αρχική σελίδα κοινωνία Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που μας αρπάζουν! Οργάνωση και πάλη όλων συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Δημοφιλή

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που μας αρπάζουν! Οργάνωση και πάλη όλων συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου   
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 17:23

  Σχετική εικόνα

    Από την Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση, που αποτελεί ταυτόχρονα κάλεσμα ενωτικού-μαζικού κι οργανωμένου αγώνα όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της σημερινής τραγικής κατάστασης, όχι μόνο  των απόμαχων της δουλειάς, αλλά όλων των ανθρώπων του μόχθου στη χώρα μας.


 

“ Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου

πρώην μισθωτών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, επιτηδευματιών ”.


    Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

     Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ επιφυλάσσοντας για τον εαυτό μας το ρόλο του  παθητικού θεατή στο συντελούμενο μαζικό έγκλημα της συντεταγμένης  καταστροφής της κοινωνικής ασφάλειας από το ίδιο το κράτος!
     Η πείρα μας δείχνει καθαρά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες.
     Ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε, να τους σταματήσουμε, για τη ζωή που μας αξίζει! Η "Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου" θα διεκδικήσει τη βελτίωση της ζωής των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, όπως: 
-επαναλειτουργία διευρυμένου ΚΑΠΗ σε χώρο π.χ. που θα δημιουργηθεί από την μετεγκατάσταση του Κ.Υ, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
-δωρεάν μετακίνηση στο Βόλο για όσους έχουν παραπεμπτικό από το Κ.Υ. Σκιάθου. 
-δυνατότητα διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο του Βόλου για ασθενείς και συνοδούς.

     Παραθέτουμε γνώμες που εκφράστηκαν στις σηζητήσεις με σκοπό την ίδρυση του αγωνιστικού, ταξικά προσανατολισμένου σωματείου μας.  
-η σύνταξη με την ασφάλεια που παίρνουμε αποτελεί μέρος του μισθού της εργασίας μας
     Αυτό το μέρος του μισθού, το  εργατικό κίνημα συμφώνησε με το κράτος να αποδίδεται, όταν ο  εργαζόμενος σταματάει την εργασία, λόγω ηλικίας, ή βλάβης υγείας,  κ.λπ., ειδικά κατά τη διάρκεια  που έχει ανάγκη να αποσυρθεί από την παραγωγή, όταν οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν χωρίς αυτό να αποτελεί το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης. 
     Πλην όμως, οι διοικούντες τα ταμεία, που φτιάχτηκαν με μάχες και αίμα με όσους βλάπτονται από την ύπαρξη κοινωνικής ασφάλειας σε όλες της τις πτυχές, φρόντισαν και πέτυχαν να τα αδειάσουν, ώστε να μη μπορούν πλέον να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε η φύλαξή τους στα  κρατικά όργανα. Υπεύθυνες είναι, οι κυβερνήσεις με τις κοινοβουλευτικές τους πλειοψηφίες και τους συμμάχους τους.
     Κοινός παρονομαστής τους η αποδοχή αυτής της κλοπής από το ίδιο το κράτος με τους νόμους του, η μετατροπή της κοινωνικής ασφάλειας σε εμπόρευμα. Δηλαδή η κατάργησή της
     Για να αυξηθεί η εκμεταλλευσιμότητα του ανταγωνιστικά πιο αδύνατου, ώστε να παίρνει για τη δουλειά που κάνει όλο και λιγότερα, όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τα παράσιτα του Κεφαλαίου!
     Για να είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε γιατρό, φάρμακο, πρόνοια, ένα πολιτισμό που είναι εμπόρευμα, είναι σάπιος.
     Να μην αποδεχτούμε την κλοπή των κοινωνικών δικαιωμάτων, την επιχείρηση φτωχοποίησης του Λαού, τη μετατροπή του σε δούλο.

    Με τον αγώνα να αντισταθούμε στην αρπαγή του δικαιώματος στη ζωή, πολύ περισσότερο των παιδιών μας με απώτερο στόχο την τελική ανατροπή, τη συντριβή αυτής της βαρβαρότητας που πλασάρεται θρασύτατα σαν “δημοκρατία”. 
-Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. 
“Ελεύθερος ανταγωνισμός” σημαίνει διά του νόμου προστατευόμενη κοινωνική ανασφάλεια
-Να οργανωθούν οι συνταξιούχοι που καλύπτονται από το σωματείο μας, για να φτιάξουμε μια άμυνα απέναντι στα κυριαρχούντα παράσιτα, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της κοινωνικής ασφάλειας, να αναδείξουμε στόχους επιμέρους πάλης με συνισταμένη την ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής. 
-Να αναδείξουμε και να συσπειρώσουμε το λαό αποκαλύπτοντας τη θέση του κυρίαρχου αντιπάλου του, το ίδιο το επικίνδυνο βρώμικο καπιταλιστικό σύστημα με τους συμμάχους του.

Δεν περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που μας αρπάζουν.

    Διεκδικούμε:


-Αποκατάσταση των συντάξεών μας.

-Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης.

-Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων. 

-Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιουχικών νόμων.

-Δωρεάν δημόσια περίθαλψη - πρόληψη.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιούχοι μαγνησίας

 

    Όπως μας επισημαίνει στο μήνυμα που μας έστειλε η Ένωση Συνταξιούχων της Σκιάθου,  η παραπάνω ανακοίνωσή της εστάλη στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" του Βόλου με την εξής έκκληση:

   "  Σας στέλνουμε την ανακοίνωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του σωματείου Συνταξιούχων Σκιάθου πρώην μισθωτών ιδιωτικού - δημόσιου τομέα, πρώην αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιτηδευματιών. Είναι ίσως το πρώτο σωματείο συνταξιούχων που συμπεριλαμβάνει ολες αυτές τις κατηγορίες, όπως ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει στο σύνολο του συνταξιουχικού συνδικαλιστικού κινήματος, ειδικά μάλιστα αυτήν την εποχή.

    Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε να αναδείξουμε τις ανάγκες προτεραιότητας των συνταξιούχων και των οικογενειών τους σήμερα που η επίθεση της Αστικής τάξης και των συμμάχων της, την έχει ως στόχο στρατηγικής σημασίας γι αυτήν.

Ευχαριστούμε πολύ."

  Ο "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", πράγματι, με βάση την ανακοίνωση αυτή δημοσίευσε χτες, Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ, της συμπατριώτισσάς μας δημοσιογράφου κυρίας ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΥΔΡΑΙΟΥ, το οποίο ανέδειξε τα προβλήματα των συνταξιούχων του τόπου μας και τις θέσεις του σωματείου.

    Για το λόγο αυτό η Ένωση Συνταξιούχων της Σκιάθου απευθύνει σήμερα τις πιο θερμές ευχαριστίες της τόσο στην έγκριτη δημοσιογράφο όσο και στην εφημερίδα .

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση