αρχική σελίδα παιδεία Πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες, πολύ μακριά από τα σπίτια τους χιλιάδες εκπαιδευτικοί...

Δημοφιλή

Πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες, πολύ μακριά από τα σπίτια τους χιλιάδες εκπαιδευτικοί... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ (με εισαγωγική επισήμανση της Συντακτικής μας Επιτροπής)   
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:43
  

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αστεία τα ποσοστά μεταθέσεων και αποσπάσεων στη "δημόσια εκπαίδευση"
που παραδέρνει μέσα στο αντιλαϊκό πολιτικό πλαίσιο...

Aπό την Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εκδόθηκε η παρακάτω  ανακοίνωση σχετικά με τις ελάχιστες σε αριθμό μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει την 1η του Σεπτέμβρη.
      
Εισαγωγική επισήμανση της Συντακτικής Επιτροπής της ιστοσελίδας μας
   
    Με δεδομένο το γεγονός ότι όλες οι λαογδαρτικές κυβερνήσεις, της δεξιάς και της ψευτοαριστεράς, έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια κάθε νέο μόνιμο διορισμό στην Εκπαίδευση, ενώ αυξάνουν τα διδακτικά ωράρια των εκπαιδευτικών, τους οποίους μάλιστα σχεδιάζουν να ξεζουμίσουν στη δουλειά, μέχρι τα βαθιά γεράματα, με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι έχουν εκλείψει κάθε είδους μισθολογικά ή άλλα κοινωνικά κίνητρα για την παραμονή των εκπαιδευτικών στα νησιά και τις ορεινές-δυσπρόσιτες περιοχές, όλοι καταλαβαίνουμε τι καταστάσεις δημιουργούνται και οξύνονται χρόνο με το χρόνο, για χιλιάδες δασκάλους και καθηγητές που καταδικάζονται για δεκαετίες μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους.
   Η sispirosi.gr θεωρεί ότι οι δανειολήπτες διαχειριστές του σάπιου αστικού καθεστώτος της σημερινής καθημαγμένης Ελλάδας "βρίσκουν και τα κάνουν" όλα αυτά, αφού το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και όχι μόνο, που -υπό άλλες συνθήκες και συσχετισμούς δύναμης- θα μπορούσε να τους έχει "αλλάξει τα πετρέλαια", βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή φάση του από την εποχή της ίδρυσής του.
   Η απογηοήτευση και η αδράνεια του εκπαιδευτικού κόσμου και η παράδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών συνδικάτων σε -κατ' επάγγελμα- κυβερνητικούς,  ευρωενωσιακούς, καθεστωτικούς με όλη τη σημασία του όρου,  εντολοδόχους, σε επαγγελματίες υπηρέτες των ταξικών μας εχθρών, σε γραφειοκράτες-καριερίστες που το μόνο το οποίο ξέρουν να κάνουν είναι να περνάνε αβρόχοις ποσίν τα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά φιρμάνια ντόπιων και ξένων, όλα αυτά κι άλλα τόσα αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο ξεσαλώνουν οι Τσιπροκαμμένοι σήμερα, οι Σαμαροβενιζέλοι χτες, οι "Γιωργάκηδες"  και οι "Διαμαντοπουλίνες" προχτές, και πάει λέγοντας, δίχως σταματημό  η αλυσίδα της μαυρίλας και της συμφοράς...
   Από την άποψη αυτή έχει τεράστια αξία ο αγώνας σε καθημερινή βάση των οργανωμένων ταξικών συνδικάτων του ΠΑΜΕ, που πασχίζουν να ξυπνήσουν συνειδήσεις, να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν του απαραίτητους αυριανούς μαζικούς και νικηφόρους αγώνες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και όλων των άλλων εργαζομένων. Ας ακούσουμε λοιπόν, φίλοι εκπαιδευτικοί και όλοι οι αναγνώστες, τη φωνή του ΠΑΜΕ και ας πάρουμε επιτέλους τις αποφάσεις μας. Τις αποφάσεις που θα μας βγάλουν "απ' το ψέμα και απ' τη ντροπή", τις αποφάσεις που πράγματι θα μας καταξιώσουν στη συνειδήση του λαού μας ως αληθινούς Δασκάλους στην υπηρεσία του, στην υπηρεσία της νέας βάρδιας των εργαζομένων αυτής της κοινωνίας. Κι ας ξεκινήσουμε από τη διεκδίκηση των πλέον στοιχειωδών και δίκαιων αιτημάτων, που προτάσσονται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:


Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ


Πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, πολύ μακριά από τα σπίτια τους -για ακόμα μια φορά- χιλιάδες εκπαιδευτικοί!

    Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που έχουν χάσει ήδη 6 μισθούς, αναγκάζονται να ζουν πολλά χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά τους, να συντηρούν δύο σπίτια, να αφήνουν πίσω ή να “σέρνουν” μαζί τους κάθε χρόνο μικρά παιδιά, να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς τη στήριξη των οικογενειών τους.

   Τη στιγμή που τα βεβαιωμένα οργανικά και λειτουργικά κενά είναι χιλιάδες, οι μεταθέσεις γίνονται πλέον για τα μάτια του κόσμου, ενώ οι αποσπάσεις κάθε χρόνο και λιγοστεύουν με τα κενά να εξαφανίζονται κατ' εντολή του υπουργείου.

   Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχουν να κάνουν με το σύνολο όλων των αντιεκπαιδευτικών - αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια και που είχαν τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ.

    Αφού “εξοικονόμησε” χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τις αντιδραστικές αλλαγές στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, αφού χιλιάδες προνήπια είναι εκτός προσχολικής αγωγής και χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια Ειδική Αγωγή, αφού καταργεί, κλείνει ή υποβαθμίζει δομές στην εκπαίδευση, αφού απέλυσε 4.000 αναπληρωτές, τώρα τσακίζει και πάλι τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών αφού τους στερεί ακόμα και τη μετάθεση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου πετσόκοψαν ακόμα και τα συντηρητικά νούμερα που έστελναν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφέρειες. Τα λειτουργικά κενά δασκάλων μειώθηκαν στα 2.000, όταν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων ήταν 4.400(!!!)

    Στη δευτεροβάθμια ανακοινώθηκαν 20% λιγότερες αποσπάσεις από τις περσινές, ελάχιστες σε σχέση με τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών.

    Την ίδια στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των ορίων ηλικίας που έχουν φτάσει στα 67 χρόνια, ενώ άλλοι δεν τολμάν ούτε καν να σκεφτούν να κάνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, μιας και προγραμματίζονται νέες άγριες περικοπές στις συντάξεις με το κλείσιμο και της 2ης αξιολόγησης.

    Αυτή την πραγματικότητα απαιτεί η “ανάπτυξή” τους, η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Ματωμένα πλεονάσματα, εξοικονόμηση και πλαφόν στις κρατικές δαπανών μέχρι το 2060.

   Η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση μ΄ αυτή την πολιτική.

   Απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας:

- Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

- Να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των πραγματικών λειτουργικών κενών των σχολείων,  ικανοποιώντας τις αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών.

- Να προχωρήσει άμεσα στο μαζικό διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως οφείλει, και να σταματήσει την ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ


 


 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση