αρχική σελίδα πολιτική ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "...Για μένα, όπως και για χιλιάδες άλλους, η στράτευση και οι αγώνες μας κάτω από την Κόκκινη Σημαία αποτελεί την ιερότερη περίοδο της ζωής μας.."

Δημοφιλή

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "...Για μένα, όπως και για χιλιάδες άλλους, η στράτευση και οι αγώνες μας κάτω από την Κόκκινη Σημαία αποτελεί την ιερότερη περίοδο της ζωής μας.." PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (αναδημοσίευση ανοιχτής επιστολής διαμαρτυρίας του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού)   
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 20:14
 Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης

Σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου δημοσιεύεται σήμερα  η ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, που απέστειλε ο κορυφαίος Έλληνας Μουσουργός ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ προς την αστική αντικομμουνιστική φυλλάδα "Τα Νέα"...

   Τα "Νέα" αποτελούν -τώρα πια- όργανο των καπιταλιστικών συμφερόντων του γνωστού  εφοπλιστή και  ποδοσφαιρο-παράγοντα Βαγγέλη Μαρινάκη, με τις ευλογίες των "αριστερούτσικων" κ.κ. Τσιπρο-Παππάδων, για να μην ξεχνιόμαστε, που έτσι επιτέλους ...ξεφορτώθηκαν με ..."στεγνό καθάρισμα" το διαβόητο  "εκδότη-κληρονόμο" και πάλαι ποτέ ..."άγιορείτη" Σταύρο Ψυχάρη! ..).
  Τα ¨Νέα" αποτελούσαν ανέκαθεν μια αστική (αντιδραστική  από πάσης απόψεως) φυλλάδα, μια φυλλάδα με πολύ βρώμικο ρόλο στην νεοελληνική πολιτική ιστορία, μια φυλλάδα που -από την εποχή των καταχθόνιων παλιών αφεντικών της, εκείνων  δηλαδή του "Συγκροτήματος Λαμπράκη",  μέχρι σήμερα- πρωταγωνιστεί καθημερινά και αδιαλείπτως στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα του κεφαλαίου.
   Μια φυλλάδα που μαζί με το εξίσου μαύρο κι άραχλο αδερφάκι της, το "ΒΗΜΑ" είναι όργανα προπαγάνδας των "αναθεωρητών"-διαστρεβλωτών της ιστορίας, ναυαρχίδες της αντιλαϊκής επίθεσης, όπου συνωστίζονται , συναγελάζονται, μουγκρίζουν και γρυλίζουν οι κάθε μάρκας επαγγελματίες αντικομμουνιστές, τόσο εκείνοι "της εποχής των σπηλαίων", όσο και τα πιο ..."ραφιναρισμένα έλαια" αυτού του  άθλιου συναφιού. Όλοι εκείνοι που "του βούρκου λιβανίζουνε τη μπόχα", όπως θα έγραφε κι ο αθάνατος Βάρναλης...

   Αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Μίκη, στέλνοντας τους πιο θερμούς αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον αγέραστο συναγωνιστή μας -σύμβολο της αντιφασιστικής πάλης και του πιο γνήσιου Πολιτιισμού του Λαού μας.

  Η επιστολή έχει ως εξής:

    Ως νέος κομμουνιστής είχα την τιμή να παλέψει μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αργότερα, την εποχή της Χούντας, μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

   Όμως για την πάντοτε ενιαία εθνικοφροσύνη και για σας που την εκπροσωπείτε μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έχουν καμιά σημασία οι όποιες πράξεις με αριστερό πρόσημο, ακόμα και οι πιο σημαντικές, όσο και αν αυτές βοηθούν και τιμούν την πατρίδα και το λαό μας. Ακόμα και την αναγνωρισμένη από εχθρούς και φίλους, ντόπιους και ξένους προσφορά μας στην ανάδειξη του νεοελληνικού πολιτισμού, την αγνοείτε επιδεικτικά. Το μόνο που μετράει για σας είναι η ήττα μας στον Εμφύλιο και η ενόχλησή σας γιατί η ιδεολογία της Αριστεράς εξακολουθεί να υπάρχει, να δρα και να επιδρά ύστερα από τόσους και τόσους διωγμούς.

   Εντάξει λοιπόν! Νικηθήκαμε και μπήκαμε στην γωνία! Τι άλλο θέλετε από εμάς εσείς οι νικητές και ξύνετε τις πληγές μας; Με το αίμα το δικό μας που συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας τα πήρατε όλα! Κράτος, Κυβέρνηση, Παιδεία, Πολιτισμό, Στρατό, Αστυνομία, Τράπεζες, Τύπο, Τηλεοράσεις. Εμείς μείναμε στην γωνία, ουσιαστικά και πάλι (όπως στον Εμφύλιο) πολίτες β’ κατηγορίας.

   Και από τον Στάλιν δεν θυμάστε παρά μόνο "τα εγκλήματά του"… Το μόνο που δεν άκουσα γι’ αυτόν είναι ότι με το πρωινό του έτρωγε τηγανητό ανθρώπινο κρέας. Για κείνον τον Στάλιν, τον Αρχιστράτηγο του Κόκκινου Στρατού με τις νίκες στο Στάλινγκραντ, στη Μόσχα, στο Λένινγκραντ και στο Βερολίνο, δεν έχετε τίποτα να πείτε;

    Αν έλειπε ο Κόκκινος Στρατός και ο Στάλιν, τι θα είχαμε σήμερα; Αραγε το σκεφτήκατε; Ποιος θα εμπόδιζε τον Χίτλερ να γεμίσει την υφήλιο με χιλιάδες Αουσβιτς; Φαντάζεστε την Ελλάδα γεμάτη με στρατόπεδα εξόντωσης;

   Εκεί πάνω στην Ευρώπη και ειδικά στα ρατσιστικά κράτη, ξέρω γιατί πονάνε και τα βάζουνε με τον Στάλιν και τον κομμουνισμό. Γιατί νίκησε κατά κράτος τον πολυαγαπημένο τους Φύρερ. Τον Αδόλφο Χίτλερ!

    Όμως εσείς εδώ, τι λόγο έχετε; Εσείς τους κομμουνιστές τους σκοτώνατε σαν μύγες. Με τις συμμορίες τύπου Σούρλα και Βρεττάκου. Με τα στρατοδικεία και τις εκτελέσεις 16.000, νέων κυρίως κομμουνιστών. Αγοριών και κοριτσιών. Με τα Μακρονήσια όπου μαρτύρησαν 100.000 Ελληνες κομμουνιστές. Με τα σφαγεία της Ασφάλειας, όπου βασανίστηκαν με τις πιο φρικαλέες μεθόδους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες.

   Τι είμαστε λοιπόν όλοι εμείς, εγκληματίες ή θύματα; Και γιατί παλεύαμε; Δεν αγωνιζόμασταν τάχα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό; Μήπως μέσα από τις γραμμές μας ξεπήδησαν ο θρόνος, οι παρακρατικές οργανώσεις που σκότωσαν τον Λαμπράκη και η Χούντα; Για να μην αναφερθώ στους συνεργάτες των ξένων κατακτητών που πάνω τους στηρίχτηκε η Αμερικανοκρατία που ζει και βασιλεύει μεταμφιεσμένη σε Μνημόνια και Τρόικες που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της εθνικής καταστροφής.

    Πιστεύω ότι εύκολα μπορείτε να κατανοήσετε το θυμό μου, γιατί για μένα όπως και για χιλιάδες άλλους, η στράτευση και οι αγώνες μας κάτω από την Κόκκινη Σημαία αποτελεί την ιερότερη περίοδο της ζωής μας, που είχε ένα και μόνο στόχο, να κάνει τον Λαό μας ελεύθερο, ανεξάρτητο και ευτυχισμένο

                                                                                Αθήνα, 26.8.2017 
                                                                              
Μίκης Θεοδωράκης
Αποτέλεσμα εικόνας για κόκκινη σημαία


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΑΜ


Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης-χαρίλαος φλωρακης


Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης-γιαννης ρίτσος


Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης αντιδικτατορική πάλη


Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης-φιντελ καστρο


Αποτέλεσμα εικόνας για μίκης θεοδωράκης-χαρίλαος φλωρακης


 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση