αρχική σελίδα κοινωνία Καραμπινάτη απόπειρα της Δημοτικής Αρχής της Σκιάθου να παραδοθεί η ύδρευση του νησιού σε καπιταλιστές κερδοσκόπους! Επιβάλλεται άμεσος οργανωμένος λαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τέτοια σχέδια.

Δημοφιλή

Καραμπινάτη απόπειρα της Δημοτικής Αρχής της Σκιάθου να παραδοθεί η ύδρευση του νησιού σε καπιταλιστές κερδοσκόπους! Επιβάλλεται άμεσος οργανωμένος λαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τέτοια σχέδια. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας .   
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 08:14
   

Αποτέλεσμα εικόνας για oxi sthn idivtikopoihsh toy neroy


   Το ζήτημα δεν προέκυψε σήμερα, αλλά εμφανίστηκε και πλανάται στον ορίζοντα εδώ και 20 ολόκληρες ημέρες (από τις 15 του Αυγούστου 2017, που πρωτοείδε το φως της δημοσιότητας) χωρίς να έχει εκδηλωθεί η παραμικρή εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου !!  Ακόμα κι από εκείνες τις δυνάμεις πο έπρεπε ήδη να έχουν κινητοποιήσει το λαό μας...
 
    Η ιστοσελίδα μας, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε την υπόθεση, έστειλε επανειλημμένα "σινιάλο κινδύνου" στις οργανωμένες δυνάμεις του Λαϊκού μας Κινήματος στο νησί, δηλαδή στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση της Σκιάθου. Δεν γράψαμε τίποτα μέχρι σήμερα, περιμένοντας να δώσουμε ενιαία την απάντηση όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του Σκιαθίτικου εργαζόμενου Λαού.         
   Μέχρι στιγμής, δυστυχώς,  δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως ανακοίνωση ή κινητοποίηση για το ζήτημα, εκτός από μιαν αναφορά που έγινε κατά την εκδήλωση μνήμης του Κόμματος, στις 23 Αυγούστου, για την επέτειο πυρπόλησης της Σκιάθου από τους ναζί... 
    Δεν μπορούμε επομένως να αναμένουμε άλλο. Το θέμα πρέπει να αναδειχτεί στο Λαό. (Κι αν κάποιοι σύντροφοι και συναγωνιστές μας στη Σκιάθο έχουν την άποψη ότι "δεν γίνεται τίποτα", αφού "αυτός είναι ο καπιταλισμός και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση αποτελεί "οικονομικό του νόμο", τους καλούμε να ξανασκεφτούν σοβαρά την υπόθεση. Οι κομμουνιστές ουδέποτε υπήρξαμε μοιρολάτρες. Ουδέποτε επίσης υπήρξαμε  οπαδοί της "αιτιοκρατικής" ή μάλλον μηχανιστικής εκείνης άποψης που θέλει να αφήνονται να δρουν ασύδοτοι οι "οικονομικοί νόμοι" του κεφαλαίου, λόγω της γενικής μας αντίθεσης προς το κεφάλαιο (ιδιωτικό ή κρατικό), ενώ εμείς θα περιμένουμε την επανάσταση και την πραγματική κοινωνικοποίηση. Αν από σήμερα εμείς -οι εργατοϋπάλληλοι, οι άλλοι εργαζόμενοι και πρωτίστως οι κομμουνιστές- δεν καταφέρουμε να βάζουμε εμπόδια στην ασύδοτη κεφαλαιοκρατική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, τότε σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την επανάσταση.
  Άλλωστε εμείς οι κομμουνιστές πρέπει να ξέρουμε και να μπορούμε να διακρίνουμε με τρόπο διαλεκτικό την ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε μια μορφή ιδιοκτησίας περισσότερο "κοινωνική" και ελέγξιμη πολιτικά (όπως η δημόσια ή και η δημοτική σε συνθήκες καπιταλισμού), σε σύγκριση με μια μορφή στυγνά και απροκάλυπτα κεφαλαιοκρατική-εκμεταλλευτική και εντελώς ασύδοτη (όπως η ιδιωτική, η μετοχική, η ιδιωτικοποιημένη).
    Πώς όμως έχει η υπόθεση;

   Το Ελεύθερο Βήμα των Πολιτών της Σκιάθου-www.sispirosi.gr,  με οργή και αγανάκτηση (χωρίς όμως και να ..."πέφτει από τα σύννεφα"!)  πληροφορήθηκε, την εκπεφρασμένη δημοσίως -από τις 15-8-2017, μέσω του τοπικού Τύπου απόφαση της Δημοτικής Αρχής της Σκιάθου, να παραδώσει την ύψιστης σημασίας υπηρεσία της Ύδρευσης στα χέρια καπιταλιστών κερδοσκόπων.

   Όπως ενημερωθήκαμε από τη βολιώτικη εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου (και δεν είδαμε να διαψεύδεται από κανέναν αρμόδιο του Δήμου Σκιαθου στις μέρες που ακολούθησαν):

                   "Σκιάθος: Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τον τομέα της ύδρευσης

    Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τον τομέα της ύδρευσης στη Σκιάθο η οποία θα κατασκευάσει μονάδα αφαλάτωσης για να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της ποιότητας και της ποσότητας νερού στο νησί. Καθημερινά στη Σκιάθο απαιτούνται 2.500 κυβικά νερού που θα πρέπει να εξασφαλίσει η μονάδα που θα φιλτράρει το νερό του πηγαδιού της Φτελιάς, από το οποίο υδροδοτείται το νησί.

    Χθες αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η μελέτη σκοπιμότητας του έργου με στόχο σε λίγους μήνες να προκηρυχθεί το έργο. Ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος εκτιμά ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες για την κατασκευή του και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην ιδιωτική εταιρεία που θα το αναλάβει θα εκχωρηθεί ο τομέας της ύδρευσης για χρονικό διάστημα 15 χρόνων. Ωστόσο όλα τα δεδομένα θα τα αποδείξει η μελέτη σκοπιμότητας.

    Χθες αποφασίστηκε η παροχή τεχνικής υποστήριξης στη ΔΕΥΑ Σκιάθου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και η ανάγκη για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης. Αποφασίστηκε να προχωρήσει εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, μελέτη βιωσιμότητας του έργου, τεχνική υποστήριξη στην προετοιμασία των όρων και προϋποθέσεων δημοπράτησης, προετοιμασία των Τευχών Δημοπράτησης και ενδεικτικών σχεδίων για το έργο.

    Η κακή διαχείριση των υδατικών πόρων, θεωρείται από τους σημαντικότερους παράγοντες στην έλλειψη καθαρού ποιοτικού νερού και οφείλεται στην υπερεκμετάλλευση του υπόγειου και του επιφανειακού υδροφόρου ορίζοντα, στην έλλειψη σχεδίου διαχείρισης και στην κακή υποδομή όσον αφορά στα δίκτυα ύδρευσης."  (Εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», 15 Αυγούστου 2017, σελ. 13).


Σχετική εικόνα

    Η ιστοσελίδα μας μπορεί να έχει αρκετές φορές "κοντραριστεί" με την πολιτική γραμμή της νεοφιλελεύθερης "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" και να έχει καταδικάσει τις απολύσεις εργαζομένων από την ιδιοκτησία αυτής της εφημερίδας,  ουδέποτε όμως αμφισβήτησε την εγκυρότητα των πληροφοριών, του ρεπορτάζ που καθημερινά με φιλότιμο τρόπο και πολύν αγώνα μάς δίνουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σ' αυτήν!

    -Τι μάς λέει λοιπόν το ρεπορτάζ της "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ";
    -Τι μας λέει ένα δημοσίευμα που ΚΑΝΕΙΣ δεν το διέψευσε, έστω κι αν, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, εμφανίστηκαν παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α.Σκιάθου, στελέχη και εργαζόμενοι, που δήλωναν "εντελώς αιφνιδιασμένοι"; 
  
(Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.,που ..."έπεσαν από τα σύννεφα",  σύμφωνα με  τα λεγόμενά τους, πίστευαν ότι ο Δήμος Σκιάθου απλώς είχε αποφασίσει να στήσει μια μονάδα αφαλάτωσης νερού, που απλώς θα την κατασκεύαζε -ως είθισται- κάποια ιδιωτική τεχνική εταιρeία...)
     -Μας λέει ότι ο κ. Δήμαρχος της Σκιάθου και οι σύμβουλοί του, στις 14 Αυγούστου,
με πρόσχημα την ανάγκη κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης νερού, με πρόσχημα επίσης την ανάγκη φιλτραρίρασματος του ακατάλληλου για χρήση, λόγω του υδραργύρου, νερού της Φτελιάς, και αφού «καθημερινά απαιτούνται 2.500 κυβικά νερού», αποφάσισαν να προκηρύξουν την κατασκευή των έργων, προσφέροντας στην ιδιωτική εταιρεία που θα επιλεγεί τον τομέα της Ύδρευσης του νησιού μας για τα επόμενα 15 χρόνια!!!

     Μας πληροφορεί ότι, καθώς ετοιμάζεται να προκηρύξει τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου: «Ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος εκτιμά ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες για την κατασκευή του και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην ιδιωτική εταιρεία που θα το αναλάβει θα εκχωρηθεί ο τομέας της ύδρευσης για χρονικό διάστημα 15 χρόνων»...

     Εδώ βεβαίως τίθενται πολλά ζητήματα για τη στάση τόσο των δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων,  όσο και των διευθυνόντων τη Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου.
      Τι ακριβώς υποστήριξαν όλοι αυτοί οι κύριοι στη σχετική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; 
     Τι ειπώθηκε από τον καθένα σε μια συνεδρίαση που φαίνεται ότι την διοργάνωσαν όσο πιο ... «αθόρυβα» γινόταν, εν μέσω της ακμής του θέρους, της  πυρετώδους ενασχόλησης των κατοίκων στον τομέα τουρισμού και της...θερινής ραστώνης όλων των υπολοίπων, μαζί -δυστυχώς- και των δυνάμεων του Λαϊκού Κινήματος;)
  
Το αποτέλεσμα φαίνεται ότι είναι αυτό που περιγράφεται στο δημοσίευμα της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»: Το νερό της Σκιάθου βαίνει προς παράδοση στους καπιταλιστές κερδοσκόπους...

     Για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση του υδατικού ελλείμματος σε ένα νησί σαν το δικό μας, σ’ ένα νησί που διαθέτει πηγαίο απόθεμα νερού,  ευθύνεται κυρίως η άναρχη καπιταλιστική «τουριστική ανάπτυξη» των τελευταίων 40 χρόνων. Αυτή έφερε την ασύδοτη υπεράντληση και την κατασπατάληση του νερού ώστε να κερδίζουν χρήμα και πελατεία κυρίως οι πιο μεγάλες ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις. Έφτασαν στο σημείο οι καπιταλιστές «μας» να προβάλλουν ως ...πλεονεκτημα τις ...πισίνες των ξενοδοχειακών τους συγκροτημάτων, σ’ ένα νησί με δεκάδες πανέμορφες αμμουδιές.

    Αυτή τη στιγμή, όμως, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες,  είναι ζήτημα αν ο Δήμος της Σκιάθου έχει στην κατοχή του πάνω από το 50% του υδατικού αποθέματος του τόπου. Όλο το υπόλοιπο νερό αποτελεί προϊόν εκμετάλλευσης ιδιωτικών γεωτρήσεων με όλες τις συνέπειες που έχει μια τέτοια άναρχη εκμετάλλευση...

    Έπειτα,  ο Δήμος της Σκιάθου ποτέ μέχρι σήμερα δεν δραστηριοποιήθηκε στον τομέα κατασκευής έργων συντήρησης και βελτίωσης του ανεκμετάλλευτου πηγαίου υδατικού μας αποθέματος φτιάχνοντας ταμιευτήρες και μικρά φράγματα στις ρεματιές μας που έχουν νερό ολοχρονίς (Κεχριάς, Αχειλλά, Ντομάν-Χαιρημονά...) Τώρα η αφαλάτωση γίνεται ένα καλό πρόσχημα για τον κ. Πρεβεζάνο και τους συμβούλους του, ώστε να επισημοποιήσουν την -καθαρά πολιτική- επιλογή και απόφασή τους για την ιδιωτικοποίηση ακόμα κι αυτού του υδατικού αποθέματος που -τυπικά-  ανήκει στο λαό μας...

    Πρόκειται για μια προκλητική πολιτική απόφαση, η οποία ξεπερνάει κάθε όριο και φέρνει τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία στην πρώτη γραμμή των πιο ασυγκράτητων οπαδών της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού στον τόπο μας. Πουθενά στην Ελλάδα ακόμα και οι πιο  -δεξιές και αντιδραστικές δημοτικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποτολμήσει την παράδοση της δημοτικής υπηρεσίας ύδρευσης στους κεφαλαιοκράτες. 
    Μέχρι σήμερα το "παιχνίδι" της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης παιζόταν κυρίως στον τομέα της αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων. Στη Σκιάθο, μάλιστα, οι καπιταλιστές ιδιώτες είχαν ήδη μπει στο χορό με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Πλωμαρίτη, από το 2010. γεγονός που είχε αναδείξει και καταγγείλει τότε η ιστοσελίδα μας.
   
Ο κ. Πρεβεζάνος, όμως,  φαίνεται ότι βιάζεται να καταγραφεί πρώτος στο βιβλίο ρεκόρ των δημάρχων που παραδίδουν τα ύψιστα εναπομείναντα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, στους αδίστακτους κερδοσκόπους του μεγάλου κεφαλαίου, που βιάζονται να στήσουν χοντρή "μπίζνα" στο τουριστικό μας νησί, διαθέτοντας το "εμπόρευμα", σε εξαιρετική (για τα ταμεία των εταιριών τους) τιμή πώλησης....

        Αναρωτιόμαστε από την πρώτη στιγμή, που διαβάσαμε το δημοσίευμα της "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ": 
    Από πού κι ως πού ο κ. Δήμαρχος και η ομάδα των συμβούλων του απέκτησαν το «δικαίωμα» να παραδώσουν την Ύδρευση του τόπου μας σε καπιταλιστές; Εδώ μιλάμε για το νερό της Σκιάθου κι όχι για χωράφια ή για κτίρια ατομικής ιδιοκτησίας όλων αυτών των κυρίων. Θεματοφύλακες των δημοσιων αγαθών και όχι ιδιοκτήτες τους είναι οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές.
    Ποιον ρώτησε ο κ. Πρεβεζάνος πριν εισηγηθεί την τωρινή του απόφαση;
  
Πάντως, ο μόνος που δεν ερωτήθηκε είναι ο εργαζόμενος λαός αυτού του νησιού. Ένας λαός, ο οποίος ενημερώνεται πάντα τελευταίος και με μεγάλη καθυστέρηση για όσα του ετοιμάζουν, ενώ δυστυχώς  σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει "ξεμάθει" από χρόνια  να αγωνίζεται συλλογικά κι οργανωμένα για τα δικαιώματά του... (Μήπως πάνω σ' αυτή την απαίσια  κατάσταση δεν πατάνε σήμερα όλοι οι οπαδοί της άκρατης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των πάντων;)

    Μια απόφαση, σαν κι αυτή που περιγράφεται στο δημοσίευμα της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», για το νερό της Σκιάθου, θεωρούμε ότι αποτελεί την πλέον «προωθημένη» μορφή ιδιωτικοποίησης δημόσιων αγαθών και δημόσιας περιουσίας που προβλέπουν οι αποφάσεις της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της κεφαλαιοκρατίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Ξεπερνάει κατά πολύ ακόμα και αυτό το μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενο από τις κυβερνήσεις καμουφλάζ των «Συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα»(Σ.Δ.Ι.Τ.), που έμπαζε από το παράθυρο τους καπιταλιστές εκεί όπου μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν δημόσιοι και δημοτικοί φορείς κατασκευών. Ταυτίζεται με τα αδίστακτα εκείνα ξεπουλήματα της δημόσιας (έστω κρατικο-καπιταλιστικής) περιουσίας, όπως είναι η παράδοση των αεροδρομίων, των λιμανιών, των εθνικών δρόμων και των διοδίων της χώρας μας.
   Με όλα αυτά, δηλαδή, που απαίτησαν οι αποθρασυμένοι καπιταλιστές και που τα κατοχύρωσαν μέσα από τα επαίσχυντα αντιλαϊκά μνημόνια των αντιδραστικών ελληνικών κυβερνήσεων της δεξιάς, των σοσιαλδημοκρατών και των γιαλατζί αριστερών του λεγόμενου «ΣΥΡΙΖΑ»...

     Επιπλέον, η διεθνής πείρα, σε Αμερική, Ευρώπη κι Ασία από την παράδοση στους καπιταλιστές του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. κοινωνικών αγαθών έχει ήδη αποδείξει ότι όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτε οι εργαζόμενοι από τη φάμπρικα αυτή των ιδιωτικοποίησεων, αλλά τα δημόσια αγαθά έγιναν ακόμα πιο ακριβά, ακόμα πιο δυσπρόσιτα  εμπορεύματα για την εργαζόμενη κοινωνία .

    Ο κ. Πρεβεζάνος, οι σύμβουλοί του και οι δυνάμεις της μεγαλοαστικής τάξης που τους στηρίζουν πολιτικά,  έχουν σαφώς αναθαρρήσει μετά την παράδοση του αεροδρομίου της Σκιάθου στη γερμανική "ΦΡΑΠΟΡΤ" και στον εγχώριο μεγαλοκαπιταλιστή Κοπελούζο, που αποφάσισαν οι  μαύροι κι άραχλοι πολιτικάντηδες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που επικύρωσαν οι παρδαλοί καιροσκόποι των  «ΣΥΡΙΖΑ»- ΑΝΕΛ. Οι άνθρωποι είναι ..."ιδεολόγοι" του άκρατου καπιταλισμού και δεν συγκρατούνται πλέον με τίποτα. Νομίζουν ότι ο δρόμος τους είναι ορθάνοιχτος. Σειρά παίρνουν, λοιπόν, το νερό της Σκιάθου, το λιμάνι της, οι παραλίες της, και έπεται συνέχεια. Μην έχετε αυταπάτες ότι η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών εξαντλήθηκε στον ΧΥΤΑ, στο αεροδρόμιο και στο νερό. Η μεγαλοαστική τάξη ξέρει καλά ότι όλοι οι τομείς των κοινωνικών αγαθών είναι χρυσοφόροι αν περάσουν στα νύχια της "αγοράς".
     Θα  επιτρέψει όμως ό εργαζόμενος λαός της Σκιάθου σε όλους αυτούς τους κυρίους μεγαλοαστούς να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους;
    Θα τους το επιτρέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στη Δημορική Υπηρεσία της Ύδρευσης που πάει τώρα για πούλημα;
    Παραμένει, βεβαίως, ερωτηματικό το αν και πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά ο εργαζόμενος κόσμος του τόπου, λόγω της αποκαρδιωτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει από πολύ καιρό το εργατικό-λαϊκό κίνημα σ' αυτό τον τόπο (κι όχι μόνο...).
     Ε
μείς, πάντως, της sispirosi.gr, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στο χέρι του Σκιαθίτικου Λαού είναι  να ξεσηκωθεί με καλή οργάνωση, αλύγιστη ενότητα και σιδερένια αποφασιστικότητα, ώστε να ματαιώσει το αντιδραστικό πολιτικό σχέδιο της δημοτικής ομάδας Πρεβεζάνου για ιδιωτικοποίηση του νερού, διασώζοντας το υδατικό απόθεμα του τόπου μας από κάθε επίδοξο κεφαλαιοκράτη εκμεταλλευτή.

    Το νερό πρέπει σήμερα να παραμείνει στη δημόσια (κρατικο-καπιταλιστική) ιδιοκτησία, η οποία -ως μορφή- είναι ανώτερη κοινωνικά και πολύ πιο ελέγξιμη, επομένως πολύ πιο συμφέρουσα για τους εργαζομένους, σε σύγκριση με την ιδιωτική καπιταλιστική) και να γίνει αύριο πραγματικά παλλαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα μόνο  με μια νέα εξουσία, την εργατική-λαϊκή εξουσία, μέσα σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, όπου όλα τα μέσα παραγωγής, όλοι οι κοινωνικοί πόροι θα εξυπηρετούν τη ζωή των εργαζόμενων ανθρώπων, της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.
   Και σήμερα ωστόσο επιβάλλεται παλεύουμε, αδιάκοπα, για να μην προχωρήσει το ξεπούλημα των όποιων υπαρχόντων κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων  μας, για να μη γίνει η ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη και η κοινωνία μας μια σκέτη ζούγκλα του παρά και των ασύδοτων θεριών που τον κρατάνε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Η Συντακτική Επιτοπή
του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- www.sispirosi.grΑποτέλεσμα εικόνας για oxi sthn idivtikopoihsh toy neroy


 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση