αρχική σελίδα πολιτική Η αμείλιχτη καταγγελία της παράδοσης της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές είναι προϋπόθεση του αγώνα για τη Λευτεριά!

Δημοφιλή

Η αμείλιχτη καταγγελία της παράδοσης της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές είναι προϋπόθεση του αγώνα για τη Λευτεριά! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή, με αναδημοσίευση 3 επιστολών στρατευμένων παιδιών του Λαού μας.   
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 08:05
Όλοι στον αγώνα

ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας

 σε αμερικανονατοϊκή βάση εξόρμησης

 των ιμπεριαλιστών μακελλάρηδων!

 

  Αποτέλεσμα εικόνας για φαντάροι ενάντια στο ΝΑΤΟ
 Τα στρατευμένα νιάτα μάς δείχνουν το δρόμο της λευτεριάς!Ὀμπρὸς βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπ᾿ τὴν Ἑλλάδα,
ὀμπρός, βοηθᾶτε νὰ σηκώσουμε τὸν ἥλιο πάνω ἀπὸ τὸν κόσμο.
Τί, ιδέτε· ἐκόλλησεν ἡ ρόδα του βαθειὰ στὴ λάσπη,
κι ἄ, ἰδέτε χώθηκε τ᾿ ἀξόνι του βαθειὰ μέσ᾿ τὸ αἷμα.
Ὀμπρός, παιδιά, καὶ δὲ βολεῖ μονάχος ν᾿ ἀνέβῃ ὁ ἥλιος,
σπρῶχτε μὲ γόνα καὶ μὲ στῆθος νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὴ λάσπη,
σπρῶχτε μὲ στῆθος καὶ μὲ γόνα νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὸ γαῖμα.
Δέστε, ἀκουμπᾶμε ἀπάνω τοῦ ὁμοαίματοι ἀδελφοί του.
Ὀμπρός, ἀδέλφια, καὶ μᾶς ἔζωσε μὲ τὴ φωτιά του,
ὀμπρός, ὀμπρὸς κι ἡ φλόγα του μᾶς τύλιξε ἀδελφοί μου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ "Πνευματικό  εμβατήριο"

Στις 13 του Ιούνη 2017 η εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας δημοσίεψε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, "..υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματικοί επιθεώρησαν πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο λειτουργίας της και ως βάση του ΝΑΤΟ, για να αποχωρήσουν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας." (βλ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 16-6-2017, σελ.4)...
 Το διαβάζει κανείς και του έρχεται ...εμετός.
   Μια από τις πλέον άθλιες πλευρές της πολιτικής που εφαρμόζει ο σάπιος εσμός των ψευτοαριστερών και ακροδεξιών καιροσκόπων και κερδοσκόπων της συμμαχίας Τσίπρα-Καμμένου, είναι το πλήρες ξεπούλημα της πατρίδας μας στις ΗΠΑ και  στο ΝΑΤΟ, η μετατροπή της γης και της θάλασσάς μας σε βάση και ορμητήριο για την επιθετική-δολοφονική πολιτική του δυτιικού ιμπεριαλισμού εναντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής. 
    Ιδιαιτέρως δε από την εποχή που ο ανεκδιήγητος-κατάπτυστος- προδότης του Κομμουνιστικού μας κινήματος, πρώην... "θεωρητικός του ΚΚΕ", ο "εξοχώτατος" Κοτζιάς 1  έλαβε το χρίσμα της Ουάσιγκτον και εγκαταστάθηκε ως τοποτηρητής των Γιάγκηδων στο "υπουργείο εξωτερικών" της "μπανανίας", ενώ ταυτόχρονα ο ακροδεξιός σοβινιστής (πολιτικά κατάμαυρος-σκέτο κατράμι!) "στρατάρχης" Καμμένος διορίστηκε από την Ουάσιγκτον στο "υπουργείο του πολέμου" και  των προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων με ακριβοπληρωμένη αμερικάνικη  σαβούρα (συνεχίζοντας φυσικά την ανάλογη πολιτική όλων των προκατόχων του), από κείνη ακριβώς τη στιγμή η μπόχα της αμερικανοκρατίας και η βαριά σιδερένια μπότα του ΝΑΤΟ έριξαν βαρύτατο τον ίσκιο τους πάνω στο δύσμοιρο τόπο μας. Μέσα σε δυο χρόνια μετατράπηκε το Αιγαίο σε μια απέραντη γκρίζα ζώνη, όπου το κουμάντο έχουν πλέον οι ΝΑΤΟικοί εμπρηστές του πολέμου. Η αρμάδα τους βολτάρει πάνω κάτω όπου γουστάρει, με πρόσχημα ότι δήθεν "εμποδίζει τη ...λαθραία μετανάστευση"!!
   Ποιος έλληνας πατριώτης, δημοκράτης και πραγματικά αριστερός άνθρωπος λησμονεί το σκηνικό με εκείνον τον απύθμενου θράσους πρώην "θεωρητικό" και έπειτα ...αρχιπροδότη του λαϊκού κινήματος, να τραγουδάει "We are the world, we are the children!", και να λικνίζεται  στο χαβά του αμερικάνικου τραγουδιού, αγκαλιασμένος με τα υπόλοιπα θρασίμια του ΝΑΤΟ και κυρίως με τον υπουργό εξωτερικών του ισλαμοφασίστα δολοφόνου Ερντογάν, στη σύνοδο των τσακαλιών και των υποταχτικών τους που γίνηκε πέρσι στην Τουρκία;
    Ή ποιος λησμονεί τον ακροδεξιό χοντροφαφλατά με τη "στολή παραλλαγής" να διακηρύσσει ότι η Ελλάδα για να ...αναβαθμιστεί(!!!) πρέπει εκτός από τη Σούδα, τη Λάρισα και το Άκτιο να στήσει μια μόνιμη βάση των Γιάγκηδων και των άλλων ΝΑΤΟικών θεριών στα Δωδεκάνησα; Ποιος λησμονεί το "ναι σε όλα" αυτής της κυβέρνησης στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της σε κάθε ";άσκηση" της ιμπεριαλιστικής σφηκοφωλιάς, τη συναίνεσή της στη διέλευση φάλαγγας, ακόμα και των αλβανών υποταχτικών της Ουάσιγκτον, μέσα από το έδαφος της χώρας μας, για να πάνε στα ανατολικά προτεκτοράτα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας; (Νά'ναι καλά τα παιδιά της ΚΝΕ και οι οργανώσεις του Κόμματος, που μπλόκαραν αποφασιστικά και πισωγύρισαν στην Αλβανία όλα αυτά τα νεόκοπα περιττώματα του ιμπεριαλιστικού βόθρου!)
   Η Τσιπρο-Καμμένη πολιτική μαφία των αδίσταχτων πραχτόρων της κεφαλαιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού δημιουργεί ξανά στην Ελλάδα συνθήκες τέτοιας ασφυκτικής υποτέλειας, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από εκείνες της εποχής του Πιουριφόι!
  Φυσικά και αυτή η πλευρά της πολιτικής των ψευτοαριστερών αγύρτηδων του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί απόλυτα το σκοπό για τον οποίο αυτή η κλίκα της νοθείας επιλέχτηκε από τους δυτικούς πάτρωνες του ελληνόφωνου κεφαλαίου για να διαδεχτεί το ορίτζιναλ "χασαπαριό" των Σαμαρο-Βενιζέλων:  όχι μόνο για να περάσει με το λιγότερο δυνατό κόστος ο οδοστρωτήρα του εξανδραποδισμού μας, αλλά και για να εξευτελιστούν και να κατασυκοφαντηθούν -για τα επόμενα 50 χρόνια- στη συνείδηση του Λαού μας, τα οράματα, τα ιδανικά, οι ιδέες του πραγματικού Αριστερού και Κομμουνιστικού κινήματος...
 
Όταν το πολιτικό αυτό  σκουπιδαριό του οπορτουνισμού και της ακροδεξιάς γδέρνει ασύδοτα την εργατιά και το λαό και ξεπουλά τον τόπο στους διεθνείς κερδοσκόπους για τον επόμενο αιώνα, κατ'εντολήν της ΕΕ και του ΔΝΤ, όταν μετατρέπει τη χώρα μας σε μόνιμη βάση του ΝΑΤΟ, όταν γίνεται "κώλος και βρακί" μέχρι και με τους σιωνιστές δολοφόνους που δυναστεύουν το Ισραήλ και την κατεχόμενη Παλαιστίνη, όταν εν ονόματι των αγωγών φυσικού αερίου και των θαλάσσιων κοιτασμάτων ετοιμάζεται από κοινού με τον Αναστασιάδη και με το ξεφτιλισμένο "ΑΚΕΛ" να προωθήσουν νέο "σχέδιο Ανάν" στη μαρτυρική μας ΚΥΠΡΟ,  τότε, "τίποτ' άλλο πια δε μένει, πολιτείες και χωριά, στον αγών' αδερφωμένοι, για ζωή για λευτεριά"!! 
   Μόνο το ξύπνημα, η συνειδητοποίηση, η πολιτική οργάνωση, η αδιάλλακτη αντίσταση και η καταιγιστική αντεπίθεση του περήφανου-αδούλωτου Λαού μας μπορεί να αναχαιτίσει και να ανατρέψει
αυτή την τρισάθλια σκλαβιά του 21ου αιώνα και τους γραικύλους κερδοσκόπους εκφραστές της, τόσο στο κοινωνιικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.
   Σ' αυτό τον καθημερινό αγώνα θα συντριβεί και θα εξαλειφθεί από το ιστορικό προσκήνιο η τσιπρική απατεώνικη σφηκοφωλιά που καπηλεύεται το όνομα της αριστεράς
   Μόνο με τον καθημερινό ασίγαστο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, που στη βαθύτερη ουσία του είναι επαναστατική, αντικαπιταλιστική ταξική πάλη θα ανοίξει ο δρόμος για το σάρωμα όλων των "καλλικάντζαρων", για την ανατροπή της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και σύμπασας της τάξης των εκμεταλλευτών, για το Σοσιαλισμό και την Αναγέννηση του τόπου μας.   
     Η θέση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, η θέση της ΑΔΑΜΑΣΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ είναι αναμφισβήτητα ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ (με όλη τη σημασία αυτής της λέξης!)

   H ιστοσελίδα μας, στον καθημερινό αγώνα της για το ξεσκέπασμα και την ολοκληρωτική συντριβή της αντιδραστικής πολιτικής των ψευτοαριστερών λαογδάρτηδων του Τσίπρα και της παρέας του, εσωτερικής και εξωτερικής (αφού η δεύτερη είναι σαφής προέκταση της πρώτης)  παραχωρεί πρόθυμα το βήμα της σε όλες τις μαχητικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Λαού και της Νεολαίας μας, που αντιπαλεύουν τη σημερινή αθλιότητα.
   Έτσι σήμερα αναδημοσιεύουμε από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" των προηγούμενων ημερών (που για λόγους φόρτου εργασίας δεν έτυχε να έχουμε καθημερινή επαφή)
αλλά και από το σημερινό φύλλπ της εφημερίδας, τις υπέροχες, μεστές σε νόημα, θαρραλέες και μαχητικές επιστολές διαμαρτυρίας, που έστειλαν στρατιώτες μας, παιδιά του Λαού μας που υπηρετούν με αυταπάρνηση τη στρατιωτική τους θητεία, επιστολές με τις οποίες μαστιγώνουν αλύπητα την παράδοση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ορέξεις των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.
   Η sispirosi.gr απευθύνει από βάθους καρδιάς ένα μεγάλο έπαινο σ' αυτά τα παιδιά για την υπέροχη στάση ζωής που φανερώνουν οι επιστολές τους. Είμαστε σίγουροι ότι ακριβώς αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν τη γενιά που θα λυτρώσει τον τόπο από τη σημερινή πολιτική και κοινωνική σκλαβιά. Αυτή θα'ναι η νέα γενιά που, ξεπερνώντας τα σφάλματα, τις αβλεψίες, τις αμαρτίες και την αδράνεια της δικής μας γενιάς, θα ζήσει επιτέλους τη λευτεριά!
   ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΠΑΙΔΙΑ!
Συναγωνιστές φαντάροι, πάντα ψηλά το κεφάλι.
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr

1 ( Για σκεφτείτε αλήθεια, εσείς οι παλιότεροι σύντροφοι, τι εστί Κοτζιάς! Επί  δυο σχεδόν δεκαετίες όλους εμάς μάς εξαπατούσε το άτομο αυτό, ασύδοτα, με καθημερινή αρθρογραφία σε "ΡΙΖΟ" και "ΚΟΜΕΠ"  και με ογκώδη βιβλία!
-Πού το είχε ψαρέψει αυτό το κελεπούρι, αείμνηστε Χαρίλαε;
 -Εκεί ακριβώς όπου "έβοσκαν" και οι "εντιμώτατοι"  κ.κ. Δραγασάκης, Μπαλάφας, Θεωνάς, Βαρεμένος, Βαγενά...)
,


Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω τις επιστολές των στρατευμένων παιδιών του Λαού μας:
Σχετική εικόνα

A.

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την εμπλοκή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump»


    Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην 180η ΜΚΒ ΧΩΚ διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump» με τη μορφή παραχώρησης υπηρεσιών, εγκαταστάσεων, επικοινωνιών και εδαφών για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Θυμίζουμε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για μια σειρά πολέμους σε κάθε άκρη του κόσμου τα τελευταία 60 χρόνια.

    Η προσπάθεια να διευρύνει η χώρα μας το ρόλο της στο ΝΑΤΟ δεν κρύβει τίποτα θετικό για τους στρατευμένους και το λαό. Τα Ιμια, η Κύπρος, οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο αποδεικνύουν πως το ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι για το λαό μας, αλλά βρίσκεται εκεί για τους δικούς του επιθετικούς σκοπούς.

Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.

Στρατευμένοι της 180ης ΜΚΒ ΧΩΚ

- Καπανδρίτι

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 10 Ιούνη 2017, σελίδα 7


Σχετική εικόνα

Β.


Επιστολή εθνοφυλάκων από στρατόπεδα της Σάμου

   Καταγγέλλουμε την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump».


    Από τη Σάμο, όπου υπηρετούμε τη θητεία μας, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίδρασή μας για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump". Καθώς και την αλληλεγγύη μας σε όσους συναδέλφους ανά την Ελλάδα έχουν εκφραστεί αντίστοιχα.

    Είναι πρόκληση σήμερα να παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ. Ντροπιάζουν τη στολή του Ελληνα στρατιώτη, μετατρέποντάς μας για άλλη μια φορά σε "θαλαμοφύλακες" και "τουαλετοφύλακες" των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που οι προκλητικές καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της πατρίδας μας από την Τουρκία γίνονται υπό την "επίβλεψη" των ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο.

    Γνωρίζουμε πως ο εχθρός μας έχει πολλά πρόσωπα και δηλώνουμε και με τη σημερινή μας επιστολή πως δεν φοβόμαστε κανένα φασίστα, είτε είναι φαντάρος, είτε είναι στέλεχος, που κάτω από το μανδύα του ψευτο - "πατριωτισμού" σπέρνει το ρατσιστικό του δηλητήριο. Οσα μεγάλα λόγια κι αν λένε, ξέρουμε πως οι πολιτικοί τους πρόγονοι συμμάχησαν το '40 με τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές και κυνηγούσαν τον ελληνικό λαό που οργάνωσε την τιμημένη Αντίσταση. Αυτοί είναι και σήμερα οι ναζιστές.

   Καλούμε όλους τους φαντάρους που υπηρετούν αυτές τις μέρες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να υπερασπιστούν το δίκιο τους και το δικαίωμα της γνώμης τους. Τα δικαιώματά μας δεν τελειώνουν μετά τα κάγκελα της πύλης. Εχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε και να συζητάμε.

   Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φαντάρους και απαιτούμε:

-- Κανένας Ελληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων

-- Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

-- Να κλείσει η βάση της Σούδας

-- Ούτε ευρώ σε εξοπλισμούς που ικανοποιούν ΝΑΤΟικές ανάγκες

-- Να μην γίνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας ορμητήρια των φονιάδων των λαών.

Eθνοφύλακες από

το 649ο Τάγμα Εθνοφυλακής,

το 298ο Μ/Κ Τάγμα Εθνοφυλακής

και το 79ο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής

στη Σάμο

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πέμπτη 15 Ιούνη 2017, σελίδα 5Γ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Είναι ανεπιθύμητοι!

    Από στρατόπεδα του Εβρου και της Θράκης εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας γιατί οι ΝΑΤΟικοί ξαναπερνούν από την Ελλάδα επιστρέφοντας από τη Ρουμανία, όπου ασκήθηκαν στα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Μετά το τέλος της ΝΑΤΟικής άσκησης "Noble Jump", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ήδη συμφωνήσει να τους διευκολύνει δίνοντας "γην και ύδωρ".

    Είναι πρόκληση για τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού, ειδικά μετά από τις αντιδράσεις στρατιωτών και λαϊκού κινήματος που επί 20 μέρες τώρα με ανακοινώσεις, διαδηλώσεις, με αναφορές και επιστολές απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ΝΑΤΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

    Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στη χρήση από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα λιμανιών, αεροδρομίων, δρόμων, στρατοπέδων και άλλων υποδομών της πατρίδας μας.

    ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Στρατιώτες από:

Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη - Πετροχώρι Ξάνθης

Στρατόπεδο Ζήση - Αλεξανδρούπολη

Στρατόπεδο Κανδηλάπτη - Αλεξανδρούπολη (644 μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού)

Στρατόπεδο Κυρούδη - Νέα Σάντα Ροδόπης

502 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού - Καβύλη Εβρου

512 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού - Κουφόβουνο Εβρου

7η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) - Προβατώνας Εβρου

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 15 Ιούνη 2017, σελίδα  24

Αποτέλεσμα εικόνας για ενάντια στο ΝΑΤΟ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση