυσσαλέους εχθρούς του. Θα τα διαβάζουν οι αυριανοί οικοδόμοι του Σοσιαλισμού και θα μαθαίνουν πώς να προστατεύουν αποτελεσματικά τη Λεύτερη πια πατρίδα μας από κάθε παρόμοιο θανατηφόρο σαράκι… Έτσι θα γίνει "και θα'ναι ντάλα μεσημέρι" όταν ο τόπος μας θα χτίζει πια λεύτερος το Μέλλον.

  Ας μπορούσαμε κι εμείς να ζήσουμε -έστω για λίγο-αυτή την εποχή, μετά το τόσο φαρμάκι που μας πότισε τούτη η ζωή… Αλλά κι αν δεν τη ζήσουμε εμείς, δεν θα παραλείψουμε  και σήμερα και αύριο να κάνουμε αυτό που πρέπει

    Όλοι οι συνειδητοί εργαζόμενοι, καθημερινά, επίμονα, ενωτικά κι οργανωμένα, στους δρόμους του Τίμιου Αγώνα.
Για το καθημερινό ψωμί, για τη δημοκρατία και το δίκιο μας σε κάθε τόπο δουλειάς, για την παιδεία και τον πολιτισμό, για τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια του τόπου, για να “ταφούν” μια ώρα αρχύτερα όλοι οι εχθροί της ζωής και των ονείρων μας.

     Στην Προλεταριακή Επανάσταση βρίσκεται η διέξοδος, στο Σοσιαλισμό και στον Κομμουνισμό η ελπίδα και το αύριο!

                                                                                Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr
                                                                                                   16-1-2018

                                                                                 

Αποτέλεσμα εικόνας για εναντια στο πολυνομοσχέδιο

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση