αρχική σελίδα πολιτική Eurogroup, 15-6-2017: Μοναδικοί ωφελημένοι οι καπιταλιστές, ντόπιοι και ξένοι,που θα κερδίσουν από το τσάκισμα του λαού μας...

Δημοφιλή

Eurogroup, 15-6-2017: Μοναδικοί ωφελημένοι οι καπιταλιστές, ντόπιοι και ξένοι,που θα κερδίσουν από το τσάκισμα του λαού μας... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Aπό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (με εισαγωγικό σχόλιο της συντακτικής μας Επιτροπής)   
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 19:23
 

     Από χτες βράδυ, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, η απύλωτη αντιδραστική προπαγάνδα των αδίστακτων "συριζαίων" λαογδάρτηδων ωρύεται σε όλους τους τόνους ότι δήθεν η κυβέρηνηση του ανεκδιήγητου Τσίπρα πέτυχε μια ακόμη... μεγάλη νίκη στο euro-θηριοτροφείο των Βρυξελλών. Πέτυχε δηλ. να της δώσουν -μετά από σκόπιμη καθυστέρηση πολλών μηνών- οι ιμπεριαλιστές-καπιταλιστές πάτρωνές της μιαν ακόμα  ...δανειακή δόση, που τη γράφουν φυσικά ως δημόσιο χρέος στη δική μας την καμπούρα, για ...να τους πληρώσει με δαύτη το αχρείο ελληνικό καθεστώς τα ...παλιότερα δανεικά των αδηφάγων μπουρζουάδων "μας"!!!
   Και πήρε τη δόση της η συριζέικη "κρεατομηχανή", αφού πρώτα οι ευρω-βδέλλες, δηλαδή οι ιμπεριαλιστές δυνάστες, εξασφάλισαν με τη βούλλα των Τσιπρο-Τσακαλώτων και των 153 υποταχτικών τους, το λιάνισμα της ζωής των ελλήνων εργαζόμενων ως το ...2060.

    Αντικρούοντας τη σιχαμερή προπαγάνδα των χυδαίων οπορτουνιστών- θανάσιμων εχθρών του λαού μας, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση, που δημοσιεύουμε και στην ιστοσελίδα μας:


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για την απόφαση του Eurogroup της 15ης του Ιούνη 2017       

Η γελοιογραφία είναι από το σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

    Το χθεσινό eurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β' αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου -το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των «βρώμικων» ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού.

     Η εκταμίευση της δόσης, που θα πάει κυρίως για την αποπληρωμή δανείων,  το «ευχολόγιο» για το χρέος μετά το 2018 και οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά - επενδυτικά πακέτα,  οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας, στη μονιμοποίηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060.

    Μοναδικοί ωφελημένοι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και απ' το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, που κρύβεται πίσω απ' το  αφήγημα της «ανάπτυξης», που προβάλλει η κυβέρνηση.

    Για τους μισθωτούς, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τα μέτρα που ψηφίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο. Άρα, μηδέν εις το πηλίκον για το λαό.

    Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.

   Ο εύθραυστος συμβιβασμός ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ -μέσω του ΔΝΤ- και τις άλλες χώρες της ΕΕ, που ουσιαστικά αφορά τη  διαχείριση των υπέρογκων κρατικών χρεών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, αποτυπώνεται στις «ακροβατικές» και αντιφατικές διατυπώσεις της απόφασης, που ουσιαστικά μεταθέτουν τη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους στο μέλλον, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις των «πρωταγωνιστών».

    Τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν πως, ακόμα και αν προκύψει κάποια απομείωση του χρέους, ο λαός ξέρει τι τον περιμένει και δεν πιστεύει το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι δήθεν οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Η πραγματική ελπίδα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο. Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος και κοινωνική συμμαχία.

                                                                                                                         16-6-2017


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ τομεακη επιτροπή ευβοιας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση