αρχική σελίδα πολιτική Αντιλαϊκή επέλαση Ευρωιμπεριαλιστών-Ψευτοαριστεράς... Οργανωμένη, αποφασιστική και ασυμβίβαστη αντίσταση ενάντια στη νέα επιχείρηση εξαθλίωσης του ελληνικού λαού !

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Αντιλαϊκή επέλαση Ευρωιμπεριαλιστών-Ψευτοαριστεράς... Οργανωμένη, αποφασιστική και ασυμβίβαστη αντίσταση ενάντια στη νέα επιχείρηση εξαθλίωσης του ελληνικού λαού ! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr   
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 11:46

Related image

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει η  μακρόχρονη σκλαβιά που μας ετοιμάζουν!
Εκτιμήσεις και στόχοι πάλης  για το λαϊκό κίνημα μπροστά στην επέλαση του τυφώνα...

  

       Η κυβέρνηση του ψευτοαριστερού Τσίπρα, του ακροδεξιού συνεταίρου του,  του Καμμένου, και όλων των άλλων καιροσκόπων και κερδοσκόπων αστών πολιτικάντηδων, αυτών που  ακολουθούν και στηρίζουν τα σημερινά γκισέμια της πολιτικής απατεωνιάς, έδωσε προχτές ένα τέλος -τουλάχιστον προσωρινό- στο παραμύθι της δήθεν "σκληρής" διαπραγμάτευσής της με τους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους του ελληνικού καπιταλισμού: ανακοίνωσε την πλήρη αποδοχή των απαιτήσεων των ιμπεριαλιστών της "ΕΕ", για μια νέα αντιλαϊκή επιδρομή σε βάρος του εργαζόμενου ελληνικού λαού. Για μιαν επιδρομή που ουσιαστικά έχει τη μορφή 4ου αντιδραστικού Μνημονίου και χρονικό ορίζοντα που υπερβαίνει ακόμα και τα τυπικά κονοβουλευτικά όρια ζωής αυτής της πολιτικάντικης "μαφίας" των παρα φύσει συνεταίρων.

    Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι ο Τσίπρας την προηγούμενη Παρασκευή στη Μάλτα, μέσω του απίθανου  εκείνου τύπου με τα σακκιδιάκια στους ώμους του, του πασίγνωστου πια λακέ των ευρωιμπεριαλιστών που παρασταίνει τον "αριστερό υπουργό οικονομικών"  , (αυτουνού που, αν και ..."Ευκλείδης",  τα ελληνικά του είναι τρισχειρότερα από τα αντίστοιχα του George Papandreou) αποδέχτηκε καταρχήν:

    
« 1. Νέο σφαγείο στις συντάξεις:  Οι «παρεμβάσεις» ξεκινούν από το 2019, με το ύψος της καρατόμησης να φτάνει στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή σε περίπου 1,9 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

      2. ...Περαιτέρω σύνθλιψη του αφορολόγητου ορίου - δεύτερη στη σειρά από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης - που θα εφαρμόζεται από το 2020. Η ενίσχυση της φοροληστείας θα φτάσει επίσης σε 1% του ΑΕΠ, ή σε ακόμα 1,9 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτή θα έρθει να προστεθεί στα αντιλαϊκά μέτρα του 2019, με τη «σούμα», για την ώρα, να φτάνει σε 2% του ΑΕΠ (3,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση) κατά την πλήρη ανάπτυξη των μέτρων, δηλαδή από το 2020 και για τα επόμενα χρόνια.(...) Δρομολογείται η κατακρεούργηση σε ετήσια εισοδήματα, ύψους 5.500 ευρώ, εξέλιξη που ισοδυναμεί με την επιβολή φόρου σε εισοδήματα της τάξης των 392 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μισθωτού ή συνταξιούχου με εισόδημα στα 8.000 ευρώ (αφορολόγητο μέχρι σήμερα), ο νέος φόρος με συντελεστή στο 22% φτάνει στα 550 ευρώ.

     3. Χρονοδιάγραμμα με αντιλαϊκές ρήτρες: Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα της αντιλαϊκής κλιμάκωσης συνδέεται αναπόσπαστα με την επίτευξη των στόχων τους για τα «πρωτογενή πλεονάσματα» (3,5% του ΑΕΠ στους κρατικούς προϋπολογισμούς από το 2018). Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε «αρνητική απόκλιση» συνεπάγεται την επιβολή νέων μέτρων ή και τη μεταφορά του φορολογικού πακέτου που προβλέπεται από το 2020 στο 2019.  » (βλ. Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 9 τ' Απρίλη 2017, σελ 4, οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις δικές μας)

      Και επειδή φυσικά το θράσος του ψευτοαριστερού αυτού διαχειριστή της εκμετάλλευσης του λαού μας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης του τόπου μας δεν έχει όρια, τα μέσα προπαγάνδας του θανατηφόρου "ΣΥΡΙΖΑ" διατάχτηκαν από το περασμένο Σάββατο, να ξεκινήσουν μιαν ακόμα εκστρατεία ψευτιάς και απάτης. Ανεμίζουν τώρα σα σημαία τους τα υποτιθέμενα δήθεν "αντίμετρα", που αποδέχτηκαν οι ξένοι επικυρίαρχοι, για να χρυσώσουν το δηλητηριώδες "χάπι" και για να μη στείλουν πρόωρα στον τάφο της την σπείρα αυτή των αδίστακτων ελλήνων οπορτουνιστών, καθώς θα τους είναι  -για λίγους ίσως μήνες ακόμα- χρήσιμη... (Οι "χρήσιμοι...ηλίθιοι" των ευρωιμπεριαλιστών θα λέγαμε για την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, αν δεν επρόκειτο για συνειδητότατους  και επιδέξιους κεχαγιάδες του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα...).

    Μιλάμε δηλαδή για κάποια επιδόματα που θα δοθούν για την ακραία φτώχεια και εξαθλίωση των παιδιών (π.χ. συσσίτια...), για κάποιες μελλoντικές μειώσεις σε φόρους και εισφορές  που πρώτα τις έφτασαν στα ύψη, για

   "    ....«ενισχύσεις» για «προγράμματα στέγασης», καθώς και για «τη μείωση της συμβολής των συνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων τους»."(Ριζοσπάστης, οπ.π.),

και κυρίως για την εξαγγελία ότι (κατά το ρεπορτάζ του "902.gr"):

     «....συμφωνήθηκε να μην αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων στο 10% και να μην νομοθετηθεί το «λοκ άουτ» και ότι θα παραμείνουν «παγωμένες» οι συλλογικές συμβάσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρίτου μνημονίου ..."

καθώς

    « " ... από το Σεπτέμβρη του 2018 οι συλλογικές συμβάσεις... θα προσεγγίζουν την κανονικότητα"»

(Σημ. της sispirosi.gr: σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Τσακαλώτου, τα περίφημα ...ελληνικά του, που σας λέγαμε παραπάνω, βλ. "902.gr", Παρασκευή 7/4/2017 - ώρα 17:16 ).

   Πλην όμως:

     «... Για μια ακόμη φορά, ξεκαθαρίζεται ότι το ενδεχόμενο εφαρμογής τέτοιων παρεμβάσεων έχει ως όρο και προϋπόθεση την υπεραπόδοση των αντιλαϊκών στόχων που αφορούν στα «πρωτογενή πλεονάσματα» (3,5% του ΑΕΠ) στους κρατικούς προϋπολογισμούς, και βέβαια «εφόσον υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος», όπως δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, περιγράφοντας τη συμφωνία με τη συγκυβέρνηση.(...)

     Καταρχήν τα «αντίβαρα», όπως τα περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, περιέχουν ένα «επενδυτικό πακέτο», δηλαδή κρατικές ενισχύσεις και άλλες παρεμβάσεις σε όφελος του εγχώριου κεφαλαίου. (...)

    Εν προκειμένω - και εφόσον βέβαια επιτευχθούν οι αντιλαϊκοί στόχοι στην πλάτη του λαού - «φωτογραφίζονται» τα ενδεχόμενα επιδόματα ελεημοσύνης, ως αποτέλεσμα της διάλυσης του αφορολόγητου ορίου απέναντι σε ολόκληρη την γκάμα των λαϊκών εισοδημάτων, όπως βέβαια και για το «πρόσθετο» αφορολόγητο που έχει απομείνει για τη λαϊκή οικογένεια με προστατευόμενα παιδιά, μετά και την προηγούμενη συμπίεση στην οποία προχώρησαν από το 2016.

    Επιπλέον, ο Ευ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, με μέτρα και ενέργειες που συνδυάζονται με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης», που μεταφράζεται βέβαια σε κρατικές επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες... (...)

     Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα τσουβάλιασμα ακόμη και ήδη προβλεπόμενων παρεμβάσεων, που η κυβέρνηση επιχειρεί να τις πλασάρει ως «αντίμετρα».   ».

(βλ. ξανά τον Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 9 τ' Απρίλη 2017, σελ 4, οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις και πάλι δικές μας)

 

    Όσον, βέβαια, αφορά το παραμύθι για δήθεν ...εμπόδιο στις ομαδικές απολύσεις και το νανούρισμα για ...κανονικές συλλογικές διαπραγματεύσεις  από το ...2018, μήνα ...Σεπτέμβριο, εκτός από το τετριμμένο πια καλαμπούρι "όσο ζω ελπίζω", η sispirosi έχει να παρατηρήσει ότι οι ευρωιμπεριαλιστές δεν είναι καθόλου κουτόφραγκοι. Ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στην εργασιακή ζούγκλα της σημερινής Ελλάδας, ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και τι ακριβώς απαιτούν οι ντόπιοι και οι ξένοι κεφαλαιοκράτες για να ..."επενδύσουν" και να κερδοσκοπήσουν στη χώρα μας. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι αν απαιτούσαν τώρα την υπογραφή των Τσιπροκαμμένων και στο σημείο αυτό, θα επιτάχυναν τον πολιτικό τους θάνατο, δημιουργώντας ένα κενό στο αστικό πολιτικό σύστημα, που δεν έχει ακόμα βρει τη νέα "κεντροαριστερή" του ρεζέρβα. Πράγμα δηλ. ασύμφορο για τον ιμπεριαλισμό και το ελληνικό κεφάλαιο στη φάση αυτή.

    Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη λάβει στο παρασκήνιο, η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, η επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και η φυσικά η παρεμπόδιση της εργατικής τάξης από την άσκηση του απεργιακού της δικαιώματος, είναι η νέα, ιδιαίτερη πινελιά που έχει αναλάβει να προωθήσει η άλλη αστική πολιτική "μαφία" που λυμαίνεται την Ελλάδα, η αντιδραστική και κατάμαυρη Δεξιά του αδίσταχτου Μητσοτάκη-τζούνιορ, ο οποίος μπορεί μεν να μην "ψηφίσει" τώρα τα ...κατορθώματα των Τσίπρα-Καμμένου, αλλά θα τα εφαρμόσει μέχρι κεραίας και θα τα ενισχύσει, κατά τας γραφάς των καπιταλιστών, ευθύς μόλις κληθεί να γίνει ο νέος εν ενεργεία κεχαγιάς τους. Η πολιτική του Μητσοτάκη και της μαύρης μαυρίλας του είναι πασίγνωστη, δοκιμασμένη και δεν κρύβεται από καμιά στολή παραλλαγής, από καμία μάσκα.

    Όπως φυσικά είναι δεδομένη η πολιτική της Δεξιάς και στο άλλο μεγάλο ζήτημα, των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου πλούτου, του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, του λιγνίτη, των υποδομών, των ορυχείων, κ.λπ., ζήτημα για το οποίο δεν ανακοινώθηκε ακόμα τίποτε, παρ' όλο που ιμπεριαλιστές το έχουν βάλει στα "προαπαιτούμενα" για να συνεχίζουν να ταΐζουν με δανεικά την ελληνική αστική τάξη. Και δεν ανακοινώθηκε τίποτα ακόμη, γιατί "στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια", δηλαδή διαγκωνίζονται ανελέητα τεράστιοι μονοπωλιακοί όμιλοι και ανταγωνιστικές μεταξύ τους μερίδες των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων, οπότε δεν έχει ακόμα κριθεί το ποσοστό τους στη μοιρασιά και στο διαγούμισμα του τόπου μας...

    Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που μας ξημέρωσε. Και γίνεται ακόμα πιο τραγική από το γεγονός ότι η πολιτική άνοδος των ψευτοαριστερών πολιτικών απατεώνων το 2015, η στημένη επιχείρησή τους να παραπλανήσουν το λαό εκείνο το Γενάρη, να του αρπάξουν την ψήφο τον επόμενο Ιούλη, να τη μετατρέψουν σε τρίτο μνημόνιο και να του "κατσικωθούν στο σβέρκο" με ιδεολογική τρομοκρατία και ψευτιές μεγατόνων το Σεπτέμβρη που ακολούθησε, έσπειρε κυριολεκτικά την πιο μαύρη απογοήτευση στις πλατιές μαζές, παρέλυσε σχεδόν κάθε αγωνιστική τους διάθεση. Η προδοσία των οπορτουνιστών, στους οποίους δυστυχώς, εντελώς αβάσιμα είχε επενδύσει πολλές προσδοκίες τούτος ο λαός (αφού τους θεωρούσε τίμιους και αριστερούς...) έλιωσε κάθε ίχνος ελπίδας, έφερε σχεδόν ολοκληρωτική αποχαύνωση και αδράνεια, κοντά δύο ετών...  Είναι η ίδια αυτή απελπισία και αδράνεια που ακόμα και σήμερα μας οδηγεί στο σημείο να τρώμε στη μάπα επί τριήμερο το προσχέδιο της νέας "συμφωνίας", να λουζόμαστε την προπαγάνδα των "συριζο-καμμένων" φυλλάδων (Μπομπολαίων, Κουρήδων και Συνταχτών) και μερικών μπασιμπουζούκων της κρατικής τηλεόρασης,  και να μην έχει γίνει κυριολεκτικά "χαμός στο ίσωμα", ξεσηκωμός σε δρόμους και σε πλατείες, συλλαλητήρια και κήρυξη απεργιών, συγκρότηση με δυο λόγια μετώπου παλλαϊκής αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού μας σε όλους όσους τους γδέρνουν αδίστακτα και τους κοροϊδεύουν ασύστολα.

    Ακριβώς, όμως, από τις διαπιστώσεις αυτές πρέπει να ξεκινήσουμε για να οργανώσουμε τη δική μας αντίσταση και αντεπίθεση στους δυνάστες μας, αν φυσικά δεν έχουμε ξοφλήσει ολότελα σαν λαός, σαν εργατική τάξη, αν δεν έχουμε γίνει όπως μας θέλουν ένας "χυλός" χωρίς ταυτότητα και χωρίς συνείδηση, που τρώει "κουτόχορτο" και ..."survivor" .  Και σαφώς και δεν έχουμε γίνει τέτοιοι, όσο κι αν το επιδιώκουν οι δυνάστες μας.

   Το κίνημα του λαού μας για χίλιους δυο λόγους, αντικειμένικούς και υποκειμενικούς έχει "κάνει μεγάλη κοιλιά", έχει υποχωρήσει και σέρνεται. Όμως είναι αδύνατον αυτό να συνεχίζεται εσαεί, όταν η βαρβαρότητα λιώνει ζωές και όνειρα, όταν ο ίδιος ο θάνατος πλανιέται ξεμασκαρεμένος πάνω στις ρημαγμένες φτωχογειτονιές των τσιμεντουπόλεων και δεν υποχωρεί, όσα συσσίτια κι αν σκαρώσουν ως "αντίμετρα".
     Είναι σίγουρο ότι η οργή του λαού βράζει κάτω από το καπάκι, που μοιάζει ακόμα ερμητικά κλειστό. Θα ανατιναχτεί και τσακίσει και το καπάκι και την κατσαρόλα και το μάγερα της συμφοράς! Αυτό είναι το μόνο βέβαιο και το ξέρουν άλλωστε και οι ίδιοι οι γδάρτες και σταυρωτήδες μας. Προσπαθούν απλώς να καθυστερήσουν ,όσο γίνεται, μια τέτοια έκρηξη και κυρίως να την εκτονώσουν σε δρόμους όσο γίνεται πιο βολικούς για το σύστημα του καπιταλισμού και της εξάρτησης, χωρίς να τους πάρουν στο κεφάλι τα θραύσματα...

    Το σύστημα, πέρα από τα νανουρίσματα για αντίμετρα και συσσίτια, πέρα από τη συνειδητή αδράνεια και υπονόμευση των ξεπουλημένων, "εργοδοτικών", συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών που ελέγχει, θα προσπαθήσει να εκτονώσει την επερχόμενη οργή του λαού είτε αναδιατάσσοντας και ξαναμασκαρεύοντας τα αστικά κόμματα (νέα ονόματα, νέες ηγεσίες, νέες προβιές, ρετουσαρισμένο το ίδιο παραμύθι) είτε θα ενισχύσει σκόπιμα (και άσχετα από μορφή και ηγεσία) την κατεύθυνση της ακροδεξιάς, της εθνικιστικής και -ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα- φασιστικής εφεδρείας τους, που παριστάνει μεν την "αντιμνημονιακή" ή "αντισυστημική", είναι όμως πάντοτε ο πιο σκληρός σιδερένιος βραχίονας του σαρώματος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Εν ανάγκη, θα ανεχτεί για ένα διάστημα ακόμα και τον μικροαστικό αναρχισμό και αναρχοσυνδικαλισμό, τις θεαματικές εκτονώσεις κάθε λογής, υπό τον έλεγχο βεβαίως της κρατικής "ασφάλειας", μέχρι να ξεφουσκώσει το ποτάμι και να ξαναπέσει βαριά άπνοια, κάλμα και τρισχειρότερη απογοήτευση...

    Καρότο και μαστίγιο, προπαγάνδα, απάτη κάθε είδους και ταυτόχρονα καταστολή ανελέητη, κονοβουλευτική-εκλογική δημαγωγία και συνάμα αστυνομική βία "μηδενικής ανοχής", όλα αυτά κι άλλα τόσα θα "παίξουν" στα πολιτικά ταμπλό των ερχόμενων μηνών και χρόνων, μετά τις υπογραφές των τωρινών "διαχειριστών" στα κιτάπια των ντόπιων και -κυρίως- των ξένων δυναστών μας, ακόμα κι αν αυτοί υπογράφουν έτσι την πολιτική διαθήκη τους, το τέλος της ψευτοαριστερής παράταξής τους με τη σημερινή της μορφή, με το σημερινό λούστρο και τις ξεφτισμένες σημαίες της.
   "Χρήσιμοι" μεν οι διαχειριστές, ουδόλως όμως αναντικατάστατοι. Κάθε άλλο!  Αναλώσιμοι γαρ, και το γνωρίζουν.

    Ας μπούμε λοιπόν πάση δυνάμει στον αγώνα για την ανασυγκρότηση, αντίσταση και τελικά την αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού μας κινήματος.

   Από σήμερα κιόλας, στον κάθε τόπο δουλειάς μας, στον κάθε τόπο  μόρφωσης και ψυχαγωγίας της νέας γενιάς μας, πρέπει να συγκροτηθεί το πιο πλατύ, το πιο αποφασιστικό, το πιο συνειδητό -κατά το δυνατόν- εργατολαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης.

     Πρέπει ο καθένας από μας, μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους του, ανεξαρτήτως πολιτικής ένταξης ή μη στα υπάρχοντα κόμματα και κινήσεις -πρωτίστως του (πολυδιασπασμένου) κομμουνιστικού μας κινήματος- να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ κοινές επιτροπές πάλης σε κάθε εργοστάσιο, βιοτεχνία, γραφείο, σχολείο ή σχολή και να αρχίσουμε την πιο πλατιά καμπάνια διαφώτισης και οργάνωσης των δυνάμεων του λαού μας.
   Το ΠΑΜΕ και άλλες πραγματικά  αριστερές υπάρχουσες ταξικές συλλογικότητες είναι σωστά βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν αρκούν όμως! Πρέπει να μετατραπούν παντού σε ενιαίο Μέτωπο,σε ενιαία έκφραση και γροθιά του Λαού μας.

     Επιβάλλεται όχι μόνο ανάλυση βαθύτατη των μέτρων που έρχονται και των μακροπρόθεσμων συνεπειών τους, της υποδούλωσης, της βαρβαρότητας και της αποκτήνωσης που αυτά συνεπάγονται, αλλά ταυτόχρονα να προσανατολιστεί το κίνημα στην άμεση οργάνωση της πιο σκληρής και ανελέητης πάλης απέναντι στους δυνάστες, για να μην περάσει η σκλαβιά.

     Να ζωντανέψουμε τις αληθινά συλλογικές διαδικασίες, χωρίς να κυριαρχήσει ούτε η λογική της ανάθεσης, ούτε το παιχνίδι για τις καρέκλες. Οι νέες εργατικές-λαϊκές συλλογικότητες, που θα στηθούν, πρέπει σαφώς είτε να συμπαρασύρουν σε αγώνα τα επίσημα συνδικάτα είτε να τα παραλύσουν, να τα εξαρθρώσουν και να τα αντικαταστήσουν με νέα, πραγματικά εργαλεία του κινήματος.

     Να τονίσουμε εξαρχής  και πρωτίστως πως αν η αντίσταση δεν γίνει άμεσα υπόθεση χιλιάδων και εκατομμυρίων απλών ανθρώπων του μόχθου, το σύστημα θα περάσει ξανά τα σχέδιά του. Και ταυτόχρονα, να βρούμε από κοινού την αρχή εκείνη του νήματος που θα ξηλώσει και καταστρέψει το "πουλόβερ" το οποίο σκεπάζει τη γύμνια των εκμεταλλευτών μας.

      Πρέπει η οργάνωση και προετοιμασία των μαζών να συντονιστεί και να προχωρήσει:

      α) Σε απεργιακές κινητοποιήσεις παντού, με αποκορύφωμα μια παρατεταμένη γενική απεργία. Γενική απεργία, με συγκρότηση παντού απεργιακών ταμείων,  και με αίτημα, όχι μόνο να μην περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα και  να πάρουν δρόμο τώρα όλα τα υπόλοιπα "σαμάρια" και "καπίστρια" που μας φόρεσαν τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά και με άμεσες χειροπιαστές απαιτήσεις για αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο ύψος των αναγκών μας!   
    Τσάκισμα όλων των μνημονιακών -και μη μνημονιακών- αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων! Αυτό πρέπει να 'ναι το κυρίαρχο αίτημα. Αυξήσεις μισθών και επιδομάτων, καλύτερες συνθήκες δουλειάς με δικαιώματα!  Αυτά πρέπει να'ναι τα επιμέρους αιτήματα σε κλάδους, εργοστάσια, εργαστήρια, υπηρεσίες.

     β) Σε παράλυση της καπιταλιστικής οικονομίας με  καθε διαθέσιμη μορφή πάλης από τις πιο απλές ως τις πιο ανεβασμένες μορφές, όπως οι καταλήψεις εργασιακών χώρων, τα μπλόκα σε δρόμους και πλατείες, η οργανωμένη αντιμετώπιση κάθε κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι πολιτικοί κραδασμοί που θα συνοδέψουν και θα σημαδέψουν κάθε κοινοβουλευτική "πλειοψηφία" στήριξης των νέων μέτρων θα μετατραπούν σε γενικευμένη πολιτική κρίση όλου του υπάρχοντος αστικού συστήματος. Σε κρίση βαθιά και υπαρξιακή, που δεν θα επιτρέπει ούτε την εύκολη εναλλαγή κυβερνήσεων και διαχειριστών, ούτε την εκτόνωση με ανέξοδες κοινοβουλευτικές-εκλογικίστικες απάτες, σαν εκείνη του Γενάρη και του Ιούλη του 2015.

     γ) Σε εξάρθρωση και διάλυση, σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και ευρύτερα των εναπομεινάντων μορφωμάτων της ΣΥΡΙΖέικης πολιτικής απατεωνιάς. Οι οπορτουνιστές προδότες πρέπει όχι μόνο να χάσουν κάθε επιρροή και κάθε δεκανίκι στην εργατική τάξη, αλλά και να μην ξαναποκοτήσουν να απευθυνθούν στους εργάτες και στους υπάλληλους. Όσο ακόμα θα υφίστανται όλοι αυτοί ως κόμμα, δεν πρέπει πλέον να μπορούν να ξεμυτίσουν από τα τείχη του αστικού κοινοβουλίου! Να μην τους αφήσουμε ξανά να στήνουν "αριστερές" φιέστες εξαπάτησης των μαζών.

     δ) Σε παράλυση της πολιτικής δράσης της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς κάθε μάρκας. Τα παραμύθια και οι ελιγμοί του κ."Κούλη" ή των χουντο-ναζήδων γειτόνων του στην "πολυκατοικία" της αντίδρασης.   πρέπει άμεσα να ακυρωθούν με κάθε μέσον και να τους κοπεί -πάση θυσία- οποιαδήποτε πρόσβαση σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης.
    Ταυτόχρονα πρέπει να ζυμωθεί από την πρώτη στιγμή μέσα στις μάζες και να δημιουργηθεί μέτωπο άμυνας απέναντι στην ιδεολογική επιρροή οποιουδήποτε φορέα προωθεί τα παραμύθια του "Κούλη" ή τη χυδαία προπαγάνδα των χουντοφασιστών. Να αναδειχτεί και να τονιστεί η ανάγκη εξαρθρωσης κάθε επιρροής πάνω στις μάζες της χυδαίας τηλεόρασης και του αντιδραστικού παπαδαριού. Να χειριστούμε με κατάλληλο τρόπο τη νεολαία, έτσι ώστε η πλατιά ενασχόλησή της με το internet όχι μόνο να μην οδηγείται στις ιδέες και στα πρότυπα των εκμεταλλευτών μας, αλλά και να τα υπονομεύει και να τα εξαρθρώνει με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή φαντασία και τεχνική δυνατότητα.

       Πάνω απ' όλα, όμως, προέχει η πολιτική οργάνωση της επαναστατικής προοπτικής του Λαού και του τόπου μας. Προέχει κοινωνικά η συγκρότηση Μετώπου Αντίστασης και Πάλης. Προέχει ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο η ενοποίηση των διάσπαρτων δυνάμεων των Ελλήνων Κομμουνιστών σε ενιαίο, ανασυγκροτημένο, επαναστατικό, μαρξιστικό-λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας. Αυτό και μόνον είναι το Κόμμα που μπορεί να ηγηθεί στην πάλη για τη συγκρότηση του Μετώπου. Και αυτό το Κόμμα πρέπει να προέλθει από την ταχύτερη δυνατή γεφύρωση των σχισμάτων άλλων εποχών, που σήμερα μόνο "φιλολογική" αξία μπορεί να 'χουν.
    Το Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης, αφού συγκροτηθεί και δυναμώσει,  πρέπει να μεταμορφωθεί αναπόφευκτα στο επαναστατικό Μέτωπο Αντεπίθεσης και Ανατροπής. Αυτό φυσικά δεν θα είναι μονόπρακτο έργο, ούτε άμεσα πραγματοποιήσιμο, πρέπει όμως να δρομολογηθεί πάνω στις εξής στέρεες βάσεις:

     i) Ο αγώνας μας ενάντια στα νέα μέτρα πρέπει να είναι βαθύτατα αντισυστημικός, αφού στο ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης βρίσκεται η αιτία της συμφοράς μας. Επομένως, η πάλη για την ανατροπή μνημονίων και λαογδαρτικών πολιτικών του σήμερα πρέπει να κατευθύνεται ενάντια στην ίδια τη ρίζα του κακού. Το «λύκο» όλοι τον βλέπουμε. Πρέπει και να τον βαρέσουμε ανελέητα.

   ii) Σε χώρες μέσου επιπέδου καπιταλιστικής ανάπτυξης σαν την Ελλάδα, σε χώρες όπου η εξάρτηση και η υποτέλεια είναι όρος ύπαρξης και κυριαρχίας της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, από γενέσεώς της, σε μιαν Ελλάδα που ραγδαία υποβαθμίζεται η παραγωγική δομή της εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας της κυρίαρχης τάξης (σάρωμα βιομηχανίας, βιοτεχνίας, γεωργικής παραγωγής, ξεπούλημα των πηγών πλούτου και ενέργειας, της γης και του υπεδάφους της), σε χώρες που η ΕΕ και το ΔΝΤ τις μετατρέπουν ταχύτατα σε νεοαποικιακά προτεκτοράτα, με τη συμφωνία ΣΕΒ-εφοπλιστών-τραπεζιτών, δεξιάς και ψευτοαριστεράς, ολάκερης δηλαδή της ξεπουλημένης σάρας-μάρας των τσιφούτηδων και των παράσιτων, η σοσιαλιστική επανάσταση είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει ως αντιιμπεριαλιστικός-απελευθερωτικός ξεσηκωμός των πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων και μαζών. Θα ξεκινήσει σαν απελευθερωτική λαϊκοδημοκρατική επανάσταση νέου τύπου, με ηγεμονία και καθοδήγηση της εργατικής τάξης και θα θέσει σαν πρώτο και άμεσο στόχο της το σάρωμα κάθε μορφής εξάρτησης και υποτέλειας.

  iii) Το ανασυγκροτημένο και ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, που επιβάλλεται να είναι ο νους και η ψυχή του "νέου ΕΑΜ", πέρα από ελιγμούς και πολιτικές συμμαχίες, επιβάλλεται να βάλει ως γραμμή αρχικής συσπείρωσης των μαζών το επαναστατικό ουσιαστικά ξήλωμα της μεγαλοαστικής εξουσίας και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της. Να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τις συνθήκες επιταχύνοντας με  καταλυτικό τρόπο τη δημιουργία αγιάτρευτης πολιτικής κρίσης στο σύστημα, επαναστατικής κατάστασης και επαναστατικών συνθηκών στην κοινωνία

     Πρέπει για όλους αυτούς τους λόγους να πείσει τις μάζες να γράψουν πάνω στις σημαίες τους και να διεκδικήσουν το άμεσο ξήλωμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων, και την ανυποχώρητη διεκδίκησή μας για:

       Την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Εξουσία,

       το ξήλωμα των ξένων βάσεων και δεσμών,

       την αποχώρηση της χώρας από ΕΕ- ευρώ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ,

       τη διαγραφή όλων των χρεών και δεσμεύσεων,

       την εθνικοποίηση των μεγάλων και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής (εργοστασίων-τραπεζών-τηλεπικοινωνιών)και όλων των ξένων ιδιοκτησιών στην Ελλάδα,

       τον εργατικό έλεγχο πάνω στις μεσαίες επιχειρήσεις, πριν ακόμα  αυτές κοινωνικοποιηθούν,

       τη συγκρότηση νέων οργάνων λαϊκής εξουσίας και ενός νέου  Λαϊκού Στρατού που με παλλαϊκή άμυνα θα οχυρώσει τη λεύτερη χώρα από κάθε ξενική επιβουλή.

    iv) Η νίκη της λαϊκής δημοκρατίας θα 'ναι ουσιαστικά εξάρθρωση της αστικής τάξης. Θα εξαρθρώσει την πολιτική εξουσία και τη μεγάλη κεφαλαιοκρατική ιδιοκτησία της. Λύνει ουσιαστικά το ζήτημα της εξουσίας, φέρνοντας σε θέση κυρίαρχης τάξης το επαναστατικό προλεταριάτο. Και φυσικά, σέβεται τη θέση και το ρόλο των συμμάχων του, τους οποίους επιδιώκει να καθοδηγήσει και στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.

     Η λαϊκή δημοκρατία θα ξεκινήσει άμεσα τη βιομηχανική ανασυγκρότηση της ρημαγμένης μας χώρας, με προτεραιότητα την οικοδόμηση βαριάς βιομηχανίας μέσων παραγωγής στη βάση της κοινωνικοποιημένης-σχεδιασμένης παραγωγής, με προοπτική το πέρασμα σε πεντάχρονα σχέδια ανάπτυξης. Θα αξιοποιήσει πλήρως τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και όλες τις ενεργειακές πηγές του τόπου μας, που θα τις έχει αποσπάσει από τα νύχια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστών κομπραδόρων.

   Θα ξεκινήσει επίσης την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης σήμερα αγροτικής μας παραγωγής, προωθώντας με κάθε τρόπο το σταδιακό πέρασμα σε συνεταιριστικές μορφές καλλιέργειας. Θα θέσει υπό κοινωνικό έλεγχο (κρατικό μονοπώλιο) το εξωτερικό εμπόριο της χώρας, ρυθμίζοντας κεντρικά το ζήτημα των συνεργασιών με το εξωτερικό, των εξαγωγών, των απαραίτητων εισαγωγών και των όποιων αναγκαίων πιστώσεων.

  Θα βοηθήσει τους μικρο-μεσαίους βιοτέχνες και τους μικρεμπόρους να περάσουν σταδιακά σε συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης. Θα θέσει υπό έλεγχο την αγορά, την τραπεζική πίστωση και τις τιμές, περιορίζοντας την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπική δράση του υπάρχοντος ακόμη ιδιωτικού κεφαλαίου (μικρού ή μικρομεσαίου)

    Θα αναδιοργανώσει πλήρως την εκπαίδευση, γενική και επαγγελματική, στη βάση του ενιαίου-πολυτεχνικού σχολειού, που προετοιμάζει τους αυριανούς οικοδόμους της λεύτερης, συνειδητής παραγωγικής διαδικασίας.

    Θα δώσει νέα πνοή στην ανάπτυξη της επιστήμης και του πολιτισμού μας, τσακίζοντας τα σκουπίδια της υποκουλτούρας και δίνοντας στην ίδια την εργαζόμενη κοινωνία όλους τους διαύλους διάδοσης ειδήσεων και ιδεών.

   Η λαϊκή δημοκρατία θα αποτελέσει τη βάση για το ποιοτικό άλμα στο δεύτερο στάδιο (επαναστατικό στάδιο εννοούμε, όχι θεωρίες κοινοβουλευτικών "σταδίων", τύπου ...ΚΚΕ των δεκαετιών 1970-1990!), στο στάδιο της ραγδαίας επέκτασης της κοινωνικοποίησης της παραγωγής, δηλαδή της σοσιαλιστικής επανάστασης και της πλήρους σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που θα θέσει τέρμα στην ύπαρξη και δράση κάθε μορφής κεφαλαίου (μεσαίου ή μικρού), περιορίζοντας έτσι δραστικά τον κίνδυνο του ρεβιζιονισμού και της παλινόρθωσης.  Για τη μετατροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία

     Ζούμε σε μια τόσο μαύρη κι άραχλη συγκυρία, σε συνθήκες τέτοιας προϊούσας κοινωνικής σήψης και βαρβαρότητας, που σίγουρα πολλοί θα θεωρήσουν ότι όλα τούτα είναι μακρινά ή ανεφάρμοστα όνειρα. Έτσι συνήθισαν όλοι αυτοί να σκέπτονται Μέγα λάθος!

     Η οργάνωση της πάλης του Λαού μας, η πάλη που ξεκινά ανπόφευκτα σαν αγώνας για την επιβίωση και γίνεται πάλη τεραστίων διαστάσεων για την κοινωνική ανατροπή είναι ο μόνος δρόμος λυτρωμού της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού της βασανισμένης πατρίδας μας. 
    Τούτη δω η ιστοσελίδα, χωρίς να χαϊδεύει κανενός τα αφτιά και χωρίς να χαρίζει κάστανα σε καθυστερήσεις, αβλεψίες, λαθεμένες προσεγγίσεις, αυταπάτες και σκόπιμες απάτες, θα παλέψει όπως πάντα για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της γραμμής αγώνα.
    Δεν βλέπουμε κανένα άλλο δρόμο για τον τόπο μας. Θα παλέψουμε, επομένως, να γίνει αυτή η κατεύθυνση κυρίαρχη στο Λαό μας και στο κομμουνιστικό του κίνημα, συντελώντας στην ουσιαστική ανασυγκρότηση, στην "ανάσταση" αυτού του τόσο ταλαιπωρημένου και χιλιοπροδομένου κινήματος.

     Εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι  -και κυρίως αυτοαπασχολούμενοι- εμποροβιοτέχνες, νέοι και νέες της πατρίδας μας, πατριώτες, δημοκράτες, πραγματικοί αριστεροί, ενωθείτε στον αγώνα για τη Λευτεριά!

    Κομμουνιστές και Κομμουνίστριες, όλων των υπαρχόντων μαρξιστικών-λενινιστικών ρευμάτων και όλων των αντίστοιχων υπαρχουσών κατευθύνσεων, με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο σήμερα και στο αύριο, ενωθείτε και ανασυγκροτήστε το ενιαίο πρωτοπόρο επιτελείο της σύγχρονης ελληνικής επανάστασης. Το ενιαίο επαναστατικό ΚΚΕ που θα εγείρει ξανά τον πραγματικό δημιουργό της Ιστορίας: την Εργατιά και το Λαό μας!

 Τίποτ' άλλο πια δεν μένει,

πολιτείες και χωριά,

στον Αγώνα αδερφωμένοι,

για Ζωή, για Λευτεριά!" (Φώντας Λάδης).

     Αυτή είναι η επιταγή της εποχής μας, η φωνή του χρέους μας.

     Ας  αφουγκραστούμε τα αιτήματα των καιρών μας κι ας συντονίσουμε τα βήματά μας.

"Για να σπάσουμε τα δεσμά μας

για να λείψει πια η σκλαβιά!"

                                                      10 τ' Απρίλη 2017

                                                                                   Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της sispirosi.gr

Related image

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση