αρχική σελίδα παιδεία Καίρια αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου της Σκιάθου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας.

Δημοφιλή

Καίρια αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου της Σκιάθου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας   
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:05
Αποτέλεσμα εικόνας για σκιάθος σχολεία

      Από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκδόθηκε και στάλθηκε για ενημέρωση το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που το αναδημοσιεύουμε στη sispirosi.gr, επειδή αφορά σε ζωτικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου της Σκιάθου. Πρόκειται για αιτήματα και ζητήματα τα οποία και εμείς από καιρό έχουμε αναδείξει στην ιστοσελίδα μας.  Θεωρούμε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, προς όφελος και των ίδιων των εκπαιδευτικών αλλά προπάντων της ίδιας της Δημόσιας Εκπαίδευσης των μαθητών του νησιού μας και όλων των παρόμοιων περιοχών της χώρας μας.

 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΜΕ Μαγνησιας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας


Δελτίο Τύπου

    1) Την Παρασκευή 01-12-2017, πραγματοποιήθηκε παράσταση του ΔΣ   της   ΕΛΜΕ   Μαγνησίας   και   του   εκπροσώπου   των   εκπ/κών   της Σκιάθου στην Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η ΕΛΜΕ επανέφερε το ζήτημα που κατ΄επανάληψη έχει θέσει σχετικά με την  ένταξη  της  νήσου Σκιάθου  στις  δυσπρόσιτες  περιοχές, όπου   ως   γνωστόν  προβλέπεται ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών. 

   Με   τον  τρόπο   αυτό  θα αντιμετωπιστεί   επιτέλους   το   φαινόμενο   που   μέχρι   τώρα παρατηρείται να μην επιλέγουν το νησί της Σκιάθου ή ακόμη καιπολλές φορές  να   μην  αποδέχονται   τον   διορισμό   οι   συνάδελφοι αναπληρωτές, μιας και δεν ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων, εν αντιθέσει με την Πρωτοβάθμια όπου ισχύει!!!

Στο   υπόμνημα   της   ΕΛΜΕ   επίσης   τέθηκε   επί   τάπητος   το   αίτημα διαχωρισμού   της   Μαγνησίας   σε   δύο   περιοχές   απόσπασης.

Ζητήθηκαν:

  • · Οι   περιοχές   απόσπασης   να   ταυτίζονται   με   τις   περιοχές μετάθεσης.   Τουλάχιστον   αυτό   να   ισχύει   στα   ΠΥΣΔΕ   που περιλαμβάνουν χερσαία και νησιωτική περιοχή, όπως είναι η Μαγνησία.
  • · Κίνητρα   για  υπηρεσία  στα   νησιά   των   Β.   Σποράδων   (στέγη - ενοίκια,   έκπτωση   50%   στα   εισιτήρια   των   πλοίων   και   με παρέμβαση της Πολιτείας)

Η Περιφερειακή Διευθύντρια τοποθετήθηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι   και   τα   δύο   αιτήματα   τα   έχει   ήδη   προωθήσει   στο   Υπουργείο Παιδείας.


    2)  Σχετικά με το ζήτημα του κτιριακού στο Καρτάλειο Διδακτήριο, πάγια   θέση   της   ΕΛΜΕ   εδώ   και   χρόνια   είναι   η   ανέγερση   νέου σχολικού κτιρίου στη συγκεκριμένη περιοχή για την αποσυμφόρηση των τριών σχολείων. Η ΕΛΜΕ ζητάει από όλους τους φορείς και την Πολιτεία την άμεση εξεύρεση λύσης με τον πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε   το   νέο   σχολείο   να   καλύπτει   πλήρως   τις   εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι όποιες εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το θέμα, όπως αυτές που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση του Διευθυντή ΔΕ και των διευθυντών   σχολείων   με   το  υποδιοικητή   του  ΕΦΚΑ   και   είναι   σε θετική   κατεύθυνση,   πρέπει   να   πάρουν   σάρκα   και   οστά   και   να δρομολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ώστε να υπάρξει άμεσα οριστική λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος.Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος
Μαρία Γιαννουλή

Η Γραμματέας
Διαλεχτή Τσιτούμη


Αποτέλεσμα εικόνας για σκιάθος 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση