αρχική σελίδα πολιτική Μια βρώμικη αντικομμουνιστική σκευωρία στο Δήμο Βόλου... Σοβαρότατες επισημάνσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, για όσους έστησαν την υπόθεση "καταγγελίας εναντίον της Εύης Καρυδάκη"...

Δημοφιλή

Μια βρώμικη αντικομμουνιστική σκευωρία στο Δήμο Βόλου... Σοβαρότατες επισημάνσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, για όσους έστησαν την υπόθεση "καταγγελίας εναντίον της Εύης Καρυδάκη"... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Kείμενα των συνδικαλιστών της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας Εύης Καρυδάκη και Γιώργου Γούλα (αναδημοσίευση με πρόλογο της ιστοσελίδας μας)   
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:33
         Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΣ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η συκοφάντηση και η δίωξη της Εύης Καρυδάκη στοχεύει τους αγώνες μας.

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Πρόλογος της ιστοσελίδας μας 

    Πριν λίγες μέρες, αγαπητοί φίλοι, προέκυψε στο Δήμο του Βόλου μια πολύ περίεργη ιστορία, την οποία ξεκίνησαν οι συνδικαλιστές των αντικομμουνιστικών αστικών παρατάξεων στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου και εν συνεχεία την προεξέτεινε η σημερινή διοίκηση του Δήμου  και οι διευθύνοντες εκλεκτοί της στο μηχανισμό των δημοτικών υπηρεσιών. Τι είχε προηγηθεί των εξελίξεων;
    Απ' αφορμή τη διαβόητη επειχείρηση "αξιολόγησης" των υπαλλήλων, που, κατ'εντολήν της  γνωστής τρόικας και των ντόπιων καπιταλιστών, έβαλαν μπροστά οι ανεκδιήγητοι ψευτοριστεροί "κυβερνώντες" (διάβαζε οι μαύροι εντολοδόχοι- εκτελεστές των "μνημονίων"), σε όλη τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οχτώβρη του 2017 το συνεπές, αγωνιστικό-ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου και των Οργανισμών "Τοπικής αυτοδιοίκησης" έδωσε μια σειρά από μάχες για να μην συμπληρωθούν και να επιστραφούν τα κακόφημα αυτά έντυπα "αξιολόγησης".

    Γιατί η περιβόητη "αξιολόγηση", που οι Τσιπρικοί πολιτικάντηδες της συμφοράς, όταν κορόιδεψαν το λαό μας και του άρπαξαν την ψήφο το 2015, ορκίζονταν ότι θα τη στείλουν στον αγύριστο, αλλά στη συνέχεια την επανέφεραν, τρισχειρότερη από κείνη του "Ξεσαμάρωτου" και του αιμοδιψή "Κούλη", δεν είναι τίποτε άλλο από επιχείρηση υπονόμευσης και πλήρους κατάργησης όλων των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κρατικό καπιταλιστικό τομέα.
     Δεν είναι τίποτε άλλο από την "Κερκόπορτα", μέσα από την οποία θα περάσει το σπάσιμο κάθε μορφής μόνιμης και σταθερής εργασίας, τίποτε άλλο από το όχημα που θα προωθήσει τη ρουφιανιά και την τρομοκρατία σε όλη την κλίμακα των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε οι εργαζόμενοι "να το βουλώσουν" και να σκύψουν το κεφάλι, τρέμοντας μη χάσουν τις "3 κι 60"  το μήνα, αυτές που τα αστικά πολιτικάντικα σκουλήκια κάθε μάρκας τις  έκαναν ήδη να μη φτάνουν ούτε για κοπανιστό αέρα....
     Μάλιστα όλο το σκυλολόι της αντίδρασης, με πρωταγωνιστές κάτι πουλημένα δημοσιογραφικά λαμόγια του κερατά, όλο αυτό το διάστημα γάβγιζε μέσα από τις φυλλάδες και τα βρομοκάναλα, συγκρίνοντας το ..."προνόμιο"(!!!) της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων με το ζόφο και τη φοβέρα που επικρατεί στα κάτεργα των ιδιωτών μπουρζουάδων εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης.

    Όχι βέβαια για να αποχτήσουν καλύτερο μεροκάματο, μισθό και σταθερή δουλειά με δικαιώματα οι εργάτες, αλλά γισ να έρθουν στην ίδια μοίρα μ' αυτούς και οι υπάλληλοι του κρατικο-καπιταλιστικου τομέα, του συλλογικού καπιταλιστή και των υπηρεσιών του...
     Η μάχη επομένως του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην "αξιολόγηση" δεν ήταν τίποτε άλλο από μάχη ενάντια στον εξανδραποδισμό της εργατικής τάξης και του λαού μας στο σύνολό τους.
    
Η μάχη αυτή είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία παρά την κάλμα που γενικά επικρατεί τούτο το διαστημα στο αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο. Πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αρνήθηκαν να συμπληρώσουν αυτά τα "ρουφιανόχαρτα" της Γεροβασίλαινας και τα επέστρεψαν πίσω ανυπόγραφα. Οι κυβερνώντες και ολάκερη η δεξιά μαύρη αντίδραση (η οποία στο ζήτημα της "αξιολόγησης" είναι "κώλος και βρακί" με τους Τσιπραίους "κωλοτούμπηδες") αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος του φτυσίματος. Προσπάθησαν να εκβιάσουν τους υπαλλήλους και κυρίως τους προϊσταμένους τους ότι, αν δεν δεχτούν να συμπληρώσουν τα παλιόχαρτα αυτά, θα μείνουν στάσιμοι βαθμολογικά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν έτσι τη ματαιοδοξία, τον καριερισμό και γενικά το μικροαστισμό μιας μερίδας της δημοσιοϋπαλληλίας. Και πάλι όμως ελάχιστα πράγματα κατάφεραν. Είναι τέτοιο το μίσος και η αγανάχτηση που νιώθει η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων για όλους αυτούς τους πολιτικούς αγύρτες οι οποίοι μας γδέρνουν αλύπητα και κατάντησαν τη  ζωή μας σκέτη κόλαση, που ακόμα κι αυτός ο δημοσιοϋπαλληλίστικος καριερισμός αρχίζει να χάνει ολότελα τη σημασία του (πλην κάποιων εντελώς "βαμμένων" αρχομανών και φιλοτομαριστών, κατ' επάγγελμα γλείφτηδων της εξουσίας).
     Στο σημείο αυτό λοιπόν ήταν τα πράγματα, όταν όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις, η αντίδραση (ψευτοαριστερή, "κεντρώα" και κατάμαυρη) κατάλαβε ότι μάλλον πρέπει να αλλάξει ταχτική: Αφού δεν περνάει το συμπλήρωμα των παλιόχαρτων, "πρέπει" να βρεθεί τρόπος να κλονιστεί στις συνειδήσεις των υπαλλήλων η ηθική υπόσταση των ταξικών συνδικαλιστών ηγετών!! Όποιος συνδικαλιστής κάνει ζημιά στην κυβέρνηση των γδάρτηδων και στο εν γένει "βαθύ κράτος" των καπιταλιστών, όποιος θέτει σε αμφισβήτηση το ρημάδι αυτό της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της απόλυτης υποτέλειας στο Ευρωγδαρτείο των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, πρέπει να συκοφαντηθεί και να λασπωθεί στα μάτια των συναδέλφων του.

    Να καλλιεργηθεί δηλαδή  η εντύπωση ότι, όσοι ηγούνται της αντίστασης, μπορεί και να έχουν "ύποπτες συναλλαγές" ακόμα και με το "βαθύ κράτος", κάτω από το τραπέζι, μπορεί και να παίζουν ρόλο ...διπλού πράχτορα που άλλα λένε στα φανερά κι άλλα πράττουν πίσω από τις πλάτες των συναδέλφων τους! Μπορεί π.χ. να ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, να μην συμπληρώσουν τα ρουφιανόχαρτα και να στερηθούν έτσι την "εξέλιξή" τους, ενώ οι ίδιοι στη ζούλα συμπληρώνουν τα ρουφιανόχαρτα, φτιάχνοντας την ...προσωπική τους καριέρα. Και -αν πιαστούν στη φάκα- πάνε με τρόπο ...τραμπούκικο και σκίζουν τα χαρτιά που τους ..."εκθέτουν", και μάλιστα ..."τρομοκρατώντας" τους υπαλλήλους που τα έχουν αρχειοθετημένα , ως δημόσια έγγραφα, στο συρτάρι του γραφείου τους.

    Άλλωστε, "πες-πες. κάτι θα μείνει", έστω και σαν υποψία και καχυποψία, ακόμα και μέσα στους ίδιους τους χώρους των ταξικών συνδικάτων και συλλογικοτήτων, όπως δίδαξε ο προπάτωρ σύμπασας της μαύρης, της φαιοπράσινης και της φαιο-ρόζ αντικομμουνιστικής αντίδρασης, ο υπουργός προπαγάνδας του "μεγαλειοτάτου φύρερ", ο αρχιναζιστής δόκτωρ Γκαίμπελς, και όπως εδίδαξαν εμπράκτως εις τα καθ' ημάς οι εντιμότατοι Μεταξάς, Μανιαδάκης, Ρακιτζής και Πανόπουλος, σε αλήστου μνήμης εποχές...
    Ακριβώς την ώρα που η αντιδραστική συστημική προπαγάνδα άρχιζε σε γενικευμένη κλίμακα- την επιχείρηση παντοειδούς μορφής λάσπης, συκοφάντησης και καχυποψίας, βγήκε στο Βόλο, στις 22 του Οχτώβρη 2017, καμαρωτή-καμαρωτή και πλέουσα σε πελάγη "αγωνιστικής αγανάκτησης", η αντικομμουνιστική διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, για να "καταγγείλει" την κομμουνίστρια Γενική Γραμματέα του ίδιου Συλλόγου, την Εύη Καρυδάκη,  ότι -τάχα μου- πήγε στη ζούλα και συμπλήρωσε το βρομόχαρτο της "αξιολόγησης", αλλά μόλις την... "πήραν πρέφα" τα λαγωνικά των "ποταμο-συριζαίων συνδικαλιστών" (αυτουνών ντε, που τους ...τρέμουν και τους ...σκιάζονται τα αφεντικά -"Τρέμε τους Γεροβασίλη, Μπέο κι όλη η συντροφιά!), η συνδικαλίστρια της ΔΑΣ ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ πήγε -λένε- στο αρμόδιο γραφείο και με ιταμό τρόπο απέσπασε από τον υπάλληλο το υπογεγραμμένο ρουφιανόχαρτο, για να το ...σκίσει και να εξαφανίσει τα πειστήρια του αντεργατικού της εγκλήματος!!!  -Τα βλέπετε, αυτά εσείς εργαζόμενοι, που σας πήραν τα μυαλά με διακηρύξεις για το δίκιο και την αξιοπρέπειά σας; Τέτοιοι είναι όσοι δήθεν κόπτονται για σας!
   
Αρπάζει την πάσα στον αέρα, η διοίκηση του Δήμου Βόλου και καλεί σε απολογία την Εύη Καρυδάκη για σοβαρότατο "πειθαρχικό παράπτωμα, που επισείει μέχρι και απόλυση"...
   
Και ενώ οι αφροί της "λύσσας" τρέχουν από τα μουστάκια τους, όλοι μαζί οι αντιδραστικοί του Βόλου συμπληρώνουν το παζλ με μια υπόκωφη κραυγή αβυσσαλέου μίσους, που φτάνει από την κοιλιά τους ίσαμε τα δόντια τους: «Τέτοιοι είναι οι κομμουνιστές...»
     Απέναντι σ' αυτή την επιχείρηση λάσπης η sispirosi.gr αναδημοσιεύει σήμερα την ομιλία της ίδιας της Εύης Καρυδάκη σε συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας στις 23 του Όχτώβρη, και άρθρο του συνδικαλιστή Γιώργου Γούλα, κείμενα τα οποία θυμίζουν σε όλους την προϊστορία αυτής της υπόθεσης, τα κίνητρα του αντικομμουνιστικού μίσους αλλά και τις μελλοντικές στοχεύσεις όλων των σημερινών "τιμητών" της Εύης Καρυδάκη.

    Για να μάθει όλος ο κόσμος της Μαγνησίας πώς και γιατί η ΔΑΣ και η Καρυδάκη είχαν μπει στις μύτες της αντίδρασης από πολύν καιρό και ότι απλώς ευκαιρία γύρευαν οι "τιμητές τους" για να πάρουν τη ρεβάνς και το παιχνίδι των εντυπώσεων.

    Για να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι μέσα σε ποιές συνθήκες στήθηκε αυτή η ιστορία και που αποσκοπεί αυτή η υπόθεση

    Γιατί το ψέμα και η αντικομμουνιστική προβοκάτσια έχουν κοντά ποδάρια...

2-11-2017

Η Συντακτική Επιτροπή

 

 

1)

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλήση σε απολογία της Ευης καρυδακη

 Εισηγητική ομιλία της Εύης Καρυδάκη σε συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγησίας 

  Μετά τη λασπολογία της Δημοτικής Αρχής ως απάντηση στα 7 εργατικά ατυχήματα που καταγγείλαμε μαζί με την έλλειψη των Μ.Α.Π.( Μέσα Ατομικής Προστασίας), τη  βρομοδουλειά ανέλαβε να συνεχίσει η ενιαία παράταξη του Συλλόγου μας.

  Αντί να βγάλουν λοιπόν μια ανακοίνωση στήριξης προς τους εργαζόμενους που εργάζονται νυχθημερόν υπό αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο τη ζωή τους και ενάντια στην επίθεση του Δημάρχου, επέλεξαν για ακόμη  μια φορά  να συνεχίσουν τη λασπολογία.

  Στους χαρακτηρισμούς της Δημοτικής Αρχής, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν  να προστεθούν και οι χαρακτηρισμοί από τους τοπικούς εκπροσώπους του  εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού, στη γκεμπελίστικη λογική του «πες, πες κάτι θα μείνει»…

  Η βρωμιά και η προβοκάτσια  ενάντια στα πρόσωπα που είναι μπροστά, και τυχαία δεν είναι ..,και ούτε βέβαια συμβαίνει για πρώτη φορά και μόνον στους ΟΤΑ.

  Γιατί Δημοτικές Αρχές και εργοδοτικοί, χρόνια τώρα, απέναντι στη Δ.Α.Σ.;

  Γνωρίζουν και οι δυο τον εχθρό τους.

   Είναι πάγια τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργώντας ως η Πέμπτη Φάλαγγα για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να σπέρνουν το ψέμα και τη λάσπη ακριβώς για να σκεπάσουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι έχουν επιλέξει συνειδητά να υπηρετούν τα Κόμματα,  τις κυβερνήσεις και τις  Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης.

   Όπως γνωρίζετε, η  αξιολόγηση έχει 3 φάσεις:

α) αυτοαξιολόγηση  και ανώνυμη κριτική σε προϊστάμενο

β) αξιολόγηση από προϊστάμενο

γ) αξιολόγηση από διευθυντή.  Προκαλώ τους υβριστές μου να πουν και  να φέρουν έγγραφα, τους δίνω και την άδεια να παν να ψάξουν σε τι απ’ αυτά συμμετείχα.  Ας μας δείξουν  τι έχουν στα χέρια τους, εκτός από τη λάσπη του βαρελιού τους που δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο.

  Για να δούμε όμως έναν –έναν ποιος ρίχνει τη λάσπη:

  Μήπως δεν είναι  αυτοί οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως οι καλύτεροι κλακαδόροι των κομμάτων που μας έφεραν τα τέσσερα μνημόνια, αυτοί και οι «πλουραλιστική παρέα τους»… πότε με το ΠΑΣΟΚ, πότε με ΝΔ, πότε με ΣΥΡΙΖΑ, πότε με στολή παραλλαγής σε μετονομασμένα άλλα κόμματα ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και πάει λέγοντας  …

  Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που στο πρόσφατο παρελθόν έβγαιναν «χαρούμενες» φωτογραφίες μετά από επιτυχημένες συσκέψεις με την πρώην Δημοτική Αρχή γιατί μετά από διάλογο συμφώνησαν στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου (Αύγουστος του 13)

  Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που έβαζαν εμπόδια με απειλές τότε απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν  το οφειλόμενο γάλα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όρθωσαν ανάστημα,  με μπροστάρηδες τους εκπροσώπους της ΔΑΣ, ενάντια στη μεθόδευση καταστρατήγησης της Συλλογικής Σύμβασης. Ούτε κουβέντα βέβαια από τους ίδιους, για το γεγονός ότι  μετά από επίμονο αγώνα τόσων χρόνων, καθημερινά,  το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων.

  Σε καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν κουνήθηκαν. Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που όταν δεν απεργούν, «δικαιολογούν» την απεργοσπασία τους με το φαιδρό επιχείρημα ότι «είναι μοντέρνοι συνδικαλιστές».

  Δεν έκαναν ποτέ   την παραμικρή προσπάθεια για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι σ΄ αυτή τη λαίλαπα και τη βαρβαρότητα.  Κινητικότητα από την πλευρά τους υπάρχει μόνον όταν πρόκειται για χορούς και εκδρομές ακόμη και σε περίοδο μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων τις μέρες υπογραφής των μνημονίων.

  Προσπαθούν να καλλιεργήσουν  τον εφησυχασμό, μεθοδεύοντας να μετατρέψουν το Σύλλογο σε εντευκτήριο, βάζοντας εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των συναδέλφων, ακριβώς γιατί ούτε μπορούν, αλλά ούτε και θέλουν να υψωθούν τείχη αντίστασης στο σφαγιασμό των εργαζομένων.

  Πολύ πρόσφατα στην εκδίκαση της αγωγής του Δημάρχου Αλμυρού κατά της προέδρου και της γραμματέως του Συλλόγου για συκοφαντική δυσφήμηση, παραπλάνησαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία, για να βγάλει ανακοίνωση στήριξης μόνον για την πρόεδρο και όχι για την γραμματέα του Συλλόγου, ενώ διατείνονταν μέχρι που εκτέθηκαν για το ψέμα τους,  ότι η κατηγορούμενη είναι μια και όχι δυο. Μέρες απεργίας αρχές καλοκαιριού  κι έφτασαν να ζητούν αποζημίωση- μεροκάματο από το ταμείο του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, ερμηνεύοντας με το δικό τους άθλιο τρόπο το καταστατικό του Συλλόγου για την ημερήσια αποζημίωση του κάθε μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας, για την κάλυψη των εξόδων στα Συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις μετακινήσεις   στους άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

  Στις μέρες απεργίας για τους  συμβασιούχους-παρατασιούχους ζητούσαν επιτακτικά  «να τελειώσουν όσο πιο  γρήγορα οι κινητοποιήσεις γιατί «είχαν και με άλλα σοβαρότερα να ασχοληθούν».

  Φάνηκε ολοκάθαρα και τότε, ότι αναγκάστηκαν να συρθούν πίσω μας. όπως και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μήπως και σώσουν τίποτε, μήπως  και καλύψουν την προδοτική τους στάση, χρόνια τώρα, απέναντι στους συμβασιούχους του κλάδου. Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν πολύ καλά, χωρίς τη στήριξη της Δ.Α.Σ και του Κλαδικού Συνδικάτου, δεν θα υπήρχε μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης  μόνον «μέρα συμβολικού αποκλεισμού» όπως  δήλωναν οι ίδιοι,  ενώ την ίδια στιγμή   σε όλες τις  μεγάλες πόλεις οι καταλήψεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν πολυήμερες. Ας μας πουν πότε ενημέρωσαν ως όφειλαν τους συναδέλφους, πχ στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ,  στη ΔΕΘ,  προχθές ακόμη, στο Συλλαλητήριο στη Λάρισα, με την κάθοδο του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο-φιάσκο «για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

  Μόνον αμήχανες  προσπάθειες όταν βρίσκονται με συναδέλφους για να καπελώσουν αγώνες χρόνων, για να λασπώσουν, να στοχοποιήσουν  πρόσωπα για να βρωμίσουν τη Δ.Α.Σ. το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα.

  Αυτός είναι ο μοναδικός καημός τους. Ακριβώς γιατί είναι μέχρι τα μπούνια, χωμένοι, ως στηρίγματα, μέσα στη αντεργατική πολιτική της εξαθλίωσης, της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας  και η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων ως μνημονιακή υποχρέωση, ως προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης της Χώρας. Προχθές ακόμη η ίδια η παράταξη τους στη ΠΟΕ-ΟΤΑ  δηλαδή η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ(Συνδικαλιστική Ανατροπή(πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, μαζί με την αντίστοιχη των δημάρχων, η ΚΕΔΕ,  συμφώνησαν να πάνε σε συνάντηση  με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνοντας  «χείρα βοηθείας»  στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάμψει της αντιδράσεις των  εργαζομένων και να προωθήσει την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, στην αναζήτηση  της ... «αντικειμενικής αξιολόγησης».

  Τι σημαίνει αντικειμενική αξιολόγηση;

- Σημαίνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις  υπηρεσιών, σημαίνει χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα με πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για  τη λαϊκή οικογένεια.

  Όπως και να βαφτιστεί η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο είναι αντιδραστική ακριβώς γιατί υπηρετεί την αναδιάρθρωση του αστικού κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύει το ίδιο το αντιδραστικό περιεχόμενο της «αξιολόγησης», τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το κράτος, μέσω αυτής.

  Στην πραγματικότητα λοιπόν, όλη αυτή η προβοκατόρικη προσπάθεια από την πλειοψηφούσα παράταξη να σηκώσει σκόνη στα πρόσωπα, να αφήσουν θολά σημεία και σκιές, δεν είναι τίποτε άλλο από  την πλήρη ταύτιση με την Δημοτική Αρχή, κατά την πάγια σύμπλευση τους με κάθε Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας ταυτόχρονα το επιχείρημα της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η αξιολόγηση προχωράει κανονικά. Τους πείραξε πολύ η καταγγελία για τα εργατικά ατυχήματα όπως τους  πειράζει και η καθημερινή μας  κρυστάλλινη στάση και δράση μέσα στο κίνημα.

  Είναι δε, τέτοια η βρωμιά τους που δεν είναι τυχαία η ανάρτηση της λασπολογίας τους σε φιλικό τους, αθηναϊκό site, μαζί με τη φωτογραφία του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής της ΔΑΣ , Β. Πετρόπουλου από την προηγούμενη εβδομάδα  που ήταν στο Βόλο για τα εργατικά ατυχήματα και τη καταγγελία στη Δημοτική Αρχή.

Η  ενορχηστρωμένη προβοκάτσια να πλήξουν τη ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ, δεν θα τους περάσει.

  Ήδη έχει αρχίσει να τους γυρνάει μπούμερανγκ.

  Καλούμε  τους  εργαζόμενους, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις συμβάλλοντας καθοριστικά στο εργατικό ταξικό κίνημα, γυρίζοντας την πλάτη στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να τους πετάξουν στα αζήτητα, να μην  υποκύψουν στις πιέσεις για την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης»,συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια σε αυτή και συνολικά στη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων, Δημάρχων, ΕΕ, κεφαλαίου.

 

23-10-2017

 

 2.

ΟΙ   ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΕΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η συκοφάντηση και η δίωξη της Εύης Καρυδάκη στοχεύει τους αγώνες μας

 

Άρθρο του  Γιώργου Β. Γούλα

(Μέλους  του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο   της  ΔΑΣ-ΟΤΑ)

 

  -«Είναι αλήθεια τελικά ότι η Εύη η Καρυδάκη συνάντησε εξωγήινους τον Ιούνη και αποφάσισε να αλλάξει συνδικαλιστικό και πολιτικό φύλο;»

  -«Μήπως τελικά γοητεύτηκε η Καρυδάκη από τη δύναμη, την ισχύ και το επίδομα της θέσης του προϊσταμένου ή υποτάχθηκε στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»

  Δύο από τα δεκάδες ερωτήματα που θέτουν συναγωνιστές  και συνάδελφοι σχετικά με τον κουρνιαχτό που σήκωσε πρόσφατα το πολιτικο-συνδικαλιστικό συνονθύλευμα   της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας ενάντια στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και την  επικεφαλής της για τη δήθεν συμμετοχή της στην αξιολόγηση, για να καταδειχτεί  ασφαλώς το γελοίον μιας συκοφαντίας-καταγγελίας, που μέρα με τη μέρα  ξεφτίζει…

  «Σαν έτοιμη από καιρό», βέβαια,  αποδείχθηκε και η Δημοτική Αρχή Μπέου-Θεοδώρου, που  άδραξε  την   ευκαιρία   να  στοχοποιήσει   τους   «ενοχλητικούς»   συνδικαλιστές  του   ταξικού  κινήματος   και  να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα αμαξοστάσια και στα γραφεία μετά από τις αποκαλύψεις μας για τα εργατικά ατυχήματα και τη μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

  Χρήσιμο είναι,  λοιπόν, είναι να δούμε  «ποιοι» ασκούνται στους ρόλους του συκοφάντη- δημόσιου κατηγόρου   και   διώκτη   της   Εύης   Καρυδάκη   εναλλάξ,     χρησιμοποιώντας   μάλιστα   και   σχεδόν παρόμοιους χαρακτηρισμούς σε κάποιες από τις ανακοινώσεις τους :

  Από τη μια, έχουμε την ηγεσία του Δήμου Βόλου, που συνεχίζει επάξια στα βήματα της Δημοτικής Αρχής  Σκοτινιώτη. Προκειμένου να δείξει τη νομιμοφροσύνη της και   να εφαρμόσει   απαρέγκλιτα την   πολιτική   των   κυβερνήσεων   του   ευρωμονόδρομου,   δεν διστάζει   να   μετέρχεται   κάθε   είδος εκφοβισμού, απειλών και τρομοκράτησης, για να εξαλείψει και την παραμικρή εστία αντίστασης στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Απεργία. Νωπές είναι, εξάλλου, οι μνήμες από το πώς οι προκάτοχοί τους –και με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα- έστρωσαν το δρόμο για την ποινική δίωξη και καταδίκη των  Τσαλούχα και Καρυδάκη το 2012, με πρόσχημα τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξαιτίας του αποκλεισμού του αμαξοστασίου της Νέας Ιωνίας.

  -Μπέος και Θεοδώρου συνεχίζουν  την εκτέλεση των «μνημονιακών»  συνταγών παραδίδοντας τα ταμειακά διαθέσιμα που προορίζονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου για ενίσχυση της ρευστότητας  και κερδοφορίας του με κάθε τρόπο (αναπτυξιακοί νόμοι, φοροαπαλλαγές, άμεσες ενισχύσεις, επιδότηση εισφορών κλπ.).

  - Δεν  χορηγούν   Μ.Α.Π.,  εντατικοποιώντας  παράλληλα  τις συνθήκες   εργασίας,  με  αποτέλεσμα  τα συχνά εργατικά ατυχήματα.

  Από την άλλη, οι «ανεξάρτητοι» συνδικαλιστές της πρώην «καθαρής» ΠΑΣΚΕ, νυν Συνδικαλιστικής  Ανατροπής (φύραμα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους), που τάχα μπήκαν μπροστά στον αγώνα για την αξιολόγηση- την οποία είχαν προτείνει οι ίδιοι από το 2014- στην ουσία για να καλύψουν τις «πομπές» τους.

  -Δεν είναι άλλοι από τους «δημοκράτες» που παραβίασαν την εντολή των συναδέλφων το  2012 και σε συναλλαγή με ΔΑΚΕ κλπ απέκλεισαν  με συνοπτικές διαδικασίες τη νικήτρια των εκλογών  ΔΑΣ- ΟΤΑ από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου.

  -Δεν είναι άλλοι από αυτούς που δοξάζονται κρυπτόμενοι στις μεγάλες απεργιακές μάχες και βλέπουν «σημαίες του ΠΑΜΕ» έξω από τα αμαξοστάσια όταν τους ρωτά η αστική Δικαιοσύνη.

-Δεν   είναι   άλλοι   από   τους   «νομότυπους»   συνδικαλιστές   που   έκαναν   «γαργάρα»   το   γάλα   των εργαζομένων επί Σκοτινιώτη και σιώπησαν αργότερα.

-Δεν είναι  άλλοι από αυτούς που  «κόσμησαν»   ψηφοδέλτια    κομμάτων  (Πρόεδρος   Στάχτου στο Ποτάμι) που υποστήριζαν τις απολύσεις στο Δημόσιο και χαριεντίζονταν σε τρυφερά φωτογραφικά ενσταντανέ με τους τοπικούς υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη δεν είχαν κλείσει οι πληγές στις ψυχές των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών και αυτών που βγήκαν στην εφεδρεία.

-Δεν   είναι   άλλοι   από   τους   νεροκουβαλητές   του   ΣΥΡΙΖΑ  και   της   κυβερνητικής   εναλλαγής,   που καθησύχαζαν     τους   δημοτικούς   υπαλλήλους   το   2014   ότι   η   νέα   κυβέρνηση   θα   λύσει   όλα   τα προβλήματα. ΝΑΙ! Αυτή που εξαφάνισε τη μισθολογική μας εξέλιξη για δύο (2) χρόνια με το νέο μισθολόγιο που   ψήφισε τα Χριστούγεννα του 2015. Αυτή που ψήφισε το Νόμο –Λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα του 2016, εξαϋλώνοντας συντάξεις, επικουρικά,   εφάπαξ   και   ζωές…   Αυτή   που   εκβιάζει   τους   συναδέλφους   ωμά   και   επαίσχυντα   με αποκλεισμό από τη θέση των προϊστάμενων εάν δεν περατώσουν την αντιδραστική αξιολόγηση.

-Δεν   είναι   άλλοι   από   αυτούς   που   υποκριτικά   σύρονται   στους   αγώνες,   όπως   τον   Ιούνιο   με   τους συμβασιούχους-παρατασιούχους   (είναι   χαρακτηριστικό   ότι   σε   συνεδρίαση   του  ΔΣ   τον   περασμένο Μάιο και σε αίτημα  της ΔΑΣ για στήριξη της πρότασης των σωματείων συμβασιούχων Αττικής στη Βουλή,  για   μετατροπή των   συμβάσεων   σε αορίστου χρόνου,   απέφυγαν   να τοποθετηθούν)   για   να κολλήσουν κάνα αγωνιστικό ένσημο- εξαργυρώσιμο στη μάχη που σοβεί στα παρασκήνια για οφίκια στο κυβερνών κόμμα και το υπό διαμόρφωση κεντροαριστερό χαρμάνι.

-Δεν είναι άλλοι από αυτούς που ξεφουσκώνουν τους αγώνες στην κρίσιμη καμπή τους, όπως έκανε η «μητρική» πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προτείνοντας… τριμερείς συναντήσεις με τον Σκουρλέτη και τον… αγωνιστή πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στέλεχος της ΝΔ, Πατούλη.

  Μάλλον,   λοιπόν,   μας   θεωρούν   εξωγήινους   τόσο   η       πλειοψηφία   του   Συλλόγου   (Στάχτου, Μαγιάκος & Σία) όσο και η Δημοτική Αρχή Μπέου – Θεοδώρου, σε μια συγκυρία, μάλιστα, που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το μαύρο μέτωπο που  συγκροτούν καθώς :  Επιστρέφουν τα τεχνικά  κλιμάκια  Ευρωζώνης και ΔΝΤ  και  ετοιμάζεται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

  Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα   με   το   χτύπημα   της   οργάνωσης   των   εργατικών   αγώνων,   στη   συλλογική   πάλη   και   του δικαιώματος  στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

  Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό.

  Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

  Οι   εργαζόμενοι   υποχρεώνονται   σε   νέες   σκληρές   θυσίες   για   να   εκπληρώνονται   οι   «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν   δισεκατομμύρια ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την  αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας   του   ΝΑΤΟ   στην   περιοχή.   Στην   ίδια   κατεύθυνση   κινούνται   και   οι   δεσμεύσεις   για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

  Όλα   αυτά   προϋποθέτουν   να   σημάνει   σιωπητήριο   στις   γραμμές   των   εργαζομένων,   των αυτοαπασχολουμένων, των ανέργων και της νεολαίας και αυτό αντικειμενικά υπηρετεί, πέρα από τις επιμέρους επιδιώξεις,  η συκοφάντηση από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό  και η πειθαρχική δίωξη των πρωτοπόρων αγωνιστών του ταξικού κινήματος από τις δημοτικές αρχές.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου  και την πειθαρχική δίωξη της δημοτικής αρχής και να  αντιδράσουν κάθετα απέναντι σε αυτήν επιχείρηση συκοφάντησης. Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προπομπός για την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος της εργατική τάξης και του λαού μας. Γιατί στο στόχαστρό τους έχουν το σύνολο των εργαζομένων κι όχι μόνο τους πρωτοπόρους  συνδικαλιστές.

  ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 

25-10-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΣ ΟΤΑ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση