αρχική σελίδα παιδεία Ο νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων ανοίγει το δρόμο για την αντιδραστική αξιολόγηση στην Εκπαίδευση...

Δημοφιλή

Ο νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων ανοίγει το δρόμο για την αντιδραστική αξιολόγηση στην Εκπαίδευση... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ)   
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 23:25
   Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ
Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας


   Aπό την Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ) δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω Δελτίο Τύπου, σχετικά με την επικείμενη επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, βάσει του νόμου που πέρασε πρόσφατα, κατ'εντολήν των ντόπιων καπιταλιστών και των πασίγνωστων ευρω-αφεντικών της, η ψευδεπίγραφη μνημονιακή "Αριστερά" των "Συριζαίων" καιροσκόπων, στη φάση της τελικής και  ολοκληρωτικής σαπίλας τους.
   Στη φάση ακριβώς εκείνη όπου ο ψευτοαριστερός πολιτικός λαπάς γίνηκε η ..."φυσιολογική" συνέχεια  των πιο σιχμερών αντιδραστικών πολιτικών, σαν αυτές που χάραζαν διά πυρός και σιδήρου οι πατενταρισμένες "οχιές"  της μαύρης αντίδρασης, δεξιές και πασόκικες...
     Η sispirosi.gr αναδημοσιεύει την ανακοίνωση των αγωνιστών εκπαιδευτικών,  και θεωρεί ότι,  μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά κατορθώματα των "Τσιπραίων", η προδοτική για το λαϊκό κίνημα στάση τους στο ζήτημα της κακόφημης "αξιολόγησης" των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει καρφί ατσάλινο πάνω στο φέρετρο του ελληνόφωνου οπορτουνισμού, πρέπει να γίνει αποφασιστικός παράγοντας επιτάχυνσης του πιο ριζικού πολιτικού ολέθρου για την αγύρτικη και αηδιαστική αυτή ψευτοαριστερά που λυμαίνεται το επαναστατικό κίνημα τα τελευταία 50 χρόνια, πλασσάρoντας τη μπόχα της θανάσιμης αρρώστιας της για ..."ανανέωση".
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
                       (Π.Α.ΜΕ.)

Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΜαγνησίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων ανοίγει το δρόμο για την αντιδραστική αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

 

    Άλλη μια κυβερνητική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του «νέου αέρα» που φύσηξε στα σχολεία με την εκλογή διευθυντών από τους συναδέλφους, διαλύεται αυτές τις μέρες με την κατάθεση και ψήφιση «νέου» νόμου για την επιλογή διευθυντών των σχολικών μονάδων.

    Και ο νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων της κυβέρνησης, ύστερα από την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το προηγούμενο νόμο 4327/15 (Μπαλτά – Κουράκη), βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια (βλ. Δημοσιοϋπαλληλικός   Κώδικας,   Καθηκοντολόγιο,  ν.3848/10   –  Διαμαντοπούλου,   ν.4186/13   - Αρβανιτόπουλου).

    Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι απλά δεν κατάργησε κανέναν από τους   νόμους   των  κυβερνήσεων   ΝΔ   -   ΠΑΣΟΚ   αλλά   φρόντισε   να   θωρακίσει   το   αντιλαϊκό οπλοστάσιο   και   με   νέους   νόμους  (ν.   4354/15   –   μισθολόγιο/φτωχολόγιο,   ν.   4440/2016   – κινητικότητα,   ν.   4369/16   –   αξιολόγηση   στο  Δημόσιο)  που   συμβάλουν   στην   επίτευξη   των αντιδραστικών στόχων και δεσμεύσεων για την εκπαίδευση και συνολικότερα.   Ακόμη δεν είναι τυχαίο ότι η επιλογή και αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης είναι μέρος του 4ου Μνημονίου για την εκπαίδευση – τριετές πρόγραμμα πλάι στα ζητήματα της εξοικονόμησης πόρων, την προώθηση της  μαθητείας  στη  Τεχνική  Εκπαίδευση,   την   αυτονομία   της   σχολικής  μονάδας.

    Στην  ουσία   η κυβέρνηση, με βάση τους στόχους της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, επικαιροποιεί το νόμο 3848/10 της Διαμαντοπούλου (ένα νόμο που στήριξε και ακόμα «διαφημίζει» η παράταξη της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ.) για να  προσαρμόσει και το σχολείο στις ανάγκες τις αγοράς.

    Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός Σχολείου και ακριβώς εδώ θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του, το Υπουργείο, την κυβέρνηση. Η κριτική των άλλων δυνάμεων (ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, κ.ά.) ότι δήθεν γίνονται «βήματα προς τα πίσω», είναι βολική για την κυβέρνηση γιατί κρύβει το γεγονός ότι και με τον προηγούμενο αλλά και με το σημερινό τρόπο επιλογής ο διευθυντής θα κληθεί να υπηρετήσει ένα εκ των προτέρων αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο.

    Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου: Γίνονται μια σειρά αυξομειώσεις στη μοριοδότηση των «αντικειμενικών  κριτηρίων»,   επανέρχεται   η   «αμαρτωλή»   διαδικασία   της   συνέντευξης   από   τα διευρυμένα υπηρεσιακά συμβούλια (5+2 επιπλέον ορισμένα από την κυβέρνηση μέλη), καταργείται η μυστική ψήφος του συλλόγου διδασκόντων και θεσμοθετείται ο «συμβουλευτικός ρόλος» του, που δεν θα μετράει στην τελική βαθμολογία του υποψηφίου.

    Η   διαδικασία   εμπλοκής   του   συλλόγου   διδασκόντων,   που   θα   αποτιμά   τη   συμβολή   στο εκπαιδευτικό έργο, την προσωπικότητα και τη γενική συγκρότηση του κάθε υποψηφίου δεν είναι απλά  «καρικατούρα»   επειδή  η  γνώμη  του  θα   λαμβάνεται   υπόψη   μόνο   συμβουλευτικά  από   τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Είναι μέρος της γενικότερης διαδικασίας αξιολόγησης που προωθείται και στην εκπαίδευση.

    Είναι εφαρμογή ακριβώς των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 «Βερναδάκη» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο (που στήριξαν στην ΑΔΕΔΥ η ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ). Επιβεβαιώνεται η προειδοποίηση του ΠΑΜΕ ότι ο νόμος Βερναδάκη θα αποτελούσε τον οδηγό για την αξιολόγηση και στην εκπαίδευση.   Συνεπώς είναι μεγάλες οι ευθύνες των ηγεσιών σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ που εδώ και μήνες «ποιούν τη νήσσαν» και λιβανίζουν με τα περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» και τη δήθεν εξαίρεση των εκπαιδευτικών.

    Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία. Απέναντι στην αξιολόγηση – κρατικό έλεγχο που στόχο   έχει   την   προσαρμογή   και   του   σχολείου   στις   ανάγκες   αναπαραγωγής   τους   βαρβάρου εκμεταλλευτικού συστήματος.

    Καλούμε τις τους Συλλόγους να  οργανώσουν την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση.   Καλούμε την     ΟΛΜΕ   και   τη  ΔΟΕ να   καλέσουν   τους   συλλόγους   να   μην   συντάξουν   πρακτικά,  να   μην συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, να μην αξιολογήσουν.

    Καλούμε τους αιρετούς στα ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ να μη συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, να βάλουν (–) στην συνέντευξη, να μη νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία.

Βόλος 27/5/2017 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση