αρχική σελίδα πολιτική Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη! Συσπείρωση και αγώνας για το δίκιο, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας. (Kάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση!)

Δημοφιλή

Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη! Συσπείρωση και αγώνας για το δίκιο, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας. (Kάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση!) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (με επίλογο-επισήμανση της ιστοσελίδας μας)   
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 09:21
    Κι αλήθεια, σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ποιότητα  ζωής των πυροσβεστών και  η υπόθεση της δασοπροστασίας στη Σκιάθο του 2017;   (Ερωτήματα και επισημάνσεις  της ιστοσελίδας μας)

   To KKE με τετρασέλιδο φυλλάδιο που εξέδωσε και ήδη κυκλοφορεί απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής λαϊκής συσπείρωσης στους ανθρώπους που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και περνάνε ένα δύσκολο καλοκαίρι, ευρισκόμενοι  διαρκώς σε επιφυλακή για την πρόληψη των πυρκαγιών, για τη διάσωση του δασικού πλούτου, των υποδομών, της ίδιας της ζωής του Λαού μας που κινδυνεύει σε περίπτωση πύρινης λαίλαπας.
     Η sispirosi.gr αναδημοσιεύει το κείμενο του φυλλαδίου από τη σελίδα 10 του χτεσινού Κυριακάτικου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, και καλεί με τη σειρά της στον κοινό αγώνα τους πυροσβέστες και όλο τον εργαζόμενο λαό μας. Πρόκειται για τα πιο στοιχειώδη και απολύτως δίκαια αιτήματα μιας κατηγορίας ανθρώπων που επιτελούν με αυτοθυσία ένα πραγματικό λειτούργημα στις πλέον αντίξοες σημερινές κοινωνικοπολιτικές μας συνθήκες.


     Αξιωματικέ, χαμηλόβαθμε, πενταετή, εποχικέ

     Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ σού απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι στάθηκε δίπλα σου στα δύσκολα, όταν όλοι οι άλλοι σού γύριζαν την πλάτη. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει η μνήμη σου πολύ πίσω στο παρελθόν, αν και είναι σίγουρο ότι εκεί θα βρεις πολλούς από τους αγώνες που έδωσε για τα δικαιώματά σου και ίσως θυμηθείς ότι το ΚΚΕ σε είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για κάθε μία ανατροπή ξεχωριστά που επέβαλαν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις στη ζωή σου και στα εργασιακά σου δικαιώματα.

     Αρχές αυτού του χρόνου ήταν που ένιωσες μετά από προσμονή 19 χρόνων να καταρρέουν οι ελπίδες σου για την πολυπόθητη μονιμοποίησή σου, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων όσοι κυβέρνησαν πριν από αυτήν και που τόσα χρόνια άλλα σου έταζαν για να σε κρατάνε όμηρο. Το ΚΚΕ όμως ήταν αυτό που διαχρονικά αποκάλυπτε τους σχεδιασμούς τους και σε καλούσε να μην τους δείξεις καμία εμπιστοσύνη αλλά να αγωνιστείς για το δικαίωμά σου στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μόνο το ΚΚΕ, την ώρα που η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της σφύριζαν αδιάφορα μπροστά στην αγωνία σου, άνοιγε ακόμη μία πόρτα ελπίδας για την οριστική εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

     Μην ξεχνάς ότι από την ημέρα που άρχισαν για χάρη των συμφερόντων της «FRAPORT» να σε ξεσπιτώνουν στα κοσμοπολίτικα νησιά, στον λεγόμενο παράδεισο της αστικής τάξης που έγινε κόλαση για σένα, χωρίς να σου έχουν εξασφαλίσει ούτε μία «πέτρα» για μαξιλάρι, το ΚΚΕ αντέδρασε και απαίτησε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

   Όταν σχεδίαζαν να σου διπλασιάσουν το χρόνο εργασίας ανέξοδα για τα ίδια συμφέροντα, το ΚΚΕ αποκάλυψε τις προθέσεις τους και τους έβαλε εμπόδια. Ακόμη και όταν σε έστελναν να αναλάβεις υπηρεσία σε ανύπαρκτες εγκαταστάσεις και χωρίς τα απαραίτητα μέσα, το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης για να τους πει «ως εδώ».

      Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε πρόσφατα το πιο αντιδραστικό μισθολόγιο που γνώρισες μέχρι και σήμερα, το ΚΚΕ πάλεψε με ουσιαστικά επιχειρήματα για να μην περάσει και σου αποκάλυψε ποιες πραγματικά θα είναι οι επιπτώσεις πάνω σου και κυρίως σε σένα χαμηλόβαθμε πυροσβέστη. Σε αυτήν την υπόθεση όμως έχουν ευθύνη και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί φρόντισαν να μην έχεις βαθμολογική εξέλιξη, άρα τώρα κατά συνέπεια ούτε και μισθολογική και ένα σημαντικό ποσό από το οικογενειακό σου εισόδημα να είναι πλέον «υποθηκευμένο» ως προσωπική διαφορά.

     Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στον όγκο των Ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στους αρμόδιους υπουργούς για τα προβλήματα των πυροσβεστών και για την πυροπροστασία της χώρας και στις παρεμβάσεις που έκανε το ΚΚΕ στην πολιτική και φυσική σου ηγεσία από την αρχή του έτους, για να διαχωρίσεις το πραγματικό από το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον όλων των υπόλοιπων κομμάτων που πειθαρχούν στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και υπηρετούν με αφοσίωση τα συμφέροντα της αστικής τάξης που είναι σε βάρος των δικών σου συμφερόντων.

    Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη,

     Μην ξεχνάς ότι καμία κυβέρνηση δεν σε εξαίρεσε ποτέ και από κανένα αντιλαϊκό μέτρο που πάρθηκε από το 1990 και μετά για το σύνολο των εργαζομένων σε βάρος των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Δεν σε εξαίρεσε από τις δεκάδες περικοπές των μνημονίων, από την αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια, τις περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία και γενικότερα στις κοινωνικές δαπάνες.

      Αντίθετα μέχρι και σήμερα βιώνεις τις εξαιρέσεις από βασικά δικαιώματα, αφού σου επέβαλαν να διακόπτεις κάθε αντιπυρική περίοδο για τρεις μήνες τη γονική άδεια. Να εργάζεσαι ακόμη μετά από 26 χρόνια εφαρμογής του πενθημέρου στο Δημόσιο, με εξαήμερο. Να μην ισχύουν για σένα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Να εργάζεσαι άπειρες ώρες μέσα από καθεστώς των επιφυλακών, παράνομων και νόμιμων, χωρίς να πληρώνεσαι για τις υπερωρίες σου, τις αργίες, τα νυχτερινά. Να σε εμπαίζουν χρόνια τώρα με τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματός σου ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Δεν εξαιρέθηκες ούτε από τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων σου για να σωθεί η αστική τάξη της Ελλάδας και όχι η χώρα όπως τους βολεύει να λένε.

     Κοινός στρατηγικός τους στόχος, που τον προώθησαν σταδιακά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του '90 είναι:

 • Ένα κομμάτι της πυροπροστασίας να εμπορευματοποιηθεί, όπως έγινε με τις υπηρεσίες πυρασφάλειας που πουλάει το κράτος για τα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια που τα εκχώρησε στη «Fraport» και στη «Hochtief». Στα αεροδρόμια αυτά ιδρύθηκαν πυροσβεστικές υπηρεσίες αποτελούμενες από περίπου 500 μόνιμους πυροσβέστες, οι οποίοι μετατέθηκαν από άλλες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα δημιουργώντας τεράστια κενά σε προσωπικό. Το ίδιο έγινε και με τους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν για τα λιμάνια της χώρας.
 • Ένα άλλο κομμάτι να ιδιωτικοποιηθεί σταδιακά και αφορά την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών για πυροσβεστικές υπηρεσίες που γίνονται πλέον μόνο μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Την καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων έχουν αναλάβει εργολαβικές εταιρείες. Επίσης, μέρος της αεροπυρόσβεσης μέσω της ενοικίασης ελικοπτέρων από μονοπωλιακούς ομίλους, κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο αντί να εκσυγχρονίζεται ο πεπαλαιωμένος εθνικός εναέριος στόλος.
 • Ένα σημαντικό μέρος της πυροπροστασίας που αφορά κυρίως την προστασία των λαϊκών στρωμάτων επιδιώκουν να μετατραπεί από υποχρέωση του κεντρικού κράτους σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσία.
 • Με το νόμο 4029/2011 καθιέρωσαν την ίδρυση πυροσβεστικών υπηρεσιών σε δήμους εφόσον αυτοί αναλαμβάνουν να παρέχουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους απαραίτητους χώρους, τις απαραίτητες υποδομές, πυροσβεστικά οχήματα και όλο το κόστος λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών. Επίσης, οι δήμοι αναλαμβάνουν την επάνδρωση αυτών των υπηρεσιών με εθελοντές - όπως λένε - πυροσβέστες. Με όλα τα παραπάνω επιχειρούν να μπαλώνουν τα τεράστια κενά του Πυροσβεστικού Σώματος.

     Το ΚΚΕ είναι υπέρ της γνήσιας λαϊκής ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και βοήθειας με τη συμβολή του λαού μας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Αυτή η προσφορά για να είναι και αποτελεσματική θα πρέπει να είναι επικουρική προς ένα πλήρως επανδρωμένο και άρτια εξοπλισμένο Πυροσβεστικό Σώμα και να μην υποκαθιστά πάγιες και διαρκείς ανάγκες του.

     Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την ανάπτυξη και τη δράση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η δράση τους αποσκοπεί στη μείωση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για την πυρόσβεση, στη συρρίκνωση και υποκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατηγοριοποίηση της πυροπροστασίας και την εμπλοκή επιχειρηματικών ομίλων σε θέματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

     Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη,

     Αναρωτήθηκες ποιοι είναι οι σχεδιασμοί τους για την πυροπροστασία και γιατί σε καλούν εδώ και δύο δεκαετίες να βάλεις πλάτη για να βγει ακόμη μία αντιπυρική περίοδο σε πέρας αποκλειστικά με τη δική σου συμβολή, όταν έχουν πετσοκόψει τους προϋπολογισμούς για το Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία 8 χρόνια κατά 120 εκατομμύρια ευρώ περίπου, έχουν καταργήσει 4.000 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, τη στιγμή που διατηρούν για όσο ακόμη τους εξυπηρετεί 5.500 πενταετείς και εποχικούς πυροσβέστες σε εργασιακή ομηρία και έχεις θρηνήσει ήδη πάνω από 30 νεκρούς συναδέλφους σου συνέπεια της εντατικοποίησης που σου επέβαλαν;

     Βασικός στόχος της ΕΕ και όλων των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων είναι να μειωθεί η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για τις δαπάνες των φορέων που ασχολούνται με την πυροπροστασία και την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, δηλαδή του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

     Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη,

     Προτεραιότητα της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η εδραίωση ενός ασφαλούς επενδυτικού πεδίου για τη δράση των μονοπωλιακών συμφερόντων. Στη βάση αυτής της στρατηγικής της «ασφάλειας» οι αστικές κυβερνήσεις στρατιωτικοποιούν όλο και περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό να εντάξουν τον κεντρικό κορμό των υπηρεσιών του, που θα απομείνουν υπό τον πλήρη κρατικό έλεγχο, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων εντός και εκτός της χώρας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το λεγόμενο Διεθνές και Κοινοτικό Δίκαιο όπως αυτό έχει ψηφιστεί σε νόμο το 2006.

     Για αυτά τα συμφέροντα έχουν σπείρει τον όλεθρο στους λαούς της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ουκρανίας και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή έως το Κέρας της Αφρικής. Για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δαπανώντας 4 δισ. το χρόνο για στρατιωτικές δαπάνες που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς τους, τη στιγμή που κόβει κοινωνικές παροχές ακόμη και από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τους ανάπηρους, τους ανέργους, τους μικρούς συνταξιούχους. Συμμετέχει σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δίνει «γην και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών με τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στη χώρα μας.

     Όλα αυτά τα υποστηρίζουν όλα τα κόμματα και η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Γυρίστε την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια, τους πολέμους σε βάρος των λαών. Απομονώστε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και κάθε νοσταλγό του Χίτλερ, της χούντας και του φασισμού στην Πυροσβεστική. Δεν πρέπει να έχουν καμιά θέση στις Ενώσεις. Πρέπει να συναντούν την ομόθυμη καταδίκη των πυροσβεστών και να αποβάλλονται από κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία.

     Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη,

     Το ΚΚΕ στηρίζει την ανάπτυξη των αγώνων μαζί με το λαό, ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει το ίδιο εσάς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τον φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο. Σας καλεί να παλέψετε στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και την αποκάλυψη των συνεπειών από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    -- Πλήρης αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και μετατροπή του σε πολιτική διοικητική υπηρεσία του κράτους, στη βάση της εξυπηρέτησης της κοινωνικής αποστολής, με αρμοδιότητες την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των διασώσεων και την πρόληψη και πυροπροστασία. Αποχαρακτηρισμός του Πυροσβεστικού Σώματος από Σώμα Ασφάλειας.

    -- Κανένας πυροσβέστης να μη δεχτεί ποτέ να αναλάβει καθήκοντα καταστολής ενάντια στο λαό.

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 • Αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τις υπηρεσίες πρόληψης του δικτύου πυροπροστασίας της χώρας.
 • Την εφαρμογή ενός σύγχρονου ειδικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής.
 • Την εφαρμογή πενθήμερης εβδομάδας εργασίας με πλήρη αποζημίωση των υπερωριών, των νυχτερινών, των εξαιρέσιμων και αργιών όπως προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
 • Μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων, των 5ετούς θητείας και των εποχικών πυροσβεστών.
 • Να αναπληρώσει το κράτος τις απώλειες - ληστεία - που έγινε στα αποθεματικά των Ταμείων με το χρηματιστήριο και με το περιβόητο «κούρεμα» και για τα οποία δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες μέχρι σήμερα.
 • Καμιά κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Κλιμακίου, αναβάθμισή τους με πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.
 • Προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και σύγχρονων μέσων προστασίας του προσωπικού.
 • Θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των πυροσβεστών.
 • Χορήγηση γονικών αδειών με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
 • Υποστηρίζουμε τον αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας στην Πυροσβεστική. Το δικαίωμα της απεργίας πρέπει να ασκείται και από τους πυροσβέστες με τους ίδιους όρους που το ασκούν οι πολιτικοί (διοικητικοί) υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι και μέσα από την κατοχύρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που θα κάνουν εφικτή την άσκησή του και δεν θα το καταστήσουν στην πράξη ανεφάρμοστο.

     Από κοινού, μαζί με το λαό, οι πυροσβέστες στον αγώνα για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 • Έξω ΤΩΡΑ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
 • Να κλείσουν οι βάσεις και η Σούδα.

Συσπείρωση και αγώνας για το δίκιο, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας

 

    Και μια επισήμανση της ιστοσελίδας μας

     Mε την ευκαιρία της σημερινής αναδημοσίευσης της έκκλησης του ΚΚΕ,  η sispirosi.gr θεωρεί υποχρέωσή της να θέσει με  ιδιαίτερη ένταση τόσο προς το κεντρικό αστικό κράτος, όσο και προς την "Τοπική Αυτοδιοίκηση" της Σκιάθου τα παρακάτω σηματικότατα ζητήματα:

    (α)  Ποια μέτρα πάρθηκαν από το κράτος για τη φθηνή, ανθρώπινη και αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση των εκατοντάδων Πυροσβεστών, που το ίδιο, υλοποιώντας το ξεπούλημα των αεροδρομίων μας, μαζί και του αεροδρομίου Σκιάθου,  στη μονοπωλιακή κοινοπραξία FRAPORT-Koπελούζου, εν μιά νυκτί τούς ξεσπίτωσε  και τους έβαλε να φυλάγουν με έξοδα του ελληνικού λαού  την ιδιωτική καπιταλιστική-μονοπωλιακή αυτή επιχείρηση;

   Τι έχει κάνει μέχρι τώρα το κεντρικό κράτος  για τις δεκάδες πυροσβεστών που έφτασαν στο νησί μας εν μέσω της τουριστικής περιόδου και που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν διαμερίσματα σε μιαν εποχή κατά την οποία οι ιδιοχτήτες στέγης νοίκιαζαν τα δωμάτια μόνο με τη ...βραδιά και μάλιστα σε τιμές που είναι απρόσιτες για έναν μισθοσυντήρητο εργαζόμενο που ήρθε στη Σκιάθο να δουλέψει και όχι να κάνει ...ονειρεμένες "summer holidays"

   Αλήθεια, γιατί δεν υποχρεώθηκε η μονοπωλιακή  επιχείρηση  που καπάρωσε τα αεροδρόμια, με τις αποικιοκρατικές συμβάσεις των Σαμαροβανιζέλων και των Τσιπροκαμμένων υποταχτικών της ΕΕ, να εξασφαλίσει τη στέγαση και  τη σίτιση σε όλους τους πυροσβέστες που αποσπάστηκαν στην υπηρεσία της;.

   Πώς είπατε;  Κομματάκι δύσκολο σας φαίνεται κάτι τέτοιο, τη στιγμή που το απερίγραπτα ποταπό αστικό καθεστώς της Ελλάδας δεν τόλμησε ούτε καν να υποχεώσει τους γερμαναράδες και ρωμιούς μεγαλοκαπιταλιστές συνέταιρους να προσλάβουν οι ίδιοι   προσωπικό  πυρασφάλειας του αεροδρομίου με δικά τους έξοδα; Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας...

  Βεβαίως, είναι πια πασίγνωστο ότι οι αχαρακτήριστοι πολιτικάντηδες της αστικής εξουσίας έδωσαν τα αεροδόμια της χώρας μας, ούτε καν μπιρ-παρά σε σχέση με την αξία τους και φόρτωσαν όλο το κόστος στον ελληνικό λαό, βγάζοντας μάλιστα νομικώς ακαταδίωκτα τα σαρκία τους και τα σαρκία των  "ΤΑΙΠΕΔων" αντιπροσώπων τους.

  (Θα γράψει τόμους η αδέκαστη Ιστορία κάποτε για τις συμβάσεις αυτές και τους τρισάθλιους ρωμιούς πολιτικάντηδες-λακέδες του ιμπεριαλισμού που τις υπέγραψαν!...)   

    Ήταν -λέει  "προαπαιτούμενο" των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους για να τους ταΐσουν με νέα ...δανεικά και να στηρίξουν τη ρημαδιασμένη εξουσία τους πάνω στον ταλαίπωρο εργαζόμενο λαό μας.

  Είναι δυνατόν όλοι αυτοί που λιώνουν καθημερινά το λαό μας να σκεφτούν τους πυροσβέστες που διέθεσαν στους μονοπωλητές κεφαλαιοκράτες; Αστεία πράγματα.

   Όμως, ας αφήσουμε στην άκρη τους αχρείους πολιτικάντηδες-ξεπουληματίες.

    Ας έρθουμε στα καθ' ημάς:  Ο Δήμος της Σκιάθου, ο κ.  Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο -που είχαν σπεύσει να πανηγυρίσουν για το ξεπούλημα του αεροδρομίου Σκιάθου στη FRAPORT και σία, τρώγοντας και οι ίδιοι το "κουτόχορτο" της "ανάπτυξης μέσω ιδιωτικοποιήσεων"- ποια θέση πήραν απέναντι στο πρόβλημα των πυροσβεστών, που από δημόσιοι λειτουργοί έγιναν ... "προσωπικό της FRAPORT"; 

   Ποια μέτρα πήρε ο Δήμος Σκιάθου για τη στέγαση και σίτιση αυτών των εργαζομένων, που δουλεύουν ουσιαστικά για να έρχεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια το τουριστικό ρεύμα στις σκιαθίτιες τουριστικές επιχειρήσεις;

Και (β)

   Ποια μέτρα έχει λάβει τόσο το κεντρικό αστικό κράτος όσο και η σκιαθίτικη "τοπική αυτοδιοίκηση" για την προστασία του τεράστιου και μοναδικής αξίας δασικού πλούτου της Σκιάθου από τον κίνδυνο των πυρκαγιών που τον απειλεί κάθε καλοκαίρι;

    Σε ποια κατάσταση στελέχωσης βρίσκεται το τοπικό παράρτημα της Δασικής Υπηρεσίας;

    Πόσο προσωπικό υπηρετεί στη  Σκιάθο και με ποια διαθέσιμα τεχνικά μέσα;

   Αντιστοίχως: Σε ποια κατάσταση από πλευράς επάρκειας προσωπικού και τεχνικών μέσων πρόληψης και πυρόσβεσης βρίσκεται το τμήμα δασοφύλαξης του Δήμου Σκιάθου;

    Το ρωτάμε, γιατί οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η κατάσταση αυτών των δυο προαναφερόμενων υπηρεσιών στη Σκιάθο είναι μάλλον υποτυπώδης και χαρακτηρίζεται από σοβαρότατη υποστελέχωση.

   Θεωρεί το αστικό κράτος της Ελλάδας και η σκιαθίτικη "τοπική αυτοδιοίκηση" ότι στη σημερινή συγκυρία επαρκεί για τη φύλαξη των δασών του νησιού μας το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τα τεχνικά μέσα του τοπικού μας Πυροσβεστικού Σταθμού;  Και βεβαίως το ηρωικό προσωπικό  αυτού του σταθμού βρίσκεται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο -και του αξίζει κάθε τιμή και κάθε έπαινος γι'αυτό, όμως επαρκεί σε σχέση με τη φύση του νησιού μας και με τους τεράστιους κινδύνους της συγκυρίας;

    Ποια μέτρα έχουν παρθεί έτσι ώστε να μην εξαρτάται η δασοπροστασία της πολύπαθης -στο παρελθόν- Σκιάθου μόνο από ένα περιορισμένο σε αριθμό προσωπικό και από τις ομάδες των εθελοντών που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;

    Κι ακόμα, ποια προληπτικά μέτρα έχει λάβει ο Δήμος για τον καθαρισμό των δασικών μονοπατιών και τη δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας σε δύσβατα σημεία, όπου υπάρχει πολλαπλάσιος κίνδυνος;

    Στο χέρι του εργαζόμενου λαού της Σκιάθου είναι να ζητήσει απαντήσεις σε όλα αυτά και να διεκδικήσει αυτή την ποιότητα πυροπροστασίας που του αξίζει, που αξίζει στους μόχθους και στη φορολογία που καταβάλλει, που αξίζει στο πανέμορφο νησί με τη μοναδική φύση και παράδοση.

    Η www.sispirosi.gr περιμένει ιδιαιτέρως την παρέμβαση στο θέμα από την Κομματική Οργάνωση Βάσης  Σκιάθου του ΚΚΕ και από τη Λαϊκή Συσπείρωση του νησιού μας. Να μια καταπληκτική ευκαιρία για δράση, ζύμωση και αποτελεσματική οργανωμένη παρέμβαση του τοπικού λαϊκού μας κινήματος.  Η ιστοσελίδα μας είναι πάντα στη διάθεσή τους για κάθε κείμενο παρέμβασης.

    Για τη διάσωση του δασικού μας πλούτου, για τα απαράγραπτα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ των ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ που καθημερινά καταθέτουν ψυχή, γι'αυτό το νησί, γι' αυτό τον τόπο, γι' αυτό το λαό!

    Η sispirosi.gr είναι πάντα στο πλευρό τους


10 του Ιούλη 2017

Η Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας.
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση