αρχική σελίδα περιβάλλον Όχι στην καύση των σκουπιδιών! Να μην περάσουν τα σχέδια των καπιταλιστών και του αντιδραστικού κράτους, που δεν θα διστάσουν να πνίξουν το Βόλο στο καρκινογόνο νέφος, χάριν του κέρδους......

Δημοφιλή

Όχι στην καύση των σκουπιδιών! Να μην περάσουν τα σχέδια των καπιταλιστών και του αντιδραστικού κράτους, που δεν θα διστάσουν να πνίξουν το Βόλο στο καρκινογόνο νέφος, χάριν του κέρδους...... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τo περιβάλλον
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία,(Λ.Α. -Α.Α.Σ.) στη Μαγνησία- με πρόλογο της Συντακτικής μας Επιτροπής   
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 08:50


Αποτέλεσμα εικόνας για οχι στην καυση σκουπιδιών

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ SRF/RDF!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Ανακοίνωση της Λ.Α.-Α.Α.Σ. στη Μαγνησία

     Από την οργάνωση  Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, στην οποία συμμετέχουν οι κομμουνιστές Μαρξιστές - Λενινιστές (των δύο "μ-λ  ΚΚ" της χώρας μας ) εκδόθηκε στις 30 του Νοέμβρη η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά σε εξαιρετικά σοβαρό και φλέγον ζήτημα για την περιοχή του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας. Πρόκειται για την εγκληματική απόφαση που έλαβε η αντιδραστικότατη, η κατάμαυρη και ξεπουλημένη στην κεφαλαιοκρατία κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου, αντάμα με τη λεγόμενη "Τοπική" και "Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση", να εγκρίνουν την καρκινογόνο καύση τουλάχιστον 410.000 τόνων σκουπιδιών (ως φτηνά ενεργειακά καύσιμα!) από το γνωστό τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ/ Lafarge στο Βόλο.
    Πρόκειται δηλαδή για ένα σχέδιο που αποβλέπει στη μέγιστη δυνατή κερδοφορία της γαλλικής πολυεθνικής εταιρίας η οποία κατέχει το εργοστάσιο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τραγικές συνέπειες που θα έχει το γεγονός αυτό στην υγεία του εργαζόμενου Λαού της πόλης. Μια υγεία ήδη επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες από την αερορύπανση και την τσιμενόσκονη του συγκεκριμένου εργοστασίου, από την εποχή που αυτό το κατείχαν οι γνωστοί Τσάτσοι και κατόπιν για ένα διάστημα το καπιταλιστικό κράτος, για να το ξεπουλήσει στους ξένους ιμπεριαλιστές στη δεκαετία  του 1990...
     Η sispirosi.gr δημοσιεύει σήμερα την ανακοίνωση της Λ.Α.-Α.Α.Σ. και καλεί σύσσωμη την εργατική τάξη και το λαό του Βόλου, της Μαγνησίας κι ολόκληρης της Ελλάδας σε ξεσηκωμό και σθεναρή πάλη, ώστε να μην περάσουν τα θανατηφόρα σχέδια του κεφαλαίου και των πολιτικών διαχειριστών του. Τα σχέδια της κεφαλαιοκρατίας και των αντιδραστικών πολιτικάντηδων για την ελεύθερη καύση σκουπιδιών από τους καπιταλιστές "ξεζουμίδηδες" δεν αφορούν μόνο το Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, που ήδη με τους "μνημονιακούς" νόμους μεταβάλλεται σε πεδίο ασύδοτης εκμετάλλευσης εκ μέρους ντόπιων καπιταλιστών και ξένων ιμπεριαλιστών, την Ελλάδα μας που γίνεται  καύσιμη ύλη και σκουπιδοτενεκές μαζί όλων των κερδοσκόπων δυναστών της.
  Ο Λαός μας πρέπει να κλείσει τ' αφτιά του στην αισχρή προπαγάνδα και εκβιασμό ταυτόχρονα, που συνδέει την ασυδοσία των καπιταλιστών με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. Ο Λαός μας -και προπάντων η νέα γενιά- δικαιούνται καθαρή ατμόσφαιρα και πλήρη προστασία της υγείας τους.
    Όλος ο πραγματικά αριστερός-δημοκρατικός κόσμος της Μαγνησίας και στην πρώτη γραμμή όλοι οι Έλληνες Κομμουνιστές, όλων των κομμάτων, οργανώσεων και σχημάτων, πρέπει τώρα να κινητοποιηθούμε για να σώσουμε την ατμόσφαιρα της περιοχής μας από το θανατηφόρο δηλητήριο που ετοιμάζεται ξανά να εκπέμψει η καπιταλιστική αχορτασιά. Είναι χρέος τιμής όλων μας απέναντι στο αύριο και στη ζωή τούτου του τόπου.

     ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,

ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.


3-12-2017
Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr


      Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο της  ανακοίνωσης των συναγωνιστών της Λ.Α-Α.Α.Σ.:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ SRF/RDF!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, δημοκρατικέ λαέ

     Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρεια Θεσσαλίας αδειοδότησαν την καύση σκουπιδιών έως και 200.000 τόνων το χρόνο από την ΑΓΕΤ/Lafarge, η οποία ήδη ξεκίνησε να καίει! Σύμμαχος τους και ο δήμος Βόλου όπου όχι μόνο στήριξε, αλλά αποφάσισε τον Οκτώβρη και τη δημιουργία εργοστασίου που θα μετατρέπει σκουπίδια σε μορφή SRF προκειμένου να προμηθεύει την ΑΓΕΤ.

    Τα SRF/RDF που θα καίει η ΑΓΕΤ σαν φτηνό καύσιμο για την παραγωγή τσιμέντου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκουπίδια αποτελούμενα από πλαστικά, χαρτόνια, βαρέα μέταλλα, απόβλητα κ.α., η καύση των οποίων θα παράγει φουράνια, διοξίνες κι ένα σωρό άλλες καρκινογόνες ουσίες. Ακόμα και εταιρείες που κατασκευάζουν ειδικούς κλιβάνους που προορίζονται για την καύση σκουπιδιών, αποτρέπουν τη χρήση τους σε κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές εξαιτίας των καρκινογόνων αερίων που αναπόφευκτα παράγονται! Ο όγκος δε των αποβλήτων που προβλέπεται να καίγονται στο Βόλο είναι τρομακτικός. Αγγίζει το 1/6 σχεδόν του όγκου των αποβλήτων που καίγεται συνολικά στις χώρες της ΕΕ! Και σύμφωνα με το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, στη χώρα μπορούν να καίγονται 480.000 τόνοι RDF/SRF το χρόνο, από τους οποίους τους 410.000 τόνους σχεδιάζουν να τους καίνε στο Βόλο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόλος


     Γίνεται πλέον αντιληπτό πως αντιμετωπίζουμε έναν πλήρως καταστροφικό για το περιβάλλον, σχεδιασμό της Lafarge με την άδεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , της ΕΕ, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Βόλου που επιτρέπει την καύση σκουπιδιών τα τελευταία χρόνια.

     Η γαλλική Lafarge, αυτή που έκλεισε τα Τσιμέντα Χαλκίδας, αυτή που απολύει εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με εργολαβικούς με μεροκάματα πείνας και ελαστικά ωράρια, δεν δικαιούται να επικαλείται ότι προστατεύει θέσεις εργασίας.


     Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις μηνύσεις από πλευράς δήμου, σε βάρος μελών της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην καύση, από τη μια δείχνει πως δε θα αποδεχθούν αντιδράσεις απέναντι στα σχέδιά τους ενώ από την άλλη, στηριζόμενοι στην πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, οχυρώνονται απέναντι στο φόβο του εχθρού-λαού.

    Αυτή είναι λοιπόν, η ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Η πλήρης στοίχιση στις επιλογές του κεφαλαίου. Η «αξιοποίηση» κάθε σπιθαμής γης, του νερού και του αέρα για την ικανοποίηση των αδηφάγων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών. Που φυσικά δε γίνονται με γνώμονα το λαό ή το περιβάλλον, αλλά την αχαλίνωτη κερδοφορία τους.

    Για αυτό και οι όποιες προτάσεις περί διαχείρισης των σκουπιδιών (πχ διαλογή στην πηγή) ή ανεύρεσης άλλου τύπου φτηνής ενέργειας (πχ φυσικό αέριο), όσο κι αν στηρίζονται σε τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες ενάντια στην καύση, δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση από τη Lafarge. Δε θα σταματήσουν να μας δηλητηριάζουν, αν δεν τους σταματήσουμε με οργανωμένη αντίσταση από την πλευρά του λαού.

     Δεν μπορεί να γίνει αξιοποίηση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού, μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Όσοι προωθούν τέτοιου είδους απόψεις ή δεν μπορούν να αντιληφθούν το πώς λειτουργεί, πώς κινείται ο καπιταλισμός ή εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα αντιδιαμετρικά αντίθετα με αυτά του λαού μας. Και είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, ο παρονομαστής είναι κοινός. Αποτελούν απόψεις που βάζουν ανάχωμα στην προσπάθεια οικοδόμησης λαϊκού κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης για την αναχαίτιση πτυχών αλλά και συνολικά της επίθεσης. Οι σχεδιασμοί του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, είναι πλήρως εχθρικοί απέναντι στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον και δεν εξορθολογίζονται. Ανατρέπονται!

     Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, δημοκρατικέ λαέ

     Κανένας σωτήρας, κανένας εκπρόσωπος δε θα διασφαλίσει τα δίκια μας. Μοναδική διέξοδο αποτελούν οι οργανωμένοι αγώνες μας. Η δημιουργία εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο όπου ζει, δουλεύει και σπουδάζει η νεολαία και ο λαός μας. Για να σταματήσουμε τα σχέδια καύσης σκουπιδιών και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε ένα περιβάλλον που δε θα καταστρέφει την υγεία του λαού και των παιδιών μας.

     Όχι στην καύση σκουπιδιών

    Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών

    Αντίσταση – Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑ  ΑΑΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση