αρχική σελίδα πολιτική Καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στη Μέση Ανατολή.

Δημοφιλή

Καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στη Μέση Ανατολή. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) - με πρόλογο της Συντακτικής μας Επιτροπής.   
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 09:29

    Χρέος τιμής για τον ελληνικό λαό η καταδίκη και η συντριβή της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.

ΕΚΚΛΗΣΗ της ΕΕΔΥΕ στον ελληνικό λαό

      Καθώς τελειώνει το 2017, αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, πλάι στα αναρίθμητα όσα καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός μας –όπως άλλωστε και οι περισσότεροι λαοί του κόσμου- εξαιτίας της λαογδαρτικής πολιτικής των καπιταλιστών και των εντολοδόχων κυβερνήσεών τους, προστίθεται και το φάσμα της γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου άλλωστε οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια από καιρό και χτυπιούνται «διά αντιπροσώπων» (σε Συρία, Ιράκ, Κουρδιστάν, Υεμένη κι ως το μακρινότερο Αφγανιστάν...)

     Όμως πολύ πρόσφατα «λάδι στη φωτιά» των αντιλαϊκών σχεδίων και επεμβάσεων ήρθε να ρίξει η απόφαση του προέδρου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του διαβόητου Τραμπ (του «διαβολικά καλού» κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την πομφόλυγα που ξεστόμισε κάποιος πολύ γνωστός και πολιτικά πανάθλιος ψευτοαριστερός λακές του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια), να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του σιωνιστικού δολοφονικού βραχίονα των γιάγκηδων στην περιοχή μας, του ματοβαμμένου Ισραήλ...

    Η απαράδεκτη και προκλητικότατη αυτή απόφαση του Τραμπ, που μάλιστα έσπευσαν να την υιοθετήσουν και κάμποσα από τα ξεφωνημένα κυβερνητικά «τσόλια» που έχουν φυτέψει οι ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη (π.χ. Ρουμανία-Πολωνία-Βαλτική...),καταπατά τα πλέον στοιχειώδη και ιερά δικαιώματα του αδελφού Παλαιστινιακού Λαού, που επί μισό τουλάχιστον αιώνα  ματώνει από τη σιωνιστική-ιμπεριαλιστική κατοχή και καταπάτηση του τόπου του, από τη ναζιστική κυριολεκτικά πολιτική γενοκτονίας που εφαρμόζουν τα κοράκια του Τελ Αβίβ πάνω στις πλάτες του, του ηρωικού Παλαιστινιακού Λαού που περήφανος κι αλύγιστος πολεμά τους κατακτητές και καταβάλλει καθημερινά εκατόμβες θυμάτων στον εθνικό-απελευθερωτικό του αγώνα για μια λεύτερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη με πρωτεύουσα την Ανατολική(Αραβική) Ιερουσαλήμ.


Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερη παλαιστίνη


    Σύσσωμος ο εργαζόμενος κόσμος στην Ελλάδα πρέπει τώρα, αποφασιστικά και απερίφραστα να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή των Παλαιστινίων και  των άλλων λαών της περιοχής μας, και όλου του κόσμου, ώστε να μην περάσει η εμπρηστική πολιτική των γιάγκηδων καπιταλιστών-εμπόρων του θανάτου και των σιωνιστών νεοναζί-«κεχαγιάδων» τους, για να συντριβεί η απόφαση του Τραμπ και να κοπούν τα πανηγύρια του αιμοσταγούς αρχισιωνιστή Νετανιάχου και ολάκερης της συμμορίας που λυμαίνεται το Τελ-Αβίβ.

  Για να ανατραπεί μέσα από τους οργανωμένους λαϊκούς αγώνες η δολοφονική επεκτατική και γενοκτόνος πολιτική των σιωνιστών στην Παλαιστίνη και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μια πολιτική που έχει διαλύσει κράτη και λαούς, ανθρώπινες υπάρξεις και όνειρα, μέσα στα τελευταία 70 χρόνια... Για να μην επιτραπεί στον ιμπεριαλισμό να ρίξει κι άλλο λάδι (ή μάλλον... πετρέλαιο) στο φλεγόμενο καζάνι του πολέμου και της αλληλοσφαγής των λαών.

   Άλλωστε η σταθερή και οργανωμένη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του λαού μας ενάντια στους δολοφόνους των λαών και τους εμπρηστές του πολέμου στην γειτονιά μας, θα’ναι μια πολύ καλή παρακαταθήκη και βάση για την ανάπτυξη του αντικαπιταλιστικού ταξικού αγώνα μέσα στην ίδια την πολυβασανισμένη Ελλάδα, θα’ναι μια πραγματικά σπουδαία συμβολή στην πάλη για μια λεύτερη, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Ελλάδα, αφού θα αποτελέσει ηχηρότατο ράπισμα στη μούρη της ντόπιας μπουρζουαζίας και των ακατονόμαστων κυβερνητικών υποταχτικών της, που εδώ και χρόνια έχουν ξεπουλήσει τον Παλαιστινικό Λαό και μετατρέπονται σε απροσχημάτιστους «συμμάχους»-ξεσκονόπανα των σιωνιστών δολοφόνων. Θα’ναι γροθιά στο στομάχι των ψευτοαριστερών ξεσκονόπανων του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, που εσχάτως μετατρέπουν ξεδιάντροπα τη χώρα μας σε «πεδίο βολής φτηνό, όπου ασκούνται βρίζοντας» τα πάνοπλα «ρομποκόπ» της ισραηλινής πολεμικής κρεατομηχανής...

   Η sispirosi.gr όπως και ολόκληρο το προοδευτικό (επαναστατικό-αντιιμπεριαλιστικό) λαϊκό μας κίνημα, θεωρεί καθήκον της, χρέος τιμής απέναντι στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και πρωτίστως απέναντι στους αδελφούς μας εργάτες και λοιπούς εργαζόμενους, Παλαιστινίους και Ισραηλινούς, που καταπιέζει αλύπητα και αδιάκριτα η ιμπεριαλιστική και η σιωνιστική μπότα, να δημοσιεύσει σήμερα την παρακάτω έκκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και να συνυπογράψει ολόψυχα το ψήφισμά της ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική αυθαιρεσία, ενάντια στη δολοφονική – προβοκατόρικη απόφαση του Τραμπ και τους κτηνώδεις σκοπούς και στόχους της.

    Φίλοι αναγνώστες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, υπογράψτε και διακινήστε παντού το ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ που ακολουθεί. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτή τη συγκυρία για το δίκιο και τη λευτεριά όλων μας.

29 του Δεκέμβρη 2017

Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.grΑποτέλεσμα εικόνας για λευτερη παλαιστίνη


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Οι παρακάτω υπογράφοντες καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».

    Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.

     Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

 Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερη παλαιστίνη

    Μετά τη λήξη της καμπάνιας, οι υπογραφές θα  κατατεθούν στην Ελληνική Βουλή, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη βάση της απόφασής της τον Δεκέμβρη του 2015, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης ως ένδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αντίθεση του Ελληνικού λαού στην Ισραηλινή κατοχή που διαιωνίζεται με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

      Για να υπογράψετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ψηφίσματος της ΕΕΔΥΕ επιλέξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:


http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini/


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΕΔΥΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση